evet ben doğursam kızın oldu deseler oğlumu getirin bana diyecek kadar kuvvetli hislerim vardı. hem bizim çin takvimide yalan oldu.ama ben aslında çok sevindim net değil ama büyük ihtimalle kız dedi... şuan sağlıklı olmasından başka bir derdim yok ama erkek olduğunu düşündüğüm zamanlar değişik hislerim vardı ihtimal kıza dönünce bambaşka duygular yaşadım... Allah hayırlısını versin... bende en büyük belirti sivilce sorunu ve sarı tüylerimin siyaha dönmüş olması... sende de böyle mi?Bazen sancı gibi şeyler oluyor ama ben çalışıyorum. Gün içinde aktifim yani. Sen de erkek hissediyordun sanırım neler hissettin? Hem şaşırdım hem de inanamadım. Adapte olamıyorum şu an. Ayrıntılı ultrasonda farklı bişey der mi diyorum ama değişmez yüzde yüz dedi
tabiki oruç tutmuyorum beslenme düzenim var ve kullandığım ilaçlar var... doktorunuza sordunuz mu? arkadaşlarınızın lafıyla değil doktorun tavsiyesi ile hareket edin... susuz kalmanız özellikle yoğun tempoda çalışırken ve bu sıcakta sizce ne kadar doğru... doktorunuza danışın mutlakaKizlar ben 7 haftalik hamileyim cok sukur arada hafif bulantim.ve bas donmem oluyor ama onun disinda rahatim ve yogun bir iste calisiyorum oruc tutmak istiyorum ama esim tutma diyor baziarkadaslarim da tutma diyor tut diyen de var ben bugun tuttum siz ne yapiyorsunuz kafam karisti benim
Dr a sormadim cunku dr tabi ki tutma diyecek ben de ilac kullaniyorum o ilacim endokrin druna sordum sahurda icebilirsin dedi ben saglikciyim butun arkadaslarim da saglikci o yuzden arkadaslarimin da gorusunu aliyorum ama bildigim kadaryla gebeligin ilk baslarinda bebek zate annedeki depodan aliyor yani beslenme onemli ama son zamanlardaki kadar degil...iftar sahur arasinda bol sivi tuketiyorum hem yemek yeyince faha kotu oluyorum ben midem bulaniyor sizler oyle olmuyor musunuz? Bir de eskilere bakiyorun herkes tutmus orucunu tabi bazi daha yogun tempolarimda tutmayacagim ama su iyi donemlerimde tutmak istedimtabiki oruç tutmuyorum beslenme düzenim var ve kullandığım ilaçlar var... doktorunuza sordunuz mu? arkadaşlarınızın lafıyla değil doktorun tavsiyesi ile hareket edin... susuz kalmanız özellikle yoğun tempoda çalışırken ve bu sıcakta sizce ne kadar doğru... doktorunuza danışın mutlaka
Hakkaten Çin takvimi de tutmadı. Tüy sorunu var ama sivilce yok bende. Ben biraz kız için hayal kurmaya korkuyorum şu an. Halbuki kendi doktorum değişmez kesin kız dedi. Sanki erkek gibi geliyor hala. Ya da kız düşüncem yine şaşırırsam sonra diyeevet ben doğursam kızın oldu deseler oğlumu getirin bana diyecek kadar kuvvetli hislerim vardı. hem bizim çin takvimide yalan oldu.ama ben aslında çok sevindim net değil ama büyük ihtimalle kız dedi... şuan sağlıklı olmasından başka bir derdim yok ama erkek olduğunu düşündüğüm zamanlar değişik hislerim vardı ihtimal kıza dönünce bambaşka duygular yaşadım... Allah hayırlısını versin... bende en büyük belirti sivilce sorunu ve sarı tüylerimin siyaha dönmüş olması... sende de böyle mi?
