Canım çok işe yarıyor o İbrahim Saraçoğlu çocuklara gaz ilacı vermeyin bunu yapın görün nasıl sihirli diyorKizlar dunki gaz sancilarinin sonucu esime aci elma yagi (adacayi yagi) aldirmistim. Yan komsum kullaniyodu dun nette de denk geldim. Aksam yine gaz sancisi tuttu kizin ve bu yuzden bi turlu uyuyamadi surekli agladi 1er damla ayaginin altina yag surdum masaj yaptim guzelce corabini falan giydirip agiz bezini utuyle isitip isitip ayaginin altina koydum 10dk varmadi cok guzel gazini cikarir oldu. Gaz damlalarina pek guvenmedigimden bunu denedim. Cok sukur bizde ise yaradi damlalardan fayda goremeyenler denesin kesinlikle.
6 haftalık olana kadar her öğünde 60_150 ml arası emiyolar canım her bebek farklı kimi 60 ml le doyar annenin sütü yariyodur kimi 150 ileKizlar sizin bebekler ortalama kac ml iciyodur? Benimkilerin mi midesi buyuk anlamadim
Canım bebeğinin iyi beslendiğini kaka yapimndan anlarsn gunde kaç defa yapıyor yapısı nasıl sarı pütürlü olunca mide sindiriyor iyi besleniyor demekmiş yeşile donukse çok besleniyor bağırsaklardan sindirilmeden geçiyor demekmiş bide kilo alımı varsa besleniyordr bence.Kizlar simdi oglum uyanmadi bende sagiyim hem bakiyim ne kadar geliyo diye kontrol edeyim dedim.ikisini 20 ser dakika sagdim toplam 90 ml cikti.ki gece tek meme emiyor 3 saatte 1 yani gece 1 ogunde 45 falan Az degil mi.sabahtan beri cok huzursuz acaba yetmedigi icin mi
Evet canim gaz ilacina pek guvenim yok ilac sonucta ne kadar dogal denilse de. Hele bagirsak duzenleyici falan veriyo doktorlar benimkilere de verdiler almadim zamanla kendi kendine duzene girecek zaten bosuna neden zorlayayim bunyesini. elimden geldigince hem cekicem hem de boyle daha dogal olduguna inandigim seylerle halletmeye calisicam.Canım çok işe yarıyor o İbrahim Saraçoğlu çocuklara gaz ilacı vermeyin bunu yapın görün nasıl sihirli diyor
Ayy benimkiler resmen oglan en fazla 75ml icer. Kizda 100ml doymaz daha ister. Yalniz sunu farkettim oglum sarilik diye biberondan veriyodum sagdigimi su siralar agirlasti kilo almis dun esimde dedi kiza gore agir diye. Oysa kiz daha cok emiyo hatta yetmeyip mama ictigi de oluyo erkege gore sanki kilo almamis hatta zayiflamis geldi. Artik kiza biberonla verip biraz erkegi emziricem bakalim6 haftalık olana kadar her öğünde 60_150 ml arası emiyolar canım her bebek farklı kimi 60 ml le doyar annenin sütü yariyodur kimi 150 ile
Allah Allah neden fark ediyor acaba canım biberon dan daha mı kolay emiyorsa efor sarfetmiyor acabaAyy benimkiler resmen oglan en fazla 75ml icer. Kizda 100ml doymaz daha ister. Yalniz sunu farkettim oglum sarilik diye biberondan veriyodum sagdigimi su siralar agirlasti kilo almis dun esimde dedi kiza gore agir diye. Oysa kiz daha cok emiyo hatta yetmeyip mama ictigi de oluyo erkege gore sanki kilo almamis hatta zayiflamis geldi. Artik kiza biberonla verip biraz erkegi emziricem bakalim
Canım Allah aşkına eskiden öyle şeyler mi vardı ben masaj sıcak havlu ile alttan gazını cikarttiryorm çok kötü olursa dedim adaçayı yada kimyon denerim, annem diyoki biz doyurur işten güçten atardık beşiğe gazida kendi kendinize cikarirdnzEvet canim gaz ilacina pek guvenim yok ilac sonucta ne kadar dogal denilse de. Hele bagirsak duzenleyici falan veriyo doktorlar benimkilere de verdiler almadim zamanla kendi kendine duzene girecek zaten bosuna neden zorlayayim bunyesini. elimden geldigince hem cekicem hem de boyle daha dogal olduguna inandigim seylerle halletmeye calisicam.
