- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.061
valla anneniz hayattaysa gidin yardim alin canim. Tek basina bakmak cok zor. Esler sorumlu degil gibi davranip, yaptiklari isleri lutuf olarak goruyorlar. Cok yanlis yetistirilmisler maalesef. Cocugu emzirirken su istiyorum, oturmadan once niye siseni almadin diyor, dusun...Aynen canım her haftasonu damisafir geliyor tamam severim ama şıan bıkmış durumdayım yoruldum.eşim güya yardım ediyor ama işte ne yapıyor ki alıyor çocuğu ben pasta börek yap evi temizle servisleri hazırla kaka yapınca eşin seni çağırsın temizle acıkınca emzir tekrar devam et... sanki yardım etseler ne yapıyorlar. Şuan o kadar uykusuzum ki şimdi yanına yattım yarım saattir pişşşş çekiyorum ağzım dilim kurudu ve yine misafir gelecek birazdan29 ekimde annemler torun sevmeye geleceklerdi onlarla gitcem valla ya yoruldum
Tutmuyor canım ilk bir ay yarım saat emiyodu sonra süresi azaldı şimdi 2 dkNeden emzirmiyorsun demek istemiyorum aslında çünkü mamamı veriyosun diyenlere ifritim. Benim sütüm bi gıdım ama emziriyorum valla doymuyor arkasına mama veriyorum. Mamadan daha cok seviyor kucağımda olmayı tam meme bebesi aslında ama anasında is yok işte. Yinede emme pozisyonu alınca hı hı diye gülmüyormu eriyorum :) ailemde bana kızıyor 7/24 memede kalmak istiyor diye meme diyecek hal kalmadı. Ama ben yinede emziriyorum
Ay bende misafir gelsin diye dua ediyorum valla evet yemek hazırlaması zor oluyo ama insanın ruhuna iyi geliyor ben seviyorumBen bu süreçte kimseyi kabul etmedim. Bir elin parmağını geçmez oda hep kendi arkadaşlarım erteleye erteleye aralarında 3 hafta falan bırakarak aldım. Hiç birşeyde hazırlamadım hazır börek ve tatlı yanına meyvesuyu bitti. Kahvaltıya geldi bi arkadaşım kendi hazırladı ben yedim topladı gitti
Hangi ilaç ismi ne ? Ben sütüm artsın diye içmediğim şey kalmamıştı ya. Şimdi onları evde gördükçe de moralim bozuluyo. Aslında bol su tüketip süt yapacak ne varsa yine başlayım diyorum . Sonra oğlumla verdiğim mücadele geliyo gözümün önüne. Kısaca Bi yanım kalk gidelim diyo öteki bok yeme otur diyoEvet olmayan sütümün kalitesi artsın diye vermişti doktor :)
o elalem herkese bir laf buluyor canim. Benim kv ogluna akil veriyor, bebek fazla emmesin obez olur diye. Sonra cocuk gece uyumuyor diyoruz, sutun yetmiyor mama ver diyorTutmuyor canım ilk bir ay yarım saat emiyodu sonra süresi azaldı şimdi 2 dkbiberona alıştı ağzından köpürte köpürte içmek istiyor. Evet bende ifrit oluyorum tanıdığım tanımadığm herkes elimde biberonu görünce "aa mama mı veriyorsun, anne sütü lazım, mutlaka emmeli, ben 2yaşına kadar emzirdim, mama bebesi mi olacak?" Doğduğundan beri ne uyku ne gaz , emzirmek kadar süt konusu kadar yormadı beni. Yeteri kadar yıprandım. Birde ben sabırlı değilim. Emmeyince çok kızıyorum. Oturup ağlıyorum sonra. Psikolojim çok bozuldu böyle olsun istemiyorum savaşamıyorum yani geçen eds ile denedim yok 3aylık oldu ama sanki 1 yaşına basmış gibi benden geçmiş artık emzirmek diyorum. Motive olmaya ihtiyacım varken etrafımdaki kimse bilmiyor durumumu. Her gören emiyor mu? Emziriyormusun? Diye soruyor evet deyip geçiyorum biberonu gördüklerinde bazen mama veriyorum diyorum. Yalancı oldum çıktım. Sadece mama desem iki saat teferruat. Anlat dur şimdi sana olduğu gibi. Hadi sizlerle paylaşabiliyorum ama onlar birinden biri elimde kalacak kalbini kıracağım o olacak. Çünkü bıktım kimseyle konusmak istemiyorum. görüşmek istemiyorum. o yüzden evimde yalnız kalmayı tercih ediyorum.
Mama daha çok şişirir deseydinya kadına bak süt alıyoda daha ne istiyo aman kv değilmi herseye muhalefet olacak işte :) Allah kolaylık versin kışın sana :) benim kv bebeği gormedi bile.o elalem herkese bir laf buluyor canim. Benim kv ogluna akil veriyor, bebek fazla emmesin obez olur diye. Sonra cocuk gece uyumuyor diyoruz, sutun yetmiyor mama ver diyorkisin buradaki evlerinde oturuyorlar, simdiden stres basiyor beni.
