2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Doğrudur canım benim arkadaşım ebe dogumevinde calisirken normal doğum yapip 2 ay sonra hamile olan oluyormuş :oha:çok şaşırmıştım dikkat etmek gerek :KK45:
Kardeşimin komşusu korunma yöntemi sormuş sağlık ocagına onlarda sen daha 1 ay olmuş doğum yapalı sütün korur demişler kız şimdi hamile

İnşallah Benim de öyle olur :)
Ilk bebek icin 2 yil bekledik. Bir sürü tedavi tabi o arada eşim ameliyat oldu ben rahim filmi denemeler denemeler. Tüp bebek deneyecekken o ay hamile kaldım. Ikinci bebekte korunduk doğum sonrası artık bırakalim korunmayi nasilsa hemen olmaz dedik ilk ay hamile kaldim. Deseler inanmazdım nasıl oluyor derdim tek seferde oluyormuş:D

Ilk bebek icin 2 yil bekledik. Bir sürü tedavi tabi o arada eşim ameliyat oldu ben rahim filmi denemeler denemeler. Tüp bebek deneyecekken o ay hamile kaldım. Ikinci bebekte korunduk doğum sonrası artık bırakalim korunmayi nasilsa hemen olmaz dedik ilk ay hamile kaldim. Deseler inanmazdım nasıl oluyor derdim tek seferde oluyormuş:KK70:

Darısı başıma :)

Ilk bebek icin 2 yil bekledik. Bir sürü tedavi tabi o arada eşim ameliyat oldu ben rahim filmi denemeler denemeler. Tüp bebek deneyecekken o ay hamile kaldım. Ikinci bebekte korunduk doğum sonrası artık bırakalim korunmayi nasilsa hemen olmaz dedik ilk ay hamile kaldim. Deseler inanmazdım nasıl oluyor derdim tek seferde oluyormuş:KK70:
Benimde ilk kız ilk aydan oldu 2.ye 7 ay uğraştık bizede tüp deneyin dediler stresten başka birşey olmuyor en iyisi rahat takılmak beklenmedik anda geliyor bu melekler

Kardeşimin komşusu korunma yöntemi sormuş sağlık ocagına onlarda sen daha 1 ay olmuş doğum yapalı sütün korur demişler kız şimdi hamile
O süt korumasina hic inanmiyorum ben tanidigim cok kisi var ona güvenip hamile kalan:KK45:doğumdan sonra adet olmayi beklemeden 40.gun rahim hala aşağıda olduğundan spiral takılabiliyormuş :KK53:

O süt korumasina hic inanmiyorum ben tanidigim cok kisi var ona güvenip hamile kalan:KK45:doğumdan sonra adet olmayi beklemeden 40.gun rahim hala aşağıda olduğundan spiral takılabiliyormuş :KK53:
Bende inanmıyorum geri çekilme yok süt korurlar sonra korunuyorduk aaa hamile kalmışım diyorlar

Ayy bizde aynı çocuk yapmaya karar verdik ilk 1 yıl olmayınca dr gittik esim ornek verdi laparoskopi ve rahim filmi çekindim sorun cikmadi ikimizdede 1 yil boyuncada kac kez yumurta geliştirme catlatma ignesi oldum sayisini hatirlamiyorum artik vazgecmistim denemekten tup bebege karar verdikki 2 yil sonunda hamile olduğumu öğrendim :anne: simdi korunma yontemlerini arastiriyorum:KK54:hemen hemen ayni yollardan geçmişiz:KK15:

Sağol canım bugun 4.günümüz ve her geçen gün daha iyiye gidiyor gerçekten ilk günu hatırlamak bile istemiyorum

Canim gözün aydın sonunda kavustun bebeğine sen de bu sancilardan sonra sezeryana alsalardi çok zor olurdu senin için en azından sonrasında daha çabuk toparlarsin

Benim de bi 50 kişiyi bulcak. Bence 2 defa hiç uğraşma çünkü illa ki yardım eden olur sen çocukla ilgilenirsin.

