2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım ağrılarım geçmedi bugün ağlayarak uyandım resmen :KK43: 3 gündür içtim diye daha bekliyorum 10 gün falan geçsin eğer ağrılarım geçmezse gideceğim doktora. Ara öğünde yapıyorum. Sabah kahvaltıdan sonra mandalina yiyorum ikindide elma armut yoğurt falan yiyorum akşam birden gözüm dönüyor. Aslında kendimi hiç aç bırakmıyorum sık sık yiyorum ama ne oluyorsa akşam oluyor. Doktorum 5 kiloya iyi dedi. Sabah tartıldım 6 kilo oldu bile. Böyle gidersem her hafta 1 kilo alacağım gibi gözüküyor :KK43:
Can'ım o ağrılar bende de geçmedi yaa. Geçmiyor. Hatta şuan yattığım yerden nasıl kalkıcam bilmiyorum. İnternette araştırdım biraz "pubik-pelvik ağrı" olarak geçiyor. Çatı genişlemesinden oluyormuş. Vajina kemiğinden kalçalara ve bele doğru uzanan ağrı. Bendeki tam da böyle. Bazı gebeler çok şiddetli hissedermiş. Yazan tek Öneri istirahat ve ağır vs kaldırmama.
Çok üzülüyorum. Bi sağlıklı geçiremedik şu süreci. Kilo aldıkça daha da korkuyorum.

bu donemde anladigim en iyi sey Allaha teslimiyet bol dua yasin serif ben hatim yapiyorum ogluma kuran okuyorum. sadakasini veriyoruz bin belayi geri atar diye ve en onemlisi sitres uzuntu sikinti bebegi cok etkilecegi icin hep iyi dusun. aklini dagitacak sevdin seyler yap. hic isyan yok Allahdan gelene razi olmak ben doktora girerken cunku iki yerde baya sorun dedigi icin endiseliydim isyan etmedim elimden geleni yapicam ne yapmam gerekiyorsa arastiricam diye dusunerek girdim doktorun yanina. doktordan olumlu haberler aldim bak 2 hafta boyle gecti. ama bu surecde iyi beslenmeyede calistim bebegim gerilemesin ona zarar yerine yararli olmak icin vakit gecirdim bazen agladim ama sif o aci cekerse felan diye ama perisanlik yok tuttum kendimi insallah sende cok mutlu haberler alirsin elerki haftalarda
Bende hatim başladım biraz yavaş okuyorum ama doğuma kadar yetiştiricem inşallah

insallah saglikli sihatli alirim yavrumu bebegim icin elimden geleni yapmaya calisiyorum kendimi birakip perisan olmak degil elimden geleni yapmam gereken zaman oldugunu dusundum hep. sıkınti sitres herseyin basi kacinmak gerek mucizeler Allahdandir Allah verdi rabbime sonsuz sukurler olsun iyi haberler de aldik hepimiz iyi alalim insalah. evet cok uzulcem seyler duydum kac kisi gosterdik kelimelerde iyi seyler aradim ama hep en kotusuydu ama bebegimle ustunden birsekil gelicez bilincli anne olmaya calisacam dedim cok sukur iyi haberler almaya basladim.
Evet canım stres büyük bela bende şuan ondan uzak durmaya çalışıyorum bol istirahat edip bol bol konuşuyorum onunla Allah büyük nasipte ne varsa onu görüceğimiz kesin bunu biliyorum... Allaha emanet ettim bekliyorum

Bende hatim başladım biraz yavaş okuyorum ama doğuma kadar yetiştiricem inşallah
Bende hergün muhakkak Yasini Şerif ve diğer surelerden okuyorum ayriyeten 3 fatiha sağ elimi karnıma koyup okuyorum ayetel kursiden sonra son ayetini 7 defa okuyup Rabbime dua ediyorum... Yer gök dua ile ayakta Rabbim hiç bir anneyi ağlatmasın... Kendinizede bol bol nasılsın Felak okuyun nazardan korur bizi

Rabbim butun annelere bebeklere sifa versin dualarinizda banada yer verin noolur bu carsamba nasil gelir hic bilmiyorum okadad uzuluyorumki rabbim sifa versin zira kendime gore yeterince zor bi hayatim var .. saglik cok onemli evlatlarimiz saglikli olsunda gerisi gelip gecer
Neden bukadar strestesin canım hayırdır... Merak etme çarşamba iyi geçicek ve ne çarşambalar geçicek görüceksin yavrularımıza kavuşucaz

