2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar selam, o kadar berbat durumdayımki isyan etmemeye kuvvetli olmaya çalışıyorum. Hamileliğim boyunca 4. Gribimi yaşıyorum ama en ağırını geçiriyorum hatta hayatımdaki en ağır gribimi yaşıyorum şuanda yatak döşek yatıyorum işten izin aldım geldim eve. Her bir kemiğim ağrıyor. Sinirden bazen ağlıyorum nefes alamadığım için. İnanılmaz kalça ağrısı yaşıyorum insan hastayken çok hassas oluyor gerçekten. Az kaldı diye diye kendimi telkin ederken acıdanda kıvranıyorum resmen. Allahım hepimize yardım etsin :KK43:
Çok geçmiş olsun canım bol bıl portakal soğan sarımsak tüket ıhlamur iç allah yardımcın olsun

Ahh canım çok geçmiş olsun, normal agrılarla baş edemiyoruz bir de üstüne grip eklenmiş, Allah şifa versin bir an önce.. yapacak kimsen varsa tavuk suyuna çorba yaptır, bol limon karabiberli iç. Bol sıvı tüket, portakal suyu falan içmeye çalış, inşallah bir an önce iyi olursun

Kimse yok canım öyle ilgilencek edecek. Şimdi eşim geliyor hastaneye gideceğiz sanırım çok kötüyüm çünkü :( çok sağolasın inşallah rabbim hepimize güç kuvvet verir. Sağ sağlim şu günleri atlatırız.

toist toist canım bende aynı düşünceler icindeyim bu ara dahada keyifsizim yıkancaklar tamam kaynatılcaklar var ama kac gündür yapamıyorum hep bi halsiz keyifsiz bıkkın haldeyim bu halimden memnun da değilim.bende ilk gece napar nasıl kalır diye düşünüyorum gerci benimki daha büyük 5 yasında cok şükür annemde yakın ona alısık ama bende dogumdan cıkınca görmek istiyorum götürücem hastaneye hatta fotoğrafcıyı sırf onun icin istedim ilk gördüğünde verdiği tepkisi filan hep hatıra kalsın diye bi sekilde halledicez insallah Allah ın izniyle

Kimse yok canım öyle ilgilencek edecek. Şimdi eşim geliyor hastaneye gideceğiz sanırım çok kötüyüm çünkü :KK43: çok sağolasın inşallah rabbim hepimize güç kuvvet verir. Sağ sağlim şu günleri atlatırız.
Damardan antibiyotik verirler belki o zaman çabuk iyi oluyor insan, acil şifalar diliyorum canım benim, bir an önce atlat inşallah

Ben de babasız büyüdüm annemle can ciğer olduk ama yetemedi kadın kaç çocuğa birden haklı olarak. Çoğu şeyim eksik ve azdı. Ama allaha şükür hep sevgiyle büyüdüm. Babasızlık okadar zorsa annesizlik nasıldır allah bilir diye düşünürüm. Ayyyy neyse çok şükür bizimkilerin anası da var babası da var danası da var. :))) sağlıklılar kardeşleri bile oluyor hemen toparlayalım

babasizlikda kesin zordur ama anne baba ayri olunca gercekden zor babada bi yerden sonra evleniyo 12 yaslarinda evlendi kadin kendi cocuklari varken bizi kabul edemiyo evde hep kavga en buyuk benim 15 yasindan beri babamda ev ayirdi kadin yuzumden iki kiz kardesimdd var. ama ne oluyo biliyormusun kadin surekli babam kafasi dagitma basariyo bizim neye ihtoyacimiz var gormuyo sevgiyi gormuyo ama anne yemez yedirir giymez giydirir tam babam maddi olarak bakti ama sevgi olmadi. korktumuzda basari oldumuzda basarisiz oldumuz hasta oldumuzda olamadi. eve geliyorsn yemek yok yemek yap utuydu ev temizligiydi is gitmekdi bize zor oldu zaten yaninda annende olmuyor 3 kardes birbirimiz yetmeye calistik suan en kucumuz cok sert bence anne baba bir olmadikdan sonra anne bi yere kadar yetiyor babada sadece maddi gibi oluyor. ya ben esimdede goruyorum onu bazen kizim yemek yemez bana dert olur o birak yemesin ya yemesin der. ben uzulurum yavrum ac diye o hepden tın yani kizimda cokda alingandir hemen kuser alinir yani Allah yuvalarimizi dagitmasin insallah bizden sevgilerini alsin bizim eksikleri yasamasinlar

