2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
tired tired Allah sabır versin anlamayan insanla konuşmak çok zor gerçekten.
Dün benide hemsirem aramıştı. Oğlumun boy kilo takibi için benimde bugün asi ve takibim var diye yarın getiririm dedim kapattık teli. Bu arada ben annemlerde kalıyorum evimle arası iki minubus eşime söyledim hava soğuk sadece boy kilo üçüncü soğukta çıkarmayalım dedi. Bende annemlerin sağlık ocağına gittim. Senin başına gelenlerden dolayı biraz tedirginim de. Hemşireye uğradım derdimi anlattım. Aynı sehirdeyae bakamayız yasak dedi. Bende bakılacak bir durum değil sadece boy kilo ölçülecek dedim eczanenin tartısı fazla tartıyor dedim kabul etti sağolsun. Aslında yasak falan diye bi kaç kere söyledi.
Yasak gerekçesini de anlamıyorum. Devamlı farklı doktora gidilse tamam ama bir iki muayene yada ölçüm için yasak diyip zora sokmanin anlamı ne

Ya , ben de 75 gr şeker yüklemesi yaptırdım daha doktora gosteremedim açlık 82 1 saat sonra 179, yuklemeden 2 saat sonra 132 çıktı ben paniklemeli miyim @sofiarya
Bence seninki normal canim. Panikleme :)
Arkadaşlar ateş ölçer olarak düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz neler.
Ben heralde klasik koltuk altindan olcenlerden alacam ya. Temassizlar icin iyi bir sey almak gerekiyor. Fazla pahalilar.
Valla bnde düşündüm aç olsam fark edermiydi dye bi de bn braz abarttm sabah su böreği yedim iki saat sonrada yarım tost yedim ondan yarım saat snra kan verdim şekerli suyu içtim belki hafif kahvaltı bu kdr fark etmez yarın sorcam doktora acaba bu yüzden mi yüksek çıktı
Canim su boregi ve tostun icinde un oldugu icin o yüzden yuksek cikmis olabilir. Sonucta o da karbonhidrat ve seker iceriyor. Keske yesillik domates salatalik gibi seyler tuketseydin :)
ya ben çok hızlı kilo alıyorum gibi geliyo napçam böyle ya
c.tesi ile bu sabah arasında bile 1 kilo var
3 günde bir 1 kilo alırsam yandım ben
Bende cok hizli aldim bu ara. Bebegimin hareketlerini de fazla hissetmiyorum. Heralde karnim buyudu, suyu cogaldi diye dusunuyorum. Yoksa yemem de asiri bir degisiklik yok :)

tired tired Allah sabır versin anlamayan insanla konuşmak çok zor gerçekten.
Dün benide hemsirem aramıştı. Oğlumun boy kilo takibi için benimde bugün asi ve takibim var diye yarın getiririm dedim kapattık teli. Bu arada ben annemlerde kalıyorum evimle arası iki minubus eşime söyledim hava soğuk sadece boy kilo üçüncü soğukta çıkarmayalım dedi. Bende annemlerin sağlık ocağına gittim. Senin başına gelenlerden dolayı biraz tedirginim de. Hemşireye uğradım derdimi anlattım. Aynı sehirdeyae bakamayız yasak dedi. Bende bakılacak bir durum değil sadece boy kilo ölçülecek dedim eczanenin tartısı fazla tartıyor dedim kabul etti sağolsun. Aslında yasak falan diye bi kaç kere söyledi.
Yasak gerekçesini de anlamıyorum. Devamlı farklı doktora gidilse tamam ama bir iki muayene yada ölçüm için yasak diyip zora sokmanin anlamı ne
Bugün dedim ki tamam doktor bey biz öğretmeniz tüm yaz orda burdayız her şehirde aile hekimi misafir hastaya bakıyor bi tek burda böyle kural var anladım dedim...eşim de niye adamla tartışıyorsun diye bana çıkışıyor ya şu halimde adamın bana çektirdiği eziyete bakın...Bu arada dün Muğla dan kuzenim geldi görümcesi Yıldırım da oturuyor oraya indiler eniştenin beli ağrımış onların aile hekimine gitmişler adam muayene etmiş bir sürü ilaç iğne yazmış...beni mi buldu yani bu adam

