2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım konuyu tam anlamadım ama bebişin kilosu geriden mi geliyor? Eğer öyleyse bol bol antep fıstığı ye. Doktorum demişti bebeği çok besliyormuş. Bide arada bir sütlü (toz) nesquik.
Yok canım bebeğim şimdiye kadar iyiydi hatta 5 gün ileriden gidiyordu. Bende kan pıhtılaşması var iğne vuruyorum. Detaylı ultrasondan pıhtılaşma rahimdeki sol damarda saptandı. Doktorum buyuzden ileriki zamanlarda bebek tam beslenemediği için daha zayıf doğacağını söyledi. Mesela normalde 3300. Doğacaksa 2800 gibi.

Canım konuyu tam anlamadım ama bebişin kilosu geriden mi geliyor? Eğer öyleyse bol bol antep fıstığı ye. Doktorum demişti bebeği çok besliyormuş. Bide arada bir sütlü (toz) nesquik.
Doktorunun nesquik onermesine cok sasirdim. Ayni doktor eminim bebek dogsa ona da bebek biskuvisi önerir. Canim o tozlar anneye de bebege de gereksiz kilo yapmaktan baska hicbir ise yaramaz. Bebeklere kilo aldirmak istiyorsak saglikli beslenmeliyiz ve olabildigince hazir gidalardan uzak durmaliyiz. Ozellikle nesquik gibi sirf seker olan seylerden . Ha ben duruyor mutum? Hayir. Ama doktorun faydali bir seymis gibi bunu onermesine cok sasirdim.

Hanimlar oyle mutluyumki Allahim mucizesi cok buyuk bebegiminn kalbindeki sey yok gibi birsey olmus. Kafasindaki sivi ise suanlik anormal gibi degil dedi. Her hamilelikde oldugu kadar riskin dedi ve kendi doktoruma devam edebilirmisim. Bu gun cok mutlu bi anne olarak hepinizinde yuzu guler insallah.
Çok sevindim canım yaa gözün aydın

Kizlar bu arada bugun kontrolde doktora bir suredir ara sira idrarda yanma var dedim tahlil istedi Az once internetten sonuclara baktim lökosit 0-5 arasi olmasi gerekirken 10 cikmis yarin telefonla soracagim
Siz bu durumu yasadiniz mi

Kilo konusu yine gündemdeymiş emsalus ile konuşurken kendini durduramıyorum demistim bugün eczanede tartılayım dedim 4 kilo almışım. Aralık 8inden bu güne kadar. 1 ayda 4 kilo oglum da bu kadar hızlı kilo almamıştım
63 ile hamile kaldim önce 61 e indim simdi 67 olmuşum. Şaşkınım kendimi frenlemem lazım ama 4 ay hiçbirşey yemeyince insanın gözleri dönüyor.
tired tired canım ilk dikkat etmeye başladığında demistim sen başarırsın bak ne güzel 2 kilocuk almışsın. Darısı bizim basima. Biraz boğazımı tutsam yeter yaa :(

Kizlar bugun hastanede gebe egitimi verdiler belki cogunuz biliyordur ama yinede yazmak istedim. Demir hapimizi icerken ictigimiz suya bikac damla limon suyu damlatirsak daha etkili oluyormus. Bikac arkadas bebeklerin kiyafetlerini yikarken ne kullanmaliyiz diye sormustu onada sabun tozu dediler ve yumsatici kullanilmayacakmis ayrica bebegin kiyafetleri hicbizaman kendi kiyafetlerimiz ile birlikte yikanmamasi gerekiyormus. Sut umuzun cok olmasi icinde bol su icin dediler. Suan aklima gelen bunlar paylasmak istedim :KK51:

Kızlar burada diğer konulari gederken okumuştum. Maya üzerine su iciyorsunuz yarim saat hiçbirşey yemiyorsunuz. Sütünüzü çok arttırıyor. Yeni doğum yapan kuzenime demistim bilgin olsun diye o öyle yapmamis ama misafirliğe gittiğinde mayalı poğaça yedim abla gece baktım sütüm nasıl akıyordu dedi.

