• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım biz dün doktora gittik. Şu an 5 ay 1 haftalığız. Doktorumuz kilo alım durumuna göreek gıdaya başlatıyorum ya da erteliyorum dedi. Mesela anne sütü alan ama 4. Ayda 400 gram almış bir bebeğe başlattıgım da oldu, 7. Aya kadar su bile verdirmediğim de oldu dedi. Eğer anne sütü ile bebek yeterli kiloyu alıyorsa süreci erteliyorum sonuçta anne sütü kadar kıymetli gıda yok dedi. Bizimkinin kilo alımı iyi o sebeple 6. Ayını doldurduğunda yine bakalım eğer yine böyle iyi giderse erteleriz dedi
Canım 5.ay kilo alımı iz ne kadar?

Ya bilmiyordum gaz icin kimyonlu rezene çayı iciyorum o da mı zararlı ki?Bebeklere bile veriyolar hatta rezeneyi
Yanlış yapıyorlar işte, kendini yenilemeyen doktorlar öneriyor bile maalesef. Evet her türlüsü zararlıymış, emzirme gruplarındaki ebeler doulalar da o çayların sütü arttırmak yerine azalttığını söylüyor, zararı da yanına kar kalır kullananın. Emzirmeyi kesen arkadaşlarım bana göndermiş rezene ve still tea, çöpe attım.

Canım biz dün doktora gittik. Şu an 5 ay 1 haftalığız. Doktorumuz kilo alım durumuna göreek gıdaya başlatıyorum ya da erteliyorum dedi. Mesela anne sütü alan ama 4. Ayda 400 gram almış bir bebeğe başlattıgım da oldu, 7. Aya kadar su bile verdirmediğim de oldu dedi. Eğer anne sütü ile bebek yeterli kiloyu alıyorsa süreci erteliyorum sonuçta anne sütü kadar kıymetli gıda yok dedi. Bizimkinin kilo alımı iyi o sebeple 6. Ayını doldurduğunda yine bakalım eğer yine böyle iyi giderse erteleriz dedi
canim çok güzel ve farklı bir bilgi teşekkür ederim

Arkadaşlar kullanacağımız ilacı bi sitede aratıp uygun olup olmadığına bakıyorduk ya hangi site bilen var mı?

Canım bana doktorum önerdi bu damlayı evet süt arttırıyormuş ama rezene içeriyor, rezene ise uçucu yağlar içeriyor kanserojen. Tavsiyem kullanma ve önerme en azından kimseye. Amerika'da makaleler yayınlandı bununla ilgili ve emzirme sanatı gibi gruplarda emzirme danışmanları asla kullanmayın diyor içinde rezene ve anason olan damla veya çayları.
Ayyy özellikle rezene iç rezene iç deyip duruyor millet doğum yaptığımdan beri. Bir iki denedim ama sevemedim içemeyeceğim dedim kaldı hepsi eczaneden de almıştım aktardan da. Ne yapacağımızı şaşırdık valla. Bestlak ı da hem doktorum hem emzirme danışmanı tavsiye ettiği için kullandım. Kaç şişe oldu içip duruyorum 😱😐

Ayyy özellikle rezene iç rezene iç deyip duruyor millet doğum yaptığımdan beri. Bir iki denedim ama sevemedim içemeyeceğim dedim kaldı hepsi eczaneden de almıştım aktardan da. Ne yapacağımızı şaşırdık valla. Bestlak ı da hem doktorum hem emzirme danışmanı tavsiye ettiği için kullandım. Kaç şişe oldu içip duruyorum 😱😐
Ben de 2. Şişeyi bitirmek üzereyim artık almam gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık😞doktorumuz enterogis probiyotik damla önerdi bebeğe verdik içeriğinderezene yağı vardı

Herkes kullanıyor yeni yeni çıkmış bu çalışmalar canım kötü düşünme artık biliyorsun bundan sonra kullanmazsın.