Ben de şeker yüklemesi için sağlık ocağına gittim...aile hekimini değiştirmek için dilekçe vermiştik hala değişmemiş adam yine abuk subuk konuştu hem kötü muamele görüyorum hem eline mahkumum böyle rezillik olamaz...telefonda beni suçlayıcı konuştunuz diyor yoo dedim ben size acaba beni yanlış mı anladınız il dışından gelen hasta demiştim falan filan derken...çıktım ağladım kan verdim açlık bilmiyorum kaç diğerleri parmaktan bakıldı 1.saat 236 2.saat 150 değerler yüksek görünüyor bebeğimde de öyle hareketsizlik uyuşukluk falan olmuyor ama anlamadım var mı şimdi bende gebelik diyabeti...bu arada tutmuşken tetanoz aşısını da yaptılar...gebelik takibimi yapmıyor dedim ya yaptığını ispatlıycak heralde...hala da yok dışarıdan gelen hastaya bakılmıyor diyor diğer doktorlar bakıyor dedim o zaman onlar mı yasadışı iş yapıyor...Allah ım sabır
Degerlerin baya yuksek cikmis sanki. Ama belki olcu birimin farklidir. En kisa zamanda bir doktoruna goster canim. Ayrica malesef aile hekimleri kendi kayitli hastalari disindakilere bakmiyorlar. Hatta kayitli oldugun saglik ocagindan, kendi aile hekimin disinda baskasina git yine bakmiyorlardir kesin :) denemedim ama oyledir yaniz

Bence seninki normal canim. Panikleme :)

Ben heralde klasik koltuk altindan olcenlerden alacam ya. Temassizlar icin iyi bir sey almak gerekiyor. Fazla pahalilar.

Canim su boregi ve tostun icinde un oldugu icin o yüzden yuksek cikmis olabilir. Sonucta o da karbonhidrat ve seker iceriyor. Keske yesillik domates salatalik gibi seyler tuketseydin :)

Bende cok hizli aldim bu ara. Bebegimin hareketlerini de fazla hissetmiyorum. Heralde karnim buyudu, suyu cogaldi diye dusunuyorum. Yoksa yemem de asiri bir degisiklik yok :)
Srma valla birazdan doktora göstercem bakalım o ne diyecek

hanimlar bu gun doktor randevumuz vardi. devlet hastanesinde normalde buraya takip olunuyordum. doktorum son testlerimi yapti seker yuklemesi icinde gun verdiler ve benim bundan sonra zeynep kamile devam etmemi istedi bebek acisindan zeynep kamilde kendi doktoruna devam edebilirsn demisti. doktoruma soyledim bunu ama dediki herhangi sorun cikarsa ameliyat olmasi gerekirse burda yan dalar yok sonradan bi sorun cikarsa seni doktorlar kabul etmez dedi. bir an once iyi bi doktor arastirip hep ayni kisiye gitmem gerekecek. bu saatten sonra bulmak zor olacak bebegim haftasiyle suan uyumlu cikti tetenoz asimizida bu gun olduk. sizlee ne durumdasiniz iyimisiniz

Canım enfeksiyon için kültür aldılar mı, hangi enfeksiyon neye dirençli baktılar mı? Bende çok sık idrar yolu enfeksiyonu oluyorum ama kültür alıp ne bakterisi diye bakıyor dr ona göre antibiyotik veriyor. Bazen antibiyotiğe dirençli oluyormuş bakteriler be antibiyotiği boşuna kullanmış oluyormuşuz. Fitil işine gelince, şöyle sırtüstü yatakta uzan ileriye doğru ittir gitsin:KK48:

(: çok teşekkür ediyorum canım. (Kültür istemedi canım doktorum bende pek irdelemedim ama aslında kültür alması lazım. Dur bakayım enfeksiyon tekrarlarsa bu sefer kesin kültür yaptıracam

hanimlar bu gun doktor randevumuz vardi. devlet hastanesinde normalde buraya takip olunuyordum. doktorum son testlerimi yapti seker yuklemesi icinde gun verdiler ve benim bundan sonra zeynep kamile devam etmemi istedi bebek acisindan zeynep kamilde kendi doktoruna devam edebilirsn demisti. doktoruma soyledim bunu ama dediki herhangi sorun cikarsa ameliyat olmasi gerekirse burda yan dalar yok sonradan bi sorun cikarsa seni doktorlar kabul etmez dedi. bir an once iyi bi doktor arastirip hep ayni kisiye gitmem gerekecek. bu saatten sonra bulmak zor olacak bebegim haftasiyle suan uyumlu cikti tetenoz asimizida bu gun olduk. sizlee ne durumdasiniz iyimisiniz
Canim insallah oyle bir sorunla karsilasmazsin. Ben inan ki gittigim doktorlarin adini bile bilmiyorum her seferinde farkli bir doktora gidiyorum.

sabahtan beri ne alsam diye araştırdım durdum emzik aldım :KK53:
bence doğumdan önce alınmalı hazır durmalı dedi tecrübeli arkadaşlarım
avent soothie aldım ben de, kocaman ama inşallah sever

Bugün dedim ki tamam doktor bey biz öğretmeniz tüm yaz orda burdayız her şehirde aile hekimi misafir hastaya bakıyor bi tek burda böyle kural var anladım dedim...eşim de niye adamla tartışıyorsun diye bana çıkışıyor ya şu halimde adamın bana çektirdiği eziyete bakın...Bu arada dün Muğla dan kuzenim geldi görümcesi Yıldırım da oturuyor oraya indiler eniştenin beli ağrımış onların aile hekimine gitmişler adam muayene etmiş bir sürü ilaç iğne yazmış...beni mi buldu yani bu adam
Ya burda suç sende birincisi tüm resmi yerlere şikayet et doktorsa doktorluğunu yapsın adam olsun ben olsam çatır çatır lafımı sayarım en ağırından ne ağlayacam birde..eşim bana aferin derdi :D ben üzüleceğime başkası üzülsün bazıları bunu hakediyor

Arkadaşın oğlu için yaptık.benimkini de yapınca ornek olarak atarım yine :KK76:
1516187161121-1614164169.webp

Kızlar selam, birşey sormak istiyorum. Park yatak için yatak alacağım ama ince mi alsam kalınlardan mı alsam bilemedim. İnceden çok memnun kalan olmuş ama çok mu ince olur büyüdükçe sıkıntı olur mu bilemedim. Kullananız var mı nasıl bir yatak almalıyım kullanan varsa yazarsa sevinirim.

Kizlar ayrintili ultrason icin kendi doktorum 2 isim onermisti Antalyaya gidecegiz yaptirmaya burda olmadigi icin
Iki ismi de arayip fiyat istedik 350tl
Bugun bi tanidigimiz baska bir isim onerdi kendileri ona gitmisler eskiden o da Antalyada Onu aradik fiyat 250
Ne yapsak bilemedik hepsi de prof neden fiyat farki var ki

Kızlar selam, birşey sormak istiyorum. Park yatak için yatak alacağım ama ince mi alsam kalınlardan mı alsam bilemedim. İnceden çok memnun kalan olmuş ama çok mu ince olur büyüdükçe sıkıntı olur mu bilemedim. Kullananız var mı nasıl bir yatak almalıyım kullanan varsa yazarsa sevinirim.
Kalınlaşan al canim benim incenydi ağzı burnu kaydı bitarafa şimdi kalın alicam

Back
X