weryew
4. ayda yapilan zeka testi de down sendromu vs vs gibi kromozom bozukluklarina bakilmasi. Zeka testi ikili uclu ve dortlu test olarak bilinen testin daha hall agzi kullanilan tabiri. Zeka testi derken bebegin IQsunu filan olcmuyor yani. Bu arada 13uncu haftanin son gunune kadar ikili test gunu icindesiniz. Isterseniz yine yaptirabilirsiniz. Sizin verdiginiz kaninizdan Ilk haftalarda olcturdugunuz gibi HCGnizi olcuyorlar. Sonra ultrasonda ense kalinligi, sonra tekrar ikinci kez HCG bakip ilk kan testi ile aradaki farki hesapliyorlar. Size Bu doktorun 4 aylikken yapilan filan diye onerdigi belki kan testinde ekstradan bir seyler taramak olabilir ama benim anladigim kadariyla onerdigi sey yine aslinda ayni sey.
Su linkten okuyabilirsiniz.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/05/gebelikte-hamilelikte-zeka-testi-nedir.html?m=1
Bu arada tam takip edemiyorum ama daha once konusu acildiginda ben ikili test yaptirmam diyen bazi annelerin simdi ultrasonda ense kalinligina baktirdiklarini soylediklerini dusunuyorum. Yani ne dersek diyelim, ya bilerek ya bilmeden bu testi yaptiriyoruz