Emer emmez, uyur uyumaz. Olan her sekilde anneye oluyor... Gerisi yalan =)
sıcak su torbası koydum, lahana yaprağı kaynatıp koydum, zeytinyağıyla masaj yaptım, elle sağdım, emzirirken masaj yaptım, ters emzirdim hala aynı değişmediCnm bana sicak su torbası iyi geliyor. Bayaa Bi tutuyorum göğsümde sonra sağlıyorum açılıyor, günde 3kez yapınca düzeliyor
canım bişey çekmediki aksine ne istersem sağolsun eşim ikiletmez bilemedim valla ya nedir bu çektiğimiz annemde diyor bi doğum yaptın dağıldın diyeS Shezofren88 canın birşey çekti de yemedin mi ? Bizm orda göğsün umar gördüğün herseyden bir dilimde olsa ye, canın ne çektiyse mutlaka tadımlıkta olsa al ye derlerdi bana. Göğüs umması yazdığın zaman zaten mastit çıkıyor. Okadar uyardılar söylediler ama ne mastit oldum ne göğsüm şişti. Emzirmiyorum da. Göğsümü sıkınca süt geliyo hâlâ. Sağsam süt çıkmayacak biliyorum çıkmayınca sinirlerim geriliyo valla emzirmeye ve normal doğuma ne kadar heveslenirdim hepsi içimde kaldı doğum neysede emzirmekkadın olmak . Aah ah..
Yanlış yönlendirmek istemem ama internette sideferde paraben olmadığı ve ishal kabızlık bulantı yapmadığı yaziyor. Elimde prospektusu yok henüz almadım alınca yazayım sanaBize sağlık ocağı vegaferon verdi bende eczaneye gidip sordum içinde paraben olmayan varmı diye adam baktı ferrum verdi eve gelince gördüm ki onunda içinde paraben varmış ben 10 gündür kullanıyorum bize günde 4 damla dediler en son 6.5 kg çıkmıştık.
En başında bende kendime çok çektirdim bu konuda sürekli ağlıyordum. Bana neden emmiyor diye soramıyorlardı da yinede ben bildiğin manyağa bağladım. Gece gündüz süt sağdım çocuğu kucağımdan indirmedim. Hoşaflar, damlalar, malt içecekler, bira mayası tableti, süt artırıcı damla bilumum aktarlık içecek kaynar şerbetinden ısırgan otuna anasonlara kadar sonra bi durdum ne yapıyorsun kendine ya dedim. Mama zehirmi ben annemi emmemişim mesela bildiğin mama bebesiyim. Hatta türkiyede o zaman olanları ağzıma sürmemisimde doktor almanyadan bi marka söylemis onu getirmisler anneannem gavur maması yedi ondan inat oldu bu derdiTutmuyor canım ilk bir ay yarım saat emiyodu sonra süresi azaldı şimdi 2 dkbiberona alıştı ağzından köpürte köpürte içmek istiyor. Evet bende ifrit oluyorum tanıdığım tanımadığm herkes elimde biberonu görünce "aa mama mı veriyorsun, anne sütü lazım, mutlaka emmeli, ben 2yaşına kadar emzirdim, mama bebesi mi olacak?" Doğduğundan beri ne uyku ne gaz , emzirmek kadar süt konusu kadar yormadı beni. Yeteri kadar yıprandım. Birde ben sabırlı değilim. Emmeyince çok kızıyorum. Oturup ağlıyorum sonra. Psikolojim çok bozuldu böyle olsun istemiyorum savaşamıyorum yani geçen eds ile denedim yok 3aylık oldu ama sanki 1 yaşına basmış gibi benden geçmiş artık emzirmek diyorum. Motive olmaya ihtiyacım varken etrafımdaki kimse bilmiyor durumumu. Her gören emiyor mu? Emziriyormusun? Diye soruyor evet deyip geçiyorum biberonu gördüklerinde bazen mama veriyorum diyorum. Yalancı oldum çıktım. Sadece mama desem iki saat teferruat. Anlat dur şimdi sana olduğu gibi. Hadi sizlerle paylaşabiliyorum ama onlar birinden biri elimde kalacak kalbini kıracağım o olacak. Çünkü bıktım kimseyle konusmak istemiyorum. görüşmek istemiyorum. o yüzden evimde yalnız kalmayı tercih ediyorum.
1800 muBende bu hafta dr.a gidince randevu alayım diyorum. Maddi olarak hic sorma 2 bebek 1800TL idi ama devalüasyon sonrası yeni fiyat alamadım.
