• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

seninki tombikti dimi yoksa
-EarthLing- -EarthLing- in miydi
ben şu kanaate vardimki bu konu da da ayrışıyorlar genetik faktör süt ya da mama ile beslenme günlük aktivite leri bedensel farklılıkları
genel geçer kurallar dışında takıl kafana göre
bence

ben geçen elma rendeledim v.s.
sonra oturdum düşündüm ya elma rendesi ne alaka ben böyle bişey yiyor muyum
hayir
bu ne şimdi tam olarak dedim sevmemişti bir daha da yapmadim öyle seylerde yapmiycam
ben pekmez veriyorum
kızım hala kusma meyilli
o yüzden yogurda pekmez koyup
ekmek içi atıyorum
ekmek olmazsa kusuyor pekmez yoksa yemiyor
Cok kilolu bir bebek değil 6 aylık kontrolünde 72 cm ve 8.1 kg gelmişti . Fakat iştahlı bir bebek. Yani emzirip hemen üstüne sevdiği bir şeyi verirsem onu da yiyor 😂 yemek noktasında ben de sana katılıyorum lezzet konusunda bana hitap etmeyenleri oğlum da sevmezse ısrar etmiyorum

Bizimki de 6.5 aylıkken kayısı kıvamı yumurta sarısı dedi
Tam pişmiş olacak dedi bizimki. Beni üzen durum nuray doktorumuza gidemeyeceğiz, Ege üni'de doçentti doktorumuz, ama randevular iptal edilmiş başhekimlik tarafından. Başka bir doktora muayenehaneye götürcez hem aşısı yapılacak orda bexsero 2. doz.

Bize dr herşeyi aldığı kadar verin dedi🤔
Bu dediğim miktarları yiyemiyoruz bile canım. Sadece muzu çok sevdi, muzla armutlu karıştırıp veriyorum, ne kadar versem yer ama bir çorba kaşığını geçmiyorum kabız olmasın diye.

seninki tombikti dimi yoksa
-EarthLing- -EarthLing- in miydi
ben şu kanaate vardimki bu konu da da ayrışıyorlar genetik faktör süt ya da mama ile beslenme günlük aktivite leri bedensel farklılıkları
genel geçer kurallar dışında takıl kafana göre
bence

ben geçen elma rendeledim v.s.
sonra oturdum düşündüm ya elma rendesi ne alaka ben böyle bişey yiyor muyum
hayir
bu ne şimdi tam olarak dedim sevmemişti bir daha da yapmadim öyle seylerde yapmiycam
ben pekmez veriyorum
kızım hala kusma meyilli
o yüzden yogurda pekmez koyup
ekmek içi atıyorum
ekmek olmazsa kusuyor pekmez yoksa yemiyor
Yok tombik degil beninmki, normal 😀

Canim biz de duse kalka gidiyoruz. 3 gun once yogurdunu guzelce yedi. Iki gundur iki kasigi zor yedirdim. Genel olarak yedigi miktar cok az. En cok muzu sevdi, ona hic yok demiyor sipam. Bi de 3 gundur karisik sebze puresi yapiyorum. Sevdi gibi ama en fazla 6-7 mama kasigi kadar yiyor. Ne yedirecegimi sasiriyorum ben de. Bu ek gida olayi hic hosuma gitmedi. 🤪 Bizimle yemek yiyecegi gunu dort gozle bekliyorum.

Kabizlik icin yulaf unlu karisim deneyebilirsin belki. Yulaf normalde kabizliga iyi geliyor. Icine minik minik kuru kayisi atarak beraber pisir. Bunu yedirdigimin ertesi gunu oyle bir kaka yapti ki kokusu hala burnumda 🤣
Denerim yulaf iyi fikir 👎 Bizimki muzu sevmedi çok şaşkınım böyle tatlı bir şeyi nasıl sevmedi 👀 Armutu şöyle böyle sevdi.

8 gün çok canım fitille yaptırılıyor mu bu ayda bilmiyorum.

loru kendimiz yapıyoruz aşırı basit zaten. Sebze ve meyveler birer kaşık, yoğurt su bardağının üçte biri kadar, lor bir tatlı kaşığı, yumurta sarısı sekizde bir kadar.
9. Gün yani dün doktoru aradım 10. Gün yapmazsa yarım fitil ver dedi. 9. günün akşamı kendiliğinden yaptı. 10. gün yanı bu sabah da yapmaya devam etti😍 Demek ki bizimki bu şekilde yapcak napalım🙂 Lorun tarifini verebilir misin?

