2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar selam
Çok gribim doktora gittim kendi doktorum olmadığı için başka doktora muayane oldum.18 haftalıkken 243 gr çıkmıştı şimdi tam bir hafta geçti 19 ken bebek 264 gr dedi iyi dedi ama bana 21 gr cok az gibi geldi daha önce 110 gr almıstı 10 günde.
Canım sıkıldı normalmi bu şekilde acaba aynı hastane aynı ultrason makinesi olmasına rağmen doktor dan doktora el farkı farkedermi ölçüm?
tatlım gözünüzü seveyim böyle şeyler düşünüp üzmeyin şu yavruları. Doktor normal dediği şeye biz normal değil diyebilirmiyiz. Terslik olsa söyler. 2-3 hafta almayıp 1 haftada 500 gr aldığı oldu oğlumun. Doktor normal demişti bana.

Kızlar merhaba ayrıntılı ultrason dan geliyorum bebeğimin bağırsaklarında parlaklık gözlendi. Bir ay sonraya tekrar çağırdı takip edilecekmis. Başına gelen var mi. Tek başına bı şey ifade etmez diyor ama tedirgin oldum.Allah im hayırlısını nasip etsin insallah
Bugün bizimde ayrıntılı vardı. Böbrek kanalı geniş biraz. Bizi de 1 ay sonraya çağırdı. Ben hiç üzülmedim. Doktor genellikle düzelir ama biz takip edelim dedi. Doktor sıkıntı yok dediyse yoktur. Güven doktoruna.

Kızlar mrb. Dün aracımla bir trafik kazası geçirdim. Bende çok şükür birşey yok, aracımda hasar var sadece. Geçtiğimiz hafta sonu da evde iki kez sırt üstü düşme tehlikesi geçirmiştim, sağa sola çarpıp tutunarak düşmemi engelledim. Dün de kaza olayını yaşayınca nazar olduğunu düşünüyorum. Başımdan ekmek tuz geçirmek istiyorum ancak nasıl yapılıyor bilmiyorum. Ailemde benden kmlerce uzakta onlara söyleyip onları üzmek istemiyorum. Bilen birisi beni yönlendirip yardımcı olabilir mi lütfen? :nazar:
Cok gecmis olsun,en iyi sey dua etmek ve kimseye fazla biseyini anlatmamak

Kızlar merhaba ayrıntılı ultrason dan geliyorum bebeğimin bağırsaklarında parlaklık gözlendi. Bir ay sonraya tekrar çağırdı takip edilecekmis. Başına gelen var mi. Tek başına bı şey ifade etmez diyor ama tedirgin oldum.Allah im hayırlısını nasip etsin insallah
Canim icini ferah tut. Parlaklik nedir diye simdi okudum biraz da 2. Trimester da gorulebilir diyo. Sonradan cok buyuk ihtimal kaybolan biseymis. 1 ayi beklemeden bir doktora daha goster istersen. Benim de ayrintilima 11 gun kaldi, allah hepimize saglikli bebeklerimizi nasip etsin.

İyi akşamlar kizlarrrr sze bsy sorucam bnm kayinvalidem damar tıkanıklığı icin anjiyo oldu onu görmeye gidecektim bi arkadasim gitme radyasyon alirsin dedi kafam karisti bu konuda bilgisi olan varmi acaba

Canim icini ferah tut. Parlaklik nedir diye simdi okudum biraz da 2. Trimester da gorulebilir diyo. Sonradan cok buyuk ihtimal kaybolan biseymis. 1 ayi beklemeden bir doktora daha goster istersen. Benim de ayrintilima 11 gun kaldi, allah hepimize saglikli bebeklerimizi nasip etsin.
Bizim bir arkadaşa da kalbi prlak demiş doktor, Doğumdan sonra kardiyolojiye görünebilirsün demiş, kendi doktoru da genel de kaybolan birşey ileri zamanlara deyince, doktora falan götürmedim doğduktan sonra dedi..

