• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

M
Masallah hamarat hatun ben de aksam aksam muhallebi yaptım şu emzirme döneminde yedigim muhallebiyi ömrüm boyunca yememisimdir acayip taktım vücut tatlı istiyor demek ☺
Kaşık maması aldım ben de 4.aydan itibaren veriliyor ama henüz vermedim gaz yapar diye korkuyorum çok gazlı bizim oğlan :KK43:

Kasik mamasını sordunuz mu doktara? Benimde niyetim var ama sağlıklı mıdır hic bilgim yok.ilk kızımda doktor tavsiye etmişti ben kullanmamıştım şimdi alsam mi diyorum organik olanlardan

Yarın bizimde kontrolümüz var ek gıdaya başlıycaz demişti dr miz bakalım neler tattırarak başlıycaz merakla bekliyorum

Geçmiş olsun kız bebeklerde oluyor daha çok. Ben pamuk kullaniyorum, kavanozda ıslatıp bekleyince bakteri üretebiliyormuş.hep değiştirirken arıtma suyuyla islatiyorum anlık oyle siliyorum. Dikkat etsek de kaka deyince de olabiliyor. Üzülme biran once toparlar insallah kuzu
teşekkür ederim canım

Merhabalar 48 gun oldu dogum yapali sezeryan oldum erken dogum 34 haftalik sekeri dustugu icin hemen mamaya basladik cunku sutum hic yoktu sonrasinda gelmeye basldi ama yetmiyor gunde 1 yemek kasigi kdar cunku mamaya devam mecburen emmiyorda ucu olmadigi icin sut te gelmeyince sinirlenip agliyor bidaha susmuyor simdi hastane tipi makina aldim 3 saatte bir sagiyirum bastan pelte pelte balgam gibi grldi simdi acik cay renginde seffaf sivi geliyor her defasinda cogaliyor ama bunu verebolirmiyim ve situm gelirmi ilerki zamanda biberonla bile vermeye raziyim lutfen yardim edin
İlk bir buçuk ay biz de mama verdik yetmiyordu sonradan arttı. imom latte vitamini kullanmaya başladım bol su ve rahat bir psikoloji lazım çevredeki olumsuz insanları uzaklastır benim kayın validem hep kendi sütü ile kıyaslardı fiskirarak akıyordu seninki niye böyle falan derdi sonra eşimle cevabını verdik bir daha da demedi ve ondan sonra artmaya başladı emin ol artacaktır

Kasik mamasını sordunuz mu doktara? Benimde niyetim var ama sağlıklı mıdır hic bilgim yok.ilk kızımda doktor tavsiye etmişti ben kullanmamıştım şimdi alsam mi diyorum organik olanlardan
Doktor 4.ay kontrolünde yarım kilo aldığını mamaya gerek olmadığını söyledi açlıktan ağlaması da yok gazdan agliyor bizimki acaba aç mı diye almıştım ama biraz daha bekleyeceğim vermek için. Doktorumuz 6 ay anne sütü başka bir şey yok diyor ☺

Merhabalar 48 gun oldu dogum yapali sezeryan oldum erken dogum 34 haftalik sekeri dustugu icin hemen mamaya basladik cunku sutum hic yoktu sonrasinda gelmeye basldi ama yetmiyor gunde 1 yemek kasigi kdar cunku mamaya devam mecburen emmiyorda ucu olmadigi icin sut te gelmeyince sinirlenip agliyor bidaha susmuyor simdi hastane tipi makina aldim 3 saatte bir sagiyirum bastan pelte pelte balgam gibi grldi simdi acik cay renginde seffaf sivi geliyor her defasinda cogaliyor ama bunu verebolirmiyim ve situm gelirmi ilerki zamanda biberonla bile vermeye raziyim lutfen yardim edin
Unuttum söylemeyi bestlak damla da sütü arttırdı onu da kullanabilirsin.suya veya meyve suyuna damlatip içiyorsun.

Yapsın yapsın bezden çok ne var 😂😂
BEnde bakıyorum ara ara
bi sayfa zor konuşuluyor artık 🙄
En çok konuşan benim sanırım 🙈
O da etiket yaptığımdan herhalde
Bundan sonra bi gün belirleyelim bence
Herkes o saatte gelsin
Cidden insan merak ediyor özlüyor
Çoğumuz gerçek isimlerimizi bilmiyoruz ya
O daha komik oluyor 😂
Yemek yaparken atıyorum x nicki naptı acaba diyorum 🤣🤣🤣
Ay kıyamam oğlana kim bakacak
Evet canım çok güzel okur bi günce saat belirlesek. Ben de senin gibi x ne yaptı acaba diyorum 🤣
Oğlana babaannesi bakacak dört gün dört saat çalışıcam haftada, umarım idare edebilirler.

