2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Uyku işini nasıl yapıyorsunuz ben yattığımı sanıyorum bildiğiniz göbeğimin üstüne yatıyorum gece uyandımki göbeğimin nerdeyse tanamen üstüne düşmüşüm bebişimimi ezdim diye dert oldu nasıl korktum.hamilelik minderi mi alsam ne yapsam daha şimdiden gecelerim zehir oldu nasıl çözüm bulacam bilmiyorum

Kızlarr geçende yazmıştım bende tutamıyorum kendimi. Ekmek hamurişi çok yemiyorum ama yemekleri deli gibi tıkanana kadar yiyorum. Sonra soluk almadan meyve kuruyemiş birşeyler illaki yiyorum. Birde işim oturarak eve gidiyorum otur işte otur hareket yok. Sanırım bende çok alacağım ne yapacağımı bilmiyorum. Dün güya çok dikkat edecektim. Yemek için masaya oturdum mu resmen gözüm dönüyor. Ne yapacağız biz böyle. Zaten 10 kilo fazlayla hamile kaldım. Hayatımda görmediğim kiloları görüyorum. Boyum çok kısa birde benim. Pandalar gibi yuvarlana yuvarlana hareket edeceğim diye çok korkuyorum. :KK43: Diyet yapmaktan ziyade kendimi tutmanın bir yolunu bulmalıyım :KK43:

10 kilo aldım bende :( güya bugün başlayacaktım dikkat etmeye ama sabah eşim simit pohaça almış , şuan dada annemler evde hamurişi yapıyor :(
Olmuyor olmuyo olmuyor en güzeli 50 kiloyla hamile kalıp hiç bişeyden sakınmadan yemek 30 kilo alsanda koymaz o zaman :halay:bıktım artık yediklerime dikkat etmekten millet neler yiyiyo kilo almıyor :KK67:

10 kilo aldım bende :KK43: güya bugün başlayacaktım dikkat etmeye ama sabah eşim simit pohaça almış , şuan dada annemler evde hamurişi yapıyor :KK43:
Olmuyor olmuyo olmuyor en güzeli 50 kiloyla hamile kalıp hiç bişeyden sakınmadan yemek 30 kilo alsanda koymaz o zaman :halay:bıktım artık yediklerime dikkat etmekten millet neler yiyiyo kilo almıyor :KK67:

Bende normalde yiyip kilo alamayanlardan biriydim. Ama son 1 yıldır metabolizmamı yavaşladı anlamadım 10 kilo birden aldım. 10 kilo fazlamla hamile kaldım. Şimdide 6 kilo aldım. Ama gidişat hiç iyi değil. Bende dün güya dikkat etmeye başlayacaktım akşam yemekten kalktığımda nefes alamıyordum :(

Kızlar yaklaşık 7-8 haftada 2 kilo almışım kendimi durdurdum galiba ben ama toplamda 6-7 kilo almış oluyorum tabi yine de...size yazmıştım ondan sonra pilatese düzenli devam edemedim ara ara yaptım bazen de yürüdüm ama hiç karnımı tıka basa doyurmuyorum ekmek tatlı hamurişi de asla asla asla çünkü zaten mideme çok dokunuyor...bebek de gayet saglıklı büyüyor besleniyor ben fil gibi yemeyi bıraktım diye ona bişey olmadı yani...inşallah başarabiliriz kızlar:KK52:

Uyku işini nasıl yapıyorsunuz ben yattığımı sanıyorum bildiğiniz göbeğimin üstüne yatıyorum gece uyandımki göbeğimin nerdeyse tanamen üstüne düşmüşüm bebişimimi ezdim diye dert oldu nasıl korktum.hamilelik minderi mi alsam ne yapsam daha şimdiden gecelerim zehir oldu nasıl çözüm bulacam bilmiyorum
hafsacım benim bi arkadaşım da aldı ben de ileriki zamanlarda buna benzer bi yastık almayı düşünüyorum.
323916466_tn50_0.webp

