2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Geldimmmmm canım kardeşlerim Allah razı olsun beklemişsiniz .... Haberler çok şükür iyi minik kızım dalyan gibi olmasada minik bir prenses olarak devam ediyor çok şükür 1500 gram olmuş 3 haftada 400 gram almış çok şükür Rabbime hafta uyumu iyi dedi doktor hatta benden başkası sana bakmaz senin işin perinatologluk diyen doktorum bugun artık istediğin yerde doğum yapabilirsin dedi.. Ama bi sıkıntımız var dikişlerimden dolayı acil sıkıntı olursa benim için yoğun bakım ve kan gerekebilirmiş bunu içinde sakin olmamı ekipmanın hastane de tam olduğu söyledi bende bu riski düşünerek yine devlette yapmaya karar verdim... Allah nasip ederse . 2 hafta sonra kontrol verdi sonraki 2. Haftada dopum tarihi vericek 36 dan günümü alınca hemen alıcaz dedi bebeği .. Normalde renkli göstermezler bana iltimas geçip üşümediğini doktorum yeni uç taktı ve kızımın yüzünü çok net gördüm şükür dudakları çok tatlıydı teyzeleri Rabbim İnş sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı .. Rabbim nelere kadir... Hepsinizi öpüyorum ..
Cok şükür cok sevindim cnm. 36 ya kadar 2 bucuga yaklasir prenses. Gayet güzel bi kilo masallah

Geldimmmmm canım kardeşlerim Allah razı olsun beklemişsiniz .... Haberler çok şükür iyi minik kızım dalyan gibi olmasada minik bir prenses olarak devam ediyor çok şükür 1500 gram olmuş 3 haftada 400 gram almış çok şükür Rabbime hafta uyumu iyi dedi doktor hatta benden başkası sana bakmaz senin işin perinatologluk diyen doktorum bugun artık istediğin yerde doğum yapabilirsin dedi.. Ama bi sıkıntımız var dikişlerimden dolayı acil sıkıntı olursa benim için yoğun bakım ve kan gerekebilirmiş bunu içinde sakin olmamı ekipmanın hastane de tam olduğu söyledi bende bu riski düşünerek yine devlette yapmaya karar verdim... Allah nasip ederse . 2 hafta sonra kontrol verdi sonraki 2. Haftada dopum tarihi vericek 36 dan günümü alınca hemen alıcaz dedi bebeği .. Normalde renkli göstermezler bana iltimas geçip üşümediğini doktorum yeni uç taktı ve kızımın yüzünü çok net gördüm şükür dudakları çok tatlıydı teyzeleri Rabbim İnş sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı .. Rabbim nelere kadir... Hepsinizi öpüyorum ..
Masallah canim hadi gozumuz aydin, inşallah zamanında sağlıkla gelecek bebisin:KK200:

Benim eşim de sinirleniyo çünkü kilo almamı doğum sonrası sarkarsın şöyle çatlarsın böyle patlarsın diye problem ediyo.. eşimde hamilelik burnundan geldi ona ne sarkmandan çatlamandan diye sinirleniyo :) doktora gitmeden 1 hafta önce ölüm diyetine girip marton koşar gibi yürüyorum:)
:D ayyy haklı adam yav doktorsun sen sağlıklı olup olmadığına bak napcan sarktigini dimi. Ay ben de stres oluyorum öğleden sonra bi de randevumuz hep, yemek yemeden acliktan ölcem yesem 5 kilo fazla çıkıyorum, hayırlısıyla dogursak da ufff

Çok sevindim ya maşallah :nazar: :KK200: aramızda 1 gün var ve ben de bugün gittim doktora yaklaşık 1600 gr benim miniğim de. Yani seninki çok çok iyi. Aradaki açığı kapatmış. Sağlıkla gelsin hepimizin yavruları :dua:

Kızlar tüp bebek olanlara sorum olacak. Doktorunuzla doğum yöntemini konuştunuz mu? Normal doğum konusunda ne diyorlar?
Ben 2 aydır tüp bebek doktorumu bıraktım başka doktora gidiyorum. Bebeğim normal doğum pozisyonunu almış. Ben onu sorunca sizin tüp bebekti değil mi dedi. Zaten sezeryan istiyorlar dedi. Ben de tıbben bir durum yoksa normal isterim dedim. Işte anneler bebeği zor elde ettikleri için risk istemiyorlar sezeryan istiyorlar falan dedi. Yüzde 1 i normal doğuruyor dedi. Benim cesaretimi kırdı ya. Insan biraz destek olur, cesaretlendirir. Canım sıkıldı biraz. Siz ne düşünüyorsunuz doğum yöntemi konusunda?
Canım benimde tup bebek bir aksilik olmadığı sürece normal doğum olacak bende son gittiğimde konuştum genellikle tup bebekleri sezeryan yapıyorlar diye ama doktorum normalden yana.