Ben küçük kolonya dagiticam ve küçük yasin cuzu tespih hediye etmeyi dusunuyorum
Daha da iyi olcak canım sevindim adına:)

Sağol cnm rahatladım peki bebiş 4 saat uyuyormu gerçekten benim kızın rekoru 1 saat 20 dk
Nasıl uzun uyutabilirim
Din ağlamaktan helak oldu uydu sarılık YÖKmus ama gözlerde var ondan mi uyuyor ağlayıp helak oldu ondan mi bilmiyorum ama uzun Emince daha uzun uyuyor sanki

Kızlar şimdi benim ki meme emmiyor sağıp vereceğim , oda sıcaklığında ne kadar kalabilir acaba biberonda yavaş yavaş sağıp biraz cogalinca versem bebeğe ?
Bana 3 saat dışarda 3 saat buzdolabı tadında 3 ay buzlulara dediler ama çocuk doktoru 8 saat dışarda durur 3 saat dışarda dururu kim söyledi dedi kızdı hatta
Ama sağdigin sütü karıştırma dedi ayrı ayrı poşetle dedi
Bende çok merak ediyorum alıpta kullanan varmi kolyedense bileklik düşünülebilir ama sağlam ipli olacak lastik olursa koparip boğazına kaçma riski var bende arastiriyorum
Ayağına takayım diyorum ama bileklik olarak bulamadım kolye var hep
Kızlar dün jinekolog kontrolüm vardı. Ne zaman tekrar hamilelik düşünebilirmiş dedim :) (şu an manyak bu dediğinizi duyar gibiyim :halay:) yok yok delirmedim henüz de meraktan sordum işte. Türkiye de doktorum eğer normal Doğum olursa 1 yıl, sezeryan olursa 2 yıl bekleyeceksin demişti. Buradaki ise sen normal Doğum yaptın, 6 hafta sonra her şey normale dönüyor, istersen hemen bile deneyebilirsin dedi, ben şok :KK57:
Amaninnn
Sut korur olayı da yalan is yerinden bi kız emzirirken 7. Ahında hamile kaldı
Yok canim saldırgan değil ama annem koklayıp tanımasına musade etmiyo etmedikçe de hayvan taniyamiyo ve sürekli merak içinde beşiğin yanına gidiyor bakıyor hemen kalkıp kovalıyor demediği kalmadı artık biktim yok kedin evladından benden daha mi degerliymis kıyasa gell:KK43: bugün beşiğin altındaki yere girdi bende dedim bu da ömür boyu bizle yaşayacak dedim nekadar yasayacak diye sordu bana ya :KK43: 12 sene dedim okadar yasar mi diye sasirdi ölsün mü dedim sesini çıkarmadi bu ..oraya girince nefret ediyorum senden diye bağırdı hayvana pist diye kovalamaya çalıştı bende patladim sonunda bu hayvana düzgün davran diye bağırdım hayvana pislikmis gibi davraniyo çıldırıcam hayvan depresyona girdi gündüz bütün gün yatak odasında yorganin altına girip orda yatıyor ne ışık görüyor ne hava alıyor isteyince çıkıyor ordan...esimle aram eskisi gibi değil annem huysuz ilk boşanma davası açtığımda peşimde geziyodu affettirmek için ağlıyordu karşımda ne sevgi ne ilgi göstermiyo artik:KK43: her yere birlikte giderken artik kendi geziyor annemi bahane edip yalnız değilim diye dün hali saha maçına gitti şimdi de dayisina gitti saat 8 buçukta hala yok aradım daha yeni geldim dio bide...yemek vakti çocuk ağladı susmadı annem eşime bırakmış geldi e karnı tok altı temiz annemde kızım git baksana dio çocuğa bende artik patladım bi senden bi eşimden fırsat kalıyormu çocuğu kucağıma almaya dedim..inşallah olmaz ama soğutacaklar kızımdan ondan korkuyorum çocuk benden çok annemin kokusunu aliyo ona anne dicek o derece bitek emzirmiyo yani ağlayacaktım patlayana kadar zor tuttum kendimi canım çok sıkkın coook:KK43::KK61::KK61:evde kimse olmasa hoykure hoykure ağlıcam yada alıp başımı gidicem artik eşimi terk edicem o dereceye geldim beni sevdiğini düşünmüyorum artik :mad:
Bacım patla artık Esin’le aran yalnız kalmadığınız icin oluyor annen seni geriyor onu da geriyordur senin gerginliğin Esin’e de yansıyordur anneni gönder bacım