Canlar merhaba bugun randevumuz vardi ve cinsiyetimizi ogrendik Allahin izniyle kizimiz geliyor ❤
Her sey yolunda dedi doktor Ayrintili ultrason icin birkac prof ismi verdi Antalyada Iki uc hafta icinde gitseniz iyi olur dedi
Aşı olmanda bir sıkıntı yok dedi
Ne güzel bı duygu dimi cinsiyet öğrenmek belirsizlik çok can sıkıyor :)

Canlar merhaba bugun randevumuz vardi ve cinsiyetimizi ogrendik Allahin izniyle kizimiz geliyor ❤
Her sey yolunda dedi doktor Ayrintili ultrason icin birkac prof ismi verdi Antalyada Iki uc hafta icinde gitseniz iyi olur dedi
gözün aydın canım
benim de cumartesi randevum, inşallah kesinleşir artık kız olduğu
sonra ver elini alışveriş :KK37: ayların birikimi çok pis tutuyorum kendimi :KK53:

Ne güzel bı duygu dimi cinsiyet öğrenmek belirsizlik çok can sıkıyor :)

Aynen Doktora kesin demi diye sordum sonsuza kadar eminim dedi Sanki kendisi 12.haftada erkek deyip bizi yanıltmamış gibi.. Neyse bizim icin onemli olmadigi icin bozmadim artik adami

gözün aydın canım
benim de cumartesi randevum, inşallah kesinleşir artık kız olduğu
sonra ver elini alışveriş :KK37: ayların birikimi çok pis tutuyorum kendimi :KK53:

Ben de ayrintili icin antalyaya gidince baslayacagim insallah alisverise
Aşını da olmussun canim okudum Ayrintili icin tarih aldin mi peki

10 kilo aldım bende :KK43: güya bugün başlayacaktım dikkat etmeye ama sabah eşim simit pohaça almış , şuan dada annemler evde hamurişi yapıyor :KK43:

ay böyle okudukça kendime sinir oluyorum ya.56 ile hamile kaldım şu an 66 yım.dahi ilk başta düşük tehlikesi yüzünden kullandığım ilaçlar kilo yaptı dedim ama 16 haftada ilaçları da bıraktım.hamilelik önceside sonrasıda dikkat ediyorum.kahvaltı harici ekmek tüketmiyorum.pilav makarnayı azalttım.çekirdeği bıraktım.cevizi bademi akşama bırakmadan gün içinde ara öğün yapıyorum.tatli hamur işi zaten misafir olmassa yapmam evde eşimde hiç yemez.dün doktorumla da konuştum.kaçak vardır biyerde dedi :sinirli::sinirli: cevizi bademi çok tüketiyorsundur dedi.bende 4 cevizi 10 bademi geçmiyorum dedim.hatta eşimde dedi herşeyi azalttı diye.bi meyveyi kısmıyorum.geçen 5 portakal birden yedim:oops:.ben niye 10 kilo aldııımmmm ya :olamaz:

Canım ağrılarım geçmedi bugün ağlayarak uyandım resmen :KK43: 3 gündür içtim diye daha bekliyorum 10 gün falan geçsin eğer ağrılarım geçmezse gideceğim doktora. Ara öğünde yapıyorum. Sabah kahvaltıdan sonra mandalina yiyorum ikindide elma armut yoğurt falan yiyorum akşam birden gözüm dönüyor. Aslında kendimi hiç aç bırakmıyorum sık sık yiyorum ama ne oluyorsa akşam oluyor. Doktorum 5 kiloya iyi dedi. Sabah tartıldım 6 kilo oldu bile. Böyle gidersem her hafta 1 kilo alacağım gibi gözüküyor :KK43:
İnşallah bir an önce faydası olur, bu arada d vitamini azsa vücutta kalsiyum ve magnezyum emilimi azalıyormuş, kontrolüne gittiğinde bi d vitamini ölçümü de iste istersen. Yemekte bol yoğurt kaşıkla bari, kalsiyum olur en azından hem iştahın kesilir belki azıcık.. allah yardımcımız olsun, son 3 ayımız sorunsuz geçer inşallah

