- 9 Ekim 2016
- 1.096
- 1.573
- 83
Cok sagol canım Rabbim hepimize vaktınde Doğum nasıp etsin inşllhzameboz canım çok geçmiş olsun inşallah daha fazla kısalmadan hallolur herşey yoluna girer bende çok tedirginim en son 16. Haftada ölçüldü rahim ağzım geçen ayrımtılı ultrasona girdim rahim ağzı tam kapalı dedi ama uzunluğunu ölçmedi doktor
Ayyy karnın o kadar çabuk inmeye başlıyor olmasına çok sevindim. Ben zaten normalde göbekliydim iyice göbüşlü kalırım diye korkuyorum. Spor yapmayı filanda sevmem zoraki yaparımAynen canim ilk gun carsaf sardik hastane gunu korse aldim altina şal doluyoruz karnima sktiriyoruz ustune korseyi takiyoruz. Ilk gun hatta korse kavusmadi karnima şalla yattim o gece sabahina takabildim korseyi. M beden almistim. 1 gunde bol geldi karnim yarisindan fazla indi simdi cirtini sokup ileri dikicem keske s beden alsaymisim
Keşke bende sorsaydım ya inan pişman oldum şu an sormadığıma bana rahim ağzın kapalı erken doğum va gibi bir durum söz konusu değil şu an dedi perinatolog ama ölçüm yapmadıCok sagol canım Rabbim hepimize vaktınde Doğum nasıp etsin inşllhAynı 16.haftada ölçmüştü iyi demişti. Dün 20+3 de ayrıntılı ultrason yaptı ölçmedi rahim agzını. Tam kalkacakken ben sordum dr bey nasıl rahim agzım diye o zaman ölçtü ve sonuç böyle çıktı. Bol bol dinlen dedi ve pruloton verdi
Cok sagol canım Rabbim hepimize vaktınde Doğum nasıp etsin inşllhAynı 16.haftada ölçmüştü iyi demişti. Dün 20+3 de ayrıntılı ultrason yaptı ölçmedi rahim agzını. Tam kalkacakken ben sordum dr bey nasıl rahim agzım diye o zaman ölçtü ve sonuç böyle çıktı. Bol bol dinlen dedi ve pruloton verdi
Kesin sevmez, benimki hiç sevmiyorAmin canimmm bakalim minik hanim banyoyu sevecek mi
Benim bu sefer odemlerim cok oldu canim anca geciyo gibi. Kiminin karni ki benim ilk oglumda oyle oldu cabuk indi 4.ayda geri 47ye dusmustum karnim falan zaten kalmamisti. Mesela kiz kardesim iri de bi yapisi var dogumdan sonra veremedigi gibi daha da sisti 10 aylik oldu kizi. sarsa bile karni her yeri duruyor. Biraz yapisal ve dikkat etmeye bagli kalip kalmamasiAyyy karnın o kadar çabuk inmeye başlıyor olmasına çok sevindim. Ben zaten normalde göbekliydim iyice göbüşlü kalırım diye korkuyorum. Spor yapmayı filanda sevmem zoraki yaparım
Daha onlar cok doner canim suanlik sorun yasatmazKızlar merhaba 21.haftada ayrınrılı uştrasona girdik bebeklerimin ikisi de baş aşağı pozisyonda duruyorlardı doktorum herhangi birşey demedi acaba bu durum sorun yaratır mı
Tamam canım sağolasınDaha onlar cok doner canim suanlik sorun yasatmaz
22.hafta civarı birşeyim yoktu bayram dönüşü iyi idi kısalık.bir sonraki muayene de 1 cm e kadar düşmüş. Hiç ağrı kasılma sancı çekmedim. Rutin kontrol de belli oldu geç kalınmasa dikiş atılırdı hem hafta olarak geç kalmışım hem açılan t kısmı hunileşme olan yere bebeğin suyu kesesi girmiş. Doktor dikiş atarsam patlar bebekler gelir dedi. 1 cm de sabitlemek için ilaç tedavisi görüyorum pazar taburcu olup evde istirahat e devam ede Eğin muhtemelen. Ben aralarında kan tranfizyonu olabilir diye korkarken. Benim rahim ağzı kısalmış gitmiş aklıma gelmezdi daha haftam 25.Allah kimsenin başına vermesin kimsenin, Amin.julican canım çok geçmiş olsun nasılsın şu an herşey yoluna giriyor mu rutin kontrolünde mi belli oldu rahim ağzı kısalığın herhangi bir belirtin var mıydı peki ağrın sızın benim en son 16. Haftada ölçüldü rahim ağzı uzunluğum ağustosun ilk haftası kontrolüm var çok tedirginim