Kızlar burada diğer konulari gederken okumuştum. Maya üzerine su iciyorsunuz yarim saat hiçbirşey yemiyorsunuz. Sütünüzü çok arttırıyor. Yeni doğum yapan kuzenime demistim bilgin olsun diye o öyle yapmamis ama misafirliğe gittiğinde mayalı poğaça yedim abla gece baktım sütüm nasıl akıyordu dedi.
Maya da bakterilerden oluşuyoya çoğalıyor içerde süt yapiyo demekki aklımızda olsun.

Valla canım deli gibi yoğurt peynir yiyorum d vitamini en son normaldi hatta bütün değerlerim normaldi ama doktorum ne olur ne olmaz diye kan vitamin verdi hep içiyorum. Ama bir dahaki kontrolümde yine ölçtüreyim belkide bebek alıyor hepsini. İnşallah gerçekten sorunsuz geçer hepimizin. Çatı ağrımı bile unuttum sırt ağrımdan çatı falan hiçbirşeymiş soluğumu kesiyor bu sırt ağrısı. Rabbim hepimize yardım etsin.
İnanırmısın iki gündür az yiyorum sırt ağrım çok azaldı ilgisi varmı bilmiyorum

Yeme konusunda frenledim kendimi sık sık yiyorum az yiyorum gözüm böyleee yemeklerde kalıyor çünkü ben artık nefes alamıyordum akşamları hele geceleri uyku haram.o nedenle çok çok azalttım ve tatlıyı kestim ekmeği kestim benim daha 4 ayım var ve limitim 6 kilo o yüzden hiç almamam lazım hatta 1 kilocuk versem ne iyi olur :( yürüyüşede başladım

Kizlarrrr herkese selammm kilo o kdr cok konusulmuski yazmadan gecemedim. Bnde kiloyu cok kafama takiyodum. Tartim bozulmustu ilk is tarti aldim kendimi frenliyim diye. Istahimda normaldi dikkat ediyodum cokta kilo almamistim. Ta ki detaylida doktor bebegin 1 hafta geri takip edelim diyene kdr. Bn direk kendimi yemege verdim. Sut yogurt ceviz et ana yemeklet hepsinde porsiyonumu artirdim. Tabiiki kiloda aldim. Aliyorum ama tek dilegim. 2 hafta sonra doktorun bebegin haftasiyla uyumli geri kalmamis demesi. Dicegim o ki yasadiklarmiz yasayabileceklerimiz arasinda en masumu fazla kilolar. Dogumdan sonra istersek 36 beden oluruz. Gucluyuz biz. Hatta grubu dagitmayalim. Rejim komusunda devam edelim dogumdan snra :). Ama bu konuya cok takilmayin. Arti 10um. Umurumda degillll

Hanimlar oyle mutluyumki Allahim mucizesi cok buyuk bebegiminn kalbindeki sey yok gibi birsey olmus. Kafasindaki sivi ise suanlik anormal gibi degil dedi. Her hamilelikde oldugu kadar riskin dedi ve kendi doktoruma devam edebilirmisim. Bu gun cok mutlu bi anne olarak hepinizinde yuzu guler insallah.
Amiiin cnm benim ... benim oglumunda perinat sadece bagirsaginda parlaklik var demisti 2 ve 4 lu testleim temiz cikmisti rabbim.banada senin gibi hayirli haberler almayi nasip etsin okadar uzuluyorumki anlatamam