Aynen Doktora kesin demi diye sordum sonsuza kadar eminim dedi Sanki kendisi 12.haftada erkek deyip bizi yanıltmamış gibi.. Neyse bizim icin onemli olmadigi icin bozmadim artik adami

Ben de ayrintili icin antalyaya gidince baslayacagim insallah alisverise
Aşını da olmussun canim okudum Ayrintili icin tarih aldin mi peki
evet canım 30 ocakta ayrıntılım benim
cumartesi bi sorayım geç değil mi diye, çünkü geç diyenler de var ama bakalım

Kizlar seker yukleme testi ne zaman yapiliyor?bide oncesinde birsey yapiliyor mu?yani bi gun oncesi falan beslenmede farkli yada dikkat edilmesi gereken birsey var mi?benim doktorum 24. Haftada gel dedi.baska doktorlardan 26 diye de duydum.herseyde oldugu gibi bunda da net bilgi yok galiba.

Kizlar bugun hastanede gebe egitimi verdiler belki cogunuz biliyordur ama yinede yazmak istedim. Demir hapimizi icerken ictigimiz suya bikac damla limon suyu damlatirsak daha etkili oluyormus. Bikac arkadas bebeklerin kiyafetlerini yikarken ne kullanmaliyiz diye sormustu onada sabun tozu dediler ve yumsatici kullanilmayacakmis ayrica bebegin kiyafetleri hicbizaman kendi kiyafetlerimiz ile birlikte yikanmamasi gerekiyormus. Sut umuzun cok olmasi icinde bol su icin dediler. Suan aklima gelen bunlar paylasmak istedim :KK51:

Benim kilo alma durumum biraz karisik. 84 le hamile kaldim. 80 e kadar dustum. Araligin basinda 82 kiloydum. Simdi 85 kilo oldum. Yani esasinda 1 kilo almisim gibi duruyor ama son bir ayda 3 kilo aldim. Hatta bu 3 kiloyi da son iki hafta da aldigima eminim. Benim de frenlemem lazim kendimi. Birden bire cok hizli aldim.
aa her şeyiyle aynı ben :KK50:

Kizlar seker yukleme testi ne zaman yapiliyor?bide oncesinde birsey yapiliyor mu?yani bi gun oncesi falan beslenmede farkli yada dikkat edilmesi gereken birsey var mi?benim doktorum 24. Haftada gel dedi.baska doktorlardan 26 diye de duydum.herseyde oldugu gibi bunda da net bilgi yok galiba.
beni de 24. hafta çağırdı.

Maşallah canım, gözün aydin, plasentasi aşağıda olan sen miydin onun için bişey dedi mi doktor

İnşallah bir an önce faydası olur, bu arada d vitamini azsa vücutta kalsiyum ve magnezyum emilimi azalıyormuş, kontrolüne gittiğinde bi d vitamini ölçümü de iste istersen. Yemekte bol yoğurt kaşıkla bari, kalsiyum olur en azından hem iştahın kesilir belki azıcık.. allah yardımcımız olsun, son 3 ayımız sorunsuz geçer inşallah

Valla canım deli gibi yoğurt peynir yiyorum d vitamini en son normaldi hatta bütün değerlerim normaldi ama doktorum ne olur ne olmaz diye kan vitamin verdi hep içiyorum. Ama bir dahaki kontrolümde yine ölçtüreyim belkide bebek alıyor hepsini. İnşallah gerçekten sorunsuz geçer hepimizin. Çatı ağrımı bile unuttum sırt ağrımdan çatı falan hiçbirşeymiş soluğumu kesiyor bu sırt ağrısı. Rabbim hepimize yardım etsin.

Back
X