zameboz canım çok geçmiş olsun inşallah daha fazla kısalmadan hallolur herşey yoluna girer bende çok tedirginim en son 16. Haftada ölçüldü rahim ağzım geçen ayrımtılı ultrasona girdim rahim ağzı tam kapalı dedi ama uzunluğunu ölçmedi doktor

Cok sagol canım Rabbim hepimize vaktınde Doğum nasıp etsin inşllh Aynı 16.haftada ölçmüştü iyi demişti. Dün 20+3 de ayrıntılı ultrason yaptı ölçmedi rahim agzını. Tam kalkacakken ben sordum dr bey nasıl rahim agzım diye o zaman ölçtü ve sonuç böyle çıktı. Bol bol dinlen dedi ve pruloton verdi

Ayyy karnın o kadar çabuk inmeye başlıyor olmasına çok sevindim. Ben zaten normalde göbekliydim iyice göbüşlü kalırım diye korkuyorum. Spor yapmayı filanda sevmem zoraki yaparım

Keşke bende sorsaydım ya inan pişman oldum şu an sormadığıma bana rahim ağzın kapalı erken doğum va gibi bir durum söz konusu değil şu an dedi perinatolog ama ölçüm yapmadı

Bide senin kullandığın herhangi bir ilaç var mı canım ben 12. Haftadan beri haftada bir progestan iğne vuruluyorum son 4 gündür de magnezyuma başldım

Kızlar merhaba 21.haftada ayrınrılı uştrasona girdik bebeklerimin ikisi de baş aşağı pozisyonda duruyorlardı doktorum herhangi birşey demedi acaba bu durum sorun yaratır mı

Amin canimmm bakalim minik hanim banyoyu sevecek mi
Kesin sevmez, benimki hiç sevmiyor
[/QUOTE]
Buyuk oglum cok sevmisti insallah kardesleri de sever
Ayyy karnın o kadar çabuk inmeye başlıyor olmasına çok sevindim. Ben zaten normalde göbekliydim iyice göbüşlü kalırım diye korkuyorum. Spor yapmayı filanda sevmem zoraki yaparım
Benim bu sefer odemlerim cok oldu canim anca geciyo gibi. Kiminin karni ki benim ilk oglumda oyle oldu cabuk indi 4.ayda geri 47ye dusmustum karnim falan zaten kalmamisti. Mesela kiz kardesim iri de bi yapisi var dogumdan sonra veremedigi gibi daha da sisti 10 aylik oldu kizi. sarsa bile karni her yeri duruyor. Biraz yapisal ve dikkat etmeye bagli kalip kalmamasi

22.hafta civarı birşeyim yoktu bayram dönüşü iyi idi kısalık.bir sonraki muayene de 1 cm e kadar düşmüş. Hiç ağrı kasılma sancı çekmedim. Rutin kontrol de belli oldu geç kalınmasa dikiş atılırdı hem hafta olarak geç kalmışım hem açılan t kısmı hunileşme olan yere bebeğin suyu kesesi girmiş. Doktor dikiş atarsam patlar bebekler gelir dedi. 1 cm de sabitlemek için ilaç tedavisi görüyorum pazar taburcu olup evde istirahat e devam ede Eğin muhtemelen. Ben aralarında kan tranfizyonu olabilir diye korkarken. Benim rahim ağzı kısalmış gitmiş aklıma gelmezdi daha haftam 25.Allah kimsenin başına vermesin kimsenin, Amin.

Tüp bebek ve ikiz başlı başına risk miş. Taaa tutunma evresinden bizlerin sınavı sadece bu olsun sağlıklı alalım yavrularımızı. Benimde tüp bebek ikiz 25.haftada açılmayı fark ettik bir 3 hafta içinde ne olduysa olmuş 1 cm e düşmüş. Yatarak inşallah ikimizde 29 30 34 36 ları görürüz canim. Progestan iğne progestan oral olarak hap adalat ciğer geliştirici iğne şeklinde şimdi tedavim devam ediyor 4.günüm. Aman sende hep yat valla ne yapacağımızı şaşırdık

Benimki de oyle kac defa 3 saati gectik çok korkutuyor beni
Agız kenarını ogrendim ayak bilegini de yapcam

Baska onerisi olan varsa lutfen yazsın
Bana kulağıyla oyna, ayak tabanlarını okşa, birde yan yatır hızlı hızlı sırtını sıvazla ve cene altına dokun demişti doktor
Canım annen gittimi?

Kızlar bebek doğduktan sonra artık çocuk doktoruna mı gidilmeye başlanıyor kontrole? Kadındoğum doktoruna da kontrole gidiliyor mu?
Bebek icin cocuk doktoruna kendin icin 5.ve 40.gun (bu arada ekstra bisey olmazsa) kadin doguma gidip kontrol oluyosun canim. Bebekler icindr 5.gun 15.gun 1.ay 2.ay diye rutin kontroller oluyor

Kizlar bu bayram tutturmus esim koye gidicez diye. Sabah anneme dedim uzun yol bebeklerin 40i ha cikti ha cikacak oluyo o zamana. Hava sicak arabada cam acamam klima acamam hasta ederim nasil geleyim dedim annemde haklisin esinle konus dedi. Aksam konusu acildi annem buyuk olarak lafini dinletir esime diye konuya girmedim sabah bana haklisin diyen kadin aksam damadina dolma sararim sunu yaparim bunu yaparim diyo esimde illa gidicez diyo. Bende aksam serinligine cikip gece yolculuk yaparsak o zaman belki ama seninle cam acma sigara icme kavgasi yapamam yaparsan hic cikmayalim bosuna canimi skma iki bebekle dedim.

Günaydın kızlar. Uykusuz her gece resmen Orkide_sever canım nasılsın. Eşimde gitmek istiyor bayram için ama ben çok kararsızım. İki bebek, sıcak, sürekli yolda durulacak emzirilecek alt değişecek çok gözümde büyüyor

Oyy canım benim Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin tüp bebek ve ikiz gebelik gerçekten zor çok güzel ama ateşten gömlek gibi sürekli korku sürekli endişe Rabbim sağ salim kucaklarımızı doldursun bende 22 deyim geçen hafta komtrolüm vardı rahim ağzım kontrol edilmedi perinatolog sadece rahim ağzın kapalı erken doğum gibi bçr durum şu an için söz komusu değil dedi ama insan diken üstünde kalkma canım en azından 30
U hayırlısı ile görmek nasip olsın sonra 32 34 36 ları görürsün inşallah bizlerde sağ salim alalım yavrularımızı kucaklarımıza

Canım çok zor olur ya, bi de yolda üşütüp hasta olsalar oralarda doktor bulabilecek misin? Bu bayramı evde geçirseniz en güzeli. Kuzenim de İstanbuldan izmire yazlığa gelmişti bayramda bebek daha 35 günlük filandı, artık yoldan mı yoksa yazlıkta üşüttü mü bilmem zaatüre olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…