2019 Kasim anneleri buraya:)

Ayyy ben her sabah yarım limon suyu içiyorum sıcak suyla... Hay Allah.
Hatta kanamanın olmazdan bir gün önce öğlen ekşi bir dolma yedim. Öyle ekşiydiki başkası yiyemez yani. Ama canım öyle çekti. Yanında bol limonlu salata bol limonlu turp ve çorba bol limon. Resmen ekşi krizine girdim .
Doktora söylemedim böyle bir an bunları yedim diye ama bağlantısı var bence. Çünkü aile hekimim ve ebe hanım özellikle uyarmıştı .

Bizim eskiden bir komşu düşük yapmak için bir avuç limon tuzu yutmuş ve aşırı kanaması olmuş. Cahillik işte. Yani etkisi var mutlaka

Esime boyle cizmi anlatmis yuvarlak olan kese biz altindaki karalarigim yeri temizlicez vs vs diye ben anlayamadim cunki ilk kelimesi sagliksiz olunca beynimden kaynar sular akti yatis verince konusmalarin geri kalanlarinda hayatta degildim gibi

Eklentiler

• IMG-20190329-WA0009.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 43
hatırladım tabii hatırlamam mı iki kişiydiniz hatta sanki eğitime birlikte gidiyodunuz ay çok sevindim yine aynıyız canımsın yaa seninde iki demii
Aynen 2.olcak Allah nasip ederse canım. Nasip olsaydı 2019 nisan annesi olacaktım ama düşük oldu. Kasım anneleri oluruz bu sefer sağlıkla gelirler inş

Demek ki abartmıcaz hiçbir şeyi. Valla ödüm patlıyor ne yesem bakıyorum internete...

Fruktoz içerdiği için bebekte şeker hastalıgına yol açıyormuş. O yüzden kısıtlamıştı..
Ya ztn herşeyin fazlası zarar. Abartmadan yenilebilir. Çayı şekersiz içmek, az şeker ve hamur işi tüketmek bence portakalı kısıtlamaktan daha mantıklı. Yani hastasın ilaç içmek yerine c vitamin olan gıdalarla beslenmekten başka çarede yok
Bide ben portakal suyun greyfurt veya limon eklerdim:) biraz ekşiciyim

Cnm mrb h.geldin aramiza..hastanede nereye gidip kan vericez ne istiyrm dicz cahillik basa bela :) bnm dr.um beni 2.sinde cagirdi gitmedim hic daha tedirginim

Benim 2 nisanda özele kendi doktoruma randv. var.
Ben öncesinde hamilelikte yapılması gereken testleri yaptırıp kendi doktoruma öyle gitmek istedim.. süreci uzatmamak için.
Devlet hastanesinden öylesine bir doktordan randv. aldım.. doktora hamile olduğumu ve hamilelikte yapılması gereken testleri yaptırmadığımı söyledim.. bana idrar ve kan yazdı ve butün testlerimi yaptım
Ertesi günde çıktı sonuçlarım.

Şimdi bunları özele götüreceğim.. özeldeki doktorum tekrar test isterse yine devlete randv. alıp doktorum ne istiyorsa devletteki doktora söyleyip orada yaptıracağım.

Boşuna para da vermiş olmuyorum testlere..

Doktoruna söyle gerekli testleri yaptırmadim diye mutlaka yaptır belki bi vitaminin düşüktür.. benim troid yüksek çıktı mesela erteleme derim

Esime boyle cizmi anlatmis yuvarlak olan kese biz altindaki karalarigim yeri temizlicez vs vs diye ben anlayamadim cunki ilk kelimesi sagliksiz olunca beynimden kaynar sular