Unuttum söylemeyi bestlak damla da sütü arttırdı onu da kullanabilirsin.suya veya meyve suyuna damlatip içiyorsun.
Canım bana doktorum önerdi bu damlayı evet süt arttırıyormuş ama rezene içeriyor, rezene ise uçucu yağlar içeriyor kanserojen. Tavsiyem kullanma ve önerme en azından kimseye. Amerika'da makaleler yayınlandı bununla ilgili ve emzirme sanatı gibi gruplarda emzirme danışmanları asla kullanmayın diyor içinde rezene ve anason olan damla veya çayları.

Evet canım çok güzel okur bi günce saat belirlesek. Ben de senin gibi x ne yaptı acaba diyorum 🤣
Oğlana babaannesi bakacak dört gün dört saat çalışıcam haftada, umarım idare edebilirler.
O zaman herkese haber verelim 😍
Ama yine herkes ortada yok 🤔
Ay iyiymiş 4 saat
İki uyur uyanır, annesi hopp yanıbaşında
Buna Sevindim valla 😊

Canım bana doktorum önerdi bu damlayı evet süt arttırıyormuş ama rezene içeriyor, rezene ise uçucu yağlar içeriyor kanserojen. Tavsiyem kullanma ve önerme en azından kimseye. Amerika'da makaleler yayınlandı bununla ilgili ve emzirme sanatı gibi gruplarda emzirme danışmanları asla kullanmayın diyor içinde rezene ve anason olan damla veya çayları.
Bence de en bilindik yöntemler daha güvenli
Yap helvayı gör sütü 😍

Arada bende tattiriyrm. Yogurt yaptim ilk defa tutmadi bide kavobaza denicm salon serin o yuzden mi acaba . kati ama tadi yok 38his 38his
Nasıl tutmadı canım
Hem katı diyorsun hem tutmadı diyorsun anlamadım 🙈
Fırın yöntemini deneyebilirsin tutmadığı durumlarda

Sana da afiyet olsun canım ☺Biz daha kucuguz 4 buçuk aylık olduk 5 olalım bir onda sonra vereyim dedim süt iyi çok şükür doyuyor doymazsa başlarım artık. Sen paylaş ama kuzucugunla yaptıklarını öğrenmiş olurum. Yarasın kuzuma umarım hep öyle iştahlı olur ☺
Sağol canım 😘
Bizde 4 ay 23 günlüğüz
Tabi ki paylaşırım sende rahatça sorabilirsin 😊

Canım ben 2 hafta önce ölçtüm evde sanki hiç kilo almıyor gibiydi 100 gram filan oynamış gibiydi. :KK43: ben de korkup mamayı günde 2 ye çıkardım. Sizde durum nasıl?
Haftaya randevumuz bana almadı gibi geliyor bacak bogumları azaldı hatta boyuna gittiyse onuda anlamıyorum acıkcası

Ya bilmiyordum gaz icin kimyonlu rezene çayı iciyorum o da mı zararlı ki?Bebeklere bile veriyolar hatta rezeneyi

Ben çık uğraşmış biri olarak yazayım. Eğer ilerde çalışma vs gibi bir durumun yoksa şimdiden biberon hiç verme, zor oluyor ama şırınga veya kaşıkla ver hatta eds diye bir sistem var onu da kullanabilirsin. Bebişlerin mideleri çok küçük oluyor ilk günler, sütün de o yüzden az zamanla çoğalacak. Bebekler emdiği zaman sağdığım sütten daha fazlasını çıkarıyor merak etme. O yoğun kıvamlı gelen kolostrumdur bebiş için çok şifalı ver tabiki. Emzirmek için uğraş canım zamanla alışacak. Göğüs ucu çıkarmak için yöntemler var araştır, son çare silikon uç da deneyebilirsin ama uzun süre kullanma derim yoksa alışkanlık yapıyor. Eds sistemi müthiş bişey, beslenme sondası diye bir hortum alıyorsun (çok Ucuz bişey medikallerde, internette satılıyor 5 veya 6 numara al) o hortumun bi ucunu sağdığım süt dolu kaba saldırıyorsun diğer ucunu bebiş seni emerken memeyle birlikte bebeğin ağzına veriyosun, seni emerken sağdığım sütü çekiyor senden geliyor sanıp emmeye devam ediyor böylece memeler uyarılıp süt üretimi teşvik ediliyor. Aslında göğüs ucu olmaması da çok sıkıntı değil zaten bebişlerin kahverengi kısmın çoğunu ağzına alması gerekiyor ama senin bebiş çok küçük doğduğu için çene kasları kuvvetli dğilmiştir ondan zorlanmıştır.

İnstegramda emzirme danışmanları var onları takip et güzel paylaşımları oluyor, face de emzirme akademisi diye bir grup var oraya üye ol bayağa yardımcı oluyorlar.

Umutusuz olma ben bile emzirdiysem herkes emzirmeyi başarabilir ama ben çok uğraştım 😉

Back
X