2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım bir an önce haftasıyla uyumlu olur inşallah senin de bebeğin ama bebek beslenmesinin bizim kilomuzla direk bağlantısı yok ne yazık ki arkadaşım 22 kilo aldı bebek doğdu 2buçuk kilo, bebeğin beslenmesi daha çok kan akışıyla ve annenin bebeğin yapısal durumlarıyla alakalı...kilonun fazlası da bebeğe zarar...bebeğin beslenmesi için aslında yapmamız gereken sağlıkli beslenme ve spor yürüyüs pilates gibi...nefes almayı bile bilmiyoruz ki kanımıza bebişimize yeterli oksijen gitsin

Canim hamilelik onceside depo demirim kan degerlerim vs. Hepsi cok dusuktu. O yuzden bebekte geri diyince bende proteine yuklendim ve iki kasik kurufasulye vs. Yiyosam 3 4 kasiga cikardim. Evet direk alakasi yok ama hic alaksizda degil. Ben agzima et surmezdim sonucu ortada.

Bazen yürüyüş bize zarar canım mesela bizde gerideyiz doktor sadece nefes al hareket için dedi resmen... Çünkü bebek okadar zorlanıyormuş normal bi gebelikte evet kilonun hiç bir faydası yok 2 oğlumda hiç kilo almadan doğum yaptım şükür sağlıklılar ama geriden gelmede bazen durumlar değişiyor Oyüzden protein çok tüketiyoruz hamur işi kızartma yasak zaten bize amaç kilo almak değil protein vücuda sokmak İnş başarırız bebeklere yarar
Ben mesela okulda uzun süre aç kalmamak için 1 tenefüste 1 tane elma yiyorum digerlerinde çiğ ve tuzsuz çekirdek, kabak çekirdeği ve ay çekirdeği onlarda da protein fazla ve çok vitaminli...böyle şeylerle sağlamak lazım bebeğin beslenmesini...mesela bi arkadaşım da kiloluydu damarların içi yağla kaplanıyor diye bebek yeterince beslenemiyor demiş doktor...inşallah sağlıkla gelsin bebişler

Bazen yürüyüş bize zarar canım mesela bizde gerideyiz doktor sadece nefes al hareket için dedi resmen... Çünkü bebek okadar zorlanıyormuş normal bi gebelikte evet kilonun hiç bir faydası yok 2 oğlumda hiç kilo almadan doğum yaptım şükür sağlıklılar ama geriden gelmede bazen durumlar değişiyor Oyüzden protein çok tüketiyoruz hamur işi kızartma yasak zaten bize amaç kilo almak değil protein vücuda sokmak İnş başarırız bebeklere yarar
Canim benim kontrolum bu cumartesi degil diger cumartesi. 10 gunum var. Balik yagini doktorum. 6. Aydan sonra demisti

Ben mesela okulda uzun süre aç kalmamak için 1 tenefüste 1 tane yiyorum digerlerinde çiğ ve tuzsuz çekirdek, kabak çekirdeği ve ay çekirdeği onlarda da protein fazla ve çok vitaminli...böyle şeylerle sağlamak lazım bebeğin beslenmesini...mesela bi arkadaşım da kiloluydu damarların içi yağla kaplanıyor diye bebek yeterince beslenemiyor demiş doktor...inşallah sağlıkla gelsin bebişler
Tabiki canim kesinlikle. Zaten artirdim derken saglikli seylerden bahsediyorum et sut yogurt ceviz ama iste insan almasi gereken kaloriyi asinca ne kdr sagliklibyersen ye o bile kilo yapiyo. Bende yaptı. halbuki bir gram seker yag yok yediklerimde. Yoksa damarlara yag baglatacak kdr yemek yemekten bahsetmiyorum. Zaten 56 kiloyla hamile kaldim. O kdr kilolu değildim bn. Asil mesela saglikli kiloda olmak.

