2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Benim bebiş 22+3 te 410 g dı. Dr minyon olacak galiba dedi. İlk başta çok dertlendim küçük diye. Kilo almayayım diye çok dikkat ediyordum. Ama yemeden kısmıyorum artık. Bebişim sağlıklıymış. Kıpır kıpır da hareket ediyor. Bende çok şey yapmıyorum

sağlıklı olsun da minyon olsun önemli değil :) doktorlar daha iyi bilir sonuçta anne ve babanın genetik özelliğine göre de bebeğin gelişimi değişik olabilir, çok da kıyaslama yapmamak gerek aslında ama ister istemez yapabiliyoruz bazen işte :işsiz::nazar::anneadayı::emir_bebek:

Benim plesenta biraz asagida oldugundan cikmazsa sezeryan dedi.

BANA ŞİMDİYE KaDAR BİR ŞEY DEMEDİ DOKTORUM. ama sanırım kan sulandırıcı kullanırken normal doğuma yanaşmıyormuş doktorlar. sezeryanda kanama kontrol altına alınıyormuş ama normalde kontrolsüz oluyormuş. genelde öyle demiş internette herkes :)

Kizlar siz dogum isini doktorunuzla gorustunuz mu. Ben hala gorusmedim. Hic konusu acilmadi. Zamanimi artik sizce :)
canım ben ilk randevuda sordum direk kan sulandırıcı kullanıyordum hem coraspin hem clexane, ayrıca tüp bebek. normal doğum istiyorum deyince gülümsedi, hele bir o zaman yaklaşsın da bakarız falan dedi. sonraları da doğum ücretini sorduğumda sezeryanı söyledi , yok sezeryan değil normal doğum istiyorum deyince sen yine de sezeryanın da fiyatını bil falan dedi. yani pek normal doğum taraftarı değil gibi... bilmiyorum açıkçası dktorda içime sinmeyen şeyler var. bir sonraki randevumu başka bir hastanede başka bir doktora almak niyetindeyim. normal doğum yanlısı diye duyduğum bir doktor var. ona da bakmak tanışmak istiyorum

Okuyunca cok garip oldum simdi. Ayni korku ara ara bana da geliyor biliyor musun? Mesela esim isten cikinca ariyor bisey lazim mi diye sonra dakika hesapliyorum. Gec mi kaldi kaza mi yapti falan diye. Ona bisey olucak yalniz kalicam diye bi korku geldi. Gecen birini dinledim diyor ki endise ve heyecan hissetmeye baslayinca hemen kafanizi dagitacak sizi mutlu edecek biseyler yapin, bebege mutluluk hormonu gitsin diyor. Ben hicbisey bulamazsam dus alip kremlenmeye basliyorum :)
bende böyleyim hele ki dün filmizledik dünyanın en güzel kokusu diye ağladık ikimizde ve film sonunda ben bunu düşünmedim hiç diyince eşim sacmalama falan dıyıp konuyu kapadı yoksa baya aglayacaktık
sonucta dogum da bır rısk yasamla ölüm arasında bı cızgı ne olur ne olmaz dıye oturdum agladım
bende de o korkular var esıme bsy olacak ya da bana bsy olacak esımle cocugum kalacak onlar ıcın ne yapsan endişesı var

canım ben ilk randevuda sordum direk kan sulandırıcı kullanıyordum hem coraspin hem clexane, ayrıca tüp bebek. normal doğum istiyorum deyince gülümsedi, hele bir o zaman yaklaşsın da bakarız falan dedi. sonraları da doğum ücretini sorduğumda sezeryanı söyledi , yok sezeryan değil normal doğum istiyorum deyince sen yine de sezeryanın da fiyatını bil falan dedi. yani pek normal doğum taraftarı değil gibi... bilmiyorum açıkçası dktorda içime sinmeyen şeyler var. bir sonraki randevumu başka bir hastanede başka bir doktora almak niyetindeyim. normal doğum yanlısı diye duyduğum bir doktor var. ona da bakmak tanışmak istiyorum
Benimki bu topa hiç girmedi daha. yani sezeryan yanlısımı değil mi bilmiyorum. ama soracağım çünkü illa sezeryan derse bende doktorumu değiştiririm :)