toist toist coj teşekkür ederim tedirgin oldum ister istemez :KK43: zorla içiyorum inan 2,5litreyi. Ona rağmen böyle çıkması canımı sıktı işte. Ama senin de zamanında olmuşsa bu bana bi Umut canım. Bu suyun dinlenmeyle ilgisi var mı acaba?
Yooook canım o konuda kendimi örnek gösterebilirim 26. Haftada izne çıktım 28 de heyet aldım bir ay da öyle gitmedim. 32 den 40+1 e kadar yattım suyum hep azdı. Ama havuç suyu zemzem suyu bunları çok istikrarlı yapmamıştım. Tuzu kesmemiştim. Ekmeği kesmemiştim. Ama okadar dinlenmeye rağmen suyum hep azdı. 32 den sonra her hafta gittim son ay nerdeyse inan 3 günde bir gittim. Ama sırf su için değil. Tansiyonum yüksekti ve kordon vardı. Hep dinlenmeyle geçti hamileliğim bence hiç alakası yok. Şimdili aklım olsa hergün havuç suyu içer zemzem içerdim. Son 2 hafta yaptım bunu sadece. Bir de vücutta ödem yapacak herşeyi keser atardım hayatımdan. Tuzu bile kesememişştim. Şimdi sırf tansiyon korkumdan tuzu tamamen çıkardım hayatımdan inan. Bu tarz küçük önlemler hamileliği tamamen rahatlatıyor bence. Ben cahilmişim yiyecekle düzeltebileceğime hiç inanmamışım. Şimdi daha dikkatliyim.
Görüdğüm kadarıyla sen gayet bilinçlsiin canım havuç suyu bile derdine yeter. Zaten 115 miş benim 60-80 arasıydı hep

babasizlikda kesin zordur ama anne baba ayri olunca gercekden zor babada bi yerden sonra evleniyo 12 yaslarinda evlendi kadin kendi cocuklari varken bizi kabul edemiyo evde hep kavga en buyuk benim 15 yasindan beri babamda ev ayirdi kadin yuzumden iki kiz kardesimdd var. ama ne oluyo biliyormusun kadin surekli babam kafasi dagitma basariyo bizim neye ihtoyacimiz var gormuyo sevgiyi gormuyo ama anne yemez yedirir giymez giydirir tam babam maddi olarak bakti ama sevgi olmadi. korktumuzda basari oldumuzda basarisiz oldumuz hasta oldumuzda olamadi. eve geliyorsn yemek yok yemek yap utuydu ev temizligiydi is gitmekdi bize zor oldu zaten yaninda annende olmuyor 3 kardes birbirimiz yetmeye calistik suan en kucumuz cok sert bence anne baba bir olmadikdan sonra anne bi yere kadar yetiyor babada sadece maddi gibi oluyor. ya ben esimdede goruyorum onu bazen kizim yemek yemez bana dert olur o birak yemesin ya yemesin der. ben uzulurum yavrum ac diye o hepden tın yani kizimda cokda alingandir hemen kuser alinir yani Allah yuvalarimizi dagitmasin insallah bizden sevgilerini alsin bizim eksikleri yasamasinlar
Aöin canım bu yaşanmışlıklar hep tecrübe. Biz bu tecrübeyle çocuklarımıza daha da sevgiyle yaklaşıyoruz. Sabırla yaklaşıyoruz. Kızımı yeni ayırdım odasını nefesini bile özlüyorum inan.

Yaaa minicik minicik pijamalar, çoraplar :KK200: battaniyesinin üstüne serdik o kadar minikti ki çorabı eldiveni minnoşun, ohh kurban olsun anneleri, sağlıkla gelsin canımızın parçaları :anne: son günler geçmiyor sanki, öncesi hızlı geçiyordu da şimdilerde zaman durdu sanki :KK43:
Son ayları oyüzden sevmiyorum canım hava güzel olsa sokağa atıcam kendimi de daha da ısınmadı. Amin inşalllah canım yazacağız o anları da inşallah

Kilo benim de en büyük fobim, yarın kontrolüm var ögleden sonra.. sabahtan olsa aç giderdim şimdi mecbur bi şeyler yemem lazım o saate kadar. Kesin fırça yicem doktordan :KK43: en hafif giysileri giyip, terlikle falan mı gitsem acaba, nasıl daha hafif çıkabilirim tartıda :KK17:
Ay Allah da seni güldürsün inan sesli güldüm. Çünkü 2 gün önce ya direk bunları düşündüm :-p babetle gittim en ince tuniğimi giydim. Kot bile giymedim niye:-) kilom az çıksın diye. Dediğin gibi sabah olsa aç giderdim. Ay şoktayım nasıl aynı şeyleri düşünmüşüz ya. Bir dahakine terlik aklımda olsun güzel fikir :)))))

