2018 yılında tüp bebek yaptırmayı düşünenler burayaaaaa

Merhabalar benden de. Ne zormuş böyle sıkıntılar allah tüm dertlerimize derman olsun öncelikle. Bende yeni evliyim 4 aylık ama gelişi güzel öğrendik çikolata kistim var fsh yüksek 15 amh düşük 0.81. Tüp bebeğe başladık. Dr bir tane yumurta gördü.göbekten minapus yapıyorum 7 gündür. 6. Günde yumurta 12.5 ti boyu. Şimdi pazartesi yine gidicem. E2 de 144 tü dün. Bu akşam koruyucu iğneyide yapçam bakalım. Yaşım 30 bakalım o tek yumurtam inş kalitelidir. İnş güzel sonuçlanır. Psikolojik olarak çok kötüyüm. Sürwkli dua ediyorum allahım inş nasip eder.

Paylaşacak başka kimsem yok buraya yazmaktan başka. Eşim ve benden başka kimse bilmiyor tüp bebek olayını. Eşim de şuan bu süreçte yanımda değil. Mecburen yurt dışında çalışmak zorunda. Bazen telefonu çekmiyor konuşamıyorum bile. Çok zor bir süreçten geçiyorum. Tek başıma dr gidiyorum sonuçları tek başıma hazmediyorum. Kimseyle paylaşamıyorum kimse teselli edemiyor. Eşimde oralarda merakla bekliyor arayabildiğinde ancak öğrenebiliyor. Sanki kaldıramıyacağım bu süreci çok zorlanıyorum. 4 aylık evliyim sadece ne umutlarla evlendik mutlu mesut bi hayat sürecektik. İkimizde çok istiyoduk çocuğumuz olsun. Ama bir sene içinde kendiliğinden olur die planlı deildi yani bir sene içinde tutarsa tutar dioduk tutmazsa sıkıntı değil ikinci sene planlı yaparız dioduk. Ama evlendik 2 ay erken gelince adettim dr gitmek istedim çünkü sürekli düzenli geliyordu ilk mez bmyle bişi ile karşılaşınca tedirgin oldum nie erken gelebilir die hatta düğün stresine yorduk kesin ondandır die ama bana malum olmuş galba bi dr ye gidelim dedik gittik ve tüm problemleri öğrendim ve hayatımın tüm mutluluğu uçuverdi. O güzel hayaller 2,5 ay sürdü sadece sonra koşturma en az 4 dr ye göründüm hepsi aynı şeyi söyledi çikolata kisti fsh yüksek ve amh düşük bir an önce tüp bebeğe başvurun dedi. Bide başvurduk işlemler adet beklemek derken yine 2 ay geçti 5 martta dr bir tane yumurta gördü sadece bir tane tüp bebek ile bile tutma ihtimali yüzde 15 dedi tek avantaj yaş mış 30 yaşındayım.7 gündür ilaç kullanıyorum karından minepur 375 mlg sadece bir yumurta ile olur mu benim bebeğim. Ben hiç güçlü bir insan değil. Normalde de değildim. Biri sadece sesini yükseltse bile ağlıyordum. Okadar güçsüz kırılganım ki şimdi bunları nasıl kaldırıyorum bende şaşırıyorum. Ama sanki kaldıramıycam gün geçtikçe kötü oluyorum eşim iki haftadır yom ve 3 ay daha olamıyacak spremlerini dondurdu gitti inş o bir tanecik yumurtama allahım can üfler ve bizim bir bebeğimiz olur. Tek başına çom zor bir süreç. Eşim ile haberleşemiyoruz bile kaç gündür ve ben kimseye sıkıntımı anlatamıyorum. Her gün kaç kez ağladığımı ben bilmiyorum. Dualarımı ağlayarak okuykrum elimde olmadan tutamıyorum kendimi. Napçam hiç bilmiyorum.

Dermansız derde mi düştün arkadaşım ne bu böyle içim daraldı. Az sakin ol kendine gel sanki çaresizsin demişler. Tek yumurtayla yapma transfer sende biriktir. Kendini toparla eşin gelsin sakin kafayla mutlu olduğun zamanda transfer ol. Bu kafayla nasıl tedavin başarılı olsun ki. Baksana dünyan yıkılmış sanki nolmuş. Bu kadar yıkılacak ne var. Bak tedavi görebiliyor çaresine bakabiliyorsun. Doktordan bir müsaade bile isteyebilirsin bir süre kendine gelmek için. Böyle tedaviye başlanmaz önce sakin olmak için Allah'a dua et. Hakkında hayırlısı olsun.

