2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım ben hem boğaz enfeksiyonu hem kulak enfeksiyonu geçirdim hemde çok ağır enfeksiyonlar kulak zarım delindi enfeksiyondan şekli değişmiş dedi doktor. İkisinde de farklı zamanlarda iki kere antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Dr um birşey olmayacağını kullanmam gerektiğini yoksa daha çok zararı olur bebek için dedi. Kullandım ikisinide. Allaha şükür bir sıkıntım yok. Mecbursan bazen kullanmak zorunda kalıyorsun. İhmal etme daha çok zararı olur daha sonrasında. İçini ferah tut sen.

bende öyle
Kızlar bebrkleriniz tekmelemeye başladı mı bizde hala tık yok 17+4 olacak inş

benim ki geçen hafta baya hissettiriyordu kendini ama bu hafta belki günde 1-2 kere.geçen haftaya göre karnım genişledi acaba ondan mı diyorum :işsiz: hatta arada bi karnımı dürtüyorum ama tık yok:-) bende böyle olması normal mi diye düşünüyorum

sofiarya sofiarya bende bisey sorabilirmiyim? Bugun tetanoz asimi vurulmak icin saglik ocagina gittim kan ve idrar testi yaptilar. Idrarda + 30 mg/dL protein cikti tansiyonum normal ve idrarda enfeksiyon yok dedi. Ne yapmam gerekiyor acaba?
canım idrar da protein çıkmış olması böbreklerinden proteinin süzülmeyip kaçak yaptıgı anlamına gelir ki bu ne gebelik te ne de normalde hiç istediğimiz bir durum değildir. eğer idrar da proteine 20. haftalardan sonra tansiyon yüksekliği de eşlik etmeye başlarsa preeklemsi den süphelenir doktorlar. tansiyon normal seyrediyorsa eğer böbreklerle ilgili bir sıkıntı olabilir. herhalukarda sıkı takip gerektiren bir durum,kadın dogumcun ile görüş mutlaka

Kızlar bebeğim gayet iyi çok şükür, 16+5 sata göre, ultrasona göre 16+6
170 gr olmuş
Ama hiç güzel poz vermedi, rahim duvarına yaslanmış pozisyondan pek görülemedi suratı falan
Plasentam hala aşağıda, ağır iş, ilişki, uzun yok yine yasak
Bugün dörtlü test için kan verdim haftaya ptesi çıkacak
Doktor yine nifty testi hatırlattı
Sıkıntı varsa yaptıralım dedim o da hayır ben sadece bilgi vermek zorundayım dedi
Çok sıkıldım bu nifty muhabbetinden
Doktor bunların durumu var mı diyo, yoksa pay mı alıyo testi yapan yerden diye düşünmeye başladım
Hem 2li yaptırdı hem 4lü.. bunlar garanti değil diyo e o zaman neden yaptırdın bunları
Niftynin parası illa verilir ama gerek olmadığı halde yaptır diyosa diye kafam karışıyo.. o 2 bin küsüre neler alırım çocuğuma
Geçmiş olsun benim de çıkmazmış yukarı hala haftalarımız hemen hemen aynı Dr bana 3lü test dedi
Kızlar doktordan geldim aşırı öksürüğe dayanamadım doktorum ne dedi düşüp bayılacaktım öksürük erken doğuma sebep oluyomuş şurup verdi çok korkuyorum bir hafta oldu
Benim de geçemedi öksürüğüm karnımın etleri ağrıyor kasıklarım sancılanmaya başladı artık sanırım yarın Dr gideceğim :(

Merhaba kızlar hala cinsiyet öğrenemeyen var mı aranızda (benim gibi) :) yarın kontrol günüm ayrıntılı ultrasonla bakılacak inşallah bebeğim sağlıklıdır ve cinsiyeti öğrenmiş olurum artık :) hepinize sağlıklı hamilelik ve sağlıklı doğumlar dilerim :) :KK24:

Hayırlı haberlerle gel canım bende öğrenemedim cinsiyetini cuma günü dr a gideceğim inşallah o zaman öğrenirim yoksa 12 ocak ayrıntılı

