emzirirken sigara içmenin gebelikte içmekten daha sıkıntılı olduğu konusunda araştırmalar var. insan içindeyken daha çok zarar verir diye gebeyken içmiyor ama aslında durum tamtersi. sigaradan alınan birçok madde plasenta bariyerini geçemediği için fetüse çok ta ulaşamıyor.emzirmedeyse öyle bir bariyer durumu olmadığı için senin alldıgın ne kadar zehir zıkkım varsa hepsi aynen süte geçiyor,sütten de bebeğe tabi ki direk olarak. ama burda tabii gnlük tüketim miktarları gerçekten önemli,bazı doktorların gnde 5taneye kadar içebilirsin demesinin sebebi de bu zaten. bir de tabi sigaranın asıl zararı yakarak tüketiliyor olması,direk soludugun karbomonoksit uzun vadede akciğerleri mahvediyor,sütle zarar verme konusu tartışmalı sonuç olarak bir de sigara tek başına birşeylerin sebebi değil hiçbirzaman,birçok olumsuzluk durumuna eklenince hastalık kaçınılmaz oluyor. ama tabi tğm bunlar sigaranın leş birşey oldugu gerçeğini değiştimiyor,kötü kokuyor birkere parmakların ağzın yüzün üstün başın sırf bu sebeple bile bence içilmemesi gerekir. en güzeli sosyal içicilik

dertten kederden içiyorsan yandın zaten full bagımlılık kaçınılmaz oluyor. ben mesela tam bir sosyal içiciyimdir bayılırım sohbetle ortamla sigara içmeye severim de.şimdi içmem de öyle birileri geldim mi eve ohhh bir americano yanına yak bi sigara ahahaaha marlboro reklamı gibi oldu

neyse toparlıyorum sigara iğrenç bişeydir öğhhh içmeyin arkadaşlar hımmmm sakın