2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
İşte dorukta hiç öyle bişey yasamadık biliyo musun ben daha ameliyathanedeyken oğlumu götüren hemsireye para verdiler mi bilmiyorum ama baska hiç para mara olmadı gece filan o kadar cok ilgilendiler mi annem k validem hiç dokunmadı bana ayagı kalkana kadar herseyimle onlar ilgilendi bebek hemsiresi desen o da ne zaman cagırsak geldi emzirebileyim diye cok ugrastı
Canim para vermek mecburi bisey degil ama benim gordugum oyle. Genelde verilir. Insan bebegi sag salim gorunce mutlu oluyo karsidakini de sevindirmek istiyosun. Ondan sebep yani. Zaten gonlunden ne koparsa o yani. Dorukta dayımın kızı doğum yaptı biz vermiştik hemşirelere para. Ama sana kalmış bişey niye vermedin diyen çıkmaz yani:KK16:

O ne ya onların görevi bunları yapmak para vermek ne demek hadi durumu olan verdi kendini kurtardı bunlarıda alıştırdı, gariban doğum yapınca ne olacak ...
Canım kimse vermek zorunda değil zaten verdiğin para cüzi bişey. Bebeği getirene verilir genelde amaç karsındakini sevindirmek. Benim bugüne kadar gördüğüm bu. Para vermeyenle ilgilenilmiyo diye bişey tabiki yok.

Ama şöyle düşün yani 17.haftada 5 kilo...ya o aralar bulantım anca geçiyordu sulu yemek yiyemiyordum sürekli tost pide ekmek arası vs kuru kuru onları yiyordum ve akşam 8-9 gibi uyuyordum ve 3-4 haftada 3,5 kilo aldım doktor da hoooop napıyosun sen dedi...yiyip yatmak istemiyorum gerçekten... pilatese de başladım kendime geldim biraz
Nereye gidiyosun canım pilatese bende başlıcam haftaya inşallah

Eşim şuanlık bişey demiyor ama 15 üstünde somurtmaya başlamıştı kızımda :)
yankilo cidden sonrasında çok sıkıntı :KK43:

Benim doktor beni kırmamak için bişey demedi bence :p
Bunarada oğlunda 13 kilo mu aldın :KK43: takdir ettim seni maşallah ya 13 kilo benim için hayal resmen
Erkeklerde daha az kilo ve daha az hantallık olayına inanıyorum valla artık. Kız anneyi çok çirkinleştiriyor her anlamda :KK43:
Kız annenin güzelliğini alır derler ama aslı yok bence. kilo alma işi bünyeyle alakalı tabi bide yemeyle o_O 2. hamilelikte herkes daha fazla kilo alındığını söylüyor, bu 2. ler bizi tombik yapacak arkadaşım o_O

Canım kimse vermek zorunda değil zaten verdiğin para cüzi bişey. Bebeği getirene verilir genelde amaç karsındakini sevindirmek. Benim bugüne kadar gördüğüm bu. Para vermeyenle ilgilenilmiyo diye bişey tabiki yok.

Bu adeti ben de biliyorum annem şimdiden eşime hatırlatır damat cebin dolu gel hastaneye diye :) tabi mecbur değil kızlar adı üstünde adet
Ay hep düğün zamanı verdigimiz bu adetten paralar aklıma geldi şimdi Düğün bitti mekandan çıkacağız ordaki garsonlar bile kapıyı kapattı para istiyorlar eşim bütün takıyı kayınvalideye verdik vallahi beş kuruş yok demisti de zor çıkmıştık hakikaten takıları posetleyip annemle göndermiştik hey gidi günler hey

Bu adeti ben de biliyorum annem şimdiden eşime hatırlatır damat cebin dolu gel hastaneye diye :) tabi mecbur değil kızlar adı üstünde adet
Ay hep düğün zamanı verdigimiz bu adetten paralar aklıma geldi şimdi Düğün bitti mekandan çıkacağız ordaki garsonlar bile kapıyı kapattı para istiyorlar eşim bütün takıyı kayınvalideye verdik vallahi beş kuruş yok demisti de zor çıkmıştık hakikaten takıları posetleyip annemle göndermiştik hey gidi günler hey
Aynen cankm ki burda kimse bişey istemiyor. Sen vermek istersen veriyorsun. Düşünsene para almadan bebeği vermiyomuş falan:KK70::KK70:

Keşke bir devlet hastanesinden falan alsaydın o zaman. Boşuna para da vermezdin.
Kadın Doğum doktoru değiller o anlamda söyledim. perinatologdan iyi anlıyorlarsa neden doktorlar radyoloji uzmanı değil mutlaka perinatoloğa gidin diyorlar. Arkadaşlarıma da öyle demiş doktorları. Bence uzmanlık noktası farklı. Tabi kişisel bir tercih bu. Sen işin içinde olduğun için daha rahatsın belki de. İnsan bilmediğinden korkar. Ben bilmediğimden O yüzden ben daha temkinli yaklaşıyorum. Bir de benim tüp bebek doktorum önermişti bu hocayı. Onun önerileri de benim için altın değerinde. Yoksa en iyi Prof lar bile birçok noktada eksik olabilir.
Bu arada 1066 dahili no Can'ım.
Bazen cevap vermiyor. Dr orda olmayınca odada durmuyor bazen sekreter. Açmazsa birkaç kez dene.
tamam canımmm çok sağol :KK200: ben yarın bir arayayım da ssorayım ulaşabilirsem inşallaah :dua:

Kizlar benim karnim cok buyudu ilk kaybim 22. Haftadaydi ozaman hic bukadar yoktu en az 7 aylik gibi clexan igneyi vuramiyorm en son damara batirmism morardi curudu etim. Girmiyor ignenin ucu gobegim yumusakken kolay yapiyodum simdi daha gergin ucunu batiramiyorm bi turlu. Baska yerden de korkudan vuramadm 4 aksamdir ozele acile gidip vurduruyorm gunde 5 tl den 700 tl yapiyor doguma kadar. Saka bir yana parasi da kolum pert olunca napcam korkuyorm bacak fikri korkunc geliyor. Sizler napiyosunuz igne kullananlar
Can'ım benim arkadaşım kolundan vuruluyor. Sanırım bacak daha çok acır. Çünkü benim progestan iğnemi 1 kez bacaktan vurdular. O hafta üstüne basamadım bacağımın. 3 ay sürdü benim de iğne. Parası değil de git gel bile ayrı dert hergün. Son günler ağlayarak gidiyordum artık.
Eşin vursa göbeğine. Sen bakmasan. Yapabilirsiniz belki öyle.
Tek istedigim kalp atisini duymak doppler almayi da dusundum ama kullanamazsam diye cekindm. Esimde iki haftadir patlayacak bomba gibisin psikologa git diyor. Kavga ettik yeni. Plasenta asagida diye yorulma diyo ama kayinpeder 've kaynimi yemege yatiliya getirdi dun istanbula gelmisler en son amcasi koyden geldiginde kanamam olmustu ayakta durmaktan. Bir doguraydik saglikla
:(
Ya en çok buna kızıyorum eşler de. Bi taraftan onu yapma bunu yapma derler. Ama böyle konularda da geri duramıyorlar. Yemeği falan o yapsaydı yada dışardan söyleseydiniz.
Allahın izniyle sıkıntısız atlatırsın bu haftaları. Sizlerden duyunca İnan ben de panik oluyorum.
Ve seni çok iyi anlıyorum. Ben de 8 haftalık düşük yapmıştım. O hafta geçmek bilmemişti kaygıdan. Ama senin de geçecek rahat ol.
Decavit in icindeki kadar iste ekstra almiyorum :KK43:

Cok kilo almadim Ama hareket ettikce itice agriyor. Bir kac gundur misafirim vardi acaba cok kosturdum diye mi diye dusunmeden edemiyorum :KK43: biraz hareketlensem oram buram agriyor.

Evet ya kas agrisincok kotu. Bende doktora gitmeye cok korkuyorum :KK43:
Can'ım ayrıca magnezyum Alman gerekiyor olabilir. Toz halince suya karıştırıyorsun. Ben de decavit kullanıyorum ama ayrıca magnezyum tozu da alıyorum.