Birde aksi gibi ücretsiz izindeyim. Sizde inşallah bu zor zamanları çabuk atlatırsınız.
Imom var bide progeny f var kafama göre alıyorum. Birini doğum doktorum vermişti birini tüpçü prof vermisti progeny f i daha fazla alıyorum o yüzdenHangi ilaç ismi ne ? Ben sütüm artsın diye içmediğim şey kalmamıştı ya. Şimdi onları evde gördükçe de moralim bozuluyo. Aslında bol su tüketip süt yapacak ne varsa yine başlayım diyorum . Sonra oğlumla verdiğim mücadele geliyo gözümün önüne. Kısaca Bi yanım kalk gidelim diyo öteki bok yeme otur diyo
Tüh ya nasıl atladın onu sanmıyorum bence yoktur. Ben hamileliğin başından beri 32 yi sayıklamıştım. Borçlu olmak zorYa kızlar ne kadar çok konuşuyosunuz valla merak ediyorum girip bakmayada fırsat bulamıyorum, her şeyi de burdan öğreniyoruz valla çok iyi bi okul burası, çocuk kitaplarından daha iyisiniz bi sürü yazar var :))) hamilelikle ilgili şeyleri milletde bana soryo okuyorum diye.
Bide ben ne kadar akılsızım yaa 32. Haftada rapor almamıştım 36 da almıytım bi aylık maaş yalan oldu herşeyi araştırırım onu nasıl atladım bilmiyorm. yalan oldu 1500₺ . Benim gibi yapan varmı?
Bana su getirirken ofladı diye bardağı kırdım. Bi daha yapmadıvalla anneniz hayattaysa gidin yardim alin canim. Tek basina bakmak cok zor. Esler sorumlu degil gibi davranip, yaptiklari isleri lutuf olarak goruyorlar. Cok yanlis yetistirilmisler maalesef. Cocugu emzirirken su istiyorum, oturmadan once niye siseni almadin diyor, dusun...
oglan kabiz olmus dr la gorustum, 3 gunu geçince fitil uygulayacagim. Ama biliyordum karninin agridigini, taniyorum artik minigimi.
aa cok sanslisin o zaman canim. Konu komsuya musait degilim diyebiliyorsun sonucta ama es ailesini istemeyince esle bozusuyor insan. O açidan iyiymisMama daha çok şişirir deseydinya kadına bak süt alıyoda daha ne istiyo aman kv değilmi herseye muhalefet olacak işte :) Allah kolaylık versin kışın sana :) benim kv bebeği gormedi bile.
Kolay miymis dogum yapmak. Sonrasinda bebeklere bakmaktan kendimize bakamadik ki. Bende basur esliginde catlaklar vs.ler oldu mesela sezaryen olmama ragmen. Dikislerim ve epidural yeri hala aciyor bazen yorulunca. Kan kaybetmek, psikolojik hormonal inis cikislar ve cevreden gelen sacma yorumlarla mucadele etmek de cabasi.sıcak su torbası koydum, lahana yaprağı kaynatıp koydum, zeytinyağıyla masaj yaptım, elle sağdım, emzirirken masaj yaptım, ters emzirdim hala aynı değişmedi
canım bişey çekmediki aksine ne istersem sağolsun eşim ikiletmez bilemedim valla ya nedir bu çektiğimiz annemde diyor bi doğum yaptın dağıldın diye
helal o zaman, oyle mi yapmak lazim bilmiyorum ki. ben de hep arabulucu, hep icine atan tarafim.Bana su getirirken ofladı diye bardağı kırdım. Bi daha yapmadı
Kaka yapamadığı için sıkıntı veriyordur canımKizlar 2 gundur cildircam ya. Emerken birakip agliyor. Asiri gazi var ve 3 gundur kaka yapmadi. Tepinip tepinip kusuyor. Cok zormus valla ne zaman buyuyecek bunlar ben simdiden bittim ya 1 rahat yok mu bu hayatta
Benimki 12. Haftayı komple grip olarak geçirdiKızlar benim oğlum bugün çıldırmış durumda. Gece de uyudu ama mırıldana mırıldana sonra sabahın 6sında kalktı kaka yaptı birdaha uyumadı. Sürekli huzursuz yere bıraktık mı ağlıyor. Memeyi zor tutuyor. Ayakta gezinirsem emiyor. 12. Hafta atağı başladı sanırım. 12. Haftada sizinde böyle oldu mu
Hiç sanmıyorum canım. Benimki de hiç uyumuyordu ama kilo alıyordu. Gerçi emerken göğsümde gözü hep kapalı oluyo onu uykudan sayarsak bilemicemKızlar bişey sormak istiyorum kafama takılan, bizim kiz 1 hafta sonra 4 aylik olcak gündüz 1 saat ancak uyuyor bazen hiç uyumuyor. Acaba gündüz uykusu kiloya etki yapıyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?