2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Benim hayatimda ilk defa bu kadar yuksek cikti canim 11-6 olan tansiyonum nerelere firlamis ve dedigin gibi 20. Haftadan sonra cok tehlikeli bir durum takibi gerekiyormus. Benim baş agrim yok gün boyu halsizlik yasiyordum sadece
Canm bnmde 90/6 idi bnmkide fırlamış bnm doktorumda boyle bsyleri hic uyarmıyor bir ay sonra görüşürüz diye gönderiyor tansyona idrara kan sayimina baktr demiyo ama devlet hastanesindeki doktorlar her gittigimde idrar kana bakiyorlar artk devalettemi devam etsem diye düşünüyorum

Benim de baş ağrım var hatta yüksek tansiyon sanıp limonlu su falan içmiştim. Bugün eczanede olcturdum meğer dusukmus. Eve tansiyon aleti alıcam sanirim. Kullanan varsa önerdiğiniz bir marka model var mı?
Bnde bas agrisindan tansyonum dustu sanip kahve ictim tuzlu ayran ictim ama yüksekmiş canm herseye cok dikkat etmemiz lazımmış ya hic düşünmediğim hastaliklar hamileligimde basima geldi

Kizlar kabizlik durumum cok kotuydu ozellikle son 5-6 gundur. Ne yapsam olmadi biraz once doktorun yardimcisina mesaj attim bana ilac onersin diye. Aranizda kabizlik icin ilac kullanan var mi? Gereksiz mi olcak acaba bilemedim ama zorlanmaktan da korkuyorum artik.
Kabizlik sıkıntısı çeken tüm arkadaşlara önerimdir doktorunuza danışarak tabiki magnezyum kullanabilirsiniz. Ben kasilma endişesiyle kullandım ama yan etkisi ishal ve ben kullanmaya başladığımdan beri bağırsak sorunum bitti. Bir zararı da yok diye biliyorum ben dr önerisiyle aldım. Ya da duphalac diye bir şurup varmış direkt onu da sorabilirsiniz ama onu ben denemedim.

Bnde bas agrisindan tansyonum dustu sanip kahve ictim tuzlu ayran ictim ama yüksekmiş canm herseye cok dikkat etmemiz lazımmış ya hic düşünmediğim hastaliklar hamileligimde basima geldi
Aynen normalde kendi sağlığımı bu kadar dusunmezdim amaan geçer derdim şimdi deli oluyorum hasta olmiyim diye. Ama sakınan göze çöp batar misali abuk subuk şeyler çıkıyor.

Boşuna evham yapiyor da olabilirim. Eve geldim limon suyu yaptim ictim cok şükür tansiyonum 11 e düşmüş. Ama mesele o degil gebelik takibi icin 2 ay sonra gel denilir mi ben bu süreçte cok daha kötü bir durumla karsilasabilirdim. Beni saglik ocagi uyardi resmen.. Neyse benim hep gitmek istedigim bir doktor vardi yarin gidip ona da danisacagim kabul ederse bundan sonra onunla devam edecegim
2 ay uzun bir süre beni doktor ayda 1 çağırıyor. ileriki aylarda 8. aydan sonra 2 haftada 1 e düşüreceğiz dedi.

Tansiyon konusu soz konusu olmuş ben antalya medicalparka gidiyorum evet dr tansiyona bakmiyor ama özel bi hemşire var sen dr kontrolünü beklerken tek tek tüm 20 hafta üstü gebelerin tansiyonunu ölçer ama benim dr umda idrar kültürü istemiyo ne zamandır ben de ilk fırsatta bi idrar kültürü vereyim

Kabizlik bendede başladi maalesef ki surekli ishal yaşayan bir insandim.Benimki demir hapina bagli ne zaman kullansam kabiz oluyorum

2 ay çok uzun bir süre, kontroller arası neden bu kadar uzak..
Gerek yok dedi.. Ben de bu süre icinde ozelde ve devlette olmak uzere 4 kere doktora gittim canim oturup beklemedim. Iyi ki de gitmisim. Zaten degistirmek istiyordum doktorumu yarin soracagim bakalim gecerli bir aciklamasi var mi.. Ama olsa da olmasa da artik son kez gitmis olacagim ona

Aynen normalde kendi sağlığımı bu kadar dusunmezdim amaan geçer derdim şimdi deli oluyorum hasta olmiyim diye. Ama sakınan göze çöp batar misali abuk subuk şeyler çıkıyor.
Aynen canm sakınan goze çöp batar garcekten doğruymuş bn ne zmn gripten korksam hp grip oldum bir ayda uc kez bile oldum artk rahat kalmaya çalışıyorum cunku bn ne kadar çırpınırsam çırpınıyim Allahin dedigi olucak Allah korusun yavrularimizide bizide

Canm bnmde 90/6 idi bnmkide fırlamış bnm doktorumda boyle bsyleri hic uyarmıyor bir ay sonra görüşürüz diye gönderiyor tansyona idrara kan sayimina baktr demiyo ama devlet hastanesindeki doktorlar her gittigimde idrar kana bakiyorlar artk devalettemi devam etsem diye düşünüyorum
Aynen canim ben devlet iyi degildir diye düşünüyordum hepm cok yanilmisim haksizlik etmişim. Tabi ki her doktor bir degildir ozelde de cok iyi doktorlar var ama devlet gercekten cok detayli bakiyor. Yarin baska bir ozel doktora gidecem arastirdim sevilen bir doktoe ve cok ilgili. Artik onunla devam edecem insallah

Arkadaşlar hergün dışarda yemek zorunda olan var mı? Ben öğle aralarında mecburen dışarıda yiyorum ve bugün dalgınlıkla salata da yemiş bulundum sonradan aklıma geldi. Şu toksoplazma bu kadar kolay bulaşmaz herhalde değil mi?
toksoplazma çiğ et ve et ürünlerinden kedi dışkısından vs bulaşıyor salatadan bulaşmaz diye düşünüyorum.