Biriktirecek başka yumurta yok arkadaşım. Dr ye çoğlacakmı ilaçla diğe sorduğumda hayır biz sadece gördüğümüzü büyütebiliriz dedi o yüzden biriktirme şansım yok. Hatta bi ara o yumurta değil kist bile olabilir dedi. Ama ilaçla boyu büyüyünce yumurtadır büyük ihtimal dedi. Yani tek şansım panik olmamak elde değil. Beklemwk içinde zaman yok o tek yumurtayı da kalbedemem. Evet çok karamsar bakıyorum ama benim yerimde kim olsa karamsar bakardı. Dr her kontrolde işimiz zor diyip duruyor. Aöa allah büyük diyorum hep inş o tek yumurta ilede başarıcam ama çok zor bir süreçten geçerek.

Havuz yöntemi diye bişe var bir araştır doktorun kim birde bu kadar moral bozucu bir doktor olamaz daha gerçekçi yaklaşmalı hastasına. Sana biraz para gözüyle bakıyor olabilir.

Kendini topla senin durumumda binlerce insan var amh düşük ama daha düşüklerle gebe kalan var daha yüksek değerle kalmayan da.Bu işler nasip kısmet ve zor bir süreç hemen olabilecek birşey değil o yüzden topla kendini ve bir kaç kez denerim diye düşün.Bizim hiçbir sorunumuz yokken ve 4yıldır uğraşıyorum 3tüp negatif ve benimde eşim yurtdışında şuan bende 3. Denememe yalnız başlayacağım ama moralimi yüksek tutuyorum. Tedaviye yeni başlamışsın eğer negatif sonuçlanırsa ki olmaz inşallah önce kendine vitaminler al ki yumurtaların kaliteli olsun arı sütü polen propolis multivitamin koenzim balık yağı bunlar yumurta kalitesi için beslenme alışkanlıklarını falan gözden geçir bunlarda tedaviyi etkileyen şeyler.en önemlisi olumlu düşün

Haklısın galba ama işte hazmetmem zor oluyor biraz inş kendimi toparlıycam. Dr den bir kez güzel bişi duysam o bile yetecek şimdilik. Bakalım hakkımkzda hayırlısı allah inş dualarımızı kabul eder. Çünkü ancak o ol derse olur. Çünkü herşey düzgün bile olsa allah olma dedikten sonra olmuyor işte. Allah büyük inş güzel günler gelicek.

N Nolurgel ahh canim benim..taze bi gelin olarak bu yasasiklarini hazmetmen kolay degil..esinin yaninda olmamasi en zoru..hayallerin yarim kalmis gobi hissetmen cok normal amaaaa....
Anladigim kadariyla inancli birisin..Allaha sigin be bol bol dua et..cunku doktorlar ne derse desin O'nun icin imkansiz hiçbir sey yok..dedigin gibi ol der ve olur..
Biraz kendimden bahsetmek istiyorum ki kendini bu kadar burakma diye..
7 bucuk yillik evliyim..5 yildir falan cocuk istiyoruz..hastaneler kontroller..esimin degerleri ve sperm kalitesi sorunlu ama öyle hamile kalmama engel olacak kdr da degil..neyse baktik olmuyo hemen tüp e karar verdik..4 tane denemeye yaptik 3u negatif bi tanesi yarım kaldi malesef..en iyi doktorlara gittik..kesin olur, en kolay hastalardansiniz dediler ama olmadi..cok üzüldüm, cok yiprattim kendimi ama anladim ki her seyde var bir hayır..gecrn sene kanser hastasi oldugumu hatta son evrede olduğumu öğrendim..
O halde bile menopaza girersem kemoterapiden sonra cocuk icin hiç sansim kalmayacak diye agladigimi bilirim..ne aci ki gözümü kör etmis cocuk isteği..o
Ölümle burun burunayken bile cocuk düşünmek..simdi cok kiziyorum kendime..bu süreci sirf bu kdr üzülüp yipratmam tetikledi..hem bi cocugum olsaydi daha zor atlatirdim bu sureci eminim..hem elimde olanlarin ne kdr degerli oldugunu gordum..Rabbimin verdikleri o kdr guzel ki vermedikleri icin tasalanmaktan görmemişim bunlari yazik..
Diyeceğim o ki Rabbim ayarlıyor her seyi..biz sadece oynuyoruz.guzellileri gormeye calisarak akisina birak..elinden geleni yap olmuyosa Rabbime birak..hem bazen vermedigi, bazen verdigi imtihan..
(COK UZUN OLDU.. ÖZÜR DILERIM)