Tüp bebek ve ikiz başlı başına risk miş. Taaa tutunma evresinden bizlerin sınavı sadece bu olsun sağlıklı alalım yavrularımızı. Benimde tüp bebek ikiz 25.haftada açılmayı fark ettik bir 3 hafta içinde ne olduysa olmuş 1 cm e düşmüş. Yatarak inşallah ikimizde 29 30 34 36 ları görürüz canim. Progestan iğne progestan oral olarak hap adalat ciğer geliştirici iğne şeklinde şimdi tedavim devam ediyor 4.günüm. Aman sende hep yat valla ne yapacağımızı şaşırdıkjulican merhaba canım çok geçmiş olsun. Rabbim vaktinde dünyaya getirmek nasip etsin hepimize. Dün benimde kontrolüm vardı 20+4 Tup bebek tedavisiyle ikizlere hamileyim rahim agzım 36mm den 27mm e düşmüş böyle giderse dikiş atmak zorunda kalırız dedi dr. Pruloton depot haftada bir gün yarım ampul yapılacakmış işe yaramazsa dikiş dedi. Hiç rahat huzur olmadan günlerimi geçiriyorum bir mutlu stresssiz günümüz olmayacak mı bilmem tövbe haşa ama cok bunaldım
Bana kulağıyla oyna, ayak tabanlarını okşa, birde yan yatır hızlı hızlı sırtını sıvazla ve cene altına dokun demişti doktorBenimki de oyle kac defa 3 saati gectik çok korkutuyor beni
Agız kenarını ogrendim ayak bilegini de yapcam
Baska onerisi olan varsa lutfen yazsın
Canım annen gittimi?Aynen canim ilk gun carsaf sardik hastane gunu korse aldim altina şal doluyoruz karnima sktiriyoruz ustune korseyi takiyoruz. Ilk gun hatta korse kavusmadi karnima şalla yattim o gece sabahina takabildim korseyi. M beden almistim. 1 gunde bol geldi karnim yarisindan fazla indi simdi cirtini sokup ileri dikicem keske s beden alsaymisim
Yok canim cumartesi gunu gidecek.Bana kulağıyla oyna, ayak tabanlarını okşa, birde yan yatır hızlı hızlı sırtını sıvazla ve cene altına dokun demişti doktor
Canım annen gittimi?
Bebek icin cocuk doktoruna kendin icin 5.ve 40.gun (bu arada ekstra bisey olmazsa) kadin doguma gidip kontrol oluyosun canim. Bebekler icindr 5.gun 15.gun 1.ay 2.ay diye rutin kontroller oluyorKızlar bebek doğduktan sonra artık çocuk doktoruna mı gidilmeye başlanıyor kontrole? Kadındoğum doktoruna da kontrole gidiliyor mu?
Oyy canım benim Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin tüp bebek ve ikiz gebelik gerçekten zor çok güzel ama ateşten gömlek gibi sürekli korku sürekli endişe Rabbim sağ salim kucaklarımızı doldursun bende 22 deyim geçen hafta komtrolüm vardı rahim ağzım kontrol edilmedi perinatolog sadece rahim ağzın kapalı erken doğum gibi bçr durum şu an için söz komusu değil dedi ama insan diken üstünde kalkma canım en azından 3022.hafta civarı birşeyim yoktu bayram dönüşü iyi idi kısalık.bir sonraki muayene de 1 cm e kadar düşmüş. Hiç ağrı kasılma sancı çekmedim. Rutin kontrol de belli oldu geç kalınmasa dikiş atılırdı hem hafta olarak geç kalmışım hem açılan t kısmı hunileşme olan yere bebeğin suyu kesesi girmiş. Doktor dikiş atarsam patlar bebekler gelir dedi. 1 cm de sabitlemek için ilaç tedavisi görüyorum pazar taburcu olup evde istirahat e devam ede Eğin muhtemelen. Ben aralarında kan tranfizyonu olabilir diye korkarken. Benim rahim ağzı kısalmış gitmiş aklıma gelmezdi daha haftam 25.Allah kimsenin başına vermesin kimsenin, Amin.
Yani doğumdan önce araştırıp iyi bir çocuk doktoru da bulmak lazım. Sağol canımBebek icin cocuk doktoruna kendin icin 5.ve 40.gun (bu arada ekstra bisey olmazsa) kadin doguma gidip kontrol oluyosun canim. Bebekler icindr 5.gun 15.gun 1.ay 2.ay diye rutin kontroller oluyor
Canım çok zor olur ya, bi de yolda üşütüp hasta olsalar oralarda doktor bulabilecek misin? Bu bayramı evde geçirseniz en güzeli. Kuzenim de İstanbuldan izmire yazlığa gelmişti bayramda bebek daha 35 günlük filandı, artık yoldan mı yoksa yazlıkta üşüttü mü bilmem zaatüre olmuştuKizlar bu bayram tutturmus esim koye gidicez diye. Sabah anneme dedim uzun yol bebeklerin 40i ha cikti ha cikacak oluyo o zamana. Hava sicak arabada cam acamam klima acamam hasta ederim nasil geleyim dedim annemde haklisin esinle konus dedi. Aksam konusu acildi annem buyuk olarak lafini dinletir esime diye konuya girmedim sabah bana haklisin diyen kadin aksam damadina dolma sararim sunu yaparim bunu yaparim diyo esimde illa gidicez diyo. Bende aksam serinligine cikip gece yolculuk yaparsak o zaman belki ama seninle cam acma sigara icme kavgasi yapamam yaparsan hic cikmayalim bosuna canimi skma iki bebekle dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?