:KK70: ayyy haklı adam yav doktorsun sen sağlıklı olup olmadığına bak napcan sarktigini dimi. Ay ben de stres oluyorum öğleden sonra bi de randevumuz hep, yemek yemeden acliktan ölcem yesem 5 kilo fazla çıkıyorum, hayırlısıyla dogursak da ufff
Su içmiyorum su.. şişeyi yanıma alıyorum tartıdan inip asistan kız beni hazırlarken kafama dikiyorum.. resmen kabir azabı.. şimdi haftaya gitcem az önce yürüyüşten geldim. Eşimle dışarı çıktık o dünyaları yedi ben yavan ızgara :( neyse ki az kaldı öyle avutuyorum kendimi

Kızlar devlet hastanesi ve tıp fakültesi kadın doğum servisleri, doğumhaneleri nasıl. Mesela tek kişilik odaları oluyor mu. Özel hastanelerden çok farkları var mı. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.

Canım benimde tup bebek bir aksilik olmadığı sürece normal doğum olacak bende son gittiğimde konuştum genellikle tup bebekleri sezeryan yapıyorlar diye ama doktorum normalden yana.
Ne güzel sevindim canım doktorunun tavrı için. Hakkımızda hayırlısı nasılsa öyle olsun.

• Beğen
Reactions: tmz
Kızlar devlet hastanesi ve tıp fakültesi kadın doğum servisleri, doğumhaneleri nasıl. Mesela tek kişilik odaları oluyor mu. Özel hastanelerden çok farkları var mı. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bursada mısın canım sen ona göre bilgi vereyim her şehir aynı olmuyo sanırım

Doktorun kilo fırçasından korktugum kadar hiç bir şeyden korkmuyorum İnan :KK17: hergün tuvalete çıkan insan doktora gideceğim günün bir gün öncesi kabızlık başlıyor, tabii zaten kilo alıyorum bir de ekstrası ekleniyor :KK45: neden terlik derse ayaklarım şiş falan diyim bari :KK48: dertler ortak olunca düşünceler de aynı oluyor demek ki, ahh ne çektik neyse az kaldı rahatlıcaz inşallah
Ay benim tamamen değişti canım. Zaten sırf dışkılama yüzünden kilo aldım ben. Düzenim bozuldu resmen. Biz çok stres yapıypruz kiloyu ama ben her hafta bir kilo almaya başladım ondan korkuyorum. 7 hafta var 7 kilo daha alırsam dubaya dönücem :(

Kimonlu suyu denedim bir sefer. 1,5 litre suyun icine yarim kimon siktim. Fazla mi geldi nedir. Tansiyonumun dustugunu hissettim. Kötüledim yani halsizlestim elim ayagim tutmaz oldu. Tekrar denemeye cesaret edemiyorum. Dusuklugu de insani sersem yapiyor.
Canım az damlat olmadı. Çünkü yükseldikten sonra düşürmektense hiç yükselmemesi daha sağlıklı. Doktorun dediğine göre sen 14 ölçersin aslında o 17 olmuştur düşmüştür bile çok tehlikeli der dururdu.
ben ev ne kadar guvenilir olrsa olsun gece nefes aldini kontrol etmem lazim baska oda dahi birakamiyorum. sanirim bende var sıkınti ben dogacak cocumla beraber ilerde odasi ayirma dusundum yanliz olmasinlar birbirleri ile olurlar diye.
O bende de vardı canım ama aştım yavaş yavaş. Çünkü çocukta da özgüven eksikliği yapıyor maalesef :( kızım hala bana çok bağlı ama odasında yalnız zaman geçirebiliyor çok şükür

Cici arındırmak çok zor oluyor canım halı şampuanı var onumuı denesem acaba
Can'ım bir suyun içinde cifi ve beyaz kalıp sabunu karıştır. Onunla sil. Deri koltuk kenarlarını onunla siliyorum ben bembeyaz oluyordu.
Sonra da sirkeli suyla dezenfekte edersin.

