2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Selam kızlar. Size bir şey danışmak istiyorum yine :)) Almanya'da yaşayan bir halam var. Beşikten bahsederken park yatak alacağımı söyleyince parladı :bicak:
:63:
Ben de tecrübeli herkesin onu önerdiğini güven açısından o yüzden onu tercih ettiğimi bebeğin hareketlenince normal beşik karyolalardan çıkmaya çalıştığını hatta bazı arkadaşlarımın bebeklerinin içinden atladığını falan anlattım. Sonuçta park yatak aşağı kata inince yavrular çıkamıyor kapısı kapalıysa :)
O da Almanya'da olan ve bütün çocuklara kullandığı beşikten bahsetti. Karyola gibi. Aynı park yatak gibi 2-3 kat aşağı inebiliyormuş. Bebek büyüdükçe alt kata alıyormuşsunuz. Hatta tek tarafı da açılabiliyormuş. Hoşuma gitti. Açıkçası park yatağı sırf güvenlik için tercih etmeyi düşünüyordum. Oda oda taşımayı düşünmüyorum.
Bu yatağı internetten aradım ama Türkiye'de Yok sanırım. Yada var mı bilginiz var mı? Aslında bunu sormak istedim size. Fotosunu koyacağım. Almanya'nın alışveriş sayfası Amazon'da varmış. Ordan gösterdi halam. Amazon baby bett yazınca siz de görürsünüz seçenekleri. Pahalı da değil üstelik. Türkiye'ye kargo var bazılarında. Ama güvenip alınır mı onu da bilmiyorum.
Kısacası Türkiye de var mı bu yataktan acaba :KK45:
Aynısı ikeada var canım ıki kademeli dediği gibi. bende bundan düşünüyorum.

Aynısı ikeada var canım ıki kademeli dediği gibi. bende bundan düşünüyorum.

Aynen bende boyle bakiyorum malesef Ikea kargo ucreti cok ekledigi icin baska yerlerden ariyorum. Mothercare de guzel bi model var bakarsaniz fiyati 600 tl. Hem 3 farkli kademe ve 4 yasina kadar kullanilabiliyor. Yanlarini cikarinca karyola oluyor o yuzden boyutlari normalden buyuk 140x70cm

Eklentiler

• Schermafbeelding 2018-01-18 om 10.57.36.webp
    Schermafbeelding 2018-01-18 om 10.57.36.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 76
Başakşehir de Metroport Alışveriş Merkezi nde benim doktorum, Ali Osman KOYUNCUOĞLU. 300 liraya yaptı ayrıntılı ultrasonu. Yaklaşık yarım saat baktı. Rapor vermiyor. Ultrasonda baktığı yerlerin görüntüsünü veriyor. Normal muayene ücreti 250 lira zaten. Ayrıntılı için gittiğimde sadece 300 lira verdim. Ayrıca bir ödeme yok.
Aaaaa ali Osman bey Başakşehir de mi :rolleyes:
Çok şaşırdım şuan. Ben çok seviyorum o adamı. Ayağımın dibindeymiş meğer. Ben 3 sene önce Bahçelievler aile hastanesinde iken gitmiştim yanına. Doğum yaptırıyor mu Can'ım? Nerde yaptırıyor bilgin var mı?

Aynen bende boyle bakiyorum malesef Ikea kargo ucreti cok ekledigi icin baska yerlerden ariyorum. Mothercare de guzel bi model var bakarsaniz fiyati 600 tl. Hem 3 farkli kademe ve 4 yasina kadar kullanilabiliyor. Yanlarini cikarinca karyola oluyor o yuzden boyutlari normalden buyuk 140x70cm
evet bunu da gördüm internette gezerken hemen hemen aynı kargo ücreti ekliyorsa sıkıntı benim yaşadığım şehirde ikea var bi bakıcam bakalım

Aaaaa ali Osman bey Başakşehir de mi :rolleyes:
Çok şaşırdım şuan. Ben çok seviyorum o adamı. Ayağımın dibindeymiş meğer. Ben 3 sene önce Bahçelievler aile hastanesinde iken gitmiştim yanına. Doğum yaptırıyor mu Can'ım? Nerde yaptırıyor bilgin var mı?
Ayyy hep karıştırıyorum :sinirli: Bahçelievler de canım yaaa. Metroport Busidence ta muayenehanesi var. Doğum yaptırıyor farklı hastanelerde diye biliyorum. Ama arkadaşım da ona gidiyordu ve onun da başka arkadaşları gidiyordu ondan öğrendiğim kadarıyla anlaşmalı olduğu hastaneler çok pahalı. Ben sormadım bile :KK43: en az 10 bin vardır diye düşünüyoruz sadece tahmin. Ama senin istediğin hastaneye de geliyor bildiğim kadarıyla. Son gittiğimde ayrıntılı ultrason için gittim 6 Ocak 'ta. Hatta vedalaştık sayılır ben başka şehirden geliyorum. Ama bir defa daha gidebilirim bebek biraz daha büyüsün doğuma doğru bir sıkıntı var mı falan diye onun bakmasını isterim.
Ben olursa normal doğum istiyorum onu bulmam çook zor olur hem maddi anlamda da çok zorlar. Ve genelde sezeryan doğum yaptırıyor. O yüzden burda bir doktora devam edeceğim. Ama doğumda Ali beyin olmasını çok isterdim :KK66:

bende pazar günü bakacagım ölçülerine malzemesine. önceki düşünceniz park yataktı o da sallanmıyor bunu söyle eşine :)
:KK45:Park yatak da istemiyor ki o Zaten :)) öyle beşik mi olur diyor o_O ben istediğim için bişey demiyordu. İkna etmiştim herkes onu öneriyor diye.
Ama park yatakların sallananı var Can'ım. Ben Kraft ın bi modelini beğendim. O sallanıyor yavaş yavaş.

Ayyy hep karıştırıyorum :sinirli: Bahçelievler de canım yaaa. Metroport Busidence ta muayenehanesi var. Doğum yaptırıyor farklı hastanelerde diye biliyorum. Ama arkadaşım da ona gidiyordu ve onun da başka arkadaşları gidiyordu ondan öğrendiğim kadarıyla anlaşmalı olduğu hastaneler çok pahalı. Ben sormadım bile :KK43: en az 10 bin vardır diye düşünüyoruz sadece tahmin. Ama senin istediğin hastaneye de geliyor bildiğim kadarıyla. Son gittiğimde ayrıntılı ultrason için gittim 6 Ocak 'ta. Hatta vedalaştık sayılır ben başka şehirden geliyorum. Ama bir defa daha gidebilirim bebek biraz daha büyüsün doğuma doğru bir sıkıntı var mı falan diye onun bakmasını isterim.
Ben olursa normal doğum istiyorum onu bulmam çook zor olur hem maddi anlamda da çok zorlar. Ve genelde sezeryan doğum yaptırıyor. O yüzden burda bir doktora devam edeceğim. Ama doğumda Ali beyin olmasını çok isterdim :KK66:
Doğrudur Can'ım çok pahalıdır. Aile hastanesini Zaten Acıbadem satın almıştı. Kimbilir kaça Doğum :işsiz:
Ben Nisa ya gideceğim artık. İlk randevumu aldım. İnş memnun kalırım. Sana da iyi bi dr denk gelir inş cnm

evet bunu da gördüm internette gezerken hemen hemen aynı kargo ücreti ekliyorsa sıkıntı benim yaşadığım şehirde ikea var bi bakıcam bakalım
Oda büyükse bu daha mantıklı aslında. Kocaman :))
İKEA'nın 60 en olması sıkıntı biraz. Uykuda dönen bi zıpır olursa dar gelebilir.

Arkadaşlar ateş ölçer olarak düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz neler.
Ben oglumda 4_5 yildir braun kulaktan kullaniyorum.cok memnunum.ama simdi alindan bitane almayi dusunuyorum bebekler kulaktan olcturmuyorlar diye .yine braun olacak ins
Okadar özeniyorum ki bişeyler hazırlamaya bende ama kendimi biraz daha frenlemeliyim en az 32 hafta olayım da İnş Ogün leri bi görsem içim rahat edecek siz yapın ben çook mutlu oluyorum büyüyor bebekler diye:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:
Aynen bende oyleyim yaa cocuk gibi mutlu oluyorum
ya ben çok hızlı kilo alıyorum gibi geliyo napçam böyle ya
c.tesi ile bu sabah arasında bile 1 kilo var
3 günde bir 1 kilo alırsam yandım ben
Sebzeye agirlik ver canim bunye aliyorsa cok yapacak birsey kalmiyor
Ben de şeker yüklemesi için sağlık ocağına gittim...aile hekimini değiştirmek için dilekçe vermiştik hala değişmemiş adam yine abuk subuk konuştu hem kötü muamele görüyorum hem eline mahkumum böyle rezillik olamaz...telefonda beni suçlayıcı konuştunuz diyor yoo dedim ben size acaba beni yanlış mı anladınız il dışından gelen hasta demiştim falan filan derken...çıktım ağladım kan verdim açlık bilmiyorum kaç diğerleri parmaktan bakıldı 1.saat 236 2.saat 150 değerler yüksek görünüyor bebeğimde de öyle hareketsizlik uyuşukluk falan olmuyor ama anlamadım var mı şimdi bende gebelik diyabeti...bu arada tutmuşken tetanoz aşısını da yaptılar...gebelik takibimi yapmıyor dedim ya yaptığını ispatlıycak heralde...hala da yok dışarıdan gelen hastaya bakılmıyor diyor diğer doktorlar bakıyor dedim o zaman onlar mı yasadışı iş yapıyor...Allah ım sabır
Nekadar sinir bozucu bi durum canim ben olsam aglamak yerine yikardim orayi .uzme kendini laf soyle rahatla

