2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar tansiyon takibine basladiniz mi 20. Haftadan sonra cabuk yukseliyormus ve Allah korusun kötü sonuclar getirebiliyormus. Bugun saglik ocaginda tesadufen baktirdim 13.3 - 9 çıktı. Idrarda protein de eklenirse bu durumda gebelik zehirlenmesi olabiliyormus. Ve onceki tahlillerime baktığımda sanirim idrarda protein görülmüş:KK43: sinirlerim bozuldu ya. Madem böyle bisey var ben bunu tesadufen mi ogrenecektim ve benim doktorum bana en son 8 agustosta bakti ve iki ay sonra gel dedi:kızgın: ben bu dönemde yine kendi istegimle klasik tahlillerimi yaptirdim. Iyi ki de yaptirmisim. Neyse bugün sakin olmaya çalışıyorum yarin gidecegim eğer korkulan durum varsa o doktor anasindan doğduğuna pisman olacak....!!!
inşallah bi sorun yoktur canım öğrendiğim iyi oldu hiç idrar tahlili yaptırmadim son aylarda tansiyonada 18 haftada baktırmistim arada olcturelim bizde

Kizlar tansiyon takibine basladiniz mi 20. Haftadan sonra cabuk yukseliyormus ve Allah korusun kötü sonuclar getirebiliyormus. Bugun saglik ocaginda tesadufen baktirdim 13.3 - 9 çıktı. Idrarda protein de eklenirse bu durumda gebelik zehirlenmesi olabiliyormus. Ve onceki tahlillerime baktığımda sanirim idrarda protein görülmüş:KK43: sinirlerim bozuldu ya. Madem böyle bisey var ben bunu tesadufen mi ogrenecektim ve benim doktorum bana en son 8 agustosta bakti ve iki ay sonra gel dedi:kızgın: ben bu dönemde yine kendi istegimle klasik tahlillerimi yaptirdim. Iyi ki de yaptirmisim. Neyse bugün sakin olmaya çalışıyorum yarin gidecegim eğer korkulan durum varsa o doktor anasindan doğduğuna pisman olacak....!!!
Geçmiş olsun canm benm tansyon oynuyo bir hafta takip et sonra gel dedi doktor sabah aksam ölçüyorum birde eczanede de ölçtürüyorum doktor kendin ölçme eczanede ölçtür dedi erkenden fark etmen cok iyi oldu dedi banada

Bir çare bulamadım henüz. Doktoruma da çekindim soramadım niye çekindiysem. Mesaj yazarım dedim. Tuvaletten korkuyorum çok canım yanıyor:KK43: internetten baktım kullandığım kreme gebelik katagorisi c diye doktora danışmadan kullanamam. Kantaron yağını duydum onu sürüyorum ama kesin çözüm olmadı. @esra2645

Geçmiş olsun canm benm tansyon oynuyo bir hafta takip et sonra gel dedi doktor sabah aksam ölçüyorum birde eczanede de ölçtürüyorum doktor kendin ölçme eczanede ölçtür dedi erkenden fark etmen cok iyi oldu dedi banada
Beni doktorum hic bir sekilde uyarmadi ya ben 2 aydir kendi doktorumu görmüyorum bu ne rahatlik ya... Iyi ki onun gibi saldim çayıra yapmadim ben de... Ve devlet hastanesine kendi isteginle kontrole gitmistim. Iyi ki gitmisim tesadufen idrarda protein görülmüş.. Bu resmen tansiyon ile birlesince zehirlenmeye bagli anne-bebek ölümü demek... Valla yarını zor bekliyorum inşallah gecerli bir açıklaması olur doktorun ya da ben yanlış anlamisimdir olayi....

Beni doktorum hic bir sekilde uyarmadi ya ben 2 aydir kendi doktorumu görmüyorum bu ne rahatlik ya... Iyi ki onun gibi saldim çayıra yapmadim ben de... Ve devlet hastanesine kendi isteginle kontrole gitmistim. Iyi ki gitmisim tesadufen idrarda protein görülmüş.. Bu resmen tansiyon ile birlesince zehirlenmeye bagli anne-bebek ölümü demek... Valla yarını zor bekliyorum inşallah gecerli bir açıklaması olur doktorun ya da ben yanlış anlamisimdir olayi....
sen en iyisi doktorunu değiştir.