Hemsire biraz yuksek dedi canim ikindin kan sonuclari cikacak aile hekimine gosterecem bakalim ne diyecek. Hastanede randevum daha 2 hafta var ozaman kendi doktoruma gostersem gec mi olur?
Valla bence geç olur protein kaçağı için ilaç gerekiyor canım bence bi telefon et yada uğra sor derim telaş etme ama çook kötü bişey değil emin ol bi çok insan farkında değil

Slm kızlar, dun 18+5te cinsiyet kesinleşti oğluşum olacak Allah nasip ederse. (ki ben bunu ilk andan beri hissediyorum, prof fotomu bile erkek bebek secmistim)
Neyse.. Haftasiyla uyumlu gidiyor hersey yolunda görünüyor ama doktorum plasenta biraz aşağıda dedi moralim bozuldu açıkçası. Şimdiye kadar hiç aşağıda olduğuna dair bi şey söylememişti kanamam da olmadı, dün dr. böyle söyleyince biraz taktım doğrusu. 28yasindayim ilk gebeligim normal gebelik. Inşallah yukarı çıkar.

Bu arada doktorum her ihtimale karşı (olur da plasenta yukarı çıkmazsa diye kadın doğumdan veya araştırma hastanesinden kayıt açtır dedi ama sürekli dolu randevu alamıyorum ki. Nasıl yapıcam bilemedim :/

Canım hayırlısıyla birşey olmaz inşallah
Sen hangi ildesin numara almak için gece 12 den sonra dene 15 gün sonrasının randevuları açılmış oluyor

E840BC43-875E-496B-9ADF-43CB04D25564.webp
sofiarya sofiarya canım buna bakabilir misin doktoruma henüz göstermedim. En son cumartesi kontrole gittim. Bebeğin kalbinde hiperekojen odak var dedi. Down sendromlu çocukların yüzde 12 sinde hiperekojen odak görülürmüş. Ama tarama testleri sonucu iyiyse bunu dikkate almayız dedi. Ben 4 lü tarama yaptırmıştım. Sonuç iyiydi. Bu devlet hastanesine başka bi tahlil için gittiğimde 3 lü testide yapalım dediğinde yaptırmıştım. Bi sıkıntı varmı bakabilir misin

Yok kuzum maalesef yakınımda Yok üniversite. Kayınvalidem köyden bir tavuk getirdi. Buzlukta. Kıyamıyorum pişirmeye:KK45: o kadar kıymetli ki.
Aslında köyler var çevrede. Süt alıyoruz onlardan. Ama yumurtaya güvenemedim nedense.
Can'ım eskisi düşünme. Onunla kıyaslama. Allahın izniyle kucağına sağ Salim alırsın.
Beslenmesi ne kadar sorunlu insanlar gördüm paket paket sigara içenler mi dersin ağzına yemek sürmeyen mi dersin ama sapasağlam oldu yavrucuklar. Önceki yavrun sana şefaatçi olacak inş. Bu dünya nasip değilmiş ona.
Senin de öyle iyi olacak inş. 3 tane oğlun vardı yanlış hatırlamıyorsam. Rabbim onlar gibi büyüdüğünü görmeyi nasip edecek inş.
2 oğlum var canım 3. Oğlumdan öldü minnakım... Ortanca abisinin kopyası ona baktıkça onu görüyorum.. Cennete hep bir bebişim olucak inşallah koklarım doya doya... Dediğin doğru millet neler yapıyorsun ama bizim ağzımız sütten yandı Oyüzden korkudan napıcamızı bilmiyoruz.. Birde sanırım hani elinden geleni yaptım demek için parçalıyoruz kendimizi..
Kizlar benim bir derdim var. Ben ogretmenim ve temmuz ayinda atandim. Guvenlik sorusturmam ekim ayinda bitti. Ve goreve baslayabilmem icin 2 ay sure verdiler.bu cuma son gidip göreve başlamam gerek yoksa atamam iptal edilecek. Gorev yerim mus ben bursada oturuyorm. Eşim bu halde gitmemi istemiyor. Kendisi işinden dolayı benimle gelemez. Araştırdık biraz ve ertelemek için bana heyet raporu lazım. Ama sorduk soruşturduk hamilelikte bi sıkıntım olmadığı için kimse vermeye yanaşmıyo. Var mı tavsiyesi olan. Bursa’da ya da istanbulda Heyet raporu verebilecek bi yer bilen var mı? Çok moralim bozuk. 2 sene uğraştım atandım şimdi gidemiyorum. 1 aylık heyet raporu alsam zaten subat tatili başlıyo. Sonra 1 ay daha rapor aldığımda zaten doğum iznim başlayacak. En azından seneye ertelemiş olacağım. Ama nasıl olacak hiç bilmiyorum:KK42: @ftmkya @tired @emsaLus Zeynosrkn84 Zeynosrkn84
Bu raporun devlet hastanesi tarafından alınması gerekiyor canım... Devlette takibini yaptırıyorsan rica minnet yapılabilir belki... Zübeydeyi dene bi merhametli birine gelirsin inş... Dilekçeyle görev erteleme yapılamıyomu peki

