2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Z zeynepada33 canım nasıl oldun dün merak edip yazdım fakat başka sayfaya yazmışım ... Dualarım seninle.. Nts girecektin sonuç noldu.... İnş ikinizde çok iyisinizdir Allaha emaneteolun
Sağol canım, nst sonucum iyi çıktı şükür. Lekelenmelerim devam ediyor. Rabbim hepimizi korusun. Haftaya da kontrolum var. Lekelenmeleri takip etmemi soyledi dr um. Stres yapmadan bekliycez artık, elden bişey gelmiyor.

Bebeğin kıyafetlerini yıkayan arkadaşlar ? Ne kullandınız ? Ben bugün dalinin sabun tozunu aldım ama makinada kullanmayı bilmiyorum , leke yapıyormuş da bilmem ne ?? Biri akıl versin bana :KK17:

bende daha yıkamadı bende dalanın kini aldım.suda eritip koyabilirsin canım.O zaman leke yapmaz sanırım.bide ben programı yada çift durulamaya alcam yada program bittikten sonra 30 dk kısa programda yeniden çalıştıracağım.O zaman da sıkıntı olmaz mis gibi durulanmiş olur :KK36:

Sağol canım, nst sonucum iyi çıktı şükür. Lekelenmelerim devam ediyor. Rabbim hepimizi korusun. Haftaya da kontrolum var. Lekelenmeleri takip etmemi soyledi dr um. Stres yapmadan bekliycez artık, elden bişey gelmiyor.
Şükür canım sevindim aynen dediğin gibi stres yapmadan beklenekten başka çare yok hepimiz aynıyız inanki dakika dakikayı tutmuyor Allaha emanetiz hepimiz

Hayırlı sabahlar kızlar benim 27. Haftamda nst de sancı çıktı. Doktor erken Doğum önleyici iğne verdi 5 tane. Hastane çantamı hazırladım hemen. İlişkiyi de yasakladı o haftadan sonra.Karnım top gibi sertleşiyor . O sancıymış işte. Ben bebek dönüyor ondan sertleşiyor dıye düşünüyordum. Var mı aynı durumu yaşayan.
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah zamanında sağlıkla alırsın bebeğini kucağına

Can'ım tüp bebek benim. Öncesinde de bir düşüğüm var. O yüzden ilişki yasaktı en başlarda. Sonrasında hiç sormadan deldik biz yasağı :oops:
Eşimin endişeleri var. Malum sorun yokken bile erkekler korkuyorlar birliktelikten. Dr a da sormak aklıma gelmedi hiç valla. Risk devam ediyor mu diye. Biz kendimiz erken Doğuma neden olur falan diye ara vermiştik.

Anladim canim :) kendini iyi hissediyorsan ve bebeginde sagligi yerindeyse korkma bisey olmaz. Tabi yinede dikkatli olmak lazim zaten malum gobusler buyudugu icin daha zor oluyor. Bidahaki kontrolunde doktoruna yinede sor.

Sen yaptırmış mıydın canım şeker yüklemesi? Ne düşünüyorsun bu konuda??? O kadar korkunç tehlikeli bir durumsa neden bazı doktorlar sadece açlık tokluk bakıyorlar onda bizim de sorun yok...diyet tamam yürüyorum ama gerçekten boşuna stres gibime geliyor bazen her şeyden korkar oldum tek başına gebelik şekerinden bebeğe bir şey olmuş mu hiç daha önce öyle bir şey var mı gerçekten???
şeker yükleme testi gebelikte olmazsa olmaz testlerden bence ve öyle bırak tokluk açlık bakmayı 50lik bile saçma. direk 75gr ogtt yapılması gerekir bunun kuralı budur,kitap böyle yazar. ama işte bizim post modern süpersonik doktorlarımız tırıvırı işler peşinde koşmayı çok sevdiklerinden böyle manasız girişimlerde bulunabiliyorlar maalesef. gebelik şekerinde bebek doğumdan sonra ağır hipoglisemiye girebilir en birincil risk budur yani ani kan şekeri düşer.beyni sünger gibi olur anlayamazsın.ayrıca bu kan şekeri dalgalanmaları daha birsürü metabolik hastalıgı tetikler kalp anomalilerine sebep olur. ani solunum durması görülür. olur da olur yaniii.. böylesine önem arz eden bir durumun son dönem TV showlarındaki saçmalıklarla riske atılıyor olması beni çok üzüyor. bunu daha önce de yazmıştım,kesinlikle hastanın insiyatifine bırakılması gereken bir durum olarak görmüyorum ben bunu,iyi bir hekim şeker yükleme konusunda ısrarcı olur işini şansa bırakmaz. diyabet dediğimiz öyle illa belirti veren belirli referansları olan bir hastalık değil üstelik.yani çok tatlı yiyorum kesin şekerim var,çok kiloluyum kesin bende şeker çıkacak ya da çok iyi hissediyorum kilom da normal yoktur benim bir şeyim demek anlamsız. diyabetin bir sürü görülme şekli var.insülün salınımına bağlı bozukluklardan kaynaklı olanı var,hormonal bezlerden kaynaklı olanı var, sende ki hangisi bilemezsin. ilk soruna dönecek olursam evet ben ilk gebeliğimde de yaptırmıştım,ilkinde birşey çıkmamasına rağmen bunda da yaptırdım hem de direk 100lük yaptırdım. burda hepinizin yazdıklarını okuyorum inanın,tek tek.. bazen okadar önemsiz şeylere takılıp, okadar minicik şeyleri dert edip önemsiyorsunuz;bazen de en önemli konularda olmaz birşey yaa ne sıkıntı çıkartabilir ki diye rahat davranıyorsunuz,üzülüyorum.. gebelik şekerinizi önemseyin arkadaşlar nolur !

