2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
daha konusu acilmadi. Anladigim kadariyla yapiyorlar. Ve bir iki kaynakta okudugum gore yapilmasi lazim. cola kadar sekermis bu ama Ben kesin kusarim. Bu testi reddetmeyi deneyecegim. Ama doktoruma hayir demek kolay gelmiyor.

Sanirim 58 den 65 uzerine ciktim. Canim artik tartilmak istemiyor

organik tavuk var diyor esim ama bakiyorum Dana kadarlar. Nasil oyle buyumusler. Hayatta agzima surmuyorum. Iki - uc yildir tavuk urunu tuketmiyorum. Sadece disarida gezen pilic yumurtasi aliyorum. Iskence ediyorlarmis yoksa tavuklara popolari bozuluyormus surekli ilacla yumurtalattirilmaktan. Icim elvermiyor.

esim Beni de geriyor tabagimdan yemek kaciriyor. Daha cook sinirli olup daha cook yiyorum

doktorunuz 5 kiloya laf mi etti. Benimkisinin kilomdan haberi yok sanirin

Dolunay22 Dolunay22 sanirim esinizde horlayinca sussun diye tekmeliyorsunuz diye okudum. Yapmayin oyle :) Ben kafasini ceviriyorum sakince, sarilip itekliyorum filan.

Bu arada Tracy Hogg kitabinda bebek ayri odada uyusun yaziyor. Daha onceki bebegini ayri odada uyutan var mi?
Yok Can'ım tekmeleme işin espri kısmı :))
Yan çeviriyorum yüzüne dokunup çeviriyorum. Tabi o da her zaman aynı tempoda horlamıyor :) bazen gerçekten dayanamıyorum o derece. Tekme kısmı ayakla dürtme anlamında. Tekme atsam adam uykudan sıçrar neye uğradığını şaşırır :KK45:Önceden genelde ondan önce uyuduğumdan sorun yoktu pek. bu hamilelikte gece sürekli uyandığımdan tekrar uykuya zor geçiyorum. O yüzden acaba bebeğe etkisi nasıl olur diye merak ettim. Ama sorun olmuyormuş sanırım

Kizlar gunduz de yazdim ama kimse beni tinlamadi :110: benim popom cok aciyor 3 gundur hele bu aksam iyice artti nerdeyse yuruyemiyorum :KK43: boyle nasil anlatsam sol taraf. Tam poponun basladigi yerden 4-5 parmak asagida. Kas agrisi saniyoeum bunun hamilelikle ilgisi olabilir mi :KK43:
Kas ağrısıdır bence de, benim cuma gecesi bu sefer de sol omzum tuttu yine ağladım sabaha kadar
Sabahına fizik tedavi uzmanına gittim, kuru iğne yaptı ağrıyan yere (akupunktur gibi) egzersizler gösterdi
Bunları düzenli yap tekrarlamaz dedi
Ödüm kopuyo tekrarlayacak diye berbat bi ağrı çünkü
Hamile yogası pilatesi falan yap dedi
Yarın doktoruma sorcam, riskim bittiyse yazılcam bi kursa

Biz hiç sorun yaşamadık ama o bizi çok uyandırdı orası var. Dönerdi uyanırdık öksürürdü uyanırdık. Ki kilo ve östrojen nedeniyle bende horlama başlamıştı. Kiloları verene kadar da devam etti. Şuan için kızım güven Bile duyuyordur eminim:p

Evet gerçekten sonu yok. Hele o gün menüleri. Geçen hafta yerli malı demişsin ya ben orda en az 2 kilo almışımdır.
Doktor 5 ayda 5 kilo iyi dedi Allahtan. Ben de bişey duyacağım diye geriliyorum çünkü. Eşim de oluyor geriyor beni ortam.
5 ayda 5 kilo iyimi dedi dr . ben bugün tartıldım ve 6 kilo almışım :oops: şok oldum:KK57: oğlumda 40 hafta bitmişti 13 kilo ile hamileliği tamamlamistim. çok iyiydi. Sanırım dikkat etmek lazım ben ekmeksiz doymuyorum:KK64:

Kızlar aranızda Bezmialem üni. Ye giden bir arkadaş vardı ama hatırlayamadım kim olduğunu :KK43: yazımı görürse ve eğer ayrıntılı için fiyat aldıysa yazabilir mi nekadar acaba?? Ya da ordan Fiyat alan bilen eden var mı??
Ben bezmi alemde yaptirdm canim 12 aralikta prof perinatolog banu hanim 240 tl

İşte o kapalı olanlar gece 12 den sonra açılıyor Can'ım. Uzman hekim Yok sanırım. Duymadım hiç. Öyle bir seçenek de sunulmadı zaten. Valla 100-150 ye çeken yer varsa onu bilemem. Ama ben bikaç özel hastaneye sordum. En az 230 dediler. Onda da radyolog çekiyor. Dr bile değil. O yüzden bezmi alem mantıklı geldi bana.
Koç'ta da uygunmuş ama.
Telefon edip sormayı da dene istersen. Perinatoloji sekreterinin dahilisi var bende. İstersen veririm. Ayrıntılı bilgiyi gitmeden alırsın
Aaa çok iyi olur yaa yarın ararım sorarım söylerler belki ;)100-150ye özellerde yoktur Zaten bence de, ama belki işte bezmialemde Prof 235 ise uzman daha uygun olabilir mi acaba diye tahmin yürütüyorum sadece ;)Benim 12. Haftada 2li testi yaparken 1.trimester üstdüzey görüntüleme adı altında birkere ayrıntılı yaptıl zaten koç üni.de perinatooog.gayet kalbi beyni böbrekleri,mesanesi ana damarlar gözler eller ayaklar herşeyi görebildi çokta sağlıklı deri şükür benim şuan tek görmek istediğim geriye bu haftalarda yarık damak yarık dudak kalıyor onu da herhangi bir yere gidebilirim çok ya önemli değil Prof olmuş uzman olmuş görür herkes birşekilde ;) radyologlarda doktor bu arada. 6seneden sonra 5sene radyoloji ihtisası yapıyorlar uzmanlıkları sadece görüntüleme ve gördüğünü yorumlama üstelik.yani bir perinatologdan daha iyi anlıyorlar ultrason görüntüleme işinden ;)

Kızlar ben hiç sağlıklı beslenmiyorum ya. Daha az önce cips yedim:KK43: yumurta źaten yiyemiyorum kokusundan:KK43: düzenli meyve,ceviz,yoğurt sütte tüketmiyorum. Canım ne isterse onu yiyorum ama vicdan yapıyorum sonra :KK51:off bi düzene sokmak lazım yeme içme işini. bir de üstüne 6 kilo almışım şimdiden. 60 'la hamile kalmıştım.

Aaa çok iyi olur yaa yarın ararım sorarım söylerler belki :KK66:100-150ye özellerde yoktur Zaten bence de, ama belki işte bezmialemde Prof 235 ise uzman daha uygun olabilir mi acaba diye tahmin yürütüyorum sadece :KK66:Benim 12. Haftada 2li testi yaparken 1.trimester üstdüzey görüntüleme adı altında birkere ayrıntılı yaptıl zaten koç üni.de perinatooog.gayet kalbi beyni böbrekleri,mesanesi ana damarlar gözler eller ayaklar herşeyi görebildi çokta sağlıklı deri şükür benim şuan tek görmek istediğim geriye bu haftalarda yarık damak yarık dudak kalıyor onu da herhangi bir yere gidebilirim çok ya önemli değil Prof olmuş uzman olmuş görür herkes birşekilde :KK66: radyologlarda doktor bu arada. 6seneden sonra 5sene radyoloji ihtisası yapıyorlar uzmanlıkları sadece görüntüleme ve gördüğünü yorumlama üstelik.yani bir perinatologdan daha iyi anlıyorlar ultrason görüntüleme işinden :KK66:
Ranyolojiye yaptırmak istersen Sultangazi'de medigold var 170 TL fiyatı

daha konusu acilmadi. Anladigim kadariyla yapiyorlar. Ve bir iki kaynakta okudugum gore yapilmasi lazim. cola kadar sekermis bu ama Ben kesin kusarim. Bu testi reddetmeyi deneyecegim. Ama doktoruma hayir demek kolay gelmiyor.