Aynen canim ben devlet iyi degildir diye düşünüyordum hepm cok yanilmisim haksizlik etmişim. Tabi ki her doktor bir degildir ozelde de cok iyi doktorlar var ama devlet gercekten cok detayli bakiyor. Yarin baska bir ozel doktora gidecem arastirdim sevilen bir doktoe ve cok ilgili. Artik onunla devam edecem insallah
Bnde oyle düşünüyordum ama yanılmışım devlettede ozeldede iyi doktorlar varmış Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin dikkat et kendine tuzlu seyler yeme bana tuzlu yasaklandi

Pişmemiş sebzeden de bulaşıyor maalesef ama bu yaşıma kadar dikkat etmediğim halde bulaşmamış herhalde ben yine evham yapiyorum.
Toksoplazma enfeksiyonu, Toxoplasma Gondii adı verilen parazitin vücuda girmesiyle oluşan bir hastalıktır. Parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunur ve bu hayvanların etlerininin pişirilmeden ya da az pişmiş yenmesiyle insana geçebilir. Paraziti taşıyan evcil kedilerin dışkılarında bulunan parazitde insana bulaşma yollarından birini oluşturur.

valla netten baktım böyle yazıyor. bence sen rahat ol bir şey olmaz :)

Bnde oyle düşünüyordum ama yanılmışım devlettede ozeldede iyi doktorlar varmış Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin dikkat et kendine tuzlu seyler yeme bana tuzlu yasaklandi
Sagol canim. Ben normalde de tuzu cok az kullanirim yaptigim yemeklere genelde herkes tuz ekleyip yer. Neyse takip edecegim belki bir seferlige mahsus yükselmiştir tansiyonum. Cikiyor olsa da tuz degildir benimkinin sebebi.. Allah yardimcimiz olsun hayirlisiyla atlatsak bu gebelik dönemini..

Kizlar ben de devlet hastanesinde detayli bakildigina katiliyorum. Annemlerin orada iki kere ozele gittim cok kasik bel agrim vardi zorla idrar tahlili istiyorum ben diye yaptirdim. Sanirim herkes masrafi karsilayamaz diye mi istemiyorlar anlamadim valla. Burada malum özel olmadjgi icin devlete gidiyorum. Her gittigimde kan idrar detayli bakiliyor. Ve muayeneye girmeden tansiyon kg ölcturup oyle giriliyor. Girince hemsire kagidi aliyor sanirim bilgisayara not aliyo. En son gittigimde randevum vardi geciktim diye hizla gitmistim ilk olctugunde tansiyonum cok yuksek cikmis 15 lerde falandi heralde biraz dinlen tekrar olcelim dedi. Sonra normal çıktı. En azindan ayda bi takip edilmesi bunlarin guzel bence

Cnm benim gebeligin basindan beri hep idrarda enfeksiyon cikiyordu 1 ay once bi ilackullandim tek kullanimlik. En son tahlil temiz cikti. Ama hic yanma yoktu benim de. Su an akintim cok artti bi kac gundur ve dedigin gibi sık gidiyorum wc ye yine suphelenmeye basladim
Yine inşallah yoktur canım ilaç kullanmaktan bıktım iyice çünkü:(
Canım benimde 3 yaşında oğlum var anlatıyorum küçük iki tane bebek gelcek sen ona süt verceksin ona ninni söyliyip sallicaksin besikte diye isimlerini ne koyalım falan diye şimdiden hazırlıyorum geçen gün yeni doğmuş bi bebek geldi misafir olarak bebeği kendi besiginde salladı anne ben uyuturum onu dedi galiba konuşmak ise yaradı :) doğumda da oğluma sevdiği bi çizgi film karakterinin oyuncağıni alıp kardeşler hediye getirmiş seni çok seviyorlar demeyi düşünüyorum

Anlar canım senin ki bnm ki de yaklaşık 2,5 olur doğuma umarım kolayca benimserler :) Ben de öyle bir hediye düşünüyorum inşallah.. Konuşuyorum da yine anlatmaya benimsetmeye devam edeceğim aklına yer eder nasılsa :))

Selamm bugün detaylıya girdim ikinci kez maşallah herşey yolundaaa çok şükür..ara ara vajinadan bacağa vuran ağrım oluyor doktorum normal olduğunu söyledi, biraz rahat biridir kendisi ama çok güveniyorum..var mı benim gibi tam vajina girişinden akşamları özellikle yorulunca ağrısı olan.
Neden detaylıya ikinci kez gittin cnm. Ben 1 kez detaylıya gittim.

Back
X