nst’ye girdin mi hic? benim haftaya kontrolum var ilk defa nst’ye girecegim, orada soyluyorlarmis sanci mi oluyor ne oluyor. oyle boyle derken sonlara yaklastik vallahi.
bu arada seker icin sunu soyleyecegim; annem kronik yuksek diyabet hastasi demistim, dolayisiyla hayatimiz onun kontrol altinda oldugundan emin olmak uzerine geciyor bizim genelde. diyabet hastalarinda normal ekmek, karbonhidratlar vs. direkt sekeri hoplatan gidalardir. dolayisiyla annem kahvaltida mesela, zeytin, peynir, domates, yumurta, ceviz, badem, bol yesillik vs. boyle kase gibi yapip onu yer. illa ki ekmek yiyecekse de, nohut unu, badem unu, karabugday unu ekmegi gibi, aslinda glutensiz beslenenlere de uygun ekmeklerden bolca degil fakat kahvaltidaki lokmalari destekleyecek sekilde yiyor.
ben de cok sukur henuz bir seker rahatsizligi cikmadi bugune kadar ama ailede oldugu icin riskli durumda hissettigimden, hamile olmadigim donemler de dahil dikkat ediyorum. colyak hastalari icin olan diyetler bence seker hastalarina da iyi geliyor.