Ben mesela okulda uzun süre aç kalmamak için 1 tenefüste 1 tane elma yiyorum digerlerinde çiğ ve tuzsuz çekirdek, kabak çekirdeği ve ay çekirdeği onlarda da protein fazla ve çok vitaminli...böyle şeylerle sağlamak lazım bebeğin beslenmesini...mesela bi arkadaşım da kiloluydu damarların içi yağla kaplanıyor diye bebek yeterince beslenemiyor demiş doktor...inşallah sağlıkla gelsin bebişler
Bende hamur işi sürmüyorum ağzıma sadece sabahları 1 dilim ekmek yiyorum tatlı çook nadir onun yerine hurma kuru dut falan proteinin bize herzaman faydası var canım bende onu uygulamaya çalıyorum bakalım

Amiiin cnm benim ... benim oglumunda perinat sadece bagirsaginda parlaklik var demisti 2 ve 4 lu testleim temiz cikmisti rabbim.banada senin gibi hayirli haberler almayi nasip etsin okadar uzuluyorumki anlatamam

bu donemde anladigim en iyi sey Allaha teslimiyet bol dua yasin serif ben hatim yapiyorum ogluma kuran okuyorum. sadakasini veriyoruz bin belayi geri atar diye ve en onemlisi sitres uzuntu sikinti bebegi cok etkilecegi icin hep iyi dusun. aklini dagitacak sevdin seyler yap. hic isyan yok Allahdan gelene razi olmak ben doktora girerken cunku iki yerde baya sorun dedigi icin endiseliydim isyan etmedim elimden geleni yapicam ne yapmam gerekiyorsa arastiricam diye dusunerek girdim doktorun yanina. doktordan olumlu haberler aldim bak 2 hafta boyle gecti. ama bu surecde iyi beslenmeyede calistim bebegim gerilemesin ona zarar yerine yararli olmak icin vakit gecirdim bazen agladim ama sif o aci cekerse felan diye ama perisanlik yok tuttum kendimi insallah sende cok mutlu haberler alirsin elerki haftalarda

Arkadaşlar aranızda balık yağı içip süt içen varmı acaba beraber tükeliyormu hiç içmedim hayatımda...
Ben ilk hamileliğimde tüketiyordum canım bizzat doktorum vermişti. Ama hapını. Balık bayat olabileceği için balık peşine süt vs tüketmiyoruz. İlaçta sorun olmaz diye düşünüyorum ama doktoruna sor istersen. Bu arada balık yiyemiyordum ben balık yemek çok daha faydalıymış. Bir arkadaşıma daha yeni balık yağı çok masum değil demiş Doktoru vermemiş balık yiyemediği halde. Ceviz falan ye demiş.

Kızlar bugün dersim erken bitti hava çok güzeldi kendimi alışverişe verdim oğluşuma iki takım alt üst pijama takımı aldım kapı süsü için çerçeveyi buldum nihayet iki tanesini 50₺ verdim süslemesini daha sonra yapıp resim atarım buraya kompedandan sabahlık aldım penyesi yumuşacıktı 60₺ ye aldım xl aldım ama L bedenmi alsaydım fikir veren olursa değiştirme imkanım var 5 gün içinde bir emzirme atleti ikide hamile çamaşırı aldım fiyatları uygundu.ben alıken lohusa pijamalarına bakanlar vardı şu süslü olanlar 160-180₺ falandı.
Canım ben normalde s bedenim. İlk hamileliğimde loğusa geceliğini l almıştım. Totalde 23-24 kilo almıştım o bile bol olmuştu. Sen kaç kilosun bilemiyorum tabi ama güle güle kullan :)) müsait olunca fotoğrafını atar musun ben de bir takım almayı düşünüyorum.

