2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
selam kızlar , bende hem göğüs kalkanı hem göğüs pedi aldım indirimden, ikiside bulunsun dedim tecrübem olmayınca :)

kızlar bide bişey soracaktım, ben hamilelik başından beri çok affedersiniz kabızlık yaşıyorum, 6 gündür demir ilacına başladım çok daha kötü oldu :110: günde 3 lt su içiyorum, ama başka neler yapabilirim? normal de benim böyle sorunum olmazdı hiç, biliyorum özellikle demir ilacı çok etkiledi, bi arkadaş karnabahar suyu tarifi paylasmıştı onu deneyen var mı?, ben böyle kürlerden falan da korkuyorum hani bilmediğimiz bi zararı vardır falan diye
Diyetimde gunde uc ogun salata yesillik var.bagirsaklar cok daha iyi simdi.ayrica yogurdun icine bikac kasik kefir katip yememide soyledi.yararli bakteri acisindan.

Amin canim hepimizi inşallah. Sonucta bir kac saat katlanicaz. Igne korkusu küçüklükten kalma bende tabii birde damarlar ince bulunmuyor bir saga bir sola iğne ucu gidip geliyor ben ağlamaktan helak oluyorum.
aynı durumdayım bende canm sorma damarı bulamıyorlar korkuma korku katıyolardı artık onada alıstım cok sükür kan alımı her an gerekıyo kacış yok dıye :oops:dediğin gibi katlanıcaz yavrularımız için :dua:

Arkadaşlar ben vücudumu iki güne bir kantaron yağı ile yağlıyordum. Bir haftadır doktorun önerdiği bir kreme başladım. Ama kantarona mı devam etsem diyorum. Sonuçta doğal kendi yaptığım bişey. Göğüslerim de büyüdü hamilelik başından beri ama dediğiniz gibi ucunda bir kristal filan olmadı henüz. Bebeğin eşyalarını da yıkamaya başlamadım henüz ama düşünmek bile heyecanlandırıyor beni. Dün kendime pijama takımı almıştım onları yıkadım. Akşama ütüleyecem bakalım :KK54:

selam kızlar , bende hem göğüs kalkanı hem göğüs pedi aldım indirimden, ikiside bulunsun dedim tecrübem olmayınca :)

kızlar bide bişey soracaktım, ben hamilelik başından beri çok affedersiniz kabızlık yaşıyorum, 6 gündür demir ilacına başladım çok daha kötü oldu :110: günde 3 lt su içiyorum, ama başka neler yapabilirim? normal de benim böyle sorunum olmazdı hiç, biliyorum özellikle demir ilacı çok etkiledi, bi arkadaş karnabahar suyu tarifi paylasmıştı onu deneyen var mı?, ben böyle kürlerden falan da korkuyorum hani bilmediğimiz bi zararı vardır falan diye
Can'ım ben de kabız oldum çok fazla. Ferro sanol kullanıyordum. Dr ilacımı değiştirdi. Bu verdiği ilaç da yapıyor ister istemez. Gece yatmadan alıyorum ilacı portakalla birlikte. Sabah da aç karnına Kayısı ceviz ve çiğ fındık yiyorum. Onlar iyi geliyor. Kabız olmuyorum. Hatta bazen ishal gibi oluyorum :KK53: ama kabız olmaktan iyidir.

Ya bana niye yapmadilar aklim gidip geliyor.Bazen diyet iyidir saglikli besleniyirum diye dusunuyorum bazende ya yoksa seker bu kadar bosunami icime Kurt dustu diyirum.cok pimpirikliyim.kimse benim gibi olmasin.

Canim pimpirik evham sadece seni yiyip bitirir. Git sor kurtul. Daha zamanın var yaptirabilirsin. Doktora gidip sor hemen.
Ben 100 lük için gün verilirken haftam geçmesin demistin orada gün veren bayan 50 lik 24-28 haftalar da demişti.
Hem bu stres bebise de yandır canim.

