- 5 Ocak 2018
- 609
- 615
- 103
Çok teşekkür ederimİlk duruşmaya ben gitmedim, avukatım gelmene gerek yok demişti diye. Bana duruşma tutanağını gönderdi ama sonradan. Orda da yazdığı kadarıyla dava dilekçelerimizi sormuş hakim, itiraz etmeyip onaylamışız iki taraf da, sulh var mı diye sormuş, yok. Karşı tarafın talebi olmuş, çocuğun velayetini, bu mümkün değilse görüş saatlerinin arttırılmasını diye. 2 saat arttırmış. Çocuk için nafakaya karar vermiş ve sonraki duruşmada tanıklar dinlenip, kanıtlar incelenmek üzere ertelenmiş.
Daha kaç duruşma sürecek, daha ne kadar stres yaşanacak bilmiyorum. Çocuğum için en doğrusu ne zaman ve nasılsa öyle işlesin süreç diye dua ediyorum. Yanlış evliliğin sonucunu masum bir çocuğun çekmesi çok zoruma gidiyor ama ne kadar telafi edebilirsem artık : (
İlk duruşma önduruşma gibi oluyormuş zaten, dilekçelerimizde yazdıklarınızdan emin misiniz, son kararınız mı diye soruyor anladığım kadarıyla. Ve taleplerinizi, nafaka, tazminat gibi.Anladığım kadarıyla dilekçelerde sunduğumuz kanıtları yani delilleri hakim sonraki celsede incelenmek üzere demiş doğrumu anlamışım
Ne gerek var demiİlk duruşma önduruşma gibi oluyormuş zaten, dilekçelerimizde yazdıklarınızdan emin misiniz, son kararınız mı diye soruyor anladığım kadarıyla. Ve taleplerinizi, nafaka, tazminat gibi.
Davanızın açıldığı adliyenin yoğunluğu da önemli sürenin uzamasında. Bizim 2.duruşma ilkinden 3,5ay sonraya mesela.
Bizimki de çirkefleşti, saçma sapan iftiralar atıyor artık diyecek bi şey bulamadığı için. Zaten boşanmayı bile zorlaştırdıklarından belli bu evliliklerin bitmesi gerektiği. O yüzden hakimler de fazla uzatmasa ne iyi olur. Hayırlısı
2.duruşmada şahitler ve varsa diğer deliller incelenecekmiş. Duruşmalar zaten kısa sürüyor diyorlar ama zaten çok az konuşacaklar heralde. Neyi gördüker, neye şahit oldular onu anlatırlar sanırım. 3.duruşma da olur ve iyi ihtimalle 3.de karar verilir ancak sanırım. Şahitlerin konuşmasından pek bi şey çıkmaz, yeni deliller isterse, karşı tarafın da uzatmak için yaratıcı iddiaları olursa daha da uzar. Şu an her şey belirsiz mesela benim için.Ne gerek var demi
Adam gibi yoluna git işte
Bu iftiralar yalanlar
Bizimkide hayat hikayesini anlatmış dilekçelerde
Bir tane doğru düzgün delili yok
Ama Allah büyük
Peki şahitler aynı celsedemi dinleniyor
Rica ederim. Gelişmeler olursa yazalım, en azından örnekleri görüp stresimiz azalır.Valla çok karışık durumlar ya
Allah yardımcımız olsun
Çok teşekkür ederim canım
Evet cekismeli davaÇekişmeli falan mı? Neden tanıklar dinlenecek?
Tamam anlatacagim detayli bir sekilde insAllahBenim dava açılışından 6ay sonraya ilk duruşmam olmuştu, 3,5ay sonraya 2.duruşmaya gün verildi. O da temmuzda olacak, o zamana kadar sizinki biter bile inşallah. 2.duruşmada size de soru soracak mı hakim, nasıl geçecek oturum merak ediyorum. 2.duruşmanızdan sonra biraz anlatabilir misiniz? Benim gibi süreci merak edenler için faydalı olabilir. Hayırlısıyla az stresli bir boşanma olur inşallah
Benim dava cekismeli iceri girdik karsi tarafin avukati grlmisti sadece tazminat ve takilari yazdirdi hakim birde gun verdi bukadrHakkınızda hayırlısı olur inşallah
Benim daha ilk celsem bile olmadı
Orda neler oluyor Birazcık Bilgi verebilirmisiniz
Tazminat ve takıları yazdırdı Derken canımBenim dava cekismeli iceri girdik karsi tarafin avukati grlmisti sadece tazminat ve takilari yazdirdi hakim birde gun verdi bukadr
Benim dava cekismeli iceri girdik karsi tarafin avukati grlmisti sadece tazminat ve takilari yazdirdi hakim birde gun verdi bukadr
Tazminat ve nafaka talebini sormuştur. Düğünde takılan takıların tamamı geline ait olduğu için takıların miktarını belirtmişlerdir. (Takılar için şahitin beyanı ve düğüne ait fotoğraf veya video kaydına göre bilir kişi raporu da verilecek bizde.)Tazminat ve takıları yazdırdı Derken canım
Orasını tam anlamadım
Evet aynen bu sekildeTazminat ve nafaka talebini sormuştur. Düğünde takılan takıların tamamı geline ait olduğu için takıların miktarını belirtmişlerdir. (Takılar için şahitin beyanı ve düğüne ait fotoğraf veya video kaydına göre bilir kişi raporu da verilecek bizde.)
Açtığınızı konuyu da okudum. Geçmiş olsun diyebilirim ancak geçmediğini de biliyorum...Bende ilk duruşmayı ocakta atlattım.cok kısa sürüyor 5 dak kadar avukatlar konuşuyor bize pek birsey kalmıyor. Çocuğum için nafaka bağlandı.deliller ve tatanıklar dinlenmek üzere 2.durusmaya ertelendi.avukatim ilkine gelmene gerek yok ama istersende gel dedi.bende gittim hem onun gelmeyeceğini tahmin ettiğim için o yokken alisayim ortama dedim. Hemde görsün bakalım hakim benide (benim cussemide) onun cussesinide hersey beni susturmaya çalışırken olmuş vurmamis!!!
Nisanin 19 unda 2.durusmam var bakalım nasıl olacak bilmiyorum.2.mahkemesi olan varsa anlatsın bize. Ben size dava öncesi olanlardan bahsedeyim.gecen hafta mahkeme pedegogu aradı. Benimle gorusecekmis adliyeye çağırdı. Kızımın yaşı küçük olduğu için gerek yok dedi.(3yasinda) çocuğun yaşı büyük olunca onuda cagiriyorlar. Orda anlattım evliligim içinde yaşadığımız sıkıntıları neden bu noktaya geldigimizi falan. Bu arada eski eş kisisiylede gorusuyorlar. Ama ayrı günlerde saatlerde. Bu sanırım bir nevi bilir kişi raporu oluyor hakim kısaca bunu okuyacak ve karar verecek.
Bu haftada eve gelecek evime kızımın yaşadığı ortama bakacak. Kizimla sohbet edecek.evde bakan kişiyle konuşacakmis falan. Sonrada mahkeme hadi bakalım hayırlısı
Yaa kıyamam hamilesiniz hem de. Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Özel değilse bu durumda neden boşanıyorsunuz, en azından doğumu beklemiyor mu eşiniz. Evladınız sizin mucizeniz olsun, evliliğinizin sonucu her ne olursa olsun huzur getirsin size.Offf insan bu konuları kimseyle konuşamıyorda.
Ben bunara duygusal dönemdeyim, sanırım hormonların etkisiyle eşimi özlediğimi hissediyorum. Bi mucizr olsa.....
Yaa kıyamam hamilesiniz hem de. Allah yardımcınız olsun, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Özel değilse bu durumda neden boşanıyorsunuz, en azından doğumu beklemiyor mu eşiniz. Evladınız sizin mucizeniz olsun, evliliğinizin sonucu her ne olursa olsun huzur getirsin size.
Kusura bakmayın ama özlemenize sebep hormonlardan dolayı duygusallaşmam gibi yazmışsınız peki o günkü tartışma da duygusal tepki verdiğinizden dolayı olabilir mi?Çok alıngan ve bencil bir eşim vardı. Her şeyde kavga çıkarıyordu saçma sapan. Hamileyken bu durum iyice arttı. İyice ipleri eline almak istedi sanırım. Son olarak her tartışmada bebeği aldır boşanalım demeye başladı, zorladı bu konuda beni. Bende en son dayanamadım bir elbisemi alıp ailemin yanına gittim. Ertesi gün kendisi tüm eşyalarını alıp evi terk etmiş. Bi iki gün sonra geldi özür dile benden barışalım diye. Kabul etmedim. 2 hafta sonra yine aynı şey, çözüm yolu sunmuyor sadece özür dile bidaha yapmayacağını söyle diyor. Bahanesi de benim asabi olmam. Bu kadın neye sinirleniyor umrunda değil. Yine kabul etmedim aile terapisti vs olmazsa dönmem sorunları çözmeden dedim, kendinde hata olduğunu kabul etmedi hiç ve o günden itibaren 3 ay boyunca ne beni ne bebeği aramadı sormadı. Dava açtım, celbi gitti karşı dava açtı o günden sonra bebeği sormaya başladı, davada tam kusurlu olduğu için taktiksel. İki defa yüzyüze görüştük sonra hala sevdiğimi farkettim, o da benzer bi şey söyledi, böyle olunca görüşmemeye karar verdik etkilendiğimiz için. Öyle işte be affediliyo ne barışılıyor.. berbat bir haldeyim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?