sizin bildiğiniz kadarı değil doktorun ne söylediği önemli olan sağlıkçıysanız bunu biliyor olmanız gerekir. tabi sizin tercihiniz ne diyim Allah kabul etsin. mide bulantısı açlıkta daha çok hissedilir sizde biraz ters durum bende ve burada birçok arkadaşda bunu yaşadı... her mide bulantısında tuzlu yiyeceklerle bastırdık bunu mideyi boş bırakmamak işe yarıyordu... konunun ilk sayfalarına bakarsanız görüceksiniz yorumlarda açlıkta daha çok bulantı yaşandı...Dr a sormadim cunku dr tabi ki tutma diyecek ben de ilac kullaniyorum o ilacim endokrin druna sordum sahurda icebilirsin dedi ben saglikciyim butun arkadaslarim da saglikci o yuzden arkadaslarimin da gorusunu aliyorum ama bildigim kadaryla gebeligin ilk baslarinda bebek zate annedeki depodan aliyor yani beslenme onemli ama son zamanlardaki kadar degil...iftar sahur arasinda bol sivi tuketiyorum hem yemek yeyince faha kotu oluyorum ben midem bulaniyor sizler oyle olmuyor musunuz? Bir de eskilere bakiyorun herkes tutmus orucunu tabi bazi daha yogun tempolarimda tutmayacagim ama su iyi donemlerimde tutmak istedim
100de 100 dediyse kızdır canım... emin olmak istiyorsan biraz daha bekle anlıyorum bu konuda seni...Hakkaten Çin takvimi de tutmadı. Tüy sorunu var ama sivilce yok bende. Ben biraz kız için hayal kurmaya korkuyorum şu an. Halbuki kendi doktorum değişmez kesin kız dedi. Sanki erkek gibi geliyor hala. Ya da kız düşüncem yine şaşırırsam sonra diye
Benm derdim yemeklerin kokmasi aclikta bilanti oluyor evet ama yemekler cok kotu kokuyor ve tahammul etmesi bile zorlasiyor ... evet dr un ne soyledigi de onemli ama dedigim gibi onlar her sorana tutma diyorlar bu bir gercek zaten kontrolum var cuma gunu tekrar soruo teyit edecegim ama siknti olmadigi surece problem olacagini sanmiyorum cunku tipda hamilelik bir hastalik olarak gecmez normal hayata engel riskli durumlar olmadigi surece hersey akisinda devam edebilirsizin bildiğiniz kadarı değil doktorun ne söylediği önemli olan sağlıkçıysanız bunu biliyor olmanız gerekir. tabi sizin tercihiniz ne diyim Allah kabul etsin. mide bulantısı açlıkta daha çok hissedilir sizde biraz ters durum bende ve burada birçok arkadaşda bunu yaşadı... her mide bulantısında tuzlu yiyeceklerle bastırdık bunu mideyi boş bırakmamak işe yarıyordu... konunun ilk sayfalarına bakarsanız görüceksiniz yorumlarda açlıkta daha çok bulantı yaşandı...
Kızdır canım haklısın. Doktora inanmama değil de kabullenememe gibi bişey yaşadım sanırım. Kötü hissettim, sonra da kendimi suçladım ben önce bi kadınım eğitimli bi insanım 40 yıl düşünsem cinsiyete takılacağım aklıma gelmezdi. Erkek bebek delisi değildim ama bi beklenti oluşmuş hayal kırıklığı yaşadım çok da utandım100de 100 dediyse kızdır canım... emin olmak istiyorsan biraz daha bekle anlıyorum bu konuda seni...
yemeklerin kokması gibi bir durumu ben yaşamadım... halada öyle kokudan tiksinme gibi bir durumum yok. yemek kokusu hatta eşyalardan bile tiksinenini duydum... genelde bunu yaşayanların oğlu oldu ama ben yinede tahminde bulunmayacağım zaten hiç tuturamıyorum. hamileliğin hastalık olduğunu kim söyledi ki... hamilelikte dikkat edilmesi gereken bazı kurallar dışında bir sorun yok. normal hayatta hergün oruç tutulmuyor bu durum biraz farklı... siz yinede doktorunuza danışın annenin deposundan gidenlerin yerine koymak lazım dimi.... ilerde kemik erimesi, diş,saç kayıpları vs.. çok yaşamamak için... en iyisini doktorunuz bilecektir...Benm derdim yemeklerin kokmasi aclikta bilanti oluyor evet ama yemekler cok kotu kokuyor ve tahammul etmesi bile zorlasiyor ... evet dr un ne soyledigi de onemli ama dedigim gibi onlar her sorana tutma diyorlar bu bir gercek zaten kontrolum var cuma gunu tekrar soruo teyit edecegim ama siknti olmadigi surece problem olacagini sanmiyorum cunku tipda hamilelik bir hastalik olarak gecmez normal hayata engel riskli durumlar olmadigi surece hersey akisinda devam edebilir