İyi akşamlar kizlarrrr sze bsy sorucam bnm kayinvalidem damar tıkanıklığı icin anjiyo oldu onu görmeye gidecektim bi arkadasim gitme radyasyon alirsin dedi kafam karisti bu konuda bilgisi olan varmi acaba
Zararı olacağını zannetmiyorum. Hamileler bile zorunlu durumlarda anjiyo olabiliyormuş.

Bu çocuk ikimizin ve hamilelikte isim konusunda seninle tartışmak istemiyorum. Çift isim istemiyorum söylenmicek ismi neden bana koydurmak istiyorsun babanın ismi diye hoşuma gitmeyen bi ismi çocuğuma koyacak değilim. Benimle bu konuyu tartışma bidaha lütfen de ve o ortamdan uzaklaş. Ha illa yusuf olcak derse bi isim daha koy çocuğunun ismini yusuf bilmem ne değilde mesela gökay koycaksan gökay de ve sende öyle seslen çocuğuna. Madem öyle al sana böyle misali
Zaten ilk başta iki ismi istemiyordu sen hep diğer ismi söyler ve söyletirsin diyordu sonra benim pek istekli olmadığımı görünce iki isim olsun demeye başladı. Ya kırmak istemiyorum çok heves ediyor diye ama bilmiyorum yoksa Hayır kesinlikle koymayacağım desem bir şey demez

Ben oğluma Yusuf göktuğ koyacaktım sonradan degıstırdım miraç göktug koydum ama çok hoşuma gitmişti Yusuf göktuğ ve suan göktug ismi kullanılıyor
Evet canım güzelmiş gerçektende göktuğ ismini beğeniyorum zatrn ama ben kısa olsun ki ikisi birlikte daha rahat kullanılsın diyorum ama sanırım her zaman biri kullanılıyor

Anjiyo ile radyasyon ne alakaki? Hastanede mi yatıyor hala. Ortamdan dolayı belki öyle demiştir. Tehlike seviye olsa zaten hamileleri almazkar kontrolüü olurlar canım takma kafanı:)

Ah kızlar bana da bir fikir verin eşim yusuf olsun diyor kayınbabamın adı ve her yerde söyleyip durduğu için onlarda bekliyorlar artık yanına bir isim koy diyor eşim ama benim sevdiğim isimler yanına hiç yakışmıyor ve iki isim fikrine hep karşıydım bu zamana kadar ondan şimdi kabullenemiyorum herhalde. Geçen gün arkadaşım yusuf ayaz ı önerdi ama kullanılmayacak ikinci bir ismi neden koyayım ki diyorum

Kız sen hangi ismi istersen onu kullanır çocuk. Önemli olan bunu eşinin habul etmesi. Benim annem babam iki isim koymuş bize. Üç yeğenimin iki ismi var. Hiç bir zaman isim sorunu yaşamadım. Tekini kullanıyorum. Hatta çoğu kişi bilmez bile iki isimli olduğumuzu. İşime geldiği gibi davranıyorum. Bende iki isim koyucam ama trkini kullanıcam. İkisini beraber söylemelerine gıcık oluyorum ama :) tekİni desinler :)) eğer illa koyucam diyorsa sende benim koyduğum ismi kullanıcaz diye şart koşabilirsin. Ailesine de oyle desin.

Kızlar bu arada isim konusunda geçen bir isim uzmanının bahsettiklerini anlattı arkadaş. Bazı isimlerin hiç konmaması gerektiğinden bahsetmiş. İsimler gerçekten tecelli ediyor kişi üzerine. Mesela ece vermiş örnek olarak. Kraliçe demekmiş. Gerçek hayattada hükmetme ihtiyacı oluyormuş çocukta falan. Çok etkilendim ben kitap bulursam alıcam. Güzel isim koymak gerek. Nazlı mıymıy bir kızda olmasın. Güçlü olsun ama erkeksi de olmasın. İşini bilsin istiyorum. :))

Tutuna Tutuna asaf ismini cok severim ama ağır geldigini duymustum. Bi arkadasimin oglunun ismi asaf. Cocuk kazadan hastaliktan kurtulamadi. Arkadasim kendi soyledi agir geliyormus degistirsek mi diye düşünüyoruz diye. Siz de var mi boyle bi durum merak ediyorum tum asaflar mi boyle acaba

Back
X