Sanirim 58 den 65 uzerine ciktim. Canim artik tartilmak istemiyor

organik tavuk var diyor esim ama bakiyorum Dana kadarlar. Nasil oyle buyumusler. Hayatta agzima surmuyorum. Iki - uc yildir tavuk urunu tuketmiyorum. Sadece disarida gezen pilic yumurtasi aliyorum. Iskence ediyorlarmis yoksa tavuklara popolari bozuluyormus surekli ilacla yumurtalattirilmaktan. Icim elvermiyor.

esim Beni de geriyor tabagimdan yemek kaciriyor. Daha cook sinirli olup daha cook yiyorum

doktorunuz 5 kiloya laf mi etti. Benimkisinin kilomdan haberi yok sanirin

Dolunay22 Dolunay22 sanirim esinizde horlayinca sussun diye tekmeliyorsunuz diye okudum. Yapmayin oyle :) Ben kafasini ceviriyorum sakince, sarilip itekliyorum filan.

Bu arada Tracy Hogg kitabinda bebek ayri odada uyusun yaziyor. Daha onceki bebegini ayri odada uyutan var mi?
Eşim şuanlık bişey demiyor ama 15 üstünde somurtmaya başlamıştı kızımda :)
yankilo cidden sonrasında çok sıkıntı :KK43:
5 ayda 5 kilo iyimi dedi dr . ben bugün tartıldım ve 6 kilo almışım :oops: şok oldum:KK57: oğlumda 40 hafta bitmişti 13 kilo ile hamileliği tamamlamistim. çok iyiydi. Sanırım dikkat etmek lazım ben ekmeksiz doymuyorum:KK64:
Benim doktor beni kırmamak için bişey demedi bence :p
Bunarada oğlunda 13 kilo mu aldın :KK43: takdir ettim seni maşallah ya 13 kilo benim için hayal resmen
Erkeklerde daha az kilo ve daha az hantallık olayına inanıyorum valla artık. Kız anneyi çok çirkinleştiriyor her anlamda :(

Benim dr ayrıntılıdan sonra gel demişti. Ama ultrason haftaya pazartesi. Daha çoook var :işsiz:
Yarın da tam 1 ay olacak son kontrolden sonra.
Sanırım dayanamayıp kontrole gidicem yarın :KK53:
Bir taraftan da dr dan çekiniyorum :) kadın belli bir tarih verdi diye. Çok mu sabırsızım ya :KK17:
Canim bir ay dayanmissin bide cok mu sabirsizim diyosun. Sabirsiz dedigin benim gibi olur ayrintiliyi yaptirali bir hafta oldu doktoruma muayene olali da 11 gun yarin gene gitmeyi dusunuyorm bu arada iki doktora gidiyorm ben on- on bes gunde bir birine bi digerine :) icim sikildikca gidiyrm sonucta o stres daha zararli

Kızlar ben hiç sağlıklı beslenmiyorum ya. Daha az önce cips yedim:KK43: yumurta źaten yiyemiyorum kokusundan:KK43: düzenli meyve,ceviz,yoğurt sütte tüketmiyorum. Canım ne isterse onu yiyorum ama vicdan yapıyorum sonra :KK51:off bi düzene sokmak lazım yeme içme işini. bir de üstüne 6 kilo almışım şimdiden. 60 'la hamile kalmıştım.

Aynı ben..
Vicdan azabı çeke çeke kaç kez cips yedim ben de Ama canım hiçbir şey istemezken bir markanın cipsini istedi hep habire yedim
Sağlıklı kısmını geçtim beslenemiyorum bile Hala her sabah istifra ediyorum Hala her şey kokuyor hele sulu yemek işi sıfıra yakın İyi ki sebze meyveden tiksinmedim Ama süt ve süt ürünleri hele hele peynir görmeye bile tahammülüm yok
Napcaz biz böyle bilmem

