2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bana da bir çok kişi böyle söyledi bu yüzden yapılan hesap mantıklı geldi ki fotoğraf ekleyemediğim için yazarak paylaşayım:

Beden Kg. Yaş(ay). Süre(ay). Günlük ihtiyaç Toplam
0/1 0-5. 0-1 1 (30gün) 12 360
2 3-6 1-3 2(60gün) 10 600
3/3+ 4-10 3-7 4(120gün). 8 960
4/4+ 7-16 7-13 6(180gün) 6 1080
5/5+ 11-20 13-21 8(240gün) 5 1200
6/6+ 15+ 21-36 15(450gün) 4 1800

Asagı yukarı doğru bir hesap. Ama en mantıklisi son zamanları beklemek bebek 3 kilo civariysa bir paket 1 numara alıp sonra devam edersin duruma göre. Bide stok.doğmadan mantıkli değil cünkü bazen bebege yaramiyor bez. Ilk zamanlar gercekten sık değisiyor. Ama zamanla azalıyor.

Canım benimde sağ kasılma ağrı giriyor arada kalkarken otururken filan ani hareketlerde ilk kez yolda yürürken olmuştu durmuştum resmen sancı dan magnezyum u içmiyordum ama bu sancılar olunca içmeye başladım şu an biraz hafifledi gibi

O şekilde bende de hep sağda oluyor ani şeyler yapınca. Ama bu öyle değildi sağ böbrek kısmımdan göbek deliğime doğruydu. İşten eve gelip duş aldım biraz geçti. Zaten sürekli değil ara ara girip çıkan bir sancıydı. İş arası devlet hastanesine gittim dr baktı bişey yok kanama vs. dedi. Kendi doktorumun da asistanı aradı not bırakmışsımız diye söyledim böyle olduğunu tamam başka bir sıkıntı olursa arayın mutlaka dedi. Benim idrar enfeksiyonum azdı gibime geliyor anlıyorum kendimi.

canım sarımsak yutmayı tavsıye edıyorlar ama hamılelıkte sarımsak tansıyonu ne yapar bılemıyorum bır de kızılcık kaynatıp içmek fayda saglıyormus zaten c vıtamını gebelere sakıncası yokmus kızılcıgın

Tansiyon düşürücü etkisi var sarmısağın. Kızılcık görürsem alıcam mutlaka. Ben bir kaç gün suyu az içince direk idrar yanmaları başlıyor.

Benim doktorum geçmeyen ağrıları bildir diyor, enfeksiyona bağlı mıdır dersen sanmıyorum.

Valla bilmiyorum canım. Devlet hastanesindeki dr böyle şeyler olabilir dedi usg’de baktı bişey çıkmadı, rahim ağzı uzunluğunu da ölçtü normal dedi. Yarın da olursa iş dönüşü hemen kendi doktoruma gidicem.

Kızlar gözünüz aydın, darısı girmeyenlerin başına, en geç benim galiba. 14 ekimmm

Benim 20ekimo_O

Bebek odasini pretty baby den aldim. Tavsiye ederim yunusemre caddesinde magazalari.urunleri mdf ve su bazli boya kullaniyorlar. Daha dusuk butce istersen mdf suntalem karisik urunleride var. Ama zaten fiyatlari uygun bence.
Bebek alisverisi karisik. Cartersdan aldim antalyadayken h m den aldim. E bebektwn aldim Mothercare zaten alıyorum. Morhipo ve trendyoldada kampanya takip ediyorum. E bebek uygulamasini indir istersen telefonuna mesela ben dun e bebekten baby plus elektrikli pompa aldim. 130 liraya inmisti normalde 280 mis. Bugun geldi guzel gozukuyor denedim cekisi falan iyi gibi. Tabi gogsumde deneyemedim bacagimda denedim baya vakumladi.
Onum disinda hamamyolindaki magazalarida kullaniyorum. Korur ic giyim bebe ar mesela urunleri guzel. Asarciklida Merve bebe guzel. Civil iyi diyorlar ama sirf calisanlarin suratsizligindan ben hic alisveris yapmadim. Ama kullananlar memnun.bebek arabasi vs icin e bebektir vs dir kampanyalari takip et edebiliyorsan. Mesela ben elektrikli anakucagi aldi. E bebekte 800 lira idi hepsiburada da e bebek 750 ye satiyordu oradan aldim :)

