2018'de boşanmaya niyetli olanlar, gelin birlik olalım...

Çok teşekkür ederim
Zor süreç avukatımda dedi kesenin karar bekleme nerden bakarsan 1 yıl sürer dedi
Karşı taraf bir çirkefleşme sorma yapmadığı oyun iftira kalmadı
Bakalım ilk celsede hakim ne diyecek

Anladığım kadarıyla dilekçelerde sunduğumuz kanıtları yani delilleri hakim sonraki celsede incelenmek üzere demiş doğrumu anlamışım

Anladığım kadarıyla dilekçelerde sunduğumuz kanıtları yani delilleri hakim sonraki celsede incelenmek üzere demiş doğrumu anlamışım
İlk duruşma önduruşma gibi oluyormuş zaten, dilekçelerimizde yazdıklarınızdan emin misiniz, son kararınız mı diye soruyor anladığım kadarıyla. Ve taleplerinizi, nafaka, tazminat gibi.
Davanızın açıldığı adliyenin yoğunluğu da önemli sürenin uzamasında. Bizim 2.duruşma ilkinden 3,5ay sonraya mesela.
Bizimki de çirkefleşti, saçma sapan iftiralar atıyor artık diyecek bi şey bulamadığı için. Zaten boşanmayı bile zorlaştırdıklarından belli bu evliliklerin bitmesi gerektiği. O yüzden hakimler de fazla uzatmasa ne iyi olur. Hayırlısı

Ne gerek var demi
Adam gibi yoluna git işte
Bu iftiralar yalanlar
Bizimkide hayat hikayesini anlatmış dilekçelerde
Bir tane doğru düzgün delili yok
Ama Allah büyük
Peki şahitler aynı celsedemi dinleniyor

Ne gerek var demi
Adam gibi yoluna git işte
Bu iftiralar yalanlar
Bizimkide hayat hikayesini anlatmış dilekçelerde
Bir tane doğru düzgün delili yok
Ama Allah büyük
Peki şahitler aynı celsedemi dinleniyor
2.duruşmada şahitler ve varsa diğer deliller incelenecekmiş. Duruşmalar zaten kısa sürüyor diyorlar ama zaten çok az konuşacaklar heralde. Neyi gördüker, neye şahit oldular onu anlatırlar sanırım. 3.duruşma da olur ve iyi ihtimalle 3.de karar verilir ancak sanırım. Şahitlerin konuşmasından pek bi şey çıkmaz, yeni deliller isterse, karşı tarafın da uzatmak için yaratıcı iddiaları olursa daha da uzar. Şu an her şey belirsiz mesela benim için.

Tamam anlatacagim detayli bir sekilde insAllah

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah
Benim daha ilk celsem bile olmadı
Orda neler oluyor Birazcık Bilgi verebilirmisiniz
Benim dava cekismeli iceri girdik karsi tarafin avukati grlmisti sadece tazminat ve takilari yazdirdi hakim birde gun verdi bukadr

Benim dava cekismeli iceri girdik karsi tarafin avukati grlmisti sadece tazminat ve takilari yazdirdi hakim birde gun verdi bukadr

Tazminat ve takıları yazdırdı Derken canım
Orasını tam anlamadım
Tazminat ve nafaka talebini sormuştur. Düğünde takılan takıların tamamı geline ait olduğu için takıların miktarını belirtmişlerdir. (Takılar için şahitin beyanı ve düğüne ait fotoğraf veya video kaydına göre bilir kişi raporu da verilecek bizde.)

Evet aynen bu sekilde

Bende ilk duruşmayı ocakta atlattım.cok kısa sürüyor 5 dak kadar avukatlar konuşuyor bize pek birsey kalmıyor. Çocuğum için nafaka bağlandı.deliller ve tatanıklar dinlenmek üzere 2.durusmaya ertelendi.avukatim ilkine gelmene gerek yok ama istersende gel dedi.bende gittim hem onun gelmeyeceğini tahmin ettiğim için o yokken alisayim ortama dedim. Hemde görsün bakalım hakim benide (benim cussemide) onun cussesinide hersey beni susturmaya çalışırken olmuş vurmamis!!!
Nisanin 19 unda 2.durusmam var bakalım nasıl olacak bilmiyorum.2.mahkemesi olan varsa anlatsın bize. Ben size dava öncesi olanlardan bahsedeyim.gecen hafta mahkeme pedegogu aradı. Benimle gorusecekmis adliyeye çağırdı. Kızımın yaşı küçük olduğu için gerek yok dedi.(3yasinda) çocuğun yaşı büyük olunca onuda cagiriyorlar. Orda anlattım evliligim içinde yaşadığımız sıkıntıları neden bu noktaya geldigimizi falan. Bu arada eski eş kisisiylede gorusuyorlar. Ama ayrı günlerde saatlerde. Bu sanırım bir nevi bilir kişi raporu oluyor hakim kısaca bunu okuyacak ve karar verecek.
Bu haftada eve gelecek evime kızımın yaşadığı ortama bakacak. Kizimla sohbet edecek.evde bakan kişiyle konuşacakmis falan. Sonrada mahkeme hadi bakalım hayırlısı

