2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar şu hastane çıkış setini aldınız mı? Ben bugün bi eminönü çıkartması yaptım. Baya çeşit var hele ki havuzlu handa. Ben annem ve ablamla gidince pek bişey almadım. Sağolsunlar buna gerek yok, bu kadar yeter diyorlar hep. Zaten hemen büyücek giyemicek. E büyüyene kadar da bişeyler giymeyecek mi bu çocuk. Bir de fiyatı uygun diye beğenmediğim bişeyi asla alıp da giydiremem.

Tecrübeli anneler beni bu konuda bi aydınlatın lütfen, ilk 1ay veya 40 gün için kaç tane takıma ihtiyaç olur? 0-3 ten sonra zaten yaza giricez, gerçi istanbul haziran sonuna kadar aşırı ısınmıyor yine uzun kollu giyecek. 3-6 aylık da almak lazım illa ki. Kaç tulum ya da alt üst takım almalıyım?
Iki cümle var hiç sevmediğim. Zaten hediye geliyor ve hemen büyüyorlar. Haklılar ama dedigin gibi hicmi gitmeyecek? Ki giyiyor. Benim oğlumda ilk 40 gün icin, 2 tam takım hastane cıkısı, 2 takim zibin cıtcıtlı alt pijama, 2 alt patikli 2 üst, 3 tulum ayrıcada 5 cıtcitlı badi vardı. 3 6 ayda normal giydirmeye başladim tulum kıyafet ne istersem almıstım onları zaten daha uzun süre giydi. Tam yetmişti bunlar.

Ben ciktim ultrasondan. Haberler iyi mi kotumu bilmiyorum. Rahim agzi kisaligim 3.1 e dusmus progrstan basladi doktor birde haftalik proliton. Ayrica bende pihtilasma riski varmis. Tahlil yaptiracagim. Tahlil sonuna kadar aspirin verdi 3 haftada cikacak sonucu. Pihtilasma varsa igneye gececegim. Bebekte herhangi bir sikinti cikmadi allahtan.gerçi bu kadarida yetti bana Sahsen moralim bozuldu. Bilemiyorum gerisini simdilik...

Ben ciktim ultrasondan. Haberler iyi mi kotumu bilmiyorum. Rahim agzi kisaligim 3.1 e dusmus progrstan basladi doktor birde haftalik proliton. Ayrica bende pihtilasma riski varmis. Tahlil yaptiracagim. Tahlil sonuna kadar aspirin verdi 3 haftada cikacak sonucu. Pihtilasma varsa igneye gececegim. Bebekte herhangi bir sikinti cikmadi allahtan.gerçi bu kadarida yetti bana Sahsen moralim bozuldu. Bilemiyorum gerisini simdilik...
Canım sen bebeginin saglikli olduguna odaklan gerisi kolay.. Yeter ki tedavisi olan şeyler olsun problemlerimiz. Rahim ağzı problemin icin de son zamanlarda bol bol yatar dinlenirsin. Bende de tiroid tsh degeri sıfıra düşmüş yarina acil randevum var ve hemen ilaca baslamam gerekiyor. Ama hic üzülmüyorum.. Bunlara da şükür canim:)))

Arkadaşlar merhaba , bende 21+4 gnlük hamileyim .Bugün doktor kontrolüne gittim çok şükür Bebek iyi sağlıklı fakat bende rahim ağzı yetmezliği görüldü açılma var bu yüzden doktor progestan verdi bugün kullanıp yarın tekrar gidicem bakacak tekrar etkisi var mı diye yoksa Rahime dikiş atılacak düşük olmasın diye.Bu durumu yaşayan var mı ? Çokkorkuyorum erken doğum olucak diye

Öncelikle bu konuyu yaşayan çok hamile var, bende de önceki gebeliğimden dolayı risk vardı. 12.haftadan beri ölçülerek takip edildi. 20.haftaya kadar progestan kullandım.