Normal varken sezeryana acisiz denmez bence. Neticede birisi ameliyat :)

Anladım canım çok sağol aklımda olsunlar hiç dikkat etmemisim bugüne kadar heralde isim olmadığı için...Hamile olunca insan arayışa giriyormus :) kendime de bi hamile giyim bulsam tamam...beşik kuzen alacak hediye arabada diğer kuzen verecek kullanmiyo ana kucagi bebek arabasi parcasi puset falan varmış gogus pompasi da verecek...annemle babam ufak tefek şeyleri alacaklar bize gardrop sifonyer hali avize gece lambası ufak tefek aksesuarlar kalıyo oda için benim için üç beş hamile kıyafeti hastahane pijamasi hastahane çantası için lazım olacaklar göğüs Pedi vs. bebek için de giysi battaniye yenidogan malzemeleri işte bez biberon emzik ateş ölçer vs...odayı da erkenden boyayalim diyorum koku çıksın bir an önce...
Aynen bence de hep normalden yanaydım zaten ve epidural istiyorum sezeryanda bir sürü dikiş oluyo...kızım çok kilolu olursa düşünürüm ancak sezeryanı birde zorunlu durumlarda tabi...diyorum bi kere olcak zaten bi kere cekicem o acıyı yani olcak bitecek sıkarım disimi napayım :)

Ay ben de biraktirmaya calisiyorum, bizimki guya evlendigimizde birakacakti. 2 sene gecti ustunden. Bebek haberini aliyim birakicam dedi. Kac hafta oldu hala tik yok. Azaltti, evde hic icmez arabada icmez ama ben yine de cok rahatsiz oluyorum kokusundan ellerinden kiyafetlerine kadar hep kokusunu aliyorum. Bak bebege 5 metreden fazla yaklastirmam dedim en son. Bakalim birakabilecek mi.. X rayden de gecmiyorum en basindan beri. Bir sey demiyorlar. Xray isininin bi zarari yok, sehir efsanesi o diye de bir yazi okumustum. Ama tedbir iyidir.

Benimkide güya bırakacak :) icraat yok ama :KK70:artık balkonda kapısını kapatıp iciyo :) az önce içti daha kapıyı sa kapatmış balkon camini açmış çünkü :) evet ya Kuzenler hep derdi de ben içerken uf çok kötü kokuyosun diye içmeyene cidden çok acı acı kokuyor gerçekten...yok canım ben bizzat onun dersini gördüm güvenlik kursunda radyasyon yaymiyor ama tabiki x ışını var bu yüzden insanların üzerindeki metallere farklı renklerle uyarı veriyor..kesinlikle dediğin gibi tedbir iyidir sen ne güzel başından beri gecmemissin benim aklıma geç geldi daha doğrusu hamile bi bayani görünce aydınlanma geldi
:KK70:

:KK48::KK48: afacan hareketli olacak demek ki masallah. Kiz mi canim bebegin? Benimkine bi sefer bakildi, kiz %99 denildi ama cok hareketsiz ya. Ikili taramada elini basina goturmus, cektiremedik mesela o kadar ugrasmaya ragmen elini bile hareket ettirmedi. Cinsiyet ogrenmeye gittim gostermedi yine hareket yoktu zorla gorduk:KK48: en sonki muayenede de yuz ustu yatiyordu dönmedi. Ayrintilida hareket etsin de bi gorelim diye dua ediyorum :KK48:

21 22.haftalarda daha net gorunuyormus sanirim, ondan da kararsiz kaldim biraz. Ben gideyim en iyisi bakalim aldik bi kere randevuyu:KK49:

Kız canım bu sefer :)) Benim ki utanmaz çıktı açıyor heryerini abisine çekmiş :D Ama genelde kızlar yüzlerini de kukularını pek göstermezmiş :KK48:

Ben bugün mesaj attım, bir sorun görülmedi diye, ama akıntım var dedim. Gel bir kültür alalım dedi, gittim verdim bakalım, herhalde biraz enfeksiyon var. 3 gün sonra çıkar sonuç bakalım.
Akıntı normal değil mi canım gebelikte bnm hep var bu aralar daha çok sadece :KK64:

Ben de cuma giderim kendi doktoruma eşim tek o gün müsait görmek istiyor bebişi o da

Ay ben de biraktirmaya calisiyorum, bizimki guya evlendigimizde birakacakti. 2 sene gecti ustunden. Bebek haberini aliyim birakicam dedi. Kac hafta oldu hala tik yok. Azaltti, evde hic icmez arabada icmez ama ben yine de cok rahatsiz oluyorum kokusundan ellerinden kiyafetlerine kadar hep kokusunu aliyorum. Bak bebege 5 metreden fazla yaklastirmam dedim en son. Bakalim birakabilecek mi.. X rayden de gecmiyorum en basindan beri. Bir sey demiyorlar. Xray isininin bi zarari yok, sehir efsanesi o diye de bir yazi okumustum. Ama tedbir iyidir.

Masallah kuzuya canim insallah sıkıntısız saglikli gecer hamileligin :)

Hosbulduk :) tesekkur ederim :KK200:

AAa niye oyle yapti ki.. Sinir oluyorum hic bilgi vermeyen doktorlara. Hic degilse bi her sey guzel gorunuyor, surasi su burasi bu falan deseymis.
Ikizlere hayranim ben ya genel olarak. Masallah epey de buyumusler:KK200:

Ben de ordan aldim randevumu 9 ekime. Doktorum yonlendirdi. Bakalim insallah iyi, ilgili cikaro_O

Benimkide güya bırakacak :) icraat yok ama :KK70:artık balkonda kapısını kapatıp iciyo :) az önce içti daha kapıyı sa kapatmış balkon camini açmış çünkü :) evet ya Kuzenler hep derdi de ben içerken uf çok kötü kokuyosun diye içmeyene cidden çok acı acı kokuyor gerçekten...yok canım ben bizzat onun dersini gördüm güvenlik kursunda radyasyon yaymiyor ama tabiki x ışını var bu yüzden insanların üzerindeki metallere farklı renklerle uyarı veriyor..kesinlikle dediğin gibi tedbir iyidir sen ne güzel başından beri gecmemissin benim aklıma geç geldi daha doğrusu hamile bi bayani görünce aydınlanma geldi
:KK70:

Şu saatte müzik açıp dans ediyoruz oğlumla kızım da içerde sallanıyor tabi tabi ayran oldu çocuk annem görse aklı çıkar yat yat deyip duruyor :D

Bi tablo bulmuştum, görseli yükleyemedim de ilk numara bez için günlük 12 kullanımdan 1 ay kullanılacağını var sayarak yaklaşık 360 adet kullanılacağını yazmıştı. Hemen neden 2 numara aldınız peki, premium care in 0 numarası 3-6 kg için zaten?
Cnm ben de oğlumda 3-6 almıştım ama hep taştı sürekli kıyafet değiştirdim. 2 numarada rahattım. Doktorum çok iyi yapmışsın gelişimi için büyük takman daha iyi demişti. Birde ben geceleri değiştirmiyordum hiç. Gece kaka yaptığını hiç bilmem. Buda eski usul. Kv annem büyüklerim hep gece değiştirme dediler. Doktorum da iyi dedi. Günlük ihtiyaç değişiyor bazen 5 kullanırken bazen ishal olur 10 kullanırsın