173522054z.jpg

bu set hakkında ne düşünüyorsunuz?
mustelayı çok öneren var, şuan treendyolda var ama akakçeden arattım kargo dahil 131 tl ye var mesela
şampuan, nemlendirici, masaj yağı ve pişik kremi var
ya da sebamed mi almalı acaba
Ben diğer çocuklarımfa mustela ürünlerinden kullanmıştım, çok memnun kalmıştım, yenidoğan şampuanı konak için birebirdi, burun açıcı spreyi, pişik kremi, ben memnun kaldım tabi siz bilirsiniz :KK25:

Benimde 3.60 çıkmıştı ama doktor bişey demedi troid hastası arkadaşım yüksek dedi ama referans aralığında diye endişe etmedim aslında
Benim doktorum. 2.5 ustunun hamileler icin yuksek oldugunu dusunuyor..konuyla ilgili makalede okudum. Ikinci trimester da seviye biraz yukselsede yine 3 altinda kalmali. Eger guvenemiyorsaniz kaninizdan t4 tiroid hormonu urun degerleri ne baktirabilirsiniz

Canım hiç bilemiyorum ama mutlaka vardır...yalnız sadece alta indirilmesi değil konu...mesela çok dönen çocuk bunun bu tahta yerlerine kafasını vuruyor küt küt, ne kadar kenarlarında nevresim takımlarının korumalık parçaları olsa da kâr etmiyor...benim oğlum çok hareketliydi sürekli park yatağın o file kenarlarında kafası kolu bacağı olurdu

Yatak konusu acilmis. Park yatak mobilya yatak farketmez yeterki bebek kendi yerinde etrafinda hic bir sey olmadan uyusun. Finlandalilarin bebekleri karton kutuda uyku tulumuyla uyutuyor. Amerikada bulundugum eyalette bebek yataginin icine bebek harici herbangibir sey koymak yasak. Yani yastik, uzerine battaniye, yorgan, yanina oyuncak yasak. Kenarlara bebek carpmasin diye koruyucu asmak yasak.
Bebekler Tulum giydirilip uyutuluyor. kenarlara carpma konusunda da doktorlar saglikli bir bebek kafasini ayagini vs yatagin korkuluklarina iki kez carpar ucuncuye asla carpmaz diyorlar.

Ayrica bebekle ayni yatakta uyumak yasak. Bunlari bebegin bogularak olmesini onlemek icin yapiyorlarmis

Gecen haberlerde bir anneyi gosteriyorlardi. Ilk bebegi 1-2 aylikken gece olmus, bebekle ayni yatakta yatiyorlarmis yasak olmasina ragmen. Hastanede butun anneleri uyariyorlar. Bu kadina ozellikle daha ayrintili aciklama yapmislar ama Ikinci bebegi de 2-3 aylikken ayni sekilde oluyor. Salak kadin Yine ayni yatakta uyumaya calismis. Simdi ihmalden degil, kasten oldurmekten yargilamak istiyorlar anneyi.

hanimlar bu gun doktor randevumuz vardi. devlet hastanesinde normalde buraya takip olunuyordum. doktorum son testlerimi yapti seker yuklemesi icinde gun verdiler ve benim bundan sonra zeynep kamile devam etmemi istedi bebek acisindan zeynep kamilde kendi doktoruna devam edebilirsn demisti. doktoruma soyledim bunu ama dediki herhangi sorun cikarsa ameliyat olmasi gerekirse burda yan dalar yok sonradan bi sorun cikarsa seni doktorlar kabul etmez dedi. bir an once iyi bi doktor arastirip hep ayni kisiye gitmem gerekecek. bu saatten sonra bulmak zor olacak bebegim haftasiyle suan uyumlu cikti tetenoz asimizida bu gun olduk. sizlee ne durumdasiniz iyimisiniz
Canim benimde dr la ilgili bikac sikintim cikti sil bastan dr ariyorum :(
https://instagram.com/p/BY-P6COhe60/Anneler hediyelikleriniz hazır mı ben oğlmda brdan spariş verdim çok memnun kaldım tavsiye ederim
Yok canim cikolata siparisi verecegim .Nasil olsa hazir diye son aylara biraktim.
sabahtan beri ne alsam diye araştırdım durdum emzik aldım :KK53:
bence doğumdan önce alınmalı hazır durmalı dedi tecrübeli arkadaşlarım
avent soothie aldım ben de, kocaman ama inşallah sever
Gule gule kullansin canim bende hergun yataktan bugun ne alsam diye uyaniyorum sapittim iyice .:emir_bebek::KK53:

Cok begendim ben canim.Anne yani gibi kullaniliyor mu acaba?

Arkadaşın oğlu için yaptık.benimkini de yapınca ornek olarak atarım yine :KK76:Eki Görüntüle 2096018
Ellerine saglik canim harika olmus :KK200:

Kızlar merhaba ben de geldim aranıza Ankara da olan var mı aranızda
Hosgeldin canim:KK200:
kizlar bu tetenozda neydi ya kolum bi agirdir bi agirdi bitirdu kolumu hepden. acaba ayni koldan kanda verdim ondami bu kadar vurdu onu felc etti hepden
Gecmis olsun canim herkes sikayetci agridan
Selam kızlar. Size bir şey danışmak istiyorum yine :)) Almanya'da yaşayan bir halam var. Beşikten bahsederken park yatak alacağımı söyleyince parladı :bicak:
:63:
Ben de tecrübeli herkesin onu önerdiğini güven açısından o yüzden onu tercih ettiğimi bebeğin hareketlenince normal beşik karyolalardan çıkmaya çalıştığını hatta bazı arkadaşlarımın bebeklerinin içinden atladığını falan anlattım. Sonuçta park yatak aşağı kata inince yavrular çıkamıyor kapısı kapalıysa :)
O da Almanya'da olan ve bütün çocuklara kullandığı beşikten bahsetti. Karyola gibi. Aynı park yatak gibi 2-3 kat aşağı inebiliyormuş. Bebek büyüdükçe alt kata alıyormuşsunuz. Hatta tek tarafı da açılabiliyormuş. Hoşuma gitti. Açıkçası park yatağı sırf güvenlik için tercih etmeyi düşünüyordum. Oda oda taşımayı düşünmüyorum.
Bu yatağı internetten aradım ama Türkiye'de Yok sanırım. Yada var mı bilginiz var mı? Aslında bunu sormak istedim size. Fotosunu koyacağım. Almanya'nın alışveriş sayfası Amazon'da varmış. Ordan gösterdi halam. Amazon baby bett yazınca siz de görürsünüz seçenekleri. Pahalı da değil üstelik. Türkiye'ye kargo var bazılarında. Ama güvenip alınır mı onu da bilmiyorum.
Kısacası Türkiye de var mı bu yataktan acaba :KK45:
Canim guzelmis bu da hic hormedim ama sitelerde
Kizlar herkes park yatak mi alacak?
Bizim park yatak var canim sepet besik alicam oyuzden .

:KK45:Park yatak da istemiyor ki o Zaten :)) öyle beşik mi olur diyor o_O ben istediğim için bişey demiyordu. İkna etmiştim herkes onu öneriyor diye.
Ama park yatakların sallananı var Can'ım. Ben Kraft ın bi modelini beğendim. O sallanıyor yavaş yavaş.

Doğrudur Can'ım çok pahalıdır. Aile hastanesini Zaten Acıbadem satın almıştı. Kimbilir kaça Doğum :işsiz:
Ben Nisa ya gideceğim artık. İlk randevumu aldım. İnş memnun kalırım. Sana da iyi bi dr denk gelir inş cnm
Ben arkadaşımı takip ediyorum :) Ali beyle o tanıştırdı beni 7 ay falan ona gitti ( tabii çook öncesi de var ) ama maddi sebeplerden ötürü hem de git gel sıkıntı diye doğumunu burda yaptı 1 ay önce. Onun burdaki doktoruna ben de iki defa gittim. Doğumu da onunla yapacağım inşallah hayırlısıyla.
Senin için de hayırlısı olsun canım umarım memnun kalırsın.

:halay:Oy çokluğuyla kolonya şişesi yapayım o zaman

ben buzdolabı magneti yapacam.mevlidi içinde daha özel birşeyler düşünüyorum.doğum için gelen çok olur 50 tane yetmez diye düşünüyorum.Gerçi ne yapacağıma karar verdim ama biraz zaman geçsin.çinden verdiğim siparişler gelsin diye bekliyorum

Back
X