A

Al bendende okadar inanki artık tıkıyorum aksine iştah gitti zorla ye ye mahvoldum sütü yoğurdu cevizi eti yumurtası... İnş yavrularımıza yarar valla kilo hiççç umrumda değil onun çaresine sonra bakıcaz İnşallah bi yavrularımızı alalım sağlıkla İnş doktor sana bi liste verdimi bana tek dediği 2 porsiyon yoğurt 1 bardak süt peynir yumurta ve muz tüket dedi.. Kabızlık başıma belaydı muzuda yedim daha fenayım kanıyor artık... İnş haftaya güzel haberler alınca rahat edicez canım senin hangi gün haftaya benim cuma günü İnşallah
Kabizlik korkum yuzunden ben de muz tuketemiyieum yaa :( zaten hafta da bir beya iki kez zar zor cikiyorum. Bazen iki haftayi buluyor. Muz yersem bir ayi bulur heralde :( keske muz kabiz yapmasa.
Canim hamilelik onceside depo demirim kan degerlerim vs. Hepsi cok dusuktu. O yuzden bebekte geri diyince bende proteine yuklendim ve iki kasik kurufasulye vs. Yiyosam 3 4 kasiga cikardim. Evet direk alakasi yok ama hic alaksizda degil. Ben agzima et surmezdim sonucu ortada.
Ben de hamileligimin basinda. Beri hic et tuketmiyorum. Sadece iki sefer zorla yemeye calistim ama gitmedi. Ben bakliyat ve balik tuketmeye calisiyorumZ yumurtayi normalde kirk yilda bir yerdim simdi iki gune bir kahvalti da mutlaka yiyorum. İnsallah faydasi oluyordur. Sut iciyorum ama yogurt tuketmiyorum ya :( ev yogurdu sevmiyorum hazir yogurdun da faydasina inanmadigimdan yemiyorum.

Can'ım o ağrılar bende de geçmedi yaa. Geçmiyor. Hatta şuan yattığım yerden nasıl kalkıcam bilmiyorum. İnternette araştırdım biraz "pubik-pelvik ağrı" olarak geçiyor. Çatı genişlemesinden oluyormuş. Vajina kemiğinden kalçalara ve bele doğru uzanan ağrı. Bendeki tam da böyle. Bazı gebeler çok şiddetli hissedermiş. Yazan tek Öneri istirahat ve ağır vs kaldırmama.
Çok üzülüyorum. Bi sağlıklı geçiremedik şu süreci. Kilo aldıkça daha da korkuyorum.

Ay çalışan insanlarız nasıl istirahat edeceğiz. Sabahtan akşama bilgisayar tepesindeyim akşam eve gel evi topla düzenle derken yatmam zaten 12 yi buluyor. Dinlenmek çok zor :( nasıl çözüm bulacağız bilmiyorum. Allahım sabırlar versin sağlıcakla kucağımıza alalım bebeklerimizi. Artık sırtım ağrıyor çatım ağrıyor demeye çekiniyorum eşime naz yaptığımı sancak diye. İnşallah geçer ağrılarımız

Kilo konusu yine gündemdeymiş emsalus ile konuşurken kendini durduramıyorum demistim bugün eczanede tartılayım dedim 4 kilo almışım. Aralık 8inden bu güne kadar. 1 ayda 4 kilo oglum da bu kadar hızlı kilo almamıştım
63 ile hamile kaldim önce 61 e indim simdi 67 olmuşum. Şaşkınım kendimi frenlemem lazım ama 4 ay hiçbirşey yemeyince insanın gözleri dönüyor.
@tired canım ilk dikkat etmeye başladığında demistim sen başarırsın bak ne güzel 2 kilocuk almışsın. Darısı bizim basima. Biraz boğazımı tutsam yeter yaa :KK43:

Canım bugün kendimi tuttum ve az yedim şuan çok rahatım içim gitti eridi ama yemedim. İnşallah böyle gidebilirim. Şuan bile dürtüyolar ama sıkıyorum kendimi. Napcaz bilmiyorum. İnşallah çok kilo almayız. İlerisi içinde sakıncalı bir durum kalıcı olabiliyorlar :(

Ay çalışan insanlarız nasıl istirahat edeceğiz. Sabahtan akşama bilgisayar tepesindeyim akşam eve gel evi topla düzenle derken yatmam zaten 12 yi buluyor. Dinlenmek çok zor :KK43: nasıl çözüm bulacağız bilmiyorum. Allahım sabırlar versin sağlıcakla kucağımıza alalım bebeklerimizi. Artık sırtım ağrıyor çatım ağrıyor demeye çekiniyorum eşime naz yaptığımı sancak diye. İnşallah geçer ağrılarımız
Can'ım ben çalışmıyorum evdeyim. Ona rağmen çekiyorum geçmiyor. Kalkıp 15 dk bi işle meşgul olmam markete gidip gelmem yetiyor. Hiçbir şey yapmasam dahi ağrı hep var. Sadece şiddeti azalıp artıyor.
Senin işin masa başıysa daha da zor. Çünkü 1 saat sandalyede otursam felaket ağrı çekiyorum. Kalçama bacağıma ağrılar saplanıyor. Oturmak bile dert yani.