2 oğlum var canım 3. Oğlumdan öldü minnakım... Ortanca abisinin kopyası ona baktıkça onu görüyorum.. Cennete hep bir bebişim olucak inşallah koklarım doya doya... Dediğin doğru millet neler yapıyorsun ama bizim ağzımız sütten yandı Oyüzden korkudan napıcamızı bilmiyoruz.. Birde sanırım hani elinden geleni yaptım demek için parçalıyoruz kendimizi..

Bu raporun devlet hastanesi tarafından alınması gerekiyor canım... Devlette takibini yaptırıyorsan rica minnet yapılabilir belki... Zübeydeyi dene bi merhametli birine gelirsin inş... Dilekçeyle görev erteleme yapılamıyomu peki
Yok canım dilekçeyle görev erteleme mümkün değil. Milli eğitimi aradım özel hastaneden de alabileceğimi söyledi. Onun bi önemi yokmuş ama kimse vermek istemiyor işte. Zübeyde hanımın müdürünü tanıyoruz ama o bile özelden şansınızı deneyin dedi. Yarın son bi hayata hastanesi esentepe ve osmangaziye bakacağız kısmet bakalım olmazsada vardır herşeyde bi hayır.

Canım işte ben de tam bilmiyorum ama dedigim gibi ben de erkenden çıkmak istiyorum izne zaten devlet doğum sonrası iznimizi yakıyor yani bunu bi öğrenip haberleselim
Yok canım sistemde neyse o yani SAT à göre. Mesela ben 31 martta izne çıkabiliyor8 hafta oncesi ama çalışabilir raporu alıp 5 hafta daha caliscam. Artık biraz da idare ederler 1 ay da 1 aydır maaş alsam bebisim için iyi olur

Geçmiş olsun benim de çıkmazmış yukarı hala haftalarımız hemen hemen aynı Dr bana 3lü test dedi

Benim de geçemedi öksürüğüm karnımın etleri ağrıyor kasıklarım sancılanmaya başladı artık sanırım yarın Dr gideceğim :KK43:
İhmal etme hamileyken öksürük iyi değilmiş ben arkadaşa baya tavsiye yazdım kendimde uygulamaya başladım oku istersen

Kızlar duaya ihtiyacım var yengemin 7 düşüğü var yeniden tüp bebek yapıldı 23 unde transfer gerçekleşti. Neyse bu sabah kanaması oldu ve düşük olacak diye çok korkuyoruz. Biraz pihtili gelmis kanamış ama durmuş. Dr a gittik kendi doktoruna ulaşamadık devlet hastanesine gittik kese duruyor ilaçlarında var yapacak bir şey yok ilaçlarını kullanacak istirahat edecek dediler. Dua edin yine aynı acıları yaşamayalım yengemin ismi fatma

Birde kanaması olan arkadaşların pıhtı da geliyormuydu kanaması kan kırmızı şeklinde bu renk sizden ögrendigin kadarıyla kötü bir şeyin habercisi

Allah yardımcısı olsun, hamileliği anne olmayı Rabbim tüm isteyen ve hakeden kullarına nasip etsin... Hamilelikten anne olmaktan korkardım meğer ne güzel ne kutsal birşeymiş , Rabbime şükürler olsun

Ne demek canım çeken bilir o nedenle inş ikimizde kurtuluruz İlaç konusunda dr tereddütleri vardı ben iki gün içip atlatırsam bırakıcam sabah akşam iç dedi dr. Buharı da iki üç saatte bir yapıcam
Şimdide köy tavuğu aldım tavuk çorbası yaptım tam bi bomba oldu yakın olsan verirdim:)

Dusunmen yeterli tatlim inan yemis kadar oldum sifa olsun insalh sana.

Back
X