Okuyunca cok garip oldum simdi. Ayni korku ara ara bana da geliyor biliyor musun? Mesela esim isten cikinca ariyor bisey lazim mi diye sonra dakika hesapliyorum. Gec mi kaldi kaza mi yapti falan diye. Ona bisey olucak yalniz kalicam diye bi korku geldi. Gecen birini dinledim diyor ki endise ve heyecan hissetmeye baslayinca hemen kafanizi dagitacak sizi mutlu edecek biseyler yapin, bebege mutluluk hormonu gitsin diyor. Ben hicbisey bulamazsam dus alip kremlenmeye basliyorum :)

O zaman hesaplamayı ben de yapıyorum. Ama birkaç gündür iyice abarttım durumu sabah işe göndermek istemedim. Evden çıkarsa başına bir iş gelecek diye korktum. Ağlaya ağlaya yatırdı beni uyuyayım diye. Ama uyuyamadım geceden beri. Gün bitmez bana bugün. Az yürüyüşe çıkarım belki ben de hava alınca biraz rahatlıyorum.

canım benım baba dogal elma sırkesı yapmıştı cok marifetlidir kaynana mubarek :KK70: onu pet şişeye koydu ben ondan bi kapak banyo tası maşrafa mı neyse :KK70: ona koyuyorum agzına kadar su dolduruyorum suyla yıkıyorum kukuyu üzerinden taharetlenir gibi keskin olursa yakar sirke sende öyle bırer kapak tarzı kullanabılırsın
Bende yapayım ya rahatsız ediyor çünkü sağol canım.

Kizlar siz dogum isini doktorunuzla gorustunuz mu. Ben hala gorusmedim. Hic konusu acilmadi. Zamanimi artik sizce :)
Ben 20 haftalıkken gittiğimde konuştuk. Normal doğum olacak gibi konuştuk tabi engel bir durum olmazsa. Çok kilo almamaya dikkat et dedi. Son aylarda da daha sık yürüyüş yapmamı tavsiye etti bir de. O zaman işi de bırakacağım için şimdiki yürümen yetmez dedi. Bir de bol bol su tabi her zaman.

Bende yapayım ya rahatsız ediyor çünkü sağol canım.
canım bir de kızılcık suyu birebir
o bitkici amca söyledi hemde netten araştırınca bi kadın blogunda yazmıs hamıleyken gecmneyen ıdrar yolu enfeksıyonumu kızılcıkla gecırdım diye babam yaş olanı aldı kaynattı her gün bi bardak i,çtim hemde en iyi c vitamini iş yerinde ki arkadaşa da söyledim oda içti bizi geçiren o oldu bence yaş kızılcık bulup kaynat iç
babam 5 litreliğe doldurdu dolapta duruyor bozuluyor da meyve suyu gibi içiyorum her aksam

O zaman hesaplamayı ben de yapıyorum. Ama birkaç gündür iyice abarttım durumu sabah işe göndermek istemedim. Evden çıkarsa başına bir iş gelecek diye korktum. Ağlaya ağlaya yatırdı beni uyuyayım diye. Ama uyuyamadım geceden beri. Gün bitmez bana bugün. Az yürüyüşe çıkarım belki ben de hava alınca biraz rahatlıyorum.
canım sogukkanlı olmalıyız bebeişe hep zarar en güzeli gezmek seyahat valla bende benim köpeğin durumundan her gün aglıyordum artık eşim aldı götürdü istanbula hem de en yakın arkadasım bu sene oraya gıttı onunda yoklugu benı uzmustu onu da gor rahatla dedı 2 gunde olsa kafam dagıldı eger gıdebılecek durumdaysanız seyahat cıdden ıyı gelıyor
yuruyus yap sakın olmaya calıs ne gelırse Allahtan elimizden bsy gelmez engelleyemeyyiz hiçbir seyı

