2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
80 CC mama sadece mama veriyorsan bile bir öğün için sanki bana fazla gibi geldi emiyor ve 80 CC mama ikisi bir arada ağır gelmiyor mu ? Gazı cisi kakası nasıl ?
Mama vermiyorum canim sadece anne sütü mama haftada bir iki kere istisnai durumlarda veriyorum. Süt 90 verdim onu da içti bebe ya maşallah gaz kaka sorunu simdilik yok ama ben günde 2-3 bardak rezene iciyorum ondan olabilir. Biraz kesmeliyim süt isini ama nasil olacak bilmiyorum

Canım ben de krem karbonat denedim hiçbir işe yaramadı yarın aventin silikon meme ucunu alacağım inşallah İyileşene kadar beni idare eder çünkü bebek sürekli emmek istiyor uyanacak acıtacak diye ödüm kopuyork, o kahverengi kısmı sokabilmek için çok uğraştım ama Meme ucum sert olduğu için girmiyor maalesef bizimki de ucunu Kemirdi iyice
Dün hüngür hüngür ağladım bebeğimi keyifle emziremiyorum diye ama inşallah bu günlerde geçecek
Canım ucunu yumuşatmak için ilik su zeytinyağı ise yarayabilir belki...bi de kendi sütünden sür ucuna bebeğin bi kere emdi mi zaten ağzında yumuşar sürekli ıslak olması gerek yumuşak olması için..silikon uc ile emzirirken içind e süt birikiyor bi süre kalsın öyle yumuşatır o da..ama hep silikon uc ile alışıp emzirme iyileşince aralarda çıkart emzir alışmasın ona ama ilk sefer tutana kadar baya ugrasirsin bende ise yaradı ama sadece bi tanesini evde kullanıyorum bi tanesi temiz şekilde kutuda çantada tutuyorum göğüs ucun çok küçük yada yoksa küçük boy göğüs ucun varsa da standart olcak....

Canım bende senin gibiydim hiç geçmeyecek sanıyodum zaten 2.gun olmus bugün geçmiştir gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah rahmin toparlanma sürecinde eski boyutuna dönmek için biraz daha acir ama bikac güne geçer rahat edersin...
Sağol canım bugun 4.günümüz ve her geçen gün daha iyiye gidiyor gerçekten ilk günu hatırlamak bile istemiyorum

Kızlar bugün 17:10 da oğlumu kucağıma aldım. Dün sabah günüm dolduğu için suni sancı verildi aksama doğru açılma olmayınca kesindiyarın devam edicez dedi doktorlar. Ben sabaha kadar kendi sancım la devam ettim oy oy diyerek. Sanah 6 da tekrar suni takıldı. Böyle sancı yok kendi yerden yere attım bağırmaktan küçük dilim baş parmağım kadar olmuş. Mahfoldum okadar çok ağladım ki göz pınarlarım kurudu. İlk başta açılma olmadı sonra açılma oldu benek aşağı inmedi sonra indi tam 5 cm kalmış kafasını yan yapmış. Son anda doktor sezeryana alabilirz dedim ben tekrar yıkıldım çünkü çıkma aşaması hariç bütün aşamaları çektim. Sonra hepsi işini bıraktı doktorların yanıma geldi altyan muayene karnıma bastırma ben ıkınıyorum ha geldi ha gelecek. En sonunda doğdu bakalım paşam. Ama ben mahfoldum çektiğim acıyı unutur muyum bilmem? Şükür ki şimdi sağlıkla yanımda. Emzirmeye çalışıyorum. Dua eden herkese çok teşekkür ederim. Sizlerede bol bol dua ettim
Canim gözün aydın sonunda kavustun bebeğine sen de bu sancilardan sonra sezeryana alsalardi çok zor olurdu senin için en azından sonrasında daha çabuk toparlarsin

Kizlar bana bi akil verin.nasipse mevlut yapmayi dusunuyorum kizima. Ama kimi cagircam napcam cok kararsizim. Sadece en yakin akrabalari cagirsam 10 kisi,en yakin arkadaslari cagirsam 20 kisi,bizim komsuluk iliskilerimiz cok iyidir komsulari cagirsam en az 10 kisi. Ben bu kadar kalabalik bisey dusunmuyorum aslinda. Mevlute sadece arkadaslarimi cagirip,aksamina da akrabalarimi cagirip yemek mi versem.komsulari da baska bi gun ozel mi alsam.napcam bilmiyorum sizler nasil dusunuyorsunuz bu isi ?
Benim de bi 50 kişiyi bulcak. Bence 2 defa hiç uğraşma çünkü illa ki yardım eden olur sen çocukla ilgilenirsin.