Ayyy Zeyno sana bi kızasım var şuan. Ama iyi haber hatrına bişey demicem :63:
Valla aklıma kötü kötü şeyler geldi. Bu saate kadar yazmayınca. Çok şükür her şey yoluna girmiş. Merakta bırakma bu kadar :))

Çok sevindim ya maşallah :nazar: :KK200: aramızda 1 gün var ve ben de bugün gittim doktora yaklaşık 1600 gr benim miniğim de. Yani seninki çok çok iyi. Aradaki açığı kapatmış. Sağlıkla gelsin hepimizin yavruları :dua:

Kızlar tüp bebek olanlara sorum olacak. Doktorunuzla doğum yöntemini konuştunuz mu? Normal doğum konusunda ne diyorlar?
Ben 2 aydır tüp bebek doktorumu bıraktım başka doktora gidiyorum. Bebeğim normal doğum pozisyonunu almış. Ben onu sorunca sizin tüp bebekti değil mi dedi. Zaten sezeryan istiyorlar dedi. Ben de tıbben bir durum yoksa normal isterim dedim. Işte anneler bebeği zor elde ettikleri için risk istemiyorlar sezeryan istiyorlar falan dedi. Yüzde 1 i normal doğuruyor dedi. Benim cesaretimi kırdı ya. Insan biraz destek olur, cesaretlendirir. Canım sıkıldı biraz. Siz ne düşünüyorsunuz doğum yöntemi konusunda?
Can'ım benim tüp doktorum senin normal gebelerden hiç farkın Yok. Tabi ki normal yapabilirsin. Hatta normal yap dedi;)
Sonraki gittiğim iki doktorum da aynı şeyi söylediler. Kafanda bunları kurma. Son anda bir değişiklik olmazsa normal olacak içini ferah tut dediler. Hatta son doktorum bebek biraz tombiş olunca dikkat et yemene normal Doğum zorlaşmasın dedi. Sen de içini ferah tut bence.

Yaa bende gittiğimde sorayımdiyodum beklerken girerim olmadı nst ye . Demekki onlarında bi bildiği bişey var ya da bizim doktorlar çok rahat :)
Kızlar ilk hamilelikte riskliydim 32 de girmeye başladım. Bu bebişte muayene güzel çıkınca ben de çok iyiyim diyince gerek görmedi. Aynı doktor ikisi de. Bunhafta girmedim. Belki sizi de iyi görüyorsa doktorunuz gerek duymamıştır.

Aynı stres bende de var. Hastanede olduğumda oğlum ne yapacak diye düşünüyorum . Şimdiye kadar bensiz 1 gece bile uyumadı . Sanki ortalığı yıkacak ve eşim gece yanıma getirecek gibi geliyor:KK43:
Biliyor musun nezaman kesin durmayacak bensiz yapamaz desem hep çok güzel durdu. Beni görene kadar çok iyiydi. Belki Allah yardım eder de iki gece idare edebilirler. Ben gerçi eve gelince olan kısımdan daha çok korkuyorum ya Allah kerim :(

Çoook güzell Can'ım. Ay bizimki de kurulsa başından ayrılmam herhalde :))

:KK70: Ben de bir tek ben böyleyim sanıyorum yaaa. Pazartesi kontrolüm. En ince ne giyebilirim acaba diye düşünüyorum :ıslık: ama mecbur kot giyicem başka pantolon yok çünkü. Benim dr kızmıyor ama ben çok etkileniyorum yaaa:KK61:
Çok sağol canım siz ne zaman kuracaksınız:)

Kızlar Zeynosrkn84 Zeynosrkn84 dan haber yokmu çok merak ediyorum @minikoglan a ne oldu acaba 2. Üyelik falan diyemi banlandi

Oğlumun beşiğini kurdu eşim.kizimada onu kullanicam ama baya bı pislenmis sararan yerleri var neyle silmsem sizce çamaşır suyu kullandirtmam diyo eşim de neyle cikicak o pislik
Arap sabunu deneyebilirsiniz canım. Bir de deterjan omo var ya onu sirkeyle karıştırıp silmeyi deneyebilirsin. Ek olarak bulaşık parlatıcısı var bimde bint marka. O da leke çıkarmada bir numara :)))

Ay valla korka korka okudum canım :) hadi gözünaydın canım maşallah yakında 2 kg da olacak. Rabbim sağlıkla kucakladığımızı da göstersin inşllah

