canim pekmezBebek bisküvisinde pekmez katıp fırına veriyorlar. Pekmezin ısıya maruz kalması zararlı değil mi? Siz nasıl yapıyorsunuz bisküviyi? Bir de beğendiğiniz bir tarif var mı?
üzüm haldır huldur kaynatilarak yapiliyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canim pekmezBebek bisküvisinde pekmez katıp fırına veriyorlar. Pekmezin ısıya maruz kalması zararlı değil mi? Siz nasıl yapıyorsunuz bisküviyi? Bir de beğendiğiniz bir tarif var mı?
Bizimki alerjik. Ama ceviz vermeye başladım. Bazı sabah çeyrek, bazı sabah yarım veriyorum. Çocuktan çocuğa değişiyor bu alerjen durumları. Deneye yanila 3 gün kuraliyla deneyebilirsin. Birinde alerjik oldu diye sen çocuğunu mahrum etmeBiraz daha beklesem iyi olacak.
Oooh maşallah. Metenin hala hiç yok, her gün bakıyoruz çocuğun ağzına2.disimiz de patladıdarısı cikmayanlarin başına tez zamanda.
![]()
Miniğim yaa gel demeyi mi öğrendin seeenKoronada 47. Ramazanda 7.gün
Hala evdeyiz dicem ama kacak olarak dün babaneye iftara bugun ananeye iftara gittik
Sabah ananeye gel gel diye diye ananeyi getirtti ayagına öyküm
Gel ve hadi demeyi ögrendi buarada
Elleriyle gel gel de yapıyor net bi sekilde gel de diyor
Anne falan diyişleri hep öylesineymiş bu gel direk gerçekten gel dedigi icin
Ve bugun dedesi alkış yapmayı öğretti diğer öğrettigi seyler gibi bunuda ilk dedesi yaptırdı (iki eliyle birden tek cismi kavrama, yüksekten düşen bi cismi takip edip gülme, emekleme)
Ama hala uyumuyor hala babası gece aspiratör sesiyle uyutmaya devam, anası pışpış demekten orucu pışlarla tamamlıyor (evet oruc tutuyorum hala %90 benle beslenmesine ve gün icinde max onar dklık uyumalar yapmasına ve aşırı hareketli olmasına ragmen)
Birde bikaç gündür fransız balkonuna gidip dışarıyı izliyor ellerini cama koyup icim gidiyor
Allahta o pis bogaz cinliyi ne etsin
7 ay 25 günlük oldu tahminim 9.5kg olmustur (6aylıkken 8400 oldugundan yola cıkarak)
Ve artık belim ciddi anlamda agrıyor kaldır indir yaparken sıvı magnezyuma dadandım diğer içtigim osteocare, ocean plus, maltofer gıda takviyeleri haricinde
Hala diş yok ve hala max uykusu 1.30 saatEk gıdayı illa kendi yemek istiyor ama onuda berecemiyor ya hepsini agzına tıkıyor ya mıncırmaktan agzına tıkayacak sey bulamıyor diye agzına giren sey sayısı cok cok az
gelişmeler böyle simdilik
Balkabağı, soğan, sarımsak, havuç, patates hepsini pişir blendır yap güzel oluyorBalkabaklı tarifiniz var mı?
Bazen hafif kızarıkluk oluyor. Geçenletde pişik de oldu ama bazen kalın giydiriorum galibaHerhangi birşeye alerjısı var mı? Ceviz alerjik diye kullanamadım ben.
Onu davdeneyim. Havuç elmayla buharda haşladım biraz yediBalkabağı, soğan, sarımsak, havuç, patates hepsini pişir blendır yap güzel oluyor
Bisküvi henüz denemedim. Metenin bugünkü yemeğini söyliyim, sevdi çünkü.Bebek bisküvisinde pekmez katıp fırına veriyorlar. Pekmezin ısıya maruz kalması zararlı değil mi? Siz nasıl yapıyorsunuz bisküviyi? Bir de beğendiğiniz bir tarif var mı?