hayır utanıcak birşey yok bu yaşadığın çok n0rmal.. ben mesela erkek delisiydim ama kız ihtimalini duyuncada garip bir şekilde sevindim. yarın bana erkek dese hadi oradan derim... belkide senin yaşadığını yaşarım. belirsizlik bunları yaşatan biraz hormon,biraz heyecan,biraz belirsizlik... kendini suçlama cinsiyete takılmadın sadece yanlış yönlendirme diyelim biz ona.Kızdır canım haklısın. Doktora inanmama değil de kabullenememe gibi bişey yaşadım sanırım. Kötü hissettim, sonra da kendimi suçladım ben önce bi kadınım eğitimli bi insanım 40 yıl düşünsem cinsiyete takılacağım aklıma gelmezdi. Erkek bebek delisi değildim ama bi beklenti oluşmuş hayal kırıklığı yaşadım çok da utandım
Haklısın galiba. Yalnız benim hiç midem falan bulanmadı. Fiziksel bi zorluk yaşamadım ama duygusal olarak çok etkiledi beni bu hamilelik. Hep bi endişe, belirsizlik, merak.. Eşime diyorum ki zaten zor ikna oldum bi taneye ben bi daha zor yaparım:)hayır utanıcak birşey yok bu yaşadığın çok n0rmal.. ben mesela erkek delisiydim ama kız ihtimalini duyuncada garip bir şekilde sevindim. yarın bana erkek dese hadi oradan derim... belkide senin yaşadığını yaşarım. belirsizlik bunları yaşatan biraz hormon,biraz heyecan,biraz belirsizlik... kendini suçlama cinsiyete takılmadın sadece yanlış yönlendirme diyelim biz ona.
bende zaten zor yaptım bir doğuruyum sağlıkla... bir daha yapmam... benide etkiledi gergin ve alıngan olmaya başladım... çocuğum gelmeden babasını tüketmiş olucam sanırım... (bunu söylerken bile içimden ne tüketicem o tüketti diiyorum hala kızıyorum ya pes...)Haklısın galiba. Yalnız benim hiç midem falan bulanmadı. Fiziksel bi zorluk yaşamadım ama duygusal olarak çok etkiledi beni bu hamilelik. Hep bi endişe, belirsizlik, merak.. Eşime diyorum ki zaten zor ikna oldum bi taneye ben bi daha zor yaparım:)
Ay aynı ben. Babasına çok kızgınım bu aralar. Hiç böyle bi hamilelik hayal etmemiştim. Tam tersi oldu her düşündüğümün. Sen çalışıyo musun canımbende zaten zor yaptım bir doğuruyum sağlıkla... bir daha yapmam... benide etkiledi gergin ve alıngan olmaya başladım... çocuğum gelmeden babasını tüketmiş olucam sanırım... (bunu söylerken bile içimden ne tüketicem o tüketti diiyorum hala kızıyorum ya pes...)
ben 4 aydır çalışmıyorum... gebelik planı yaptığımdan beri durum bu... bunun öncesinde 4 kaybım var ve hayatımda stres istemiyorum rahat bir hamilelik geçirmek istiyorum ve zaten bebeğim dünyaya geldiğinde ona benden başka bakacak kimsemde yok... bak bana stres uzak olsun dedim ama maşşallah yani hem annesi gergin hem babası gergin hangimiz hamileyiz bazen karıştırıyorum... canı sürekli birşeyler isteyen o, göbeği 10 aylık önden giden o, birde üstüne andrapoza girmiş gibi davranan yine o, ya da hepsi hormonlarımın gözlerime etkisi....Ay aynı ben. Babasına çok kızgınım bu aralar. Hiç böyle bi hamilelik hayal etmemiştim. Tam tersi oldu her düşündüğümün. Sen çalışıyo musun canım
Illaki dediginz gibi yerine koymaya calisiyorum tabi ki iftardan sahura dediklrrinizde haklisinz tabi ki ama bazen de dusunuyorum gunlerce kusup birsey yemeyenlerde var ben oruc olmadigim gunlerde de yine gunduz birsey yiyemiyorum hastane yemegi malum daha beter kokuyor evde de yiyemiyordum ama simdi iftarda ve sonrasi zorluyorum kendimi neyse zaten ben orucumu tutmaktan yana kullandim tabi ki bunda israrci ya da dik degilim iyi oldugum surece tutacagim yogun gunlerim var kendimi kotu hissettigim zamanlar var onlarda tutmayacagim...aslinda benm de icime erkek doguyor esim kiz istiyordu ama onu da alistrdim erkek bence diye belki de dogrudr kusmam degilde her turlu kokudan ozellile yemek kokusundan etkilenme ortaya cikti bakalim hayirlisi hakkimizdayemeklerin kokması gibi bir durumu ben yaşamadım... halada öyle kokudan tiksinme gibi bir durumum yok. yemek kokusu hatta eşyalardan bile tiksinenini duydum... genelde bunu yaşayanların oğlu oldu ama ben yinede tahminde bulunmayacağım zaten hiç tuturamıyorum. hamileliğin hastalık olduğunu kim söyledi ki... hamilelikte dikkat edilmesi gereken bazı kurallar dışında bir sorun yok. normal hayatta hergün oruç tutulmuyor bu durum biraz farklı... siz yinede doktorunuza danışın annenin deposundan gidenlerin yerine koymak lazım dimi.... ilerde kemik erimesi, diş,saç kayıpları vs.. çok yaşamamak için... en iyisini doktorunuz bilecektir...