Bizde Mevlüt yapacağız. Yemek olarak pilav verelim diyor kv. Hediye olarak bişey düşünüyor musunuz?
Ben küçük kolonya dagiticam ve küçük yasin cuzu tespih hediye etmeyi dusunuyorum

Kizlaaar memelerim cok aciyo ya:KK45:

Lansinoh suruyorum habire. Ama emerken yine ayni aci. Ne zaman alisiliyor bu hisse?

Bugun kontrole gittik. İsitme testi ve sonrasinda genel muayene oldu. Bizde kandan sariliga falan bakilmadi ya nedense. Elle muayene edildi gerek gorulmedi galibao_O

Bu arada bugun dustum bi guzel totomun ustune. Bi hafta oncesi gunluk guneslikken dun kar yagdi ve kapinin onu buz olmus, temizlememisler:KK12: insallah patlamamistir icerde bir yerler.

Bi de sey sorucam. Doktor eger kanaman kotu kokarsa gel diyo da kan zaten kotu kokmuyo mu ya. Kotuden kasitlari nasi bi sey bu doktorlarin?

Kız sende doğurdun ne konuşabildik ne de bakabildim:işsiz: doğurmadan sabırsızlanıyorduk ne güzel, şimdi benim memeler de acı içinde:olamaz: ben doğumdan kaç hafta önce başlamıştım sürmeye, ama bebek öyle bi çekiyor ki hiçbir krem etki edemez bence:KK53: benimki uykuya geçmiyor bir de problemim o aslında:işsiz:

Mama vermiyorum canim sadece anne sütü mama haftada bir iki kere istisnai durumlarda veriyorum. Süt 90 verdim onu da içti bebe ya maşallah gaz kaka sorunu simdilik yok ama ben günde 2-3 bardak rezene iciyorum ondan olabilir. Biraz kesmeliyim süt isini ama nasil olacak bilmiyorum

Rezene süt yapmaya mı yarıyordu gaza mıo_O benim aklım kaydı 3gündür pek berrak değil ondan soruyorum:KK61: bebeğin emmesi tamam da memede uyuyor gaz çıkarmadan yatarsa da 5dk sonra ağlıyor. Bu sefer gazı çıkart altını değiştir uyku gidiyor, geriye uyutamıyorum devamlı memede kalmak orda uyuklamak istiyor. Kısır döngü içindeyim:cry:

Canım ucunu yumuşatmak için ilik su zeytinyağı ise yarayabilir belki...bi de kendi sütünden sür ucuna bebeğin bi kere emdi mi zaten ağzında yumuşar sürekli ıslak olması gerek yumuşak olması için..silikon uc ile emzirirken içind e süt birikiyor bi süre kalsın öyle yumuşatır o da..ama hep silikon uc ile alışıp emzirme iyileşince aralarda çıkart emzir alışmasın ona ama ilk sefer tutana kadar baya ugrasirsin bende ise yaradı ama sadece bi tanesini evde kullanıyorum bi tanesi temiz şekilde kutuda çantada tutuyorum göğüs ucun çok küçük yada yoksa küçük boy göğüs ucun varsa da standart olcak....