Bizimki günde 1 defa kaka yapiyordu pazartesiden beri 3 gün yapmadı Çarşamba fitille baya dolu dün tekrar fitille yaptırdık yine doluydu pirtlatiyor kokulu kayınpeder de kokuyorsa üşütmüş bu çocuk Gazi kokuyor dedi işkillendim
Bir de beslenme ile alakalı günde 2 kez en az kaka yazmışlar bizimki beslenmiyor mu acaba ondan mi kaka yapamıyor ya da günde bir kez yapiyor anlamadim
Bol cis yapiyor ama hepte dolu oluyor bezi her emzirmede değiştiriyorum 3 saate bir dolu oluyor bezi

Ayrıca nette 3 ay bitene kadar 2-3 saate emzirin yaziyor pişman oldum şimdi 4:30 saat sonra emzirdiğime :(

13 Mart ta oradayız kısmetse :) bakalım o kadar saat uçak yolculuğunda neler olacak :KK76:
Hadi bakalim :) bizde 29 martta istanbul dusunuyoruz. Ama bebekle 6 7 saat araba yolculugunu gozum kesmiyor pek :) ote yandan notre dame de paris muzikali var zorluda ustelik orjinal dilinde. Turkiyede ilk kez oluyor ve bir daaha olur mu bilmiyorum. Kacirmak istemiyorum acikcasi :/

Yok canim saldırgan değil ama annem koklayıp tanımasına musade etmiyo etmedikçe de hayvan taniyamiyo ve sürekli merak içinde beşiğin yanına gidiyor bakıyor hemen kalkıp kovalıyor demediği kalmadı artık biktim yok kedin evladından benden daha mi degerliymis kıyasa gell:KK43: bugün beşiğin altındaki yere girdi bende dedim bu da ömür boyu bizle yaşayacak dedim nekadar yasayacak diye sordu bana ya :KK43: 12 sene dedim okadar yasar mi diye sasirdi ölsün mü dedim sesini çıkarmadi bu ..oraya girince nefret ediyorum senden diye bağırdı hayvana pist diye kovalamaya çalıştı bende patladim sonunda bu hayvana düzgün davran diye bağırdım hayvana pislikmis gibi davraniyo çıldırıcam hayvan depresyona girdi gündüz bütün gün yatak odasında yorganin altına girip orda yatıyor ne ışık görüyor ne hava alıyor isteyince çıkıyor ordan...esimle aram eskisi gibi değil annem huysuz ilk boşanma davası açtığımda peşimde geziyodu affettirmek için ağlıyordu karşımda ne sevgi ne ilgi göstermiyo artik:KK43: her yere birlikte giderken artik kendi geziyor annemi bahane edip yalnız değilim diye dün hali saha maçına gitti şimdi de dayisina gitti saat 8 buçukta hala yok aradım daha yeni geldim dio bide...yemek vakti çocuk ağladı susmadı annem eşime bırakmış geldi e karnı tok altı temiz annemde kızım git baksana dio çocuğa bende artik patladım bi senden bi eşimden fırsat kalıyormu çocuğu kucağıma almaya dedim..inşallah olmaz ama soğutacaklar kızımdan ondan korkuyorum çocuk benden çok annemin kokusunu aliyo ona anne dicek o derece bitek emzirmiyo yani ağlayacaktım patlayana kadar zor tuttum kendimi canım çok sıkkın coook:KK43::KK61::KK61:evde kimse olmasa hoykure hoykure ağlıcam yada alıp başımı gidicem artik eşimi terk edicem o dereceye geldim beni sevdiğini düşünmüyorum artik :mad:
Canim bir arkadasin filan yok mu? Yanina gitsen bebegini alip sanada degisiklik olur. Yada yanina cagirsan.
Annenle konus ben surekli mudahale ediyorum anneme. 2 dakika arkama donsem hemen cocugu yatirip sallamaya basliyor alıştırma dedikce. Sonunda kizdim bugun aldim elinden. Surati asildi ama cokta umrumda degil. Senin artik duruma mudahale etmen lazim. Kontrolu eline al. Esin konusuna gelince bu donemde hormonlar cosuyor bizim birkac ay sabret oyle karar ver.