Ama genel olarak az gelmiş 20 dk her iki göğüs sen bol bol su iç emzirmeden önce 1 bardak emzirdkten sonra bı bardak mutlaka iç gece yanına al suyunu her emzrden önce sonra iç karpuz çok Süt yapıyor ye bol bol gaz kavun yapar karpuz yapmaz ılık ye soğuk yeme dereotu incir bunlarıda iç sütun kalitesi içinde abur cubur yeme tahin pekmez helva bide et suyuna çorba iç canım benim kız 20 dk bı göğsü emiyor gece uyuyor daha ememiyor ama ben 10 dkta 35 40 ml arasi sagiyordm ilk zamanlar bebek ememezken.Kizlar simdi oglum uyanmadi bende sagiyim hem bakiyim ne kadar geliyo diye kontrol edeyim dedim.ikisini 20 ser dakika sagdim toplam 90 ml cikti.ki gece tek meme emiyor 3 saatte 1 yani gece 1 ogunde 45 falan Az degil mi.sabahtan beri cok huzursuz acaba yetmedigi icin mi
Sarilik yuzunden aynen yedi icti uyudu kipirdamadi bile ondan kilo aldi galiba. Kiz tam tersi kipir kipir eli kolu durmazAllah Allah neden fark ediyor acaba canım biberon dan daha mı kolay emiyorsa efor sarfetmiyor acabayiyip icip yatıyor misali kızda emiyor göğüsten çekmek daha zor tabi
Sarılık geçti demi canım oda hareketlenir kardeşi gibi kıpır kıpır olurlar artık sonra anneye kolaylık versinSarilik yuzunden aynen yedi icti uyudu kipirdamadi bile ondan kilo aldi galiba. Kiz tam tersi kipir kipir eli kolu durmaz
Cildi hala sari gibi ama gozlerinin beyazi duzeldi. oysa en son gozlerinden gecer sarilik diyolar. Artik babasi gibi esmer olucandan mi nedir cildi anlamadim. Kipir kipir artik onceki gibi bayilircasina uyuklamiyo cok sukurSarılık geçti demi canım oda hareketlenir kardeşi gibi kıpır kıpır olurlar artık sonra anneye kolaylık versin
Cnm kakasini 7 8 kere yapiyodur en azCanım bebeğinin iyi beslendiğini kaka yapimndan anlarsn gunde kaç defa yapıyor yapısı nasıl sarı pütürlü olunca mide sindiriyor iyi besleniyor demekmiş yeşile donukse çok besleniyor bağırsaklardan sindirilmeden geçiyor demekmiş bide kilo alımı varsa besleniyordr bence.
