Kizlar ben geldm biraz once, detaylim 45 dakika surdu heryerine bakti iyi dedi. Oncekinden takintili oldugum icin kalbine tekrar baktirdim herseyi iyi cok sukur. O kadar sevindim ki gozumden yaslar akmaya basladi, farkinda olmadan nefesimi tutuyormusum doktor nefes alabilirsin dedi bana :) Bu arada erkekmis bebisimiz kesinlesti :)
Fakat plesenta asagida benimde ama rahim agzina oturmadigi icin kanama yada erken dogum riski yok dedi. Rahim agziyla 2 cm mi ne varmis aralarinda, 3 cm normal ama bunun da cikma ihtimali var dedi. Serviks uzunluguma bakmasini istedigim icin alttan da bakmak durumunda kaldi. 3.1 cm`e dusmus benim de

Ama 16. haftada 3.3 cm oldugu icin 4 haftada buraya inmesi kotu bir istatislik degil dedi zaten gitgide dusecekmis. 34. haftadan once 2.2`nin altina dusmesini beklemiyorum hic merak etme dedi. Hatta ben cok ustune gecinde grafikler falan cikardi sistemden ve serviksten dolayi erken dogum riskimin %1.4 oldugunu hesapladi bilgisayar. Icimi rahatlatti diyebilirim, ama her gidisimde baktirmaya devam edicem.
Grip asisi yapti bir de bana. 24. haftaya da seker yuklemesi icin cagirdi.
Pihtilasma testi yapmasini istedim ama gerek yok dedi bana, cunku zaten hamilelikte pihtilasma orani yuksek cikiyor. Genetik olarak pihtilasman yoksa bebege zarar vermez dedi, onceki testlerimde genetik olarak boyle bir bulgu yokmus. Sadece uzun sure hareketsiz kalacagin ucak yolculugu falan yaparsan kan sulandirici veririm dedi.
Cok uzun yazdim kusura bakmayin ama bizde durumlar boyle, benim 28 Ekimde Istanbul`daki doktorumla bir ayrintili kontrolum daha olacak. Kalp ekosu falan cekilecek onda, o doktoruma da cok guveniyorum o da ayni seyleri soylerse daha da rahatlicam.