Açtığınızı konuyu da okudum. Geçmiş olsun diyebilirim ancak geçmediğini de biliyorum...
Mahkeme süreçlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Sürecin bu şekilde olacağından hiç bahsetmemişti avukatım. Pedagogun görüşmesini daha önce duymamıştım. 7-8yaşına gelince mahkemeye çıkarıp kiminle yaşamak istediği soruluyor ama küçükse anneye veriliyor eğer ekstra bir durum yoksa diye biliyordum. Benim kızım 2.duruşma vaktinde 22aylık olacak belki bizle de görüşür pedagog. Çok iyi bir uygulamaymış, umarım faydalı da olur aileler için.
Bu arada tazminat, takı, nafaka gibi haklarınızdan vaz geçmediniz değil mi?

Offf insan bu konuları kimseyle konuşamıyorda.

Ben bunara duygusal dönemdeyim, sanırım hormonların etkisiyle eşimi özlediğimi hissediyorum. Bi mucizr olsa.....

Offf insan bu konuları kimseyle konuşamıyorda.

Ben bunara duygusal dönemdeyim, sanırım hormonların etkisiyle eşimi özlediğimi hissediyorum. Bi mucizr olsa.....
Yaa kıyamam hamilesiniz hem de. Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Özel değilse bu durumda neden boşanıyorsunuz, en azından doğumu beklemiyor mu eşiniz. Evladınız sizin mucizeniz olsun, evliliğinizin sonucu her ne olursa olsun huzur getirsin size.

Çok alıngan ve bencil bir eşim vardı. Her şeyde kavga çıkarıyordu saçma sapan. Hamileyken bu durum iyice arttı. İyice ipleri eline almak istedi sanırım. Son olarak her tartışmada bebeği aldır boşanalım demeye başladı, zorladı bu konuda beni. Bende en son dayanamadım bir elbisemi alıp ailemin yanına gittim. Ertesi gün kendisi tüm eşyalarını alıp evi terk etmiş. Bi iki gün sonra geldi özür dile benden barışalım diye. Kabul etmedim. 2 hafta sonra yine aynı şey, çözüm yolu sunmuyor sadece özür dile bidaha yapmayacağını söyle diyor. Bahanesi de benim asabi olmam. Bu kadın neye sinirleniyor umrunda değil. Yine kabul etmedim aile terapisti vs olmazsa dönmem sorunları çözmeden dedim, kendinde hata olduğunu kabul etmedi hiç ve o günden itibaren 3 ay boyunca ne beni ne bebeği aramadı sormadı. Dava açtım, celbi gitti karşı dava açtı o günden sonra bebeği sormaya başladı, davada tam kusurlu olduğu için taktiksel. İki defa yüzyüze görüştük sonra hala sevdiğimi farkettim, o da benzer bi şey söyledi, böyle olunca görüşmemeye karar verdik etkilendiğimiz için. Öyle işte be affediliyo ne barışılıyor.. berbat bir haldeyim....

Kusura bakmayın ama özlemenize sebep hormonlardan dolayı duygusallaşmam gibi yazmışsınız peki o günkü tartışma da duygusal tepki verdiğinizden dolayı olabilir mi?
Bebeği aldır tripleri yanlış ama onun dışında aranızda iletişim eksikliği var gibi geldi bana sadece. Bu sebeple yuvanızın yıkılmasına gerek göremedim ben. Bana düşmez tabi ki, belki anlatmadıklarınız da vardır ama hem kendiniz için hem de doğacak bebeğiniz için tekrar denemeniz doğru olmaz mı. Eşinizden özür dileseniz o da diler hatta bence. Ama mutlaka bir terapiste gidin ardından. Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama hani belki oturmamıştır bir şeyler henüz. Üstüne bir de çocuk sorumluluğu eklenince paniklemiştir, sizi anlayamamıştır. Aile büyükleriniz de kendi halinize mi bıraktılar. Siz sevgili değilsiniz şu an boşansanız bile çocuk için görüşmeniz gerekecek. Aile terapistine gitmeden önce hatta kendiniz bir psikoloğa gitseniz, şu an sağlıklı düşünüyor musunuz bir uzman değerlendirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…