Ben ilk hamileliğimde tüketiyordum canım bizzat doktorum vermişti. Ama hapını. Balık bayat olabileceği için balık peşine süt vs tüketmiyoruz. İlaçta sorun olmaz diye düşünüyorum ama doktoruna sor istersen. Bu arada balık yiyemiyordum ben balık yemek çok daha faydalıymış. Bir arkadaşıma daha yeni balık yağı çok masum değil demiş Doktoru vermemiş balık yiyemediği halde. Ceviz falan ye demiş.

Canım ben normalde s bedenim. İlk hamileliğimde loğusa geceliğini l almıştım. Totalde 23-24 kilo almıştım o bile bol olmuştu. Sen kaç kilosun bilemiyorum tabi ama güle güle kullan :)) müsait olunca fotoğrafını atar musun ben de bir takım almayı düşünüyorum.
Ay canım ben büyükmü almışım yani şun 72 kiloyum büyükse değiştirebilirim nide eşime bazanın altına koydurmuştum işyerine gitmesi gerekti yarın ona çıkarttırıp resmini koyarım

Sabah akşam yemekten sonra sıcak limonlu suya başladım bu da kilo açısından iyi oluyor bilginiz olsun

Can'ım ben çalışmıyorum evdeyim. Ona rağmen çekiyorum geçmiyor. Kalkıp 15 dk bi işle meşgul olmam markete gidip gelmem yetiyor. Hiçbir şey yapmasam dahi ağrı hep var. Sadece şiddeti azalıp artıyor.
Senin işin masa başıysa daha da zor. Çünkü 1 saat sandalyede otursam felaket ağrı çekiyorum. Kalçama bacağıma ağrılar saplanıyor. Oturmak bile dert yani.

Canım valla mahvoluyorum bazen işte oturduğum yerde hareket yapmaya calışıyorum ayagımda tabure sırtımda yastık aksamı zor ediyorum. Eve geliyorum bazen oturabiliyorum bazen geceyi buluyor işlerim. İnşallah Allahım kolaylık verir hepimize. Bir tadını çıkaramadık. Tam dedim şimdi iyiyim çok güzel hop sırt ağrıları başladı. Rabbim beterinden korusun

Ay canım ben büyükmü almışım yani şun 72 kiloyum büyükse değiştirebilirim nide eşime bazanın altına koydurmuştum işyerine gitmesi gerekti yarın ona çıkarttırıp resmini koyarım
Can'ım biz sanki 9 aylık hamile gibi giyeceğimizi düşünüyoruz. Ben de öyle büyük aldım. Ama bi arkadaşım o kadar büyüğe gerek Yok zaten Doğum sonrası karın baya gidiyor dedi. Normal Doğumla 6 kilo birden gitmiş. 5. Ayda aldığı geceliği giymiş ve olmuş. Doğru dedi aslında. Sanırım çok büyük almaya gerek yok

Kızlar şu tupperware in ıslak mendil kutusu varmış ya. Bizim bi arkadaş paketli ıslak mendilleri yıkayıp içine doldurup öyle kullanıyormuş bebiş için.
Ben ilk aylar ıslak mendil kullanmayı düşünmüyorum ama bu da mantıklı geldi. Sizce nasıl? Siz neler yaptınız?

hafsacım benim bi arkadaşım da aldı ben de ileriki zamanlarda buna benzer bi yastık almayı düşünüyorum.
Eki Görüntüle 2092475
Ben bunu aldım arkadaşlar ama kullanamadm bildiğin insan boyunda yatakta çok yer kaplıyor eşime yer kalmadığından salona gitti yatmaya rahat degil normal kafa yastığı kullanamiyosunuz bununla bunun kafa kısmı da yu
Kizlar seker yukleme testi ne zaman yapiliyor?bide oncesinde birsey yapiliyor mu?yani bi gun oncesi falan beslenmede farkli yada dikkat edilmesi gereken birsey var mi?benim doktorum 24. Haftada gel dedi.baska doktorlardan 26 diye de duydum.herseyde oldugu gibi bunda da net bilgi yok galiba.
canım 24-26 arasiymis ben bu cumartesi yaptircam 24 oldum bugün varsa nekadar erken ogrensem okadar dikkat ederim diye dusunuyorm ailede var babamda teyzemde anneannede şeker ve hergün bi tane çikolata yiyorm maalesef bilirsem bırakırım diyorm en azindan

Hayırlı haberlerle gelcez İnş hepimiz... Balık yağı içsem mi diye düşünüyorum bilemedim elimden geleni yapmaya çalışıyorum
Canım tv de bir doktordan dinledim balık yağı hapı çok faydaliymis anne karnındaki bebek için omega olarak. Ama balığın akcigerinden üretilen yağdan değil gövdesinden olanı icmek gerekiyor dedi doktor. Fish body oil yazar üstünde dedi. Bide kan pihtilasmasi için ilaç kullananlar dikkatli olsun doktoruna sorsun dedi. Ben eskiden çok kullandım balık yağı hapı gerçekten enerji veriyordu ama şu pihtilasma durumundan korktum cevizden almaya calisiyorm omegayi.

Back
X