Kizlar benim karnim cok buyudu ilk kaybim 22. Haftadaydi ozaman hic bukadar yoktu en az 7 aylik gibi clexan igneyi vuramiyorm en son damara batirmism morardi curudu etim. Girmiyor ignenin ucu gobegim yumusakken kolay yapiyodum simdi daha gergin ucunu batiramiyorm bi turlu. Baska yerden de korkudan vuramadm 4 aksamdir ozele acile gidip vurduruyorm gunde 5 tl den 700 tl yapiyor doguma kadar. Saka bir yana parasi da kolum pert olunca napcam korkuyorm bacak fikri korkunc geliyor. Sizler napiyosunuz igne kullananlar

Devlet hastanesinin aciline veya sağlık ocağına yaptırsana canım para vermeden Ben ilk bir ay hep sağlık ocağına koldan yaptırdım İki aydır kendim göbekten yapıyorum

Bende Ankaralıyım ailem Ankarada oradamı doğursam diye çok düşündüm ama çalıştığım için çok sıkıntı olcak benim için cidden Bursa da ki sistem beni iyice soğuttu. Burda hastaneler resmen ticarethane. Benimde doğuma yakın sınavım var ama mecbur artık Bursa da doğurcam. Valla elinde imkan varsa eğer ailen falan ordaysa bi düşün derim :)
Yok canım ailem de bursada ancak sınavlar zamanında sancım falan gelirse mecburen orda doğururum heralde.

Aaa çok iyi olur yaa yarın ararım sorarım söylerler belki :KK66:100-150ye özellerde yoktur Zaten bence de, ama belki işte bezmialemde Prof 235 ise uzman daha uygun olabilir mi acaba diye tahmin yürütüyorum sadece :KK66:Benim 12. Haftada 2li testi yaparken 1.trimester üstdüzey görüntüleme adı altında birkere ayrıntılı yaptıl zaten koç üni.de perinatooog.gayet kalbi beyni böbrekleri,mesanesi ana damarlar gözler eller ayaklar herşeyi görebildi çokta sağlıklı deri şükür benim şuan tek görmek istediğim geriye bu haftalarda yarık damak yarık dudak kalıyor onu da herhangi bir yere gidebilirim çok ya önemli değil Prof olmuş uzman olmuş görür herkes birşekilde :KK66: radyologlarda doktor bu arada. 6seneden sonra 5sene radyoloji ihtisası yapıyorlar uzmanlıkları sadece görüntüleme ve gördüğünü yorumlama üstelik.yani bir perinatologdan daha iyi anlıyorlar ultrason görüntüleme işinden :KK66:
Benim de radyolog bakıcak sonucu doktoruma götürücem...oğlumda da radyolog bakmıştı, perinatolog falan aramadım...devlet hastanesinde de kalp atımına falan baksın diye hep radyolojiye gönderiyorlar...daha önce göğsümde yağ bezesi vardı genel cerrah radyolojiye gönderdi...annemde nodül vardı hepimiz radyolojiden geçtik...işin uzmanı dedim ben güvendim inşallah bi sorun çıkmaz

Can'ım benim arkadaşım kolundan vuruluyor. Sanırım bacak daha çok acır. Çünkü benim progestan iğnemi 1 kez bacaktan vurdular. O hafta üstüne basamadım bacağımın. 3 ay sürdü benim de iğne. Parası değil de git gel bile ayrı dert hergün. Son günler ağlayarak gidiyordum artık.
Eşin vursa göbeğine. Sen bakmasan. Yapabilirsiniz belki öyle.

:KK43:
Ya en çok buna kızıyorum eşler de. Bi taraftan onu yapma bunu yapma derler. Ama böyle konularda da geri duramıyorlar. Yemeği falan o yapsaydı yada dışardan söyleseydiniz.
Allahın izniyle sıkıntısız atlatırsın bu haftaları. Sizlerden duyunca İnan ben de panik oluyorum.
Ve seni çok iyi anlıyorum. Ben de 8 haftalık düşük yapmıştım. O hafta geçmek bilmemişti kaygıdan. Ama senin de geçecek rahat ol.