Selamlar güzel anneler:KK200:
2017 mayıs annelerindenim. Minnoşum 9 aylık oldu bile. Bir bakayım heyecanınızı paylaşayım dedim. Zaman o kadar hızlı geçiyor ki doğumdan sonra... çok tatlı telaşlar.
Sağlıkla alın kuzularınızı kucağınıza. Sevgiler :anneadayı:

ÇOk teşekkür ederiz, ne güzel inşallah bizlerde sağsalim kavuşuruz yavrularımıza gerçekten zaman çok çabuk geçiyor, doğduktan sonra en çok işe gittiğimde karnımdaki tekmelerini özleyeceğim ... sizde sağlıkla büyütün inşallah kuzunuzu

Canımm öperim uzun uzun yazmıssın sağol ben ayva cekirdeğini yaptım o işe yarıyo ama asıl önemli olan sanırım yara olmadan önlemi almak yara olunca iyileşmesi daha uzun sürüyo kalkan dediğinde bu aventinki mi yoksa göğüs ucunu mu diyosun ben kullanmamıstım kalkan arkadasım verdi bunda oğlum bi ara ememedi o zaman uc kullanmaya basladım o zamanda yara olmustu ama kanıyo filandı ucla emzirmeye baslayınca daha cabuk toparladı
silikon uçlar iş görür bence amaç tükürük sıvısını memeden uzak tutmak,azönce bir arkadaş yazmış streçfilmle sardım öyle emzirdim diye,şahane fikir bence de,aklıma yattı yanii.hem direk kullan-at mantıgıyla tek kullanımlık olur,hem maliyet ucuz olur.baazen o silikon uçlar oturmuyor meme başına meme çok şişip dolu olunca,streç filmde öyle bir dertte olmaz.mantıklı mantıklıı sevdim bu fikri ;)

Merhaba dostlar çok yazmasam da düzenli okuyorum yazılanları yine bir soruyla geldim size şükür şeker falan çıkmadı günde minimum 2 çikolata ve yarım kg falan tatlı yediğim oluyor :oha:yemek yemeyeyim tatlı yiyeyim istiyorum kendim baya kilo aldım bu sebepten ama bebişim için sizce zararlı mıdır bu durum en son haftasında uyumluydu ilerde doğduğunda şeker hastası olur mu acayip korkuyorum

Canim bu şeker yüklemesi konusunda herkesin kafası çok karışık. Buğu gebe yakınım vardı ve hemşireme bilgi verirken başka bir hamile hemşire gebelik şekeri ile ilgili yükleme yaptırmanın çok iyi olduğunu gizli şekerin bu şekilde tespit edildiğini söyledi. Bende bebeğim haftasıyla uyumlu sayılır yani aslında geriden geliyor ve ben fazla sekerli gida tuketmem birden oyle 100 luk yuklenince tabii ki yuksek cikar dedim. dedim. Oda gizli şeker bu sekilde bulunur ve 28 -30 haftalardan sonra bebeği etkiliyor zaten dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum.

silikon uçlar iş görür bence amaç tükürük sıvısını memeden uzak tutmak,azönce bir arkadaş yazmış streçfilmle sardım öyle emzirdim diye,şahane fikir bence de,aklıma yattı yanii.hem direk kullan-at mantıgıyla tek kullanımlık olur,hem maliyet ucuz olur.baazen o silikon uçlar oturmuyor meme başına meme çok şişip dolu olunca,streç filmde öyle bir dertte olmaz.mantıklı mantıklıı sevdim bu fikri :KK66:
Canım bende okudum onu ama emzirme sonrası gibi anladım bi soralım bakalım ayrıntılı

bana dr ilk doğumumda daha masadayken dedi ki; emzirdikten sonra meme ucuna streç film koy. bizim gelin doğum yaptı beni dinlemedi koymadı göğüs uçları hep yara oldu. sen beni dinle dedi. bende öyle yaptım hiç yara olmadı. göğüs emzirmeye alışık olmadığı için ilk dönemlerde yara olabiliyor. siz ilk emzirmeden itibaren yapın inanın çok faydasını göreceksiniz. Sonra zaten göğüste alışıyor :KK48:
Canım emzirmeden sonra bi parca koparıp göğsüne mi koyuyosun düşmüyo mu ıslak oldugu icin anlayamadım

Canim seninde mi yuksek cikti. ben 50mg yaptirmistim dun sonucu ogrendim ki şok olduk 135'i asmamasi gereken deger bende 166 cikmis. cumartesi gunu de 100mg'lik testi yaptiricam ama biraz da korkuyorum. 50mg da sekerim bu kadar yukseldiyse 100mg cok daha fazla yukselecek bu bebege zarar verir mi diye cok korkuyorum

Canim benim50 lik yüklemede 164 cıktı 100lukte sınırı 10 birim geçti 191 ama gecmeyenlerde var. Korkma bende çok korktum acaba stres mi etkiledi diyorum. Sonuçta tüketiyoruz bu kadar şekeri. Eğer şeker çıkarsa da ilaçtan önce diyet yürüyüş veriliyor. Sağlıklı yiyip yürüyüş sayesinde rahat doğum yapacağız. Yanında da açlık tokluk bakıcaz o kadar. Hem hamilelikte fazla kiloda almayacağız. Bünyemiz az yemeye ve karbonhidrat şekerden uzak durmaya alıştığı icin daha çabuk kilo vereceğiz. ;) ben kendimi böyle motive ediyorum.

Back
X