Rahim boyu kaç cm ölçüldü biliyor musun? Siteden bir arkadaş vardı, onun da dikiş atılarak beklendi ve sonuç 34.haftada Doğum yaptı. Ama dikişler sapasağlamdı. O bir enfeksiyon yüzünden haftasını tamamlayamadı. Sonuçta çok şükür bebeği de kendisi de iyi.

Şu an ayakta kalmamalısın, yarın zaten dikiş konusunda karar verir herhalde doktorun. Kendini de çok stres yapmamaya çalış. Umarım yarın iyi haberler verirsin.

Bu arada hiç belirti verdi mi bu durum sende?

Öncelikle 3.1 öyle çok düşük bir değer değil, progestan toparlar onu. Ama bu ara kendini yormamalısın.
Pıhtılaşmayı gözle nasıl anladı bilemedim ama ben o testi önceden yaptırdığım ve pıhtılaşmam olmadığı halde hem aspirin hem de clexane a devam ediyorum. Ben kullanırım da sen kullanmaz mısın :)
Bebek iyimiş, diğerleri de toparlanır ve çözümleri var. Kendini üzme ;)

Bebeğin iyi allaha bin şükür bende aspirin ve clexan kullanıyorum başından beri.Allah dermansız birşey vermesin bunların hepsini aşarız biz lütfen dert etme.Senin hep neşene ihtiyacımız var bizim.

Öncelikle 3.1 öyle çok düşük bir değer değil, progestan toparlar onu. Ama bu ara kendini yormamalısın.
Pıhtılaşmayı gözle nasıl anladı bilemedim ama ben o testi önceden yaptırdığım ve pıhtılaşmam olmadığı halde hem aspirin hem de clexane a devam ediyorum. Ben kullanırım da sen kullanmaz mısın :)
Bebek iyimiş, diğerleri de toparlanır ve çözümleri var. Kendini üzme :KK66:
En son olcum. 3.6 imis 2 hafta önce. Muhtemelen tasinma sirasinda yoruldugum icin kisalmis. Kisalir uzar degisir o dedi.Pihtilasmayi b hcg mom degerine bakarak anladi. Dusukmus deger. Ama bu tahlili ben yaptirali uzun zaman oldu kendi doktorum yorum yapmamisti. Neden 1 ay sonra bunu dusuk bulup tahlile yoneltti bilmiyorum. 3 hafta sonra sonuca gore karar verecek.

Canim geçmiş olsun içini ferah tut Allah beterinden korusun daha büyük seyler de olabilir halledilecek seyler üzme kendini

Benim hiç böyle şeylerime bakılmadı suan eşime bunu soyledim bende bunu düşünmeye başladım paranoya mi yaptım acaba :)
Valla bana bir rapor yazdi verdi elime hersey cok guzel tebrik ederim doktoruna göster dedi. Doktoruma gittim bunlari soyledi. Esimde bende sok olduk. Bana doktoruna ne zaman gideceksin dedi 2 hafta dedim. Tamam o zaman gosterirsin dedi. Hemen git bile demedi. Zaten bu pihtilasma testi 3 haftada cikiyormus. 2 hafta sonrada ben gitsem 5 hafta tedavisiz bir sure geçecekti nasil bir sey anlamadim.

Kızlar bende gece gece sıkıldım.annem dolma yapmıstı bende oturdum bır tabak yedım megerse ıcıne rezene koymus sonradan soyledı arapsacı yani.nette okudum zararlı dıyor cok korktum.bısey olurmu kızlar?

canını sıkacak şeyler evet, ama bunların eksikliğimde bebekte sıkıntılar çıkabilirdi, sen de o yok çok şükür.. anlamadığım detaylıdan çıktın, sonucu alıp hemen kendi doktoruna mı gittin , ?