Kızlar selam, o kadar berbat durumdayımki isyan etmemeye kuvvetli olmaya çalışıyorum. Hamileliğim boyunca 4. Gribimi yaşıyorum ama en ağırını geçiriyorum hatta hayatımdaki en ağır gribimi yaşıyorum şuanda yatak döşek yatıyorum işten izin aldım geldim eve. Her bir kemiğim ağrıyor. Sinirden bazen ağlıyorum nefes alamadığım için. İnanılmaz kalça ağrısı yaşıyorum insan hastayken çok hassas oluyor gerçekten. Az kaldı diye diye kendimi telkin ederken acıdanda kıvranıyorum resmen. Allahım hepimize yardım etsin :KK43:

bence yine doktora git canim hamileline gore tedavi yaparlar ilerlermesin benin kaynanam kayincoya hamileyken cok hastaymis ve sezeryan olmus sonuncu doktor daha once gelseydin tedavi ederdik demis artik cok gec ameliyat zamani gitmis ve senin icin cok zor olacak demis ameliyat iyilesme sureci felan bak yatarkende odanin kapisi kapat sogani bi kac parca bol burnuna ne kadar yakin olursa o kadar iyi gece yap gunduz etkisini anlayamazsn ben kizimda burnuna abartisiz bi saate yakin tutuyorum acilmaya basladini goruyorum. bi kac gun yap kendine o da agir kokuyor ama iyilesmek icin dayan

Ben babami cok kucuk yasta kaybettim. Annemi kaybettigimde de 18 yasindaydim. Bir erkek kardesim var. Bir basimiza kaldik. Teyzemgil sahip cikti cok sukur, hala kardesim teyzemgilde yasar. Maddi olarak ne benden ne kardesimden ellerini cekmediler. Ama gercekten o anne baba eksikligi, ozellikle annenin eksikligi oyle cok hissediliyor ki. Ben annem öldükten sonra hep allahim cocugum olmasin diye dua ettim aptalca. Erken ölürümde cocuklarimi annesiz birakirim, onlar da benim kadar mutsuz olur diye sacmaladim icten ice. Allahim insallah o sacmaliklarini duymamistir. Simdi anne oluyorum tek istegim hayirlisiyla onu kucagima almak. Ve onu kendi kendine yetebilen bir cocuk olarak yetistirmek. Allahim kimseyi evladindan ayirmasin ve hicbir evladi annesiz babasiz birakmasin. Bazen kaza haberleri geliyor ya, tüm aile beraber ölüyorlar. O haberlere üzülmüyorum ben. Ne güzel diyorum geriye birilerine muhtaç cocuk birakmamislar ve ne guzel evlat acisi cekmemisler.

Aöin canım bu yaşanmışlıklar hep tecrübe. Biz bu tecrübeyle çocuklarımıza daha da sevgiyle yaklaşıyoruz. Sabırla yaklaşıyoruz. Kızımı yeni ayırdım odasını nefesini bile özlüyorum inan.

ayy cok zor ben dusun besik yapistiyorum yataga kizimi koyuyorum uyutup ama 1 saat dayanamiyorum geri aliyorum biliyorum bu yaptim iyi degil ama yok icim eriyor esim bile diyo artik sen ayirsan ben alir gelirim o gidemez burdan diye. bide bu aralar babaci olmaya basladi bende oyle olsun istiyorum yoklugumda babasiyle uyusun darlanmasin yanliz hissetmesin diye

toist toist canım bende aynı düşünceler icindeyim bu ara dahada keyifsizim yıkancaklar tamam kaynatılcaklar var ama kac gündür yapamıyorum hep bi halsiz keyifsiz bıkkın haldeyim bu halimden memnun da değilim.bende ilk gece napar nasıl kalır diye düşünüyorum gerci benimki daha büyük 5 yasında cok şükür annemde yakın ona alısık ama bende dogumdan cıkınca görmek istiyorum götürücem hastaneye hatta fotoğrafcıyı sırf onun icin istedim ilk gördüğünde verdiği tepkisi filan hep hatıra kalsın diye bi sekilde halledicez insallah Allah ın izniyle
Anlayabiliyorum canım dün ben de öyleydim. Üstüne de tüm gün baş ağrısı çektim. Ama bugün ha gayret dedim açtım bakara suresini. Dinleyerek attım kendimi işin önüne baya yoruldum ama bitti çekmecesine de yerleştirdim. Birtek çantam kaldı canım. Sen de en zorunu yapmışsın kaynatma kalmış onu ben de yapacağım ama 10 dk lık iş. Zaten emzik biberon göğs kalkanı bitti :) 5 yaş da olsa 10 yaş da olsa aynı canım anne kalbinin yarısını bırakıp gidiyor işte oyüzden haklısın üzülmekle. Ay ben de çağırayım evet gördüğündeki tepkisini ben de çok merak ediyorum çünkü hak verdim size. Görüp gider yorulsun hiç istemiyorum o hastane ortamında

