2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kanniniz fazla.geliyo.sizin bence bende üşüyorum yaaa :)
Ben de çok üşüyorum iki çorap giyiyorum altımda kadife tayt, üstümde kalın pamuklu swet( onun icinde uzun ve kısa kollu badiler):olamaz: Böyle bile üşüyorum bazen. Zaten ferritinim boş denecek kadar az. Kansızlıktan üşüyoruz bence de.

Ben de çok üşüyorum iki çorap giyiyorum altımda kadife tayt, üstümde kalın pamuklu swet( onun icinde uzun ve kısa kollu badiler):olamaz: Böyle bile üşüyorum bazen. Zaten ferritinim boş denecek kadar az. Kansızlıktan üşüyoruz bence de.
Sen benden beteemissinn canim ya kannilacini ihmal etme birde pekmez ye sabahları aç karnına

Kızlar hastane çantası olarak ne kullanacaksınız nasıl birşey alacaksınız. Bebek çantası falan nasıl olacak hiç bir fikrim yok. Bu ay çantaları alacağım hangisi en kullanışlı olur acaba. Birde bebeği hastaneden çıkarırken anakucağı mı kullanacaksınız portbebe mi
Hastane çantası olarak, evde küçük boy bir valiz bavul ya da seyahat çantası varsa onu kullanmak en mantıklısı . Ben oğlumda iki ayrı küçük hurç yaptım. Birine bebegin dogumda hemşireye verilecek ilk kıyafetlerini hastane çıkışı battaniyesine bohça seklinde koydum. Diğer yedeklerini de aynı hurca koydum. 2. Hurcta benim yedek gecelik, iç çamaşır vs. Eşyalarım vardı. Hurçların Üstüne de anne ve bebek diye yazdım. Doğum sonrası bisey lazım olunca o nerde derdi olmuyor. Annenin hurcu belli bebeğin belli:KK66:
Bebeği hastaneden şu elde taşınan bebek arabalarına da takılan pusetle çıkardık. Rahat olsun diye içine alt açma falan serdik. Sonrasında zaten arabayla bir yere giderken 5 ay kadar da puset kullanılıyor.

Sen benden beteemissinn canim ya kannilacini ihmal etme birde pekmez ye sabahları aç karnına
Ya bizim saçlarda dökülüyor kansızlıktan mi acaba. Kan ilacım da günde 1 tane maltofer yetersiz mi acaba diyorum. Oğlumda gyneferron kullanmıştım. Saçımda dökülmüyordu

Hanımlar nasılsınız birşey sormak istiyorum sizinde belinizden ayağınıza vuran ağrılarınız oluyormu hareket ettikce canınızı acıtan belinize sanki taş kestiren bi ağrı eğilip kalkarken bile elektirik çarpıyor gibi yanı ben daha önce doğum yaptm ama ben doğuma bile zıplaya zıplaya gittim hiç böyle şeyler yaşamadım. Herkez hamile oldunu unutuyormuşum derdi. dogumda bile gram sancim olmadı bunda özel bölgemde bile çok ağrı oluyor

Canım benim de kuyruksokumundan sağ kalçaya bir sanci vuruyor ki sorma. Tabii sonrasında sağ bacak iptal. 21. haftamdan önce vardı o hafta ayrintilida sordum dr kilo alımından dolayı olabilir dedi. O zaman 3 kilo almıştım daha. Spor yap dedi.

Ya bizim saçlarda dökülüyor kansızlıktan mi acaba. Kan ilacım da günde 1 tane maltofer yetersiz mi acaba diyorum. Oğlumda gyneferron kullanmıştım. Saçımda dökülmüyordu
B12 vitaminine baktır saç dökülmesi ondan olabilir benimde dökülüyordu doktor haftalık iğne verdi b12 için artık dokulmuyo

Tokluk sonuçların süpermiş maşallah, ben olsam ben de liste vermezdim. Sen ne yapıyorsan ona devam et bence :halay:
Ben hala gebelik diyabeti olduğum konusunda emin değilim...sabah çok iyi kahvaltı yapmıştım öğlen bi kahve içtim turşu yedim bi ara...şimdi okuldan eve yürüyerek geldim 2km vardır,yemek yiycem ve öyle elim ayağım boşalmıyor iyiyim yani...böyle şeker hastası olunur mu