Ben de 2. Şişeyi bitirmek üzereyim artık almam gerçekten ne yapacağımızı şaşırdık😞doktorumuz enterogis probiyotik damla önerdi bebeğe verdik içeriğinderezene yağı vardı
Bize de aguline diye gaz şurubu önermişti bir çocuk doktoru, içeriğine baktım rezene içeriyor almadım. Tesadüf görmüştüm o doktorun paylaşımını. Şimdi emzirme gruplarında hep görüyorum kullananları uyarıyorlar.

bizim alerjimiz ilk ay başladı şimdi şimdi azalıyor giderek inş.
Bizim azalmiyor. Artoyor sanki. Nescafe ictim dun icinde sut tozu oldugunu unutup da. Bu gece yanaklardaki kizar8klik artti. Kaka sirf mukus ve cok sivi. . Alerjik urun tatdigim zaman kaka sivilasiyor mukus artiyor. Yanaklardaki egzama artiyor. Ve gun icinde 4 ya da 5 defa kaka yapiyor. Normal zamanlarda 5 6 gunde 1 kaka yapardi.

Bizim azalmiyor. Artoyor sanki. Nescafe ictim dun icinde sut tozu oldugunu unutup da. Bu gece yanaklardaki kizar8klik artti. Kaka sirf mukus ve cok sivi. . Alerjik urun tatdigim zaman kaka sivilasiyor mukus artiyor. Yanaklardaki egzama artiyor. Ve gun icinde 4 ya da 5 defa kaka yapiyor. Normal zamanlarda 5 6 gunde 1 kaka yapardi.
bizimki hep sıvı kaka dogdugundan beri😬

Merhaba arkadaşlar ek gıdaya doktor kontrolunde başlayan arkadaşlar varmı biz 5.ay kontrolümüzü olduk ve yavaş yavaş ek gıdaya başladık patatez havuç haşlayıp suyundan üç kaşık üç gün bayonca sonra yoğurda başlıycaz 15gün böyle sonra pürelere başlıycaz öevsim sebzeleriyle sizler nasıl başladınız doktorumuz tadımlık olarak başlattı 6.ayda ek gıdaları res edebiliyolar damat tadı alışsın diye tatdırmakla başlıycaz dedi

Anladım canım bende 75 kiloydum hamile kaldığımda daha 9 haftalığız henüz almadım mide bulantılarımdan dolayı ama sonrası için biraz korkuyorum
Biraz geç yazıyorum ama yok yok korkma, 80le hamile kaldım, 86 ile doğuma gittim (38+3) Doğumdan 10 gün sonra 76 idim. Ama tabi lohusalık fena iştah açıyo şimdi 78. Bakalım inşallah bir gün ben de zayıflarım, oooof of

Yani mamada alıyoruz ek gıda almıyoruz katılaşması için erken değilmi alerjimi acaba diye düşündüm ama daha ilk aylarda olursu alerji olsa siİn alerjiniz kaçıncı ayda belli oldu yarın kontrolümüz var sorucam dr ye yediklerimizle alakalı olabilirmi
Canım sonra yazdın mı henüz okumadım ama sordun mu doktora, ne dedi o sümüksü yapı için

Aciil yardımmm!! Sütü biberonla verince kaç ml veriyorsunuz?
Nası yani canım, kaç çıkıyosa onu veriyorum. Sütleri karıştırmamak lazımmış zaten. Senden de 400 çıkıyosa ayır tabi 2ye böl. Benden 50-80 arası anca çıkıyor, hemen veriyorum zaten öyle poşete koyayım kaldırayım olmuyor. Mama olarak da 120-150 cc içiyor

Kızlar yazmistim ben ek gıdaya başladım uç gündür yoğurt veriyorum. Bugün yoğurt+ havuç suyu vercem 🤗
İlk başladığımda mesela biz yemek yerken öyle yemeklerimize bakıp ağzını acmiyodu, suyu bile zorla iciriyodum mama verdiğim için. İki gundur artık sofra ilgisini çekmeye başladı kucagimda ben bisey yerken ağzını açıyo kuzucuk 😂 suyu da güzel iciyo artık acaba susamiyo muydu o zamanlar da yoğurt mu susatti diyorum 🤔
Sizler nasılsınız ek gıdaya geçen anneler neler yediriyosunuz??
Yoğurt elma püresi havuç patates verdim ayrı ayrı şimdilik sevdi

Back
X