Bu arada ikili test konusunda yazanlar olmuş,ben yaptırdım 37 yaşıma göre iyi dediler risk için.. Ama Harmony yaptırmak isteyip istemediğim soruldugunda 'hayir' dedim. Şöyle aslında durum: bu testlerde riski doğum öncesi bilmek istiyorum diyenler sonuna kadar gidebilir,ya da çıkacak riskin oranına göre karar alacaklar testleri detaylıca yaptırmak isteyebilir. Ben normal prosedür olarak ikili yi yaptırdım, 16-18 arası diğer detaylı taramayı yaptıracağım,sadece siradan prosedür gereği ve bilme arzumdan dolayı.. Yoksa yuksek risk çıkarsa gebeliği sonlandırma kararı alacağımdan değil. Herkesin kendi bakış açısı. Ben bu testler sonucunda vazgeçme kararı alanları da anlıyorum ama kendim her koşulda hayatımı açtım bu varlığa, risk olsa bile her haliyle kabulüm diyorum. Can sıkıcı konular olabilir ama bu süreçte hepimizin aklından geçiyordur bu testler. O yüzden yazmak istedim. İkili yaptırmak istemiyorum diyenler de oluyor ama bu testler aynı zamanda detaylı ultrason olduğu için önlem ve kontrol amaçlı bizim lehimize.. Devamında izlenecek yolu en iyi Dr bilir. İş gelip amniyosenteze ya da risksiz ama pahalı olan Harmony testine varacaksa orada durup " ben risk çıkarsa eyleme geçecek miyim" demek lazım,yoksa bunlara gerek yok. Ne amaçla olası defektleri bilmek, öğrenmek istiyoruz,bunu bilerek başlamak lazım(mış) bu testlere. Herkese bol şans! Uzun oldu,sorry:)