inş. sağlıkla alırsınız yavrunuzu kucağınıza... başlarda mide bulantısı yaşadığım dönem doktorum bu bebeğin iyi olduğunun habercisidir dedi. tabi kusmamak şartı ile... bir arkadaşım 6 ay birşey yiyemedi sadece krakerle beslendi... şu kokudan tiksinme olayını acaba ilerde yaşarmıyım diye çok bekledimde mutfaga giremeyen arkadaşlarım vardı... bende onlardan olurumda yemeklerimi biri yapar mı acaba derken hiç yaşamadım. tabi ilerde ne olur bilmem...Illaki dediginz gibi yerine koymaya calisiyorum tabi ki iftardan sahura dediklrrinizde haklisinz tabi ki ama bazen de dusunuyorum gunlerce kusup birsey yemeyenlerde var ben oruc olmadigim gunlerde de yine gunduz birsey yiyemiyorum hastane yemegi malum daha beter kokuyor evde de yiyemiyordum ama simdi iftarda ve sonrasi zorluyorum kendimi neyse zaten ben orucumu tutmaktan yana kullandim tabi ki bunda israrci ya da dik degilim iyi oldugum surece tutacagim yogun gunlerim var kendimi kotu hissettigim zamanlar var onlarda tutmayacagim...aslinda benm de icime erkek doguyor esim kiz istiyordu ama onu da alistrdim erkek bence diye belki de dogrudr kusmam degilde her turlu kokudan ozellile yemek kokusundan etkilenme ortaya cikti bakalim hayirlisi hakkimizda
Tabi herkesde farkli oluyor ben de kusma olayini cok merak ediyordum kusup da biraz zayiflar miyim acaba diyeinş. sağlıkla alırsınız yavrunuzu kucağınıza... başlarda mide bulantısı yaşadığım dönem doktorum bu bebeğin iyi olduğunun habercisidir dedi. tabi kusmamak şartı ile... bir arkadaşım 6 ay birşey yiyemedi sadece krakerle beslendi... şu kokudan tiksinme olayını acaba ilerde yaşarmıyım diye çok bekledimde mutfaga giremeyen arkadaşlarım vardı... bende onlardan olurumda yemeklerimi biri yapar mı acaba derken hiç yaşamadım. tabi ilerde ne olur bilmem...
Canım çok üzüldüm öncesinde yaşadıklarına. Gerçekten kolay şeyler değil. Ama bak şimdi bebeğin sağlıklı neden stres yapıyorsun? Kızlarımızla daha nice günlerimiz olsun gelip burda anlatalım yaptıklarını. Sen eşine de takılma boşver. Benimki de sürekli gözüme batıyor hiç bi şey yapmıyor gibi geliyor. Bi de ben çalışıyorum. Yaz tatilini iple çekiyorum artık. Eşlerimizle iyi anlaşalım ki bebişlerimiz de huzurlu olsun di mi amaben 4 aydır çalışmıyorum... gebelik planı yaptığımdan beri durum bu... bunun öncesinde 4 kaybım var ve hayatımda stres istemiyorum rahat bir hamilelik geçirmek istiyorum ve zaten bebeğim dünyaya geldiğinde ona benden başka bakacak kimsemde yok... bak bana stres uzak olsun dedim ama maşşallah yani hem annesi gergin hem babası gergin hangimiz hamileyiz bazen karıştırıyorum... canı sürekli birşeyler isteyen o, göbeği 10 aylık önden giden o, birde üstüne andrapoza girmiş gibi davranan yine o, ya da hepsi hormonlarımın gözlerime etkisi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?