Eline sağlık şifa olsun bebişlereBisküvi henüz denemedim. Metenin bugünkü yemeğini söyliyim, sevdi çünkü.
Tavuğu haşladım (organik tabii ki, yaklaşık 1,5 saat haşlandı) tabi tavuk çok olduğu için mete için küçük tencerede yağla unu kavurdum kıvam versin diye, içine tavuğun suyundan koydum, bikaç parça tavuğu iyice didip içine attım, içine sebzeli şehriye ve birazcık brokoliyi parçalayıp attım. Pişince brokolileri biraz çatalla ezdim o kadar. Şifa olsun bebelerimize![]()
Tam da bu tariften burada bahsetsem mi diyordum, ben yaptım ve oğlum çok sevdi. Bu arada içine tarifteki gibi bir kaşık soğan attım ama bir diş sarımsağın üçte birini attım. Bir de çok az nane attım bir kaç dakika daha öyle pişirdim.Denemelisin çok güzel. Tarifi bırakıyorum aşağıya.Balkabaklı tarifiniz var mı?
Şimdi başka bir kaynak buldum, pekmezin yapım aşamasında yüksek ısıya maruz kalmaması gerekiyormuş, keke pastaya konmasında sıkıntı yokmuş. Yani marifet yapım aşamasında yüksek ısıya maruz kalmamış pekmez bulmaktaymış.canim pekmez
üzüm haldır huldur kaynatilarak yapiliyor
Ben buharda pişirip 1 kasik tahıllı mama karışımı üzerine 1 çay kaşığı pekmez döküyorum severek yiyir.1 2 kez çeyrek ceviz de ezip koymuştum ☺Onu davdeneyim. Havuç elmayla buharda haşladım biraz yedi
Lorlu pankek dusunuyorum. Bugun yapacaktim kismet olmadi. Muzlusunu cok sevdi. Bakalim lorlusunu sevecek mi?Yarın sabah menünüzde ne var?
Yok duymadım ama mantıklı, olabilir. Genelde unla yoğurdu karıştırıp sonradan ekliyodum bugün böyle yaptım ama bence de çok kavurmamak daha iyiEline sağlık şifa olsun bebişlerebir yerden unu çok az çevirin yağda fazla kavurmayım diyordu, bebeğe zararlıymış doğru mudur ki duydun mu sen de böyle bir şey?
![]()
Bizim kahvalti bulamac, 1 dilim eksi mayali tam bugday ekmegi, 30gr lor, 1 tk elma/uzum pekmezi, biraz elma ya da muz koyuyorum. Lor yaparken ayrisan peynir alti suyundan ekliyorum biraz ( iyi mi yapiyorum bilmiyorum, belki de kotudur) sonra hepsi blenderdan geciyor. Bizim kahvalti her gun ayni, sadece meyve kismi degisiyorYarın sabah menünüzde ne var?
Çiğneyebiliyor mu? Ya dişleri olduğu halde ben püre dışımda veremiyorum vermem gerekiyor ama korkuyorum.Lorlu pankek dusunuyorum. Bugun yapacaktim kismet olmadi. Muzlusunu cok sevdi. Bakalim lorlusunu sevecek mi?
Ben yulaf haşlıycam. İçine elma rendesi, haşlanmış yumurtanın sarısı ve biraz da pekmezYarın sabah menünüzde ne var?
Benimki cigneyebiliyor ama pankek cok yumusak oldugu icin cignemeden yuttu zaten. Bi de cok sevdi, ilk lokmadan sonra yemek icin kendi atildi i-iihhh diyerekÇiğneyebiliyor mu? Ya dişleri olduğu halde ben püre dışımda veremiyorum vermem gerekiyor ama korkuyorum.
Tarifini paylaşabilir misin yarın denerimBenimki cigneyebiliyor ama pankek cok yumusak oldugu icin cignemeden yuttu zaten. Bi de cok sevdi, ilk lokmadan sonra yemek icin kendi atildi i-iihhh diyerekmuzu sevdigi icin kesin.