Canim..tabiiki moral bozucu olmustur senin icin .. ama rahim agzin bence tasinmadan plmistur cok ayakta durduysan.. ayrica rahim agizinin uzublugu kisaligi cok degisio.. bunun icin sana önerim (benimde 3.2 idi 20. haftada, bundan önceki gebeligimde , cünkü cok yürüyüs yapmistim abartmistim..)günde 3 kere ayaklarini tavana yaslayip yukariya dikmek ve kalcanin altina 1 yastik koymak.. 15 dakika o pozisyonda durman yeticek.. bunu günde 3 kere yap Allahin izniyle tekrardan 5cm'e uzar .. 2 hafta sonra tekrar ölctür..
biz tüp bebekciler hep clexane/aspirin/pihtilasmasi olanlar hibor kullandik.. sadece kan sulandirio.. bebege hic bi zarar yok.. 9 ay bu igneleri vurulan var.. hiiiic endise etme..
bebekte bi sknti yok ya..
Ne büyük sükür!!!! Diger cikan seyler icin sen önlemini alicaksin insallah.. moralini cok fazlada bozup bebisini ümze olur mu...

Moralini hic bozma bebegin iyiymis ya gerisini bir sekilde hallediyorlar ki zaten sende riskli bir durum yok. Pihtilasma konusu hic aklima gelmemisti bana oyle bir test de yapilmadi yarin gittigimde sorucam ben de.ilaclarla duzeltilebilecek seyler bunlar hic canini sikma.

Bu arada ben de simdi servikal uzunluga raporlari cikarip baktim. 16. Hafta kontrolumde asagiya dogru baski hissediyorum diye bakmisti 3.3 cm yaziyo raporda ama bana normal demisti ben de hic dikkate almamistim. Alt sinir 3 degil mi? o_O

canını sıkacak şeyler evet, ama bunların eksikliğimde bebekte sıkıntılar çıkabilirdi, sen de o yok çok şükür.. anlamadığım detaylıdan çıktın, sonucu alıp hemen kendi doktoruna mı gittin , ?
Evet. Zaten ikiside ayni hastanede idi. Doktorum boşken sorayim dedim. Iyiki sormusum.

Canim..tabiiki moral bozucu olmustur senin icin .. ama rahim agzin bence tasinmadan plmistur cok ayakta durduysan.. ayrica rahim agizinin uzublugu kisaligi cok degisio.. bunun icin sana önerim (benimde 3.2 idi 20. haftada, bundan önceki gebeligimde , cünkü cok yürüyüs yapmistim abartmistim..)günde 3 kere ayaklarini tavana yaslayip yukariya dikmek ve kalcanin altina 1 yastik koymak.. 15 dakika o pozisyonda durman yeticek.. bunu günde 3 kere yap Allahin izniyle tekrardan 5cm'e uzar .. 2 hafta sonra tekrar ölctür..
biz tüp bebekciler hep clexane/aspirin/pihtilasmasi olanlar hibor kullandik.. sadece kan sulandirio.. bebege hic bi zarar yok.. 9 ay bu igneleri vurulan var.. hiiiic endise etme..
bebekte bi sknti yok ya..
Ne büyük sükür!!!! Diger cikan seyler icin sen önlemini alicaksin insallah.. moralini cok fazlada bozup bebisini ümze olur mu...
Doktorumda aynisini dedi. Annede olan soruni çözüyoruz yeterki bebek iyi olsun dedi. 1 hafta sonra tekrar kontrole gidecegim. Nasip artik.

Moralini hic bozma bebegin iyiymis ya gerisini bir sekilde hallediyorlar ki zaten sende riskli bir durum yok. Pihtilasma konusu hic aklima gelmemisti bana oyle bir test de yapilmadi yarin gittigimde sorucam ben de.ilaclarla duzeltilebilecek seyler bunlar hic canini sikma.
Benimde aklima gelmedi. Zaten ultrasondanda nasil anladi bilmiyorum. Artik beteri olmadi diye sevinmeye calisiyorum simdilik.

Back
X