Bizimki günde 1 defa kaka yapiyordu pazartesiden beri 3 gün yapmadı Çarşamba fitille baya dolu dün tekrar fitille yaptırdık yine doluydu pirtlatiyor kokulu kayınpeder de kokuyorsa üşütmüş bu çocuk Gazi kokuyor dedi işkillendim
Bir de beslenme ile alakalı günde 2 kez en az kaka yazmışlar bizimki beslenmiyor mu acaba ondan mi kaka yapamıyor ya da günde bir kez yapiyor anlamadim
Bol cis yapiyor ama hepte dolu oluyor bezi her emzirmede değiştiriyorum 3 saate bir dolu oluyor bezi

Ayrıca nette 3 ay bitene kadar 2-3 saate emzirin yaziyor pişman oldum şimdi 4:30 saat sonra emzirdiğime :KK43:
Ben dun 8.30da uyuttum.1.30 da kalkti. 5 saat emmedi.sonra 45 dk kadar emdi.bir sey olmaz merak etme.sarilik riski bitince o 3 saat kurali esneyebiliyor.

Ayrıca nette 3 ay bitene kadar 2-3 saate emzirin yaziyor pişman oldum şimdi 4:30 saat sonra emzirdiğime :KK43:
Canim ayni seyleri tekrar yazacaģim ama bana kızma benim oglum 4 günde 1 kaka yapiyo bugun dr gittim bugun 50 gunluk 4.420 gr olmuş 25 gunlukken 3.410 gr dı senin yazdigina gore benim kuzunun hic beslenmemis olması lazım bence rahatla bağirsakla ilgili bisey bence ve sürekli fitil kullanmakda doğru degil tembellige alistirma ıkınarak kendisi yapsın ayrıca gazi kokmayan bebek yoktur bence hele mama aliyosa daha çok kokar.
Bende bazen 4 saatte bir emziriyorum bu konudada vicdan yapma acikan bebek ağlar uyanır zaten ama yinede elinden geldigince 4 saati geçirmemeye çalış

Hadi bakalim :) bizde 29 martta istanbul dusunuyoruz. Ama bebekle 6 7 saat araba yolculugunu gozum kesmiyor pek :) ote yandan notre dame de paris muzikali var zorluda ustelik orjinal dilinde. Turkiyede ilk kez oluyor ve bir daaha olur mu bilmiyorum. Kacirmak istemiyorum acikcasi :/

Canim bir arkadasin filan yok mu? Yanina gitsen bebegini alip sanada degisiklik olur. Yada yanina cagirsan.
Annenle konus ben surekli mudahale ediyorum anneme. 2 dakika arkama donsem hemen cocugu yatirip sallamaya basliyor alıştırma dedikce. Sonunda kizdim bugun aldim elinden. Surati asildi ama cokta umrumda degil. Senin artik duruma mudahale etmen lazim. Kontrolu eline al. Esin konusuna gelince bu donemde hormonlar cosuyor bizim birkac ay sabret oyle karar ver.

Beklerim o zaman :) bence gelebilirsiniz, ben burada 2 saatlik yollara çıktım. Dün arabada çok ağladı, çektik bir benzinliğe emdi sakinledi devam ettik.
Ooo müzikal güzelmiş ama kime bırakacaksın da gideceksin.

Seffaf jel gibi bisey ve 3 ay kadar takicam. Ya ben de ilk gorunce cok kotu oldum, cok buyuk kesik resmen bastan basa.

Benim bandı çıkardığı zaman eşime gösterdi doktor ( niyeyse bunu da anlamadım) ben uzaniyorum göremiyorum tabi. O gün aksama kadar bakmak istemedim. Aksama kadar da kesiğin uzunluğunu sordum eşime. Dediğin gibi çok uzun geldi bana gorunce. Sanki çocugu boydan çıkardılar o_O

Back
X