Ben hala gebelik diyabeti olduğum konusunda emin değilim...sabah çok iyi kahvaltı yapmıştım öğlen bi kahve içtim turşu yedim bi ara...şimdi okuldan eve yürüyerek geldim 2km vardır,yemek yiycem ve öyle elim ayağım boşalmıyor iyiyim yani...böyle şeker hastası olunur mu

bende de gebelik diyabeti çıktı. sizin kaç çıktı ve nasıl bir diyet verdiler

bende de gebelik diyabeti çıktı. sizin kaç çıktı ve nasıl bir diyet verdiler
75 lik yükleme yapıldı açlık 85; 1.saat 230 2.saat 150 sağlık ocağında parmaktan bakılmış diye doktorum çok güvenilir bulmadı ama tekrarlamak da istemedi...şeker yüklemesi yapılırken de sinirlerim bozuktu çok ağlamıştım...ben kendim ekmek hamurişi tatlı pirinç patates yemiyorum akşam yemeğini erken yiyip 7-8 gibi 3-4km yürüyorum...her gün sabah açlık tokluk ölçüyorum aclık 85 civarı tokluk da 96 falan çıkıyor...

Bende meslekle başladım şimdi imam hatipteyim hiç dark yok walla o kadar basite indirgiyorumki konuları yine yok yine yok ilk dönem bir sınıfımın başarı yüzdesi %0 çıktı düşün müdüre gittim hç ders anlatmayıp boş oturdam böyle bir sonuç çıkmazdı bu nedir dedim adamda çaresiz eldeki malzeme bu hocam diyor allahtan diğer derslerdede durum aynı olduda kendimi suçlamaktan vazgeçtim
Açıkçası ben şimdi o velilere acıdım öyle anlatmışsınızki nasıl olurda %0 olur başarı ve her derste sanıyorum toplu bi sıkıntı var okulda hele müdürün malzeme bu demesi beni ayrı şok etti şahsen ben liseye giden çocuk sahibiyim bana müdür öyle bi laf diyecek kendimi kaybederim çok merak ettim kendi çocuklarını acaba neyle yapmışlar malzemesi neyden..... Sistem okadar kötü okadar kötü ki şuan hiçbirimizin okuduğu gibi okumuyorlar bende lise okudum ama oğlum sanki lise değil 2 ünv hazırlanıyor bilmiyorum Anadolu olduğu içinmi ama çevremdede görüyorum zaten zamane çocukları sıkıntı büyütmeyen bilmiyor gerçekten bu halimize şükredecez ondan eminim diğer oğlum 8 yaşında listeye gidenden çok daha zaman farkı var.... Allah yardım etsin çocuk doğurmak değil yetiştirmek marifet...

75 lik yükleme yapıldı açlık 85; 1.saat 230 2.saat 150 sağlık ocağında parmaktan bakılmış diye doktorum çok güvenilir bulmadı ama tekrarlamak da istemedi...şeker yüklemesi yapılırken de sinirlerim bozuktu çok ağlamıştım...ben kendim ekmek hamurişi tatlı pirinç patates yemiyorum akşam yemeğini erken yiyip 7-8 gibi 3-4km yürüyorum...her gün sabah açlık tokluk ölçüyorum aclık 85 civarı tokluk da 96 falan çıkıyor...

çok geçmiş olsun

benimde
50 gr yüklemede açlık 88 tokluk 157
100gr açlık 81 sonra sırayla tokluk 214 - 189 - 150

2 hafta diyet sonra tekrar açlık tokluk ölçümü düşmedi ise insülin tedavisi dedi dr. diyete uymaya çalışıyorum. 2200 kalorilik diyet. çünkü kilom boyuma göre az.
inşAllah sağlıkla alırız kucağımıza yavrularımızı

Hastane çantası olarak, evde küçük boy bir valiz bavul ya da seyahat çantası varsa onu kullanmak en mantıklısı . Ben oğlumda iki ayrı küçük hurç yaptım. Birine bebegin dogumda hemşireye verilecek ilk kıyafetlerini hastane çıkışı battaniyesine bohça seklinde koydum. Diğer yedeklerini de aynı hurca koydum. 2. Hurcta benim yedek gecelik, iç çamaşır vs. Eşyalarım vardı. Hurçların Üstüne de anne ve bebek diye yazdım. Doğum sonrası bisey lazım olunca o nerde derdi olmuyor. Annenin hurcu belli bebeğin belli:KK66:
Bebeği hastaneden şu elde taşınan bebek arabalarına da takılan pusetle çıkardık. Rahat olsun diye içine alt açma falan serdik. Sonrasında zaten arabayla bir yere giderken 5 ay kadar da puset kullanılıyor.
Valla cok akillicaymis iki hurç yapmak birbirimizden nekadar cok fikir ediniyoruz. Benimde küçük tekerlekli valizim var onun içine iki hurç yapınca herşey derli toplu durur. Hemde hurç içinde tozlanıp kirlenmez:halay::KK9:

Hanımlar nasılsınız birşey sormak istiyorum sizinde belinizden ayağınıza vuran ağrılarınız oluyormu hareket ettikce canınızı acıtan belinize sanki taş kestiren bi ağrı eğilip kalkarken bile elektirik çarpıyor gibi yanı ben daha önce doğum yaptm ama ben doğuma bile zıplaya zıplaya gittim hiç böyle şeyler yaşamadım. Herkez hamile oldunu unutuyormuşum derdi. dogumda bile gram sancim olmadı bunda özel bölgemde bile çok ağrı oluyor
Bende tam bunu yazacaktim.cok fenayim ya nedir bu agrilar sancilar

E
Gezmeyi seviyoruz walla , eşimde ben de ... Gittiğimiz yerde nereye gitmeli, ne yenmeli deniyoruz .Herşey dahil otelde oraya tıkılıp kalıyorsun 3. gün sonunda sıkılıyoruz kişibaşı 300den aşağı vermiyorsun 2 kişi 600 tl yapar onla dışarda canımız ne isterse yiyip içiyoruz nekadar yiyebilirsinki... Yurtiçi yurtdışı fırsat buldukça değişik yerler görmek güzel :) Ama bu sene bebek olacağı için ağustos gibi gidelim 3 aylık olur diyoruz ama bol gezmeli olmaz :)

Dün internette gezinirken gittigidyorda 80 Tl üstü 20 Tl indirim vardı, Çatlak için İlkinde Lierac Phytolastil Jel kullanmıştım yine onu alacaktım 88 tl iken 68 tl ye aldım sizde hesaplarına bakın alacağınız birşeyler varsa alın :)
Evet ama çocuklar la gidince en iyi tatil herşey dahil konsepti peşinde 2 çocukla nereyi gezebilirsin.... Uykusu gelir çişi gelir yorulur... Onları tatil yaptırıp eşle gezmek gibisi yok hele Karadenizi karış karış gez doyamazsın ahh ahh ay hayırlısı ile yavrularımızı doğuralım İnş güzel bir yaz geçirelim

Kızlar buarada saçını boyayan varmı. Valla aynaya bakamaz oldum sinirlerim bozuluyor kendimi cok bakımsız görüyorum.

Kızlar bugün garip rüyalar gördüm gece uyandım çok etkilendim :KK43: bebeğimle ilgili olması çok endişelendirdi beni. Allahım hayrını göstersin
Bende sık sık görüyorum... Bilinç altı canım birde bu kan dolaşımı hormonlar derken zaten ne tarafa yattığımız belli değil rahat yatmıyoruzki....

Canım aynıyız uyku denen birşey yok ama benim sırt ağrılarımdan galiba halende geçmedi ağrılarım. Bazı geceler ağrımıyor sırtım onda bile uyuyamıyorum öf pöf yapa yapa sağa sola dönüyorum eşime bakıyorum gık demeden uyuyor ona gıcık oluyorum nasıl da uyuyor diye :KK70: sabahı nasıl yapıyorum bilmiyorum bile. Yastıklarla cebelleşiyorum bir sırtıma bir bacak arama bir karnıma döneceğim zaman hoop değiştir hepsinin yerini. Valla halimi çekseler komedi diye izlerler.
Aynı bennn... Bide eşim uyanınca demezmi ya akşam erken gelsem de uyusam.... Öldüresim geliyor.... Adam hiç uyanmıyo deliksiz uyuyo resmen.... Bende valla bekçi gibiyim...

Aynen canım bi de eşler horul horul uyuyorlar, nefes sesi bile beni uyuz ediyor, sinirlendikçe ateş basıyor, uykum tam gelir gibi olsa da sinirden o da kaçıyor, tv falan izlesem izleyecek bir şey bulamıyorum. Ayy 3 ayımız kaldı kalmasına ama bir an önce geçse de rahatlasak
Bende öyle diyorum ah bi doğursam rahat etcem sonra tam daldığın sıradaki bebişin viyaklaması geliyor aklıma yüzümde bi tebessüm oluyor canları sağolsun da İnş 1 sene sonra rahat rahat uyuruz

Back
X