Yooook canım o konuda kendimi örnek gösterebilirim 26. Haftada izne çıktım 28 de heyet aldım bir ay da öyle gitmedim. 32 den 40+1 e kadar yattım suyum hep azdı. Ama havuç suyu zemzem suyu bunları çok istikrarlı yapmamıştım. Tuzu kesmemiştim. Ekmeği kesmemiştim. Ama okadar dinlenmeye rağmen suyum hep azdı. 32 den sonra her hafta gittim son ay nerdeyse inan 3 günde bir gittim. Ama sırf su için değil. Tansiyonum yüksekti ve kordon vardı. Hep dinlenmeyle geçti hamileliğim bence hiç alakası yok. Şimdili aklım olsa hergün havuç suyu içer zemzem içerdim. Son 2 hafta yaptım bunu sadece. Bir de vücutta ödem yapacak herşeyi keser atardım hayatımdan. Tuzu bile kesememişştim. Şimdi sırf tansiyon korkumdan tuzu tamamen çıkardım hayatımdan inan. Bu tarz küçük önlemler hamileliği tamamen rahatlatıyor bence. Ben cahilmişim yiyecekle düzeltebileceğime hiç inanmamışım. Şimdi daha dikkatliyim.
Görüdğüm kadarıyla sen gayet bilinçlsiin canım havuç suyu bile derdine yeter. Zaten 115 miş benim 60-80 arasıydı hep
Tansiyon riski bende de var. Her hastaneye gittigimde 13 civari cikiyor. Tuzu bir ara kesmeye calistim ama tamamen kesemiyorum ya :( sen tansiyon yuzunden yasadin mi problem?

ayy cok zor ben dusun besik yapistiyorum yataga kizimi koyuyorum uyutup ama 1 saat dayanamiyorum geri aliyorum biliyorum bu yaptim iyi degil ama yok icim eriyor esim bile diyo artik sen ayirsan ben alir gelirim o gidemez burdan diye. bide bu aralar babaci olmaya basladi bende oyle olsun istiyorum yoklugumda babasiyle uyusun darlanmasin yanliz hissetmesin diye
Bizde öyle uyuduk 2 yıl canım. Şimdiye kadar da odamda yanımda ama ayrıydı yatağı. Hazır diye geçirdik ama gelmek istese odama yine alırım ben. Hiç öyle zorlamam yani. Kendisi istedi Allahın hikmeti sanırım. Sen de tadını çıkar kızının. Ne zaman isterse ozaman ayrılsın yanından.

Tansiyon riski bende de var. Her hastaneye gittigimde 13 civari cikiyor. Tuzu bir ara kesmeye calistim ama tamamen kesemiyorum ya :KK43: sen tansiyon yuzunden yasadin mi problem?
Valla tuzu kes rahat et. Baya etkileyecek inana bana. Bir de suyunu hep limonlu iç. Ben bunları çok geç öğrendim 14 olursa seni paso hastaneye çağıracaklar. O da çok stresli oluyor. doktor ne kordondan ne sudan sorun çıkarmadı ama tansiyonu hep çok önemsedi 14 olursa gittim hep.

Son ayları oyüzden sevmiyorum canım hava güzel olsa sokağa atıcam kendimi de daha da ısınmadı. Amin inşalllah canım yazacağız o anları da inşallah

Ay Allah da seni güldürsün inan sesli güldüm. Çünkü 2 gün önce ya direk bunları düşündüm :p babetle gittim en ince tuniğimi giydim. Kot bile giymedim niye:-) kilom az çıksın diye. Dediğin gibi sabah olsa aç giderdim. Ay şoktayım nasıl aynı şeyleri düşünmüşüz ya. Bir dahakine terlik aklımda olsun güzel fikir :)))))
Doktorun kilo fırçasından korktugum kadar hiç bir şeyden korkmuyorum İnan :KK17: hergün tuvalete çıkan insan doktora gideceğim günün bir gün öncesi kabızlık başlıyor, tabii zaten kilo alıyorum bir de ekstrası ekleniyor :KK45: neden terlik derse ayaklarım şiş falan diyim bari :KK48: dertler ortak olunca düşünceler de aynı oluyor demek ki, ahh ne çektik neyse az kaldı rahatlıcaz inşallah