Aaa çok iyi olur yaa yarın ararım sorarım söylerler belki :KK66:100-150ye özellerde yoktur Zaten bence de, ama belki işte bezmialemde Prof 235 ise uzman daha uygun olabilir mi acaba diye tahmin yürütüyorum sadece :KK66:Benim 12. Haftada 2li testi yaparken 1.trimester üstdüzey görüntüleme adı altında birkere ayrıntılı yaptıl zaten koç üni.de perinatooog.gayet kalbi beyni böbrekleri,mesanesi ana damarlar gözler eller ayaklar herşeyi görebildi çokta sağlıklı deri şükür benim şuan tek görmek istediğim geriye bu haftalarda yarık damak yarık dudak kalıyor onu da herhangi bir yere gidebilirim çok ya önemli değil Prof olmuş uzman olmuş görür herkes birşekilde :KK66: radyologlarda doktor bu arada. 6seneden sonra 5sene radyoloji ihtisası yapıyorlar uzmanlıkları sadece görüntüleme ve gördüğünü yorumlama üstelik.yani bir perinatologdan daha iyi anlıyorlar ultrason görüntüleme işinden :KK66:
Keşke bir devlet hastanesinden falan alsaydın o zaman. Boşuna para da vermezdin.
Kadın Doğum doktoru değiller o anlamda söyledim. perinatologdan iyi anlıyorlarsa neden doktorlar radyoloji uzmanı değil mutlaka perinatoloğa gidin diyorlar. Arkadaşlarıma da öyle demiş doktorları. Bence uzmanlık noktası farklı. Tabi kişisel bir tercih bu. Sen işin içinde olduğun için daha rahatsın belki de. İnsan bilmediğinden korkar. Ben bilmediğimden O yüzden ben daha temkinli yaklaşıyorum. Bir de benim tüp bebek doktorum önermişti bu hocayı. Onun önerileri de benim için altın değerinde. Yoksa en iyi Prof lar bile birçok noktada eksik olabilir.
Bu arada 1066 dahili no Can'ım.
Bazen cevap vermiyor. Dr orda olmayınca odada durmuyor bazen sekreter. Açmazsa birkaç kez dene.

Günaydın herkese:KK54: cuma cumartesi kontrollerim vardı . Ayrıntılı ultrason bakıldı çok şükür herşey yolunda . Tüp bebek doktorum ısrarla ckexanı kesmiyor :skandal: uzunca bi liste verdi o tahliller yapılırsa sonuç teniz çıkarsa bakarız dedi:spor: iki ayrı doktora gitmek korkunç :KK57: kafam bi milyon :ukala:

Eki Görüntüle 2080557 Kan problemi olabilir şüphesi ile yaptırmam gereken tüm testler burada . İlgilenen varsa yardımcı olur umarım

Canım. Merhaba sen de sanırım clexane kullanıyorsun ve iğneyi bırakmak için bu testleri mi yaptıracaksın Ben de kullanıyorum ama bana test yapalım ona göre bırakırız diyen olmadı hiç hatta doğuma kadar devam edeceğim

Canim bir ay dayanmissin bide cok mu sabirsizim diyosun. Sabirsiz dedigin benim gibi olur ayrintiliyi yaptirali bir hafta oldu doktoruma muayene olali da 11 gun yarin gene gitmeyi dusunuyorm bu arada iki doktora gidiyorm ben on- on bes gunde bir birine bi digerine :) icim sikildikca gidiyrm sonucta o stres daha zararli
:KK53: Ay valla zor dayandım Can'ım sorma. Bir baktım 1 ay olmuş sonra ;))
Ya doktorun niye geldin demiyor mu :))
Benimki de demez gerçi tatlı bir kadın ama belli bi tarih verince çekindim gitmeye :KK45:
Stres olmadım aslında ama insan yine de gidip görmek istiyor. Hem devlete hem özele mi gidiyorsun?

Kizlar benim karnim cok buyudu ilk kaybim 22. Haftadaydi ozaman hic bukadar yoktu en az 7 aylik gibi clexan igneyi vuramiyorm en son damara batirmism morardi curudu etim. Girmiyor ignenin ucu gobegim yumusakken kolay yapiyodum simdi daha gergin ucunu batiramiyorm bi turlu. Baska yerden de korkudan vuramadm 4 aksamdir ozele acile gidip vurduruyorm gunde 5 tl den 700 tl yapiyor doguma kadar. Saka bir yana parasi da kolum pert olunca napcam korkuyorm bacak fikri korkunc geliyor. Sizler napiyosunuz igne kullananlar