Kizlarrrr herkese selammm kilo o kdr cok konusulmuski yazmadan gecemedim. Bnde kiloyu cok kafama takiyodum. Tartim bozulmustu ilk is tarti aldim kendimi frenliyim diye. Istahimda normaldi dikkat ediyodum cokta kilo almamistim. Ta ki detaylida doktor bebegin 1 hafta geri takip edelim diyene kdr. Bn direk kendimi yemege verdim. Sut yogurt ceviz et ana yemeklet hepsinde porsiyonumu artirdim. Tabiiki kiloda aldim. Aliyorum ama tek dilegim. 2 hafta sonra doktorun bebegin haftasiyla uyumli geri kalmamis demesi. Dicegim o ki yasadiklarmiz yasayabileceklerimiz arasinda en masumu fazla kilolar. Dogumdan sonra istersek 36 beden oluruz. Gucluyuz biz. Hatta grubu dagitmayalim. Rejim komusunda devam edelim dogumdan snra :). Ama bu konuya cok takilmayin. Arti 10um. Umurumda degillll
Canım bir an önce haftasıyla uyumlu olur inşallah senin de bebeğin ama bebek beslenmesinin bizim kilomuzla direk bağlantısı yok ne yazık ki arkadaşım 22 kilo aldı bebek doğdu 2buçuk kilo, bebeğin beslenmesi daha çok kan akışıyla ve annenin bebeğin yapısal durumlarıyla alakalı...kilonun fazlası da bebeğe zarar...bebeğin beslenmesi için aslında yapmamız gereken sağlıkli beslenme ve spor yürüyüs pilates gibi...nefes almayı bile bilmiyoruz ki kanımıza bebişimize yeterli oksijen gitsin

Son düzenleme:
A
Al bendende okadar inanki artık tıkıyorum aksine iştah gitti zorla ye ye mahvoldum sütü yoğurdu cevizi eti yumurtası... İnş yavrularımıza yarar valla kilo hiççç umrumda değil onun çaresine sonra bakıcaz İnşallah bi yavrularımızı alalım sağlıkla İnş doktor sana bi liste verdimi bana tek dediği 2 porsiyon yoğurt 1 bardak süt peynir yumurta ve muz tüket dedi.. Kabızlık başıma belaydı muzuda yedim daha fenayım kanıyor artık... İnş haftaya güzel haberler alınca rahat edicez canım senin hangi gün haftaya benim cuma günü İnşallah

Canım bir an önce haftasıyla uyumlu olur inşallah senin de bebeğin ama bebek beslenmesinin bizim kilomuzla direk bağlantısı yok ne yazık ki arkadaşım 22 kilo aldı bebek doğdu 2buçuk kilo, bebeğin beslenmesi daha çok kan akışıyla ve annenin bebeğin yapısal durumlarıyla alakalı...kilonun fazlası da bebeğe zarar...bebeğin beslenmesi için aslında yapmamız gereken sağlıkli beslenme ve spor yürüyüs pilates gibi...nefes almayı bile bilmiyoruz ki kanımızq bebişimize yeterli oksijen gitsin
Bazen yürüyüş bize zarar canım mesela bizde gerideyiz doktor sadece nefes al hareket için dedi resmen... Çünkü bebek okadar zorlanıyormuş normal bi gebelikte evet kilonun hiç bir faydası yok 2 oğlumda hiç kilo almadan doğum yaptım şükür sağlıklılar ama geriden gelmede bazen durumlar değişiyor Oyüzden protein çok tüketiyoruz hamur işi kızartma yasak zaten bize amaç kilo almak değil protein vücuda sokmak İnş başarırız bebeklere yarar

Arkadaşlar aranızda balık yağı içip süt içen varmı acaba beraber tükeliyormu hiç içmedim hayatımda...

Kızlar bugün dersim erken bitti hava çok güzeldi kendimi alışverişe verdim oğluşuma iki takım alt üst pijama takımı aldım kapı süsü için çerçeveyi buldum nihayet iki tanesini 50₺ verdim süslemesini daha sonra yapıp resim atarım buraya kompedandan sabahlık aldım penyesi yumuşacıktı 60₺ ye aldım xl aldım ama L bedenmi alsaydım fikir veren olursa değiştirme imkanım var 5 gün içinde bir emzirme atleti ikide hamile çamaşırı aldım fiyatları uygundu.ben alıken lohusa pijamalarına bakanlar vardı şu süslü olanlar 160-180₺ falandı.

Back
X