Valla tuzu kes rahat et. Baya etkileyecek inana bana. Bir de suyunu hep limonlu iç. Ben bunları çok geç öğrendim 14 olursa seni paso hastaneye çağıracaklar. O da çok stresli oluyor. doktor ne kordondan ne sudan sorun çıkarmadı ama tansiyonu hep çok önemsedi 14 olursa gittim hep.
Kimonlu suyu denedim bir sefer. 1,5 litre suyun icine yarim kimon siktim. Fazla mi geldi nedir. Tansiyonumun dustugunu hissettim. Kötüledim yani halsizlestim elim ayagim tutmaz oldu. Tekrar denemeye cesaret edemiyorum. Dusuklugu de insani sersem yapiyor.

Ben babami cok kucuk yasta kaybettim. Annemi kaybettigimde de 18 yasindaydim. Bir erkek kardesim var. Bir basimiza kaldik. Teyzemgil sahip cikti cok sukur, hala kardesim teyzemgilde yasar. Maddi olarak ne benden ne kardesimden ellerini cekmediler. Ama gercekten o anne baba eksikligi, ozellikle annenin eksikligi oyle cok hissediliyor ki. Ben annem öldükten sonra hep allahim cocugum olmasin diye dua ettim aptalca. Erken ölürümde cocuklarimi annesiz birakirim, onlar da benim kadar mutsuz olur diye sacmaladim icten ice. Allahim insallah o sacmaliklarini duymamistir. Simdi anne oluyorum tek istegim hayirlisiyla onu kucagima almak. Ve onu kendi kendine yetebilen bir cocuk olarak yetistirmek. Allahim kimseyi evladindan ayirmasin ve hicbir evladi annesiz babasiz birakmasin. Bazen kaza haberleri geliyor ya, tüm aile beraber ölüyorlar. O haberlere üzülmüyorum ben. Ne güzel diyorum geriye birilerine muhtaç cocuk birakmamislar ve ne guzel evlat acisi cekmemisler.

bende hep eskiden evlenmicem diyordum. sevdiklerimden once oleyim diyordum. beni sacmaliklarimi hep bastiran kardeslerimdi. onlarin bana ihtiyaci vardi elimden geldi kadar yanlarinda oluyorum. hala beraber yasiyoruz. gercekden zor sen orda ailenden birini beklersn gozun kapida kalir herkez biri gelir ama senden gelmez. cok sukur bi sekilde sorunlara karsi dik durabildik ustesinden geldik. her alanda diger arkadaslarima gore daha tecrubeli oldumu dusunuyorum. cunku 16 yasimda okulu birakip ise basladim mecbur. ev isiydi kizlarin velisi ben oldum. onlar benim gibi olmasn ben kadar etkilender ama zor zamanda yanlarinda oldum. ama yanlizlik duygusu icimde kaldi onu cikaramiyorsn kimse tam olarak guvenemiyorsn ben bide sabirsizim birsey karar verdim o olana kadar cabalarim. esimde baya raHat aylarca yillarca olmasada durmaz ustune bencede cocuklarimizi sorumluluk sahibi zor anda ne yapmasi gerektigini bilen kimse muhtac olmadan yasamasi bilen birey yapmak lazim. bende toptan giden ailelere uzulmuyorum. geride zorda kalan bi hayat yok dedin gibi kalanlar agir yuk yasadiklari cevredekilerin salak davranislari cok etkiliyor. ama biz iyi olucaz cocuklarimizda insallah benim imtihanim devam annem sizofren hastasi bizi bi tanir bi tanimaz anne annemler bizi istemiyor annemizi gormemizi bile annem öldumu anne tatafi bizim icin tamamen kapanacak aramizda 18 saat yol var her tatilde gidip gormeye calisiyoruz ustelik anneannemde kalmak yok yani basklarinda kalip bir iki saat gorebiliyoruz. ondada sizofren oldugu icin gun gunu tutmuyor simdi kardeslerim okuyor ben okuyamadim insallah mesleklerini eline alicaklar annemizi tamamen alicaz ve ona bi sekilde bakmaya caliscaz suan zor esin kabul etmez maddi acidanda suan onun icin yetersiziz ve onunla biri hep kalmak zorunda eve birakip gidemezsn. malesef iki yabanci gibiyiz ama yinede birakmayacagiz Allahin izniyle

P_20180316_180222_1.webp

Back
X