2018 Şubat Ayında hamile kalanlar buraya :)

Canım bu kan pıhtılaşma sorunu hangi testle anlaşılıyo, kısaltması nedir ? Ben bir yıgın test yaptırdım ama kısaltmayı söylersen bakabilirim belki , kan degerlwrimde bi düşükler bi yüksekler var ama bi yorum yapamadım

MTHFR 677 C>T POLİMORFİZMİ benimki heterozigot çıkmıştı

anti kardiolipin antikor IgG bu testide yaptırın mutlaka bende pozitif çıkmıştı... düşük yapanlara yapılan bir test ne yazık ki 4 gebelik sonunda öğrendim bunu

MTHFR 677 C>T POLİMORFİZMİ benimki heterozigot çıkmıştı

Yok canım öyle bir şey yazmıyor :/ demek yapılmamış , tüm istenecek testleri yapıyorım dedi sağlıkocagı ama demek hep atlıyorlar.. bu öenmli seyleri neden yapmıyolar acaba baksana sende istemeden hiç yapmamıslar nasıl keşfeceklerdi mesela

çok şükür ilk kez lekelenmem yok ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez lekem geliyordu tabi ilerleyen haftalarda ne olur bilmem ama şuanda bir sorun yok.... bende bunu heparin ve coraspirine bağlıyorum

anti kardiolipin antikor IgG bu testide yaptırın mutlaka bende pozitif çıkmıştı... düşük yapanlara yapılan bir test ne yazık ki 4 gebelik sonunda öğrendim bunu

Canım düşüklerden sonra ne kadar arayla hamile kaldın ? Maşallah cok gebeliğin olmuş.. inşallah bunda sağlıkla kucagına almak nasip olsun

bunu sağlık ocağı yapmaz bunu genetik laboratuvarı olan bir hastanede yaptırabilirsin ben özel merkezde yaptırdım. bunu doktor istememişti benden ben kendim araştırıp 4. düşüğümden sonra gidip yaptırdım. zaman kaybetmeyin lütfen gidin olmayadabilir ama ihtimal benim başıma gelen buydu gidin benim gibi olmayın sizde... trombofili paneli yaptırmak istiyorum dersin. kanda genetik bir pıhtılaşma olup olmadığına bakılmasını istiyorum demiştim ben.

Canım düşüklerden sonra ne kadar arayla hamile kaldın ? Maşallah cok gebeliğin olmuş.. inşallah bunda sağlıkla kucagına almak nasip olsun
2. bir ay sonra,3. 3 ay sonra 4. ise 1 sene şuan 3 sene bekledim karar vermek için aralıkta tamam dedim şuan hamileyim inş. kucağıma alıcam bu sefer tüm önlemleri aldık şuan için sorun yok ama mutlaka bu testi yaptırın ben çok geç öğrendim bunu. siz benim yaşadıklarımı yaşamayın.... Dilerim hepiniz sağlıkla alırsınız yavrularınızı

Anladım canım sağol benim ilk gebeliğim olcak inşallah . Beta düşük gibi geldi ama sonradan tekrarlayıp bakamadım cuma yaptırmıstım. Sonra da artış mühim , değerle bir şey anlayamazsın dedi arkadaşlarımız. Bi sonraki randevum da önümüzdeki cuma , nasıl sabretcen bilmiyorum ama yarın tekrarlatmayı düşünüyorm en azından betaya baksınlar deger nasıl artmış .

adet gününden kaçınıcı gün yaptırdın betayı kaç çıktı?

Demek belki şimdi nasipmiş canım , Allah kucagına almayı nasip etsin

Evet canım ilk gebeliğim bu .Pıhtılaşma testini çarşsmba gel yapalım demişti.Doktora kalsa gerek duymuyordu da ben istedim.Bana maliyetli bir test olacağını o Yüzden bunu ileriki aşamalarda gerek görürse yapacağını söylemişti.Maliyet ne alaka ne gerekiyorsa yapsın canım olmadı devlette yaptırırım.Doktorun hesabına göre 8+5 oluyorum şu an.Bu arada bana bi Sürü kan tahlili yapmıştı ve her şey normal dedi hiçbir vitamin vs vermedi Demir hapı içmeyecek miyim dedim yok gerek yok dedi normal mi bu ?

devlet hastanesi yapmayabilir banada aynısını söyledi maliyetli gerek yok biz 3 düşükten sonra böyle genetik taramaları yapıyoruz dedi... anlayamamıştım o zaman doktor sonuçta gerek duysa yapar dedim. sonra baktım düşen düşene gittim kendim yaptırdım... halbuki kaybetip kurtaja girmek hem maddi hemde manevi yıkımdı.... daha beterdi.... nasıl ya birşey vermedi. benimde kan değerlerim çok iyi çıktı bana eskiden sadece folik asit veriyorlardı. bu doktorum multivitamin verdi içinde de tüm vitaminler var. ben daha 4+4 haftadayım

Canım ben bu doktordan hiçbişey anlamadım valla.Arkadaşım da şaşırdı nasıl vermez diye..Yarin iki doktor görecem ikisine de sorcam

Bu arada neymiş bunun maliyeti ?

Canım o verilen vitaminlerin içinde neler var d vitamini ilk üç ayda vermiyorlarmış sanırım ama benim d vitamini eksik cıktı bayağı... demir de eksik

250 de olabilir inan hatırlamıyorum ama Ankarada isen arayıp telefonda sorabilirsin fiyatını orada yaptırmak istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…