Kizlar kabizlik durumum cok kotuydu ozellikle son 5-6 gundur. Ne yapsam olmadi biraz once doktorun yardimcisina mesaj attim bana ilac onersin diye. Aranizda kabizlik icin ilac kullanan var mi? Gereksiz mi olcak acaba bilemedim ama zorlanmaktan da korkuyorum artik.

Canım bana magnezyum hapı vermişti kabızlığımıda geçirmişti çok rahatladım kullandığımdan beri. 1 hafta tuvalete çıkmamıştım doktor magnezyum hapı vermişti hem kemik ağrılarıma hemde kabızlığımı geçirdi

kızlar bu arada ben idrar yolu enfeksiyonum için elma sirkesini denedim. sonuçlarımı öğrendikten sonra 1 hafta kadar her gün elma sirkeli
Gunaydin Kizlar, bende de durum bu sekilde. 61 basladim bu sabah 67.1 gordum :KK43: neyse bundan sonra dikkat etmeye basliyorum.

Masallah tatlis olmusun bebisinde ben burdayim diyor ayni ben karnim benimde buyudur baya. 59,5 cikiyordum tartiya sabahlari simdi 63 cikiyorum. Ama aksamla sabah arasinda 1-2 kilo fakediyi mantak gibi her gun olcuyorum.:))

Kizlar bu arada ben grupta konustuktan sonra elma sirkesini denedim. Tabi suyumada dikkat ettim ve tuvalete cikmaya da ozen gosterdim. 1 hafta sonra 42 olan degerim 6 olmustu baya fark etmis yani. Ara ara yapiyorum yinede

Selamm bugün detaylıya girdim ikinci kez maşallah herşey yolundaaa çok şükür..ara ara vajinadan bacağa vuran ağrım oluyor doktorum normal olduğunu söyledi, biraz rahat biridir kendisi ama çok güveniyorum..var mı benim gibi tam vajina girişinden akşamları özellikle yorulunca ağrısı olan.

Canm bnde kendi doktorumu bi aydr görmüyorum bnde şiddetli bas agrisiyle tansyon ölçtürmeye gittim eczaneye eczaci hastaneye gitmem gerektigini tansyonum yuksek oldugunu soyledi davet hastanesine gittim ordeki doktor iyiki erken farketmişsin bi hafta sabah aksam olctur bi hafta sonra gel genelde hamilelikte hipertansiyon 20 haftadan sonra ortaya cikar dedi simdide ölçtürdüm biraz yuksek cikti sabah cok dusuktu Allah yardmcimiz olsun canm

Selamm bugün detaylıya girdim ikinci kez maşallah herşey yolundaaa çok şükür..ara ara vajinadan bacağa vuran ağrım oluyor doktorum normal olduğunu söyledi, biraz rahat biridir kendisi ama çok güveniyorum..var mı benim gibi tam vajina girişinden akşamları özellikle yorulunca ağrısı olan.
Gün boyu hissediyorum onu kızımda 34haftalıkken baslamıştı bunda erken yasıyorum

Canm bnde kendi doktorumu bi aydr görmüyorum bnde şiddetli bas agrisiyle tansyon ölçtürmeye gittim eczaneye eczaci hastaneye gitmem gerektigini tansyonum yuksek oldugunu soyledi davet hastanesine gittim ordeki doktor iyiki erken farketmişsin bi hafta sabah aksam olctur bi hafta sonra gel genelde hamilelikte hipertansiyon 20 haftadan sonra ortaya cikar dedi simdide ölçtürdüm biraz yuksek cikti sabah cok dusuktu Allah yardmcimiz olsun canm
Benimde baş agrım cok oluyor korktum şimdi keşke dün baktırsaydım tetenoz olurken

sen en iyisi doktorunu değiştir.
Boşuna evham yapiyor da olabilirim. Eve geldim limon suyu yaptim ictim cok şükür tansiyonum 11 e düşmüş. Ama mesele o degil gebelik takibi icin 2 ay sonra gel denilir mi ben bu süreçte cok daha kötü bir durumla karsilasabilirdim. Beni saglik ocagi uyardi resmen.. Neyse benim hep gitmek istedigim bir doktor vardi yarin gidip ona da danisacagim kabul ederse bundan sonra onunla devam edecegim

Benimde baş agrım cok oluyor korktum şimdi keşke dün baktırsaydım tetenoz olurken
Korkma canm belki tansyonun dusmus olabilir tansyon yukselincede dusuncede ayni agri oluyo farkedemiyordum bnde ama genelde her gebede 20 haftadan sonra tansyon takibi yapilmasi lazimmis devlet hastanesindeki doktor söylemişti

Arkadaşlar hergün dışarda yemek zorunda olan var mı? Ben öğle aralarında mecburen dışarıda yiyorum ve bugün dalgınlıkla salata da yemiş bulundum sonradan aklıma geldi. Şu toksoplazma bu kadar kolay bulaşmaz herhalde değil mi?

Benim hayatimda ilk defa bu kadar yuksek cikti canim 11-6 olan tansiyonum nerelere firlamis ve dedigin gibi 20. Haftadan sonra cok tehlikeli bir durum takibi gerekiyormus. Benim baş agrim yok gün boyu halsizlik yasiyordum sadece

hanımlar merhabaaaa..

dün 1.doz tetonoz aşımı vuruldum. şuana kadar ağrı, ateşlenme, şişlik vb bir yan etkisi olmadı.
yalnız yaşadığım ilde 2gündür hava baya serinledi ve yağmur yağıyor o yüzden sanırım vücudumda hafif bir kırgınlık hissediyorum..
bir de benim bir sıkıntım var kızlarrr :işsiz::işsiz: ben galiba hemoreid oldum :kızgın: çok afedersiniz dün hafifti ama bugün birazbüyümüş galiba, az biraz dışarı çıkıyor:olamaz: her wc gittiğimde geri ittiriyorum :olamaz::olamaz: off off.. ne yapcam ben ya neden böyle olduki hafifte acı var orada, kanama yok ama :kızgın:o_O:skandal::KK61::KK22:

Kızz hiç ilaca milaca gerek yok çok tecrübeliyim bu konuda :)) daha başındasın. Dayanabileceğin sıcaklıkta kaynar suya oturuyorsun 10-15 dk. Soğutmıcan hep o sıcaklıkta kalcak. Sabah akşam yap. Benim tuvaletle ilgili sıkıntım yok ama eşim klozette tuvalet yaparsan daha rahat geçtiğini söylüyor. Ikınmak yok beklicen kendi kendine halletcek. Sıcak su bunun en iyi çözümü.eğer ağrı, sızlama vb başlarsa ozaman ilaca geçmen gerekiyor. Ondada ağrı kesici ilaç veriyorlar doktorlar genelde. Krem kremide iyice içerdeyse içeriye falan sürmen gerek. Eldiven kullanmanı tavsiye ederimo iş için :KK48:

2 ay çok uzun bir süre, kontroller arası neden bu kadar uzak..

Benim de baş ağrım var hatta yüksek tansiyon sanıp limonlu su falan içmiştim. Bugün eczanede olcturdum meğer dusukmus. Eve tansiyon aleti alıcam sanirim. Kullanan varsa önerdiğiniz bir marka model var mı?

Arkadaşlar hergün dışarda yemek zorunda olan var mı? Ben öğle aralarında mecburen dışarıda yiyorum ve bugün dalgınlıkla salata da yemiş bulundum sonradan aklıma geldi. Şu toksoplazma bu kadar kolay bulaşmaz herhalde değil mi?
Olsa da yemezdim diye düşünüyorum.. Fas'ta food yerdim çünkü...

Back
X