Senin nasıl gidiyor canım:KK69: geçmişi okuyamıyorum pek, alıştınız mı bebişle birbirinize:KK37:

Sen kanguruyu nerden aldın canim memnunsun değil mi sling bağlayamam yanlış bagkarim diye korktum o yuDen yeni dogana uyumlu kanguru alayım diyorum hesap kesiminden sonra senin aldığın markayı beğendim ergo çok pahalı
Solomonu bilemedim bir de mababy var ama oda 4. Aydan sonra kullanılıyormuş o güzel uygunda slingi de varmış ama beceremem diye onu da eledim nemesis nemesis

Kızlar herkese selam:anne:

Az önce yukarıda da yazdım ama tekrar yazayım. Bebeği emziriyorum, uyuyakalıyor, gazı da oluyor çıkarmadan yatırırsam 5dk sonra uyanıyor. Kaldırıp gazı çıkarıp altını değiştirip uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyor ve devamlı meme istiyor. Dün gece evde eşime bebek haberi verirken aldığım sıradan bir emzik vardı, onu verdim. Emziği aldı uyudu. Ama ben emzik vermek istemiyordum şuan tam emzik bebesi oldu çıktı. Başka bi yolu var mı kızlar emziksiz bu durumda uyutmanın???

Bir de gelip derdimi arayıp gidiyorum gibi oluyor cevap yazamıyorum hakkınızı helal edin, inşallah düzene giricek her şey:dua:

Anladim canim demek ki benim yumuşs fazla gidiyor kesmem lazim bir şekilde
Canım bence içsin ne kadar içerse. Çünkü anne sütünde mama gibi belli bi standart olmazmış. Belki benim sütümün kıvamı koyudur azla doyuyordur seninkşnden daha çok içmesi gerekebilşr. Yediklerşmize göre bile değişiyorsa besleyiciliği kıyaslama yapamayız sanırım. Mama olsa keserdin ama anne sütünü içsin istediği kadar;)

P Prime18 hep yazıyorum yine yaxayım senin yazdıklarını okudukça hep ilk lohusalığım geliyor aklıma. O kadar benzer duygulardaydımki seninle. Kızım iki aylıkken eşime bırakıp kuaföre gitmiştim saçımı kestşrip fön çektşrmiştim birax da çarşıda bi kaç yere girip hemen eve dönmüştüm iki saat içinde. nasıl iyi gelmişti bi mutlu olmuştum ki hiç unutamam. Eşimle film izlemeyi sohbet etmeyi özlerdim. Sonra ne oluyo biliyor musun hem alışıyorsun biraz daha kısıtlı yaşamaya özgür olmamaya:) hem de mesela 6 aydan sonra ek gıdaya falan başlanınca daha rahat bırakıp çıkabiliyorsun. Uyku saatleri belirleniyor kendini ona göre ayarlıyorsun.
Şimdi de oğlum bazen gündüz uyuyo gece uyumuyo gündüz her işimi yapıp gece uykusuz kalıyorum. Bazen de gündüz hiç uyumuyo bütün gün kucakta pışpışlayarak yada ağzında emzikle geçiriyoruz. Eşim gelince ona verip yemek vs bişeyler yspmaya çalışıyorum. Ama zamanla inşallah uykular düzene girecek mesela sabah iki saat öğleden sonra iki saat uyuyacaklar. Sabah kahvaltımızı yapıp temizlik yemek halletsek hızlıca. öğleden sonra da dinleniriz böyle bi düzen oturur

P Prime18 ilk doğum sonrası ne yaşadımsa yasıyorsun. Tam bir muammadaydım. Ağlardım hep. Eski hayatımi özlerdim. Sanki balkabağina dönüştü diyordum arabam. Sonra alıştım yavas yavaş o kadar alıştim ki yurt ici yurt dışı tatil yaptık bebekle yalniz ucak yolculuğu yaptım kaç kere. Bir yaşinda tekrar hamile kalmayı göze aldım hatta:D

Biraz zor oluyor ilk zamanlar ama ilerde ışık var. Bide ben hep boba4g kullandım kanguru aldım hayata dönüşum onunla başladi.

Az önce yukarıda da yazdım ama tekrar yazayım. Bebeği emziriyorum, uyuyakalıyor, gazı da oluyor çıkarmadan yatırırsam 5dk sonra uyanıyor. Kaldırıp gazı çıkarıp altını değiştirip uyutmaya çalışıyorum ama uyumuyor ve devamlı meme istiyor. Dün gece evde eşime bebek haberi verirken aldığım sıradan bir emzik vardı, onu verdim. Emziği aldı uyudu. Ama ben emzik vermek istemiyordum şuan tam emzik bebesi oldu çıktı. Başka bi yolu var mı kızlar emziksiz bu durumda uyutmanın???