Anladım canım oda başlar artkCildi hala sari gibi ama gozlerinin beyazi duzeldi. oysa en son gozlerinden gecer sarilik diyolar. Artik babasi gibi esmer olucandan mi nedir cildi anlamadim. Kipir kipir artik onceki gibi bayilircasina uyuklamiyo cok sukur
Kilo alımida iyiyse sütun yarıyor demektirCnm kakasini 7 8 kere yapiyodur en az
Canım koca tencere hoşaf yaptım kavanozlara koyup dolaba kaldırdım içiyorum. Bestlac içiyorum. Rezene içiyordum dr arkadaşım gaz sebebiyle bırak dedi bıraktımKizlar yorgunluk benim sutu cok etkiler oldu azaldi resmen bebeklerime zor yetiyor. Bestlak damla kullaniyorum ama duzenli degil tabi. Baska ne kullansam artar
Allah kolaylık versin canım oğluna da zor inşallah kolaylıkla atlatırsınız bu süreciHadi ya, inşallah bize fayda eder. Yine benim mesai başladı. Artık gece olana kadar uyumazsenin tabi daha zor ikiz. Benim de oglan tamamlıyor maşallah. Kardesini hiç rahat bırakmıyor geçen gece gel benle yat diyor. Bebege kim bakacak dedim. Bana kim bakacak diyor
Ben l aldım canımKızlar aranızda depend alan oldu mu? Beden konusunda çok kararsız kaldım
Tamam canım sağol. Bizde şimdi hipp başladık bakalım nasıl olacakYaz canim. Sut yapici caylardn icmeye calisiyorum iste 2 tane anca icebiliyorm veya 1 firsat kalmiyo ki. Ilk zamanlat sutum guzeldi kuvozede surkli tasiyorduk smdi yari yariya azaldi. Uykusuzluk dinlenememek ve su icmemek cok normal azalmasicaylara agrlk vrdm bakalim nolck su sisemide salona aldim
Onu blmiyorm canim bide damlali vrdi bnde. Dene bakalim hangisi iyi gelirse bebisinemasallah guzel toparlamis kizin hep bole gitsin bizde alistik birbirimize toparladi kilolarida biraz. Ah en guzeli canim benim bol sutun olsn. 2 bebege ytmiyo bide azaldi benim ins artar yoksa kaliteli yogn geliyo sutum civik degl ama azaldi iste birzda uzuntuler yasadm kv sagolsn smdi daha iyim
Ikizin sezaryani zorda iyimis sneinsaglkli guzel haberlerini alalim inss ❤
Ay bnde 1 kilofazladn bile verdm suzuldm vala:)
Aptamil prematil 1 ay kullandk canim premature donemde smdi aptamil 1 e gectik. Daha iyi gldi premature olan daha yogun oldgndan daha cok gaz yapti malesf
Kompostoyu neyle hazirladin canim. Kayisi uzum falan da gaz yapiyomus o yuzden ben hazirlamadimCanım koca tencere hoşaf yaptım kavanozlara koyup dolaba kaldırdım içiyorum. Bestlac içiyorum. Rezene içiyordum dr arkadaşım gaz sebebiyle bırak dedi bıraktım
Allah kolaylık versin canım oğluna da zor inşallah kolaylıkla atlatırsınız bu süreci
Ben l aldım canım
Tamam canım sağol. Bizde şimdi hipp başladık bakalım nasıl olacak
Hakkında hayrlisi canm ama eğer kan pıhtılaşma varsa doğumdan sonra igneyi devam ettiren doktor varHer doktor başka şey söyledi bana birisi hem iğne hem ecopirin kullan dedi kullandım perinatolog birini bırak dedi teki yeterli dedi birşey olur diye korkup bırakmadım şu rahim ağzı kısalığım olunca başka il e başka doktora geldik oda birşey de deformasyon olmuş fazla kan sulandırıcı kullanmaktan dedi plesanta mı dedi o an çok anlamadım stres ten. O gün itibariyle bıraktım 15 gün anca oluyor. Sadece iğne 0,4lük devam. Doğuma yakın onuda keserler
Cnm Merhaba senin yaptigin kapı süsü falan çok hoşuma gitmişti ellerine saglik kullandigin malzemeler nelerdi nerden temin ettin aceba ve yapımını anlatan video varmiKompostoyu neyle hazirladin canim. Kayisi uzum falan da gaz yapiyomus o yuzden ben hazirlamadim
Aynen arkadaşım.hazırlarken konuşuruz,eksik kaldı mı neler almalı diye :) ben hala kendime pijama,gecelik tarzı birşey de almadım.bebeğe de bir takım daha almalıyım.bu ara halletmek lazımCanım herşey yolunda çok şükür. Şeker vs bir sıkıntım yok. İkinci gebelik benim ve biraz fazla kilo aldım :))) ben çantayı hazırlarken yazarım @Lilyum1634 da aynı dönemde :)) beraber haberleşiriz inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?