Günaydın arkadaşlar herkese.
Ben gece doğru düzgün uyuyamadım. Sürekli eşime sarılıp ağladım. Ona bişey olacak korkusundan, bebeğime bişey olacak korkusundan ağlıyordum sarılıp sarılıp. Sabah da işe gelemeyeceğime dair mesaj attım gitmedim. Evde iyice kafayı yiyeceğim yalnız olduğum için. Çarpıntım da var fazlasıyla. Ne yapsam nasıl sakinleşsem bilemedim.

bazen oluyor böyle duygusal modlar, en güzeli bebek alışverişi :) yani en azından bana çok iyi geliyor.

alın sıze 24 haftalık göbek ve bizim iş yerinin pis ayanası
bu tuvaletlere gırınce ınsan tabı kurutlamıyor enfeksıyondan :/

göbüşleri görmek çok hoşuma gidiyor, milimetrelerden cetvel uzunluğuna geldiler çok şükür :) biiz aynı günüz canım ama bende daha bu kadar değil, ben vücudun içinde büyütüyorum galiba minik adamı :)

ben görüştüm ama direk sezeryan deyince sinir oldum. tüp bebekler sezeryan olurmuş mantığı saçma geliyor bana. ama daha vakti var aslında, 34 den sonra konuşulurmuş.

BANA ŞİMDİYE KaDAR BİR ŞEY DEMEDİ DOKTORUM. ama sanırım kan sulandırıcı kullanırken normal doğuma yanaşmıyormuş doktorlar. sezeryanda kanama kontrol altına alınıyormuş ama normalde kontrolsüz oluyormuş. genelde öyle demiş internette herkes :)

yok canım bu konuda bildiklerim var normal yapan, kaldı ki 32 veya 34 de keseceğiz. ben bu hafta kanım ne kadar sulanmış diye test yaptırdım. hala normal sınırlar içindeyim zaten.

canım bir de kızılcık suyu birebir
o bitkici amca söyledi hemde netten araştırınca bi kadın blogunda yazmıs hamıleyken gecmneyen ıdrar yolu enfeksıyonumu kızılcıkla gecırdım diye babam yaş olanı aldı kaynattı her gün bi bardak i,çtim hemde en iyi c vitamini iş yerinde ki arkadaşa da söyledim oda içti bizi geçiren o oldu bence yaş kızılcık bulup kaynat iç
babam 5 litreliğe doldurdu dolapta duruyor bozuluyor da meyve suyu gibi içiyorum her aksam
ooo baya faydalı bişeymiş bu ya nerden bulabilirimki daha önce hiç yemedim desem :)
  • Gebelik döneminde anne adayları genellikle ilaç kullanamazlar bu yüzden anne adayları nezle, grip soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda yüksek miktarda C vitaminine sahip olduğu için kızılcık suyu kullanımı fayda sağlayacaktır.
    Gebelikte-Kizilcik-Suyu-46744.jpg

• Bu hastalıkların yanı sıra gebelik döneminde çok sık görülen obezitelik ve kabızlık problemlerini ortadan kaldırıcı etkiye sahiptir.
  • Gebelik döneminde anne adayı stresli olduğu için stres etkisini da azaltır.
  • Yine gebelik durumunda anne adayı geceleri uyku problemi yaşadığı için her gece yatmadan önce bir su bardağı içerse deliksiz bir uyku uyumasını sağlayacaktır.
  • Hamilelik döneminde çok görülen ishal durumunu ortadan kaldırır.
  • Bağırsak temizler ve bağırsak sağlığını koruyucu özelliğe sahiptir.
  • Böbreklerde böbrek taşı oluşumunu engeller.
  • Düzenli olarak her akşam içildiğinde ülser riskini azaltır.
  • İdrar yollarında oluşan enfeksiyonun giderilmesinde tüketilir.
  • Solunum yolları enfeksiyonlarına iyi gelir.

Back
X