bu donemde anladigim en iyi sey Allaha teslimiyet bol dua yasin serif ben hatim yapiyorum ogluma kuran okuyorum. sadakasini veriyoruz bin belayi geri atar diye ve en onemlisi sitres uzuntu sikinti bebegi cok etkilecegi icin hep iyi dusun. aklini dagitacak sevdin seyler yap. hic isyan yok Allahdan gelene razi olmak ben doktora girerken cunku iki yerde baya sorun dedigi icin endiseliydim isyan etmedim elimden geleni yapicam ne yapmam gerekiyorsa arastiricam diye dusunerek girdim doktorun yanina. doktordan olumlu haberler aldim bak 2 hafta boyle gecti. ama bu surecde iyi beslenmeyede calistim bebegim gerilemesin ona zarar yerine yararli olmak icin vakit gecirdim bazen agladim ama sif o aci cekerse felan diye ama perisanlik yok tuttum kendimi insallah sende cok mutlu haberler alirsin elerki haftalarda
Ya ne kadar sevindim gönlüm nasıl ferahladı anlatamam sana İnan. Rabbim dualarını kabul etti. Teslimiyetin çok hoşuma gitmişti helal olsun demiştim. Çok üzücü şeyler duymuştun çünkü. Rabbim sağlıkla kucaklamayı nasip etsin İnan çok mutlu oldum ❤️❤️

Kızlar dikkat edeyim kilo almayayım tatlı yemeyeyim diyorum, dur yapma sen kız annesisin bu tatlı işi ne alaka diyorum. Tatlı yemediğim gün migrenim azıyor. Abartmıyorum inanın başımı kaldıramıyorum kendimi Şuan karanlık bir odaya kapattım. Şekerim mi düşüyor psikolojik mi nedir bundurum Kızlar. Ben ilk bebişte böyle şeyler hiç yaşamamıştım.

Ya ne kadar sevindim gönlüm nasıl ferahladı anlatamam sana İnan. Rabbim dualarını kabul etti. Teslimiyetin çok hoşuma gitmişti helal olsun demiştim. Çok üzücü şeyler duymuştun çünkü. Rabbim sağlıkla kucaklamayı nasip etsin İnan çok mutlu oldum ❤️❤️

insallah saglikli sihatli alirim yavrumu bebegim icin elimden geleni yapmaya calisiyorum kendimi birakip perisan olmak degil elimden geleni yapmam gereken zaman oldugunu dusundum hep. sıkınti sitres herseyin basi kacinmak gerek mucizeler Allahdandir Allah verdi rabbime sonsuz sukurler olsun iyi haberler de aldik hepimiz iyi alalim insalah. evet cok uzulcem seyler duydum kac kisi gosterdik kelimelerde iyi seyler aradim ama hep en kotusuydu ama bebegimle ustunden birsekil gelicez bilincli anne olmaya calisacam dedim cok sukur iyi haberler almaya basladim.

Evet cnm insallah insanın gönlünden geciyo illa farklı olsun diye ama aynı cinste cok güzel paylasınlar baska oluyo isimde emir koycaz insallah abisidr ömer :KK200:
Evet çok güzel canım vardır bir hayır :) Ömer ismine. BAyılırım emir de çok çok yakışmış. Ben de Zeynep ilk kızım Zehra da ikincisi olsun istiyorum ❤️❤️

insallah saglikli sihatli alirim yavrumu bebegim icin elimden geleni yapmaya calisiyorum kendimi birakip perisan olmak degil elimden geleni yapmam gereken zaman oldugunu dusundum hep. sıkınti sitres herseyin basi kacinmak gerek mucizeler Allahdandir Allah verdi rabbime sonsuz sukurler olsun iyi haberler de aldik hepimiz iyi alalim insalah. evet cok uzulcem seyler duydum kac kisi gosterdik kelimelerde iyi seyler aradim ama hep en kotusuydu ama bebegimle ustunden birsekil gelicez bilincli anne olmaya calisacam dedim cok sukur iyi haberler almaya basladim.
İyi yaptın hem de çok iyi yaptın gözünaydın :))

Kızlar dikkat edeyim kilo almayayım tatlı yemeyeyim diyorum, dur yapma sen kız annesisin bu tatlı işi ne alaka diyorum. Tatlı yemediğim gün migrenim azıyor. Abartmıyorum inanın başımı kaldıramıyorum kendimi Şuan karanlık bir odaya kapattım. Şekerim mi düşüyor psikolojik mi nedir bundurum Kızlar. Ben ilk bebişte böyle şeyler hiç yaşamamıştım.

tatli dema bana birseyler oluyor sekerimmi dusuyor nedir acayip tatli corba ve salata aseriyorum ben ya

Back
X