Bir de gelip derdimi arayıp gidiyorum gibi oluyor cevap yazamıyorum hakkınızı helal edin, inşallah düzene giricek her şey:dua:
Ben ilkinde emzik vermedim. Sadece emziriyordm ama bazen çok çok zor oldu sokak ortasında arabayı çekip kenara emzirmek zorunda kaldim. Emzik olsa idare ederdi azda olsa.

Yine bu oğlumuda emziriyorum sadece ama emzikte veriyorum uykuya geçiste.

Sen kanguruyu nerden aldın canim memnunsun değil mi sling bağlayamam yanlış bagkarim diye korktum o yuDen yeni dogana uyumlu kanguru alayım diyorum hesap kesiminden sonra senin aldığın markayı beğendim ergo çok pahalı
Solomonu bilemedim bir de mababy var ama oda 4. Aydan sonra kullanılıyormuş o güzel uygunda slingi de varmış ama beceremem diye onu da eledim nemesis nemesis
Tubikodan aldim.kendi satis sitesi zaten
Cakmasi varmis sanirim riske girmeyeyim diye orjinal yerinden aldim. Yenidogan aparatida var. Bende henuz sirt agrisi vs yapmadi.ergonomik zaten. Ben memnunum acikcasi.

Benim memede uyuklamaya basliyo sipa ben yüzünü filan sevip komple dalmasina engel oluyorum. Zaten yari baygin nidda emmeyi birakinca owliye yada battaniyeden kundaga sarip yatiriyorum.sadece popoya pis pis yapiyorum. 1 haftadir ise yariyordu dun haric :) bugün bakicaz duzenimiz bozuldu dun biraz.

Kızlar bebeğim emmiyo kesinlikle zorluyorum çatlıvak gibi ağlıyo ucu var gibi aslında ama yumusak mı geliyo acaba. Sanki bından sondada hiç emmicel gibi hissedip üzülüyorum. Sizce be yapmalıyım uç felan da aldım emiyo ama öylede benden süt çıkmıyo. Pompoyafçda helmiyo sıkınca bulanık su gibi geliyo çok üzülüyorum

Kız sende doğurdun ne konuşabildik ne de bakabildim:işsiz: doğurmadan sabırsızlanıyorduk ne güzel, şimdi benim memeler de acı içinde:olamaz: ben doğumdan kaç hafta önce başlamıştım sürmeye, ama bebek öyle bi çekiyor ki hiçbir krem etki edemez bence:KK53: benimki uykuya geçmiyor bir de problemim o aslında:işsiz:

Rezene süt yapmaya mı yarıyordu gaza mıo_O benim aklım kaydı 3gündür pek berrak değil ondan soruyorum:KK61: bebeğin emmesi tamam da memede uyuyor gaz çıkarmadan yatarsa da 5dk sonra ağlıyor. Bu sefer gazı çıkart altını değiştir uyku gidiyor, geriye uyutamıyorum devamlı memede kalmak orda uyuklamak istiyor. Kısır döngü içindeyim:cry:

Senin nasıl gidiyor canım:KK69: geçmişi okuyamıyorum pek, alıştınız mı bebişle birbirinize:KK37:
Canim memede uyuyunca ayni kısır döngü bende de oluyor malesef :)) rezeneyi süt için icmeye basladim ama gaz konusunda da rahatlatici etkiye sahipmis. Ben uyusa bile gazını cikarmadan yatirmak istemiyorum sabirla bekliyorum gazı cikmasini. Yine de bebekler bazen gaz sancısı çeker canım aşırı olmadikca bu durumu kafaya takmamak lazim

Canım bence içsin ne kadar içerse. Çünkü anne sütünde mama gibi belli bi standart olmazmış. Belki benim sütümün kıvamı koyudur azla doyuyordur seninkşnden daha çok içmesi gerekebilşr. Yediklerşmize göre bile değişiyorsa besleyiciliği kıyaslama yapamayız sanırım. Mama olsa keserdin ama anne sütünü içsin istediği kadar:KK66:
Aynen canim ben de bugün bir yazı okudum anne sütü obeziteye sebep olmazmış bu nedenle bebek doyana kadar icmesinde sakinca yokmuş.

Back
X