Sagolasin canim benim, insallah hayirlisiyla gececek, esim ben igneyi yaparken bile odayi terkediyodu bakamayip vuramaz yani. Aman her sey yolunda gitsin de her aksam yuruyup geliyorm 10 dakikalik mesafe ozelin acili. Derdimiz bu olsun napalim

Adettendir vermeseniz de olur tabi mecburi degil ama insanin o bebegi getireni sarilip opesi geliyor. Hemsire bebegi kime verirse genelde parayi da o verir. Birakin kayinvalideniz versin parayi:KK70::KK70:
Ne kayınvalidesi ayol...anacığımdan başka kimse yok...eşimle annem vardi geçen sefer bunda kızkardeşimle oğlum da olacak inşallah...onlara 2 saatlik mesafedeyken gelmez gitmezlerdi şimdi 1000km ötedeyiz...hiç gelmeseler daha iyi onlar giyinir süslenir sezaryenli lohusanın evinde hizmet bekler sonra egoları yeterince tatmin olmadı diye zavallı taze anne babayı birbirine düşürür düşman ederler ahlâksızlar :63:

Kız annenin güzelliğini alır derler ama aslı yok bence. kilo alma işi bünyeyle alakalı tabi bide yemeyle o_O 2. hamilelikte herkes daha fazla kilo alındığını söylüyor, bu 2. ler bizi tombik yapacak arkadaşım o_O
Ay demeyin ben 1.de oğlandı 25 kilo aldım bu sefer kız...30 kilo mu alcam:KK12:

Nereye gidiyosun canım pilatese bende başlıcam haftaya inşallah
Bize yakın hiçbir yer yok ki...eşim de müd.yrd olduğu için beni oraya buraya götürüp getiremez...evde kendim yapıyorum toplarım lastiğim çemberim var ebru şallı nın videolarından yapıyorum...başka egzersiz videoları bulup onlardan yapıyorum birini bulsam akşamları yürümek istiyorum eşim tek çıkma diyor sitemiz çok güvenlikli ama...

Adettendir vermeseniz de olur tabi mecburi degil ama insanin o bebegi getireni sarilip opesi geliyor. Hemsire bebegi kime verirse genelde parayi da o verir. Birakin kayinvalideniz versin parayi:KK70::KK70:
O aralar eşim beni yiyip bitiriyordu kendilerini 10 yıl önce terk eden ve başka kadınla evlenen sonradan görüşmeye başladığı babasının adını (Bedi) oğlumuza vermek için...hemşireyi bırak çocuğa baktı mı acaba hırsından

Onu önceki mesajlarda yazmıştım galiba salı balık günümüz 1 gün et 1 gün tavuk falan yapıyorum da esas ondan ayrı çorbaları kurbandan et suyum var onunla yapıyorum...erişte tarhana çorbasına nohut fasulye ya da börülce atıyorum mutlaka...nohut fasulyeyi etli pisiriyorum yani tamamen köfte vs olmadığı günler de bence iyi protein alıyoruz bi de bol yeşillik yiyorum iyi geliyor her gün roka marul tere vs
Ahh ben yeşillik konusundan o kadar uzak kaldım ki :( tokso negatif çıkınca, doktor da yeşilliklere dikkat et deyince eşim yeşillik almaz oldu. Halbuki sirkeli suda bekletip tam temizlendiğinden emin olana kadar yemiyorum ama yine de içine sinmiyor sanırım... çook özledim yeşillik yemeyi.

ben balık yiyemiyorum hala, balıkçının yanından geçerken bile kusasım geliyor afedersiniz,
bir de köfte de yanı şekilde, ama kıymayı kavrulmuş olarak yedim denedim ..
baharat kokusu beni mahfediyor bir de
kurubaklagil yiyorum

kısır yapıyorum bu aralar, canım çekiyor, sakıncası yok dimi:süslü:
Aynennn inanılmaz bir kısır isteği var bende de! Bol bol yiyorum, eğer sakıncası varsa ve öğrenirsen bana da yazar mısın? :) Zaten normalde de bayılırım, böyle ekşi ekşi, yummy :)

Back
X