Selam kizlar, telefonum da sikinti vardi giremedim bir suredir.

Nasilsiniz, bebisleriniz nasil? Benimki ara ara surekli tekme atiyor :) aralarda da uyuyor sanirim.

Gebelik sekerimi olcturdugunuz, 75lik olanini ictim, kotu oldum icerken. Bir saat sonraki olcum sinira yakin geldi. Kan degerimde 10a dusmus. Benim doktor ne gebelik sekeri diyeti ne de kannilaci Verdi.

Geceleri bazen kramp giriyor ama sorsam magnezyum ekstra vermeyecek. Off. Iki hafta var simdi aramaya useniyorum biraz. Sabahlari da ayaklarim yuzum sis oluyor, tuzu azaltmaya calisiyorum ama yediklerim konusunda dikkat etmek cok zor geliyor.

Gecmise gidip okuyum biraz sizler napiyorsunuz

demir ilacına başladım çok daha kötü oldu :110: günde 3 lt su içiyorum, ama başka neler yapabilirim?

Canim ben turşu suyu içiyordum.ama artık tuzlu gelmeye başladı. Sabahları ac karnına gunkurusu kayısı yiyorum gün içinde ise armut tuketiyorum şükür rutine bağladım
Birde hamilelikte hemoroid olmamak için kabızlığa dikkat etmek gerekiyor

insallah hayırlı haberler alırsın canım :dua: benmde randevum öglen gbi kahvaltı yapıp gelebılırsın dedı doktorum sonucta o saate kadar aclık olcak yıne senınde oyle mı dedı
Canım ablam hemşire .makinesi var evde yapiyoruz. Önce aç aldı sonra kahvaltı yapıp tozu içtim. Şeker beni mahvetti nabzim 132 yi gördü.ama 2. Kan 162 normal çıktı.

Kuru incir, kayısı tuketebilirsin canım, ogunlerinde çorba tuket , bide ben kabızlık yasadigimda nescafe ictigimde anında işe yarıyor. Nescafenin mavi kapaklı kafeinsiz olanını aliyorm sütü ısıtıp bir kaşık katiyorm 3 ü bir aradalardan daha yumuşak bir içim oluyor ve kafeinsiz . Reklam gibi oldu :)

Canım basur için ben pamuğa zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı sürüp koyuyodum bayağı rahatlatıyo. Bide aklında olsun eğer ki dışarı çıkan bi parça varsa onu içeri ittirmen gerekiyor. Kabız olmamaya çalış. Düzeliyo bi süre sonra
Dışarı çıkan şişlik var ama ben onu nasıl ittireyim patlayıp kanamazmı ya hiç başıma gelmedi çok acemiyim dr fitil verdi sanki çok çok hafif şişliği azalmış gibi belki bana öyle gelmiştir.oturma banyosu deneyeyim dedim ama nasıl yapsam bilmiyorum

canım ben de çok pimpirikliyimdir hatta dr dedim ben çok seker yemiyorum çok kilo almadım ailemde yok yapmasak olmaz mı dedim, direk olmaz dedi, gebelik şekeri çıkar bunu da tespit edemeyiz dedi, 50 lik yaptırdım ve kurtuldum yoksa 3 hafta düşünürdüm tetenoz aşısı gibi, aşıyıda yaptırıp kurtuldum 2 gündür kolum ağrıyor gerçi de inşallah hemen geçer
Bana da cevremde yaptirma diyen cok oldu. Ama ben yaptirdim hic de pisman degilim. Cevreme de hic soylemedim yaptirdigimi. Kimsenin bidi bidisini cekemem cunku.

