2018 Şubat Ayında hamile kalanlar buraya :)

Gerçekten yardımcı olmak için değil , sıradaki gelsin diye iş yapıyo bazı doktorlar ya, kendilerine olsa ne yapacaklar acaba ,

Kızlar riskli gebelik uzmanı beni normal bir kadın doğum Dr a yönlendirmişti o da ayni şeyi söyledi 8-9 haftalık Minicik bişeye eşi aşağıda denir mi hiç dedi .kab tahlillerime baktı Demir takviyesi gerekir mi dedim şimfilik gerek yok dedi.kan pıhtılaşma testi istedim zorla kabul ettirdim.2-3 düşük yapana yapılır dedi.ilk gebeliğini kan pıhtılaşması Yüzünden kaybediyorlar dedim.kim soktu bunları aklına diyo ay sanki çok Büyğk zahmet verdim riske atmak isyemiyprum anlatamıyorum

o kadar iyi anlıyorum ki seni. Doktorlar bana yapılacak hiç bişey yok dediklerinde iki kalp atıyodu ve hareketlilerdi. Çok zor bi durum. O yüzden insan şimdi de korkuyor. Üstüne titriyo ve ben açıkçası pinpirikli oldum iyice

iyide normal bir polikliniğe nasıl yönlendiriyor. lekelerin yokmuydu senin.... bunu söyledin mi düşük riskin var riskli gebelik uzmanının bakması gerek hangi hastane bu çok merak ettim. dediğim gibi ilk gebelikte yapmıyorlar testi...

Sanki yapsa nolacak yani alt tarafı imza basıyo , labaratuvardakiler yapıyo. Acaba bunları takip mi ediyolar gerekli olmadıkca test yaparlarsa ben anlamadım ceza flan kesiyolar heralde anca öyle olması lazım. Bı ne ya taş atsalar kolları yorulacak .

ceza yüzünden değil maliyetli bir test olduğu için gerek görmedikçe yapmıyorlar. gerek görmeleri içinde en az 3 düşük yapmış olmak gerekiyor

Selam kızlar bugün keseyi görmeye gittik. 5 haftalık dedi dr ancak 7*6 cm büyüklüğünde bir kistin var dedi. Kanama ve ağrı yapması beklenebilir panik olma dedi. Kistler patladığında kanama oluyormuş. Bebek büyüdükçe kist küçülüyormuş yani tabi inş. Kanaması ve lekelenmesi olan arkadaşlar acaba daha önce kisti olduğunu öğrenmiş olabilir mi? Eğer öyleyse riskli bir durum yok dedi. Ama ağrı da yapar dedi, ağrınız var mı bilemiyorum.

beta hcg kaç çıktı acaba baktılarmı

kızlar merhaba cumartesi günü bata 3 gün varken erken gebelik testi yaptım silik çıkmıştı bugün de bata 1gün varken kan verdim 92,04 çıktı. sizce değer olarak nasıl? İlk gebeliğim ve kaç gündür sevinsem mi strese mi girsem bilemedim rabbim hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

tabiki strese girmeyin :) ilk bebeğiniz sevinin... Beta değeri herkeste farklı olabiliyor bunu düşünmeyin. erken döllenme var geç döllenme var bilemeyiz ki bunu siz keyfinize bakıp heycanınızı yaşayın.beta değeriniz 2 günde bir 2ye katlayacak değer 1000lere geldiğinde kendini göstermeye başlayacak karından da 2500-3000 arası gösterir.hayırlı olsun bebeğiniz....

çok teşekkür ederim hipotiroidim var ve ilaç kullandığım için yarın doktora gideceğim ne olur ne olmaz en azından vitaminlerimi düzenler diye düşündüm. o zaman bebeği ve keseyi görmek için bi 10 günümüz daha var :)

Lekeler riskli gebeliğe girmiyormuş fiziksel bozukluklar giriyormuş rahim sarkması plasenta filan

B
Ben kist miyom nedir bilmezdim canım hamilelikle beraber oluşmuş bazı kişilerde oluyormus böyle.8 cm altındaysa sofun olmuyormuş da 8 vd üstünde ameliyat ya da ilaç tedavisi burda öyle okudum .Ağrı yapıyor evet leke oldupunda Eğilip kalkarken hissediyorum

Aslında o kist dediğiniz şey her gebelikte olan olması gereken şeyin zamanından kaybolmasından oluşuyor. Yumurta çatladıktan sonra yumurtalıkta kalan dış yapı corpus luteum yada sarı cisim deniyor, yumurta döllenmezse küçülüp kayboluyor ama döllenme olursa o cisim progestron hormonu salgılıyor. Gebeliğin ilk Zaman’larında bebeklerimizin ona ihtiyacı var ama göbek kordonu oluştuğu an kaybolması gerekirken bazen kaybolmuyor ve kist oluyor. Daha önce de konuşmuştuk benim de ilk gebeliğimde vardı 6cm di sonra büyüdü 7 falan oldu sonra 12. Haftamda kayboldu kendiliğinden. Lekelenme ağrı falan yapar ama 8i geçmediği sürece zararsızdır :) 8 i geçerse rahimi ters çevirme riski oluyormuş o yüzden de ameliyat olamak gerekliymiş.

Benimki 3.74 cm ..doktora sordum lekelenmeyi kist mi yapıyor ,hayır dedi..Ama diğer yazdıklarını doktor da o şekilde Anlattı bana..

Kızlar bebeğinin kalp atışını duyanlar parmak kaldırsın bu arada şu hamilelik takvimi nasıl yspılıyormuş öğrenirsem yapayım diyorum

Kızlar bebeğinin kalp atışını duyanlar parmak kaldırsın bu arada şu hamilelik takvimi nasıl yspılıyormuş öğrenirsem yapayım diyorum
benimkinden ekle altta yazıyor hamilelik günlüğü imza eklemek için tıkla diye.kalp atışı gördün mü sen hayırlı olsun :)

Hamilelik takvimini profile girin ordan kisisel bilgilerinize girin orda hamilelik takvimi diye bisi var oraya bebeginzin tahmini dogum tarihini girin kaydete basin o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…