Doktorunuz kim, ayrıca normal yolla deneyebilirdniz bi süre eşinizin değerler iyi ise olmaz diye birşey yok çünkü

Bugün dg ye gittim. Bir yumurta 17 ml büyümüş. Kan sonuçlarımada internetten baktım. E2 244 Lh 1.80 progesteron da 0.3 nasıl acaba değerler. Öğleden sonra arayıp çağıracaklar ilaç kullanımı konusunda bilgi vericekler.

Doktorun kim hangi merkeze gidiyorsun

Çok üzgünüm gerçekten çok zor günler geçirmişsiniz. Allah yardımcınoz olsun. Gerçekten allah ne yazıyorsa kaderimize onu yaşıyoruz. Umarım herşey yolun
Doktorun kim hangi merkeze gidiyorsun
Medicana ya gidiom selman laçin dr ama bu gün başka bi dr kontrol etti ama.

Merkezde karar vermek için biraz acele etmiş olabilir misin?? Başka nerelerle görüştün hangi doktorlara gittin hepsi hemen acilen başla mı dedi?? Yani yanlış yönlendirme var gibi geldi bana senin durumun için. Mesela bu ay tek yumurta olmuş olabilir evet ama havuz yöntemi kullanıp embriyo biriktirilebilir şuan bir tane olması bu hayatının son yumurtası demek değil anlatabiliyor muyum? Birde kist için bir macun var onu kullanabilirsin birçok kişi faydasını gördü görüyor doğal yolla hamile kalan bile var istersen özelden yaz söylerim.

Tüp bebek merkezi için tek bir merkeze yönlendirildik ve başladık hemen. Bu problemi öğrenince 4 doktora göründük ilk i özeldi ikincisi devlet son ikisi de özel . İlk i 6 ay normal dene dedi somra tüp bebek dedi. Devlet hemen tüp bebek dedi sonra ki iki özel dr de hemen tüp bebek dedi ve son gittiğimiz özel dr bu merkeze yönlendirdi. Bizde internette ykrumları okuduk sadece bu dr için olumsuz bir yorum görmedik hata bir çok kişi iyi diye yazmış bizde güvendik gittik. Şimdilik kötü diyemem adamın kafası karışıyor beni her gördüğün de zor vakasınız diyor. Neyin ne olduğu belli değil diyor. Yumurtamı kist mi anlayamıyor. Bakalım inş herşeyin hayırlısı olacak allah büyük. İnş güzel sonuçlanırsa bir mucize olacak. allahın her yarattığı şeyin bir mucize olduğu gibi. İnş güzel şeyler olursa yazarım yine buraya.

Aynen canım hayırlısı olsun ama kendini bu kadar üzme ne kadar zor durumda olan insanlar var sonunda bebeklerini kucaklarına aldılar.

Kizlar merabaa..
Benim ikinci negatif denememden sonra doktorum histereskopi yapıp rahme çizik atalım dedi? Bunda şans nedir çünkü bana iki sene önce yapıldı temiz cıktı ama simdi doktorum yenilemek istedi..hemde çizik atıp şansı artırmak adına.. sizce yaptırsam mi hamilelige olumlu etkisi var midir?

Arkadaşım yaşandıkların çok zor biliyorum ama sakın umutsuz olma Rabbim nasip ettikten sonra herşey olur.

Benim bir arkadaşım sadece bir yumurtayla hem de ilk denemesiyle ikiz bebek sahibi oldu. Rabbim bizlere de nasip eder inşallah.

Bende çok zor zamanlar gećirdim hala da geçirmekteyim ve 2. Tűp bebeği deneyeceğiz inşallah bu denemem için ilk başta bende hiç yumurta gőrűnmemişti ama sonrasında biri daha kűçűk olmak űzere 3 yumurta oluşmuş sizin yaşınız da çok genç hem Rabbim en kısa zamanda hepimize gűzellikler nasip etsin.

Yakında yumurtalarım toplanacak arkadaşlar benim için dua ederseniz çok sevinirim.

Slm canım ben çok duydum o çizik atma olayını ve genelde hep olumlu olduğunu öğrendim. Kendiliğinden hamile kalanlar bile vardı çizik atıldıktan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…