Kızlar selam, o kadar berbat durumdayımki isyan etmemeye kuvvetli olmaya çalışıyorum. Hamileliğim boyunca 4. Gribimi yaşıyorum ama en ağırını geçiriyorum hatta hayatımdaki en ağır gribimi yaşıyorum şuanda yatak döşek yatıyorum işten izin aldım geldim eve. Her bir kemiğim ağrıyor. Sinirden bazen ağlıyorum nefes alamadığım için. İnanılmaz kalça ağrısı yaşıyorum insan hastayken çok hassas oluyor gerçekten. Az kaldı diye diye kendimi telkin ederken acıdanda kıvranıyorum resmen. Allahım hepimize yardım etsin :KK43:
Canım çok geçmiş olsun ya ne oldu gittin mi doktora. Çok haklısın hamilelikte zaten bünye zayflıyor gripler aşırı ağır geçiyor. İnşallah serum falan vermişlerdir o çabuk rahatlatır vitaminlerle

Ay benim tamamen değişti canım. Zaten sırf dışkılama yüzünden kilo aldım ben. Düzenim bozuldu resmen. Biz çok stres yapıypruz kiloyu ama ben her hafta bir kilo almaya başladım ondan korkuyorum. 7 hafta var 7 kilo daha alırsam dubaya dönücem :KK43:

Canım az damlat olmadı. Çünkü yükseldikten sonra düşürmektense hiç yükselmemesi daha sağlıklı. Doktorun dediğine göre sen 14 ölçersin aslında o 17 olmuştur düşmüştür bile çok tehlikeli der dururdu.

O bende de vardı canım ama aştım yavaş yavaş. Çünkü çocukta da özgüven eksikliği yapıyor maalesef :KK43: kızım hala bana çok bağlı ama odasında yalnız zaman geçirebiliyor çok şükür
Fil gibiyim kuzum resmen öyle hissediyorum, şimdi doğru düzgün yürüyemiyorum da sağa sola devrilerek tuhaf bi tarz geliştirdim:) insanlar acıyordur bana eminim, aksak at gibi :KK57: inşallah vericez kilolarımızı, sağlıklı fit anneler olacağız :KK8:

Çok sağol canım siz ne zaman kuracaksınız:)

Arap sabunu deneyebilirsiniz canım. Bir de deterjan omo var ya onu sirkeyle karıştırıp silmeyi deneyebilirsin. Ek olarak bulaşık parlatıcısı var bimde bint marka. O da leke çıkarmada bir numara :)))
Can'ım bizimki gelmedi daha. 6 nisanda.
Tabi bi de taşınma durumumuz var. Öyle olursa daha ileri bi tarihe atabiliriz.

Zor gercekten. Hayat bazilarini daha cok zorluyor. İnsallah yavrularimizdan güler yuzumuz. Onlarin sevdikleriyle beraber saglikli hayirli mutlu bir yasamlari olur.

insallah amin onlar mutlu olsun zaten bi gulusleri bin omre bedel. artik bizler ipi saglam tutucaz yuvaniza sahip cikicaz insallah

Ay benim tamamen değişti canım. Zaten sırf dışkılama yüzünden kilo aldım ben. Düzenim bozuldu resmen. Biz çok stres yapıypruz kiloyu ama ben her hafta bir kilo almaya başladım ondan korkuyorum. 7 hafta var 7 kilo daha alırsam dubaya dönücem :KK43:

O bende de vardı canım ama aştım yavaş yavaş. Çünkü çocukta da özgüven eksikliği yapıyor maalesef :KK43: kızım hala bana çok bağlı ama odasında yalnız zaman geçirebiliyor çok şükür

bana bu konuda herkez kiziyor. tabi oyle ama gun icinde beni darlatmiyor kendi halinde oynuyor temizlimi yemegimi yapabiliyorum. sadece benden baskasi kolay kolay yemez uyumaz bide ben nerde is yapiyorsam oraya gelir oyuna devam eder arada canim cok sıkıldi diyo o zaman baska seyler yapiyoruz

Bursada mısın canım sen ona göre bilgi vereyim her şehir aynı olmuyo sanırım
Yok canm bursa değil... Bi standartı yok yani..Antalya ısparta arası doktor gezdim hep akraba tavsiyelerine uyup. Bebek alışverişinde açıldık biraz devlette mi doğurmalı özelde mi.. Sağlıkta çok yenilik oldu.. Şartlar iyi mi özel gibi bi araştırıp düşünelim dedik..

Back
X