Dışarı çıkan şişlik var ama ben onu nasıl ittireyim patlayıp kanamazmı ya hiç başıma gelmedi çok acemiyim dr fitil verdi sanki çok çok hafif şişliği azalmış gibi belki bana öyle gelmiştir.oturma banyosu deneyeyim dedim ama nasıl yapsam bilmiyorum
Canım bende de hamilelik öncesi vardı. Şişlik oldu ve kaldı. İçeri ittirsen de bişey değişeceğini sanmam.doktor muayene edip krem verdi.hemn gecti

Canı. Direk karnabahar tüket süper etkili. Haşla mis gibi ye. Kürü idrar yolu enfeksiyonu için.

beren20 beren20 Bebeğim 2 hafta öndeydi doktorum yapılsın dedi sağlık ocağında 75lik yükleme yapıldı canım bana açlık 85 1.saat 230 2.saat 150 çıktı doktorum şaibeli buldu sonucu ama ben zaten her akşam 4-5km yürüyorum ekmek hamurişi tatlı pirinç patates yemiyorum...kendimce bir programım vardı yani fazla kilo alıyorsun dikkat et demişti doktorum o yüzden böyle yapıyordum ve bu yeterli dedi...sonra devlet hastanesinde kaydım olsun diye gitmiştim orda da zorla 50 lik yaptılar açlık 85 1.saat 170 çıktı doktoruma haftaya gidicem...sonuç olarak gebelik şekeri bende var mı nedir yukleme yapılmasına gerek var mıydı bilemiyorum...sadece açlık tokluk baktıran doktor da var...ve benim açlık tokluk sonuçlarım gayet iyi çıkıyor
Bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Doktora gidince sorucam yaptır derse yaptırırım artık. . Iki gündür 20lik disim ağrı yapıyor. Şimdi discideyim muayene için inşallah geçici biseydir çok korkuyorum.

Canim gözden kaçabiliyor bazen postlar. Şeker yüklemesi 24-28 haftalarda yapılıyor. Ben ilk gebeligimde 75 lik yaptım bir sorun çıkmadı. Eşim bu gebeligimde yaptırma istersen dedi ama ben sonradan sorun cikmasindansa önceden önlem almak istedim. Ayrıca o yüklenen şekerin katlarını gün içinde tüketebiliyoruz. Yani kahvaltı da bal yada çikolata ile tüketiliyor. Birde Canan karatay in dediği gibi yeme düzenimiz olsa neyse hatun herşeyi yasaklıyor
Bu gebeligimde 50 lik yapıldı 164 yüksek cıktı sekerim salı günü 100 lük yükleme yapılacak öncesinde 3 günlük diyet verildi. Inşallah seker çıkmaz diye dualar ediyorum
Sağol canım cevapladigin için ben de yaptırırım galiba bi doktora gideyim de inşallah senin de şeker değerin normal çıkar hayırlısıyla.

Bugun bir yerden gelmesini bekledigim oara var. 1-2 saat icinde yatarsa hesabima bebek bakim cantami almaya gidecegim. Hatta begenirsem uygun bulursam pijamami da alirim. Ben dogum sonrasi giymek icin normal pijama alacagim. Evde duzgun pijamam olsa onu da almam. Maksimum 10-15 saat cekecegim sanci donemi icin ekstra bir sey almayacam. Ciplak kalmam ya bulunur o ara icin illaki bir sey. Gidip biraz dolaniyim. Gun gectikce yerimden kalkamaz hale geldim. Bugun de hic halim yok ama her gecen ggun daha da arttigini dusunursem bu ara halletmeliyim.

Göğüs pedi göğüs ucu yarayken kullanılmıyor maalesef. Yarayı arttırıyor iyileşmeyi geciktiriyor. Kalkan müthiş bişey yara olmasa bile tahriş vs durumumda tene temas etmemesi için çok hijyenik. Ben aldım şimdiden. İlk kızımda göğsüm sadece tahriş olmuştu ilk günden kalkan takmıştım ona bağlıyorum sebebini.

Canım şeker yüklemesi çok önemli bence. Sen sor istersen. Mail yoluyla. Belki gözünden kaçmıştır doktorunun.
Sorucam canım teşekkürler

Back
X