:KK53: Ay valla zor dayandım Can'ım sorma. Bir baktım 1 ay olmuş sonra :KK66:)
Benimki de demez gerçi tatlı bir kadın ama belli bi tarih verince çekindim gitmeye :KK45:
Stres olmadım aslında ama insan yine de gidip görmek istiyor. Hem devlete hem özele mi gidiyorsun?
Benim gittigim kadin ozelde ama muayenesi 50 tl cok degil ama 3 hafta sonra gel diyor cekindigimden bide kanamada gittigim goptaki doktora da devam etmeye basladm ayda iki uc oluyor. Goptaki de 115 tl. Cok daha yuksek olanlar var oyle olsa zirt pirt gidemezdm ama su ara 22. Haftaya yaklastikca cok geriliyorm kaybimi hatirlayarak

Ay ben bunları ilk defa duyuyorum bebeği getirene anneyi giydirene para falan :eek:daha neler görücez acaba...sağ salim kucağımıza alalım da hemence çıkalım inşallah Allah düşürmesin ellerine
Adettendir vermeseniz de olur tabi mecburi degil ama insanin o bebegi getireni sarilip opesi geliyor. Hemsire bebegi kime verirse genelde parayi da o verir. Birakin kayinvalideniz versin parayi:KK70::KK70:

Kizlar benim karnim cok buyudu ilk kaybim 22. Haftadaydi ozaman hic bukadar yoktu en az 7 aylik gibi clexan igneyi vuramiyorm en son damara batirmism morardi curudu etim. Girmiyor ignenin ucu gobegim yumusakken kolay yapiyodum simdi daha gergin ucunu batiramiyorm bi turlu. Baska yerden de korkudan vuramadm 4 aksamdir ozele acile gidip vurduruyorm gunde 5 tl den 700 tl yapiyor doguma kadar. Saka bir yana parasi da kolum pert olunca napcam korkuyorm bacak fikri korkunc geliyor. Sizler napiyosunuz igne kullananlar
Ben iğneyi 12.haftadan sonra bıraktım ama karından yapmak zor olduğunda sağlık ocağında koldan yaptırıyordum. Ilk yaptığında çok acıdı, morardı ama zamanla ona da alıştım. Gidemediğimde göbekten yapıyordum.

:KK53: Ay valla zor dayandım Can'ım sorma. Bir baktım 1 ay olmuş sonra :KK66:)
Tek istedigim kalp atisini duymak doppler almayi da dusundum ama kullanamazsam diye cekindm. Esimde iki haftadir patlayacak bomba gibisin psikologa git diyor. Kavga ettik yeni. Plasenta asagida diye yorulma diyo ama kayinpeder 've kaynimi yemege yatiliya getirdi dun istanbula gelmisler en son amcasi koyden geldiginde kanamam olmustu ayakta durmaktan. Bir doguraydik saglikla

Ben gördüm Can'ım tınlamamak değil tabi ki:KK66:
Ama benim gibi poposu ağrıyan var mı diye soru sorduğun için ve popom ağrımadığı için cevap vermedim ben kendi adıma :KK68:
Magnezyum kullanıyor musun? Belki magnezyum eksikliğindendir
Decavit in icindeki kadar iste ekstra almiyorum :(
Hiç ağrımadı benim de bilemiyorum ki...ben oram buram ağrıyor dediğimde doktorum hep yiyip yiyip yatma aşırı kilo alma egzersiz yap pilates yap yürüyüş yap falan diyor
Cok kilo almadim Ama hareket ettikce itice agriyor. Bir kac gundur misafirim vardi acaba cok kosturdum diye mi diye dusunmeden edemiyorum :( biraz hareketlensem oram buram agriyor.
Kas ağrısıdır bence de, benim cuma gecesi bu sefer de sol omzum tuttu yine ağladım sabaha kadar
Sabahına fizik tedavi uzmanına gittim, kuru iğne yaptı ağrıyan yere (akupunktur gibi) egzersizler gösterdi
Bunları düzenli yap tekrarlamaz dedi
Ödüm kopuyo tekrarlayacak diye berbat bi ağrı çünkü
Hamile yogası pilatesi falan yap dedi
Yarın doktoruma sorcam, riskim bittiyse yazılcam bi kursa
Evet ya kas agrisincok kotu. Bende doktora gitmeye cok korkuyorum :(

Back
X