aynen canım cd verdim dedi eve geldim açtım hiç bişey yok cd de bitek kan akışını gösteren bi foto koymuş o kadar hevesle gittim ölçümleri bile doğru yapmamistir kesin boşa vakit kaybı oldu yani benim için hala sinirim geçmedi bide üstüne etrafımdakiler aaaa daha 500 gram mi diyorlar iyice çıldırdım 22 haftada bebek 2 kilo olcak sanki Ayy bugün çok kötü geçti benim için ya baya doldum kusura bakmayın yazdım baya
Benimki 500 bile değildi

günaydın kızlar

Geldim kızlar benim minnoslar baya büyümüş biri 370 gram 24 cm biri 500 gram 28 cm olmuş maşallah kızlarıma :) Dr a sinir oldum ama hiç bişey konuşmadı yorum bile yapmadı kağıttan okudum değerleri renkli göstermedi o kadar parayi boşa verdim
oii maşallah kızlar baya büyümüş ne küçüğü baya baya büyümüşler hiç canını sıkma hemde ikiz bebeğe göre çok iyiler allah nazardan korusun

Bana da bir çok kişi böyle söyledi bu yüzden yapılan hesap mantıklı geldi ki fotoğraf ekleyemediğim için yazarak paylaşayım:

Beden Kg. Yaş(ay). Süre(ay). Günlük ihtiyaç Toplam
0/1 0-5. 0-1 1 (30gün) 12 360
2 3-6 1-3 2(60gün) 10 600
3/3+ 4-10 3-7 4(120gün). 8 960
4/4+ 7-16 7-13 6(180gün) 6 1080
5/5+ 11-20 13-21 8(240gün) 5 1200
6/6+ 15+ 21-36 15(450gün) 4 1800

Canım bunlarla 0-3 ay için genelleme yapmak doğru olmaz. Kimi bebek az kilo alıyor kimi çok. 2013 şubat anneleri verilerimizi inceledim. Kimi yavrularımız ayda 500 gr almış kimi yavrular 1500. Sanırım sen toplu almak istiyorsun oyüzden hesaplama yapıyorsun galiba değilmi.

Bebek odasini pretty baby den aldim. Tavsiye ederim yunusemre caddesinde magazalari.urunleri mdf ve su bazli boya kullaniyorlar. Daha dusuk butce istersen mdf suntalem karisik urunleride var. Ama zaten fiyatlari uygun bence.
Bebek alisverisi karisik. Cartersdan aldim antalyadayken h m den aldim. E bebektwn aldim Mothercare zaten alıyorum. Morhipo ve trendyoldada kampanya takip ediyorum. E bebek uygulamasini indir istersen telefonuna mesela ben dun e bebekten baby plus elektrikli pompa aldim. 130 liraya inmisti normalde 280 mis. Bugun geldi guzel gozukuyor denedim cekisi falan iyi gibi. Tabi gogsumde deneyemedim bacagimda denedim baya vakumladi.
Onum disinda hamamyolindaki magazalarida kullaniyorum. Korur ic giyim bebe ar mesela urunleri guzel. Asarciklida Merve bebe guzel. Civil iyi diyorlar ama sirf calisanlarin suratsizligindan ben hic alisveris yapmadim. Ama kullananlar memnun.bebek arabasi vs icin e bebektir vs dir kampanyalari takip et edebiliyorsan. Mesela ben elektrikli anakucagi aldi. E bebekte 800 lira idi hepsiburada da e bebek 750 ye satiyordu oradan aldim :)
canım sen yazınca baktım da carter's ürünlerine bayıldım çok tatlılar acaba ankarada nerede varlar olmadı netten sipariş vereceğim :) teşekkür ederim sayende bi yer daha keşfettim :):KK200:

canım sen yazınca baktım da carter's ürünlerine bayıldım çok tatlılar acaba ankarada nerede varlar olmadı netten sipariş vereceğim :) teşekkür ederim sayende bi yer daha keşfettim :):KK200:
Armada ve kentpark avm de varmis canim :) ben internetten aldim eskisehirde olmadigi icin. Kalitesi iyi ürünlerin.

Back
X