Bebegi 7 aylik olan ya da yakinda olacak arkadaslar, beslenmenizde ne gibi degisiklikler yapacaksiniz?
Biz dün 7 aylık olduk, doktorumuz 7. Ayda kahvaltı ver demişti yumurta ve pekmez le kahvaltı başladım haftaya lor veya labne de eklerim. Öğlen yoğurt meyve akşamüstü sebze püresi şeklinde gidiyoruz biz

Kızlar ben biraz ek gıdayı fazla veriyorum sanırım. Yani öyle gelmiyordu da sizi okuyunca farkettim. Mesela bu sabah 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı peynir ve 1 zeytin yedi.
Öğlen bebek muhallebisi yaptım yarim elma rendesiyle karıştırarak. 15 mama kaşığı kadar yedi. Akşam sebzeli köfte yapmıştım 1 tane ondan yedi. Bazı akşamlar da yarım kepçe çorba içiyor. Çok mu bilemedim 🤔 meme için ağlamıyor ben emziriyorum yine iştahla emiyor ama
Ecem şuan sabah çeyrek yumurta sarısı ile yarım çay kaşığı pekmez yiyor ama yavaş yavaş artıracağım miktarı ve lor ekleyeceğim. Öğlen 1 çay bardağına yakın yoğurt + rendelenmiş meyve akşam üstü de 1 çay bardağına yakın sebze püresi (çorbası) yiyor. Akşam da 1 kere 90 veya 120 cc mama veriyorum. Aralarda da hep emiyor.

Biz dün 7 aylık olduk, doktorumuz 7. Ayda kahvaltı ver demişti yumurta ve pekmez le kahvaltı başladım haftaya lor veya labne de eklerim. Öğlen yoğurt meyve akşamüstü sebze püresi şeklinde gidiyoruz biz
Sebze puresine kiyma ekleyecek misin? Bazi yerlerde bu ayda ekleyin yaziyor.

Kızlar ben biraz ek gıdayı fazla veriyorum sanırım. Yani öyle gelmiyordu da sizi okuyunca farkettim. Mesela bu sabah 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı peynir ve 1 zeytin yedi.
Öğlen bebek muhallebisi yaptım yarim elma rendesiyle karıştırarak. 15 mama kaşığı kadar yedi. Akşam sebzeli köfte yapmıştım 1 tane ondan yedi. Bazı akşamlar da yarım kepçe çorba içiyor. Çok mu bilemedim 🤔 meme için ağlamıyor ben emziriyorum yine iştahla emiyor ama
Doktor şöyle bir liste vermişti bize.
447B98AA-40E8-4E69-AA92-9F624EA463D3.webp
F7C000A4-4C82-48EC-A4C3-B6D4EA58F958.webp
F7C000A4-4C82-48EC-A4C3-B6D4EA58F958.webp

Günaydın kızlar ❤️❤️❤️

Dün itibariyle bizimde bi tane dişimiz var.
On gün önce başlamıştı ateş huzursuzluk
Sonuç tek dişli tosbağam 🐢🤗🤗
T tuboz canım meme reddi olayını atlattık biz şükür eski haline döndü kazandık bu savaşı ✌️
Hiç ek gıda vermedim o arada
inat ettik
diş yüzünden emmiyordu,
Uykusunda emzirdim
aç kalınca ağladı filan ama geçici olduğunu biliyordum ☺️

Şimdi kahvaltı yaptırdım bi güzel yedi
Birazdan emzirip uyuturum 😚
Kilo kaybı olmasın diye ek gıdaya direkt geçtim 🙈
Darısı başına 🌸👩‍❤️‍💋‍👩

Öğlen meyve akşam sebze verenler bir bildiğiniz mi var? Ben tersini yapıyorum da

Su an tam da birbirimize ihtiyacımız olduğu dönemde ek gıda, diş stresleri vs bilgi alışverişinde bulunacağımiz zamanda 3 5 kişi kaldık. Üzülüyorum vallahi. WhatsApp dan takibi zor olmuyor mu ya? Annelerrrr neredesiniz??? Arada bir hal hatır soralım birbirimize... 😪
Canım ben normal watsap yazışmalarını bile yapamıyorum 🤣
Bi konu olunca direkt arıyorum
O da konuşmak için zamanım olursa o derece 😂
Burası iyi ya girmediğim zaman bile uzaktan okuyorum açık seçik
Kim ne yazmış hangi konuda konuşulmuş basit bi şekilde görülüyor sayfa sayfa ☺️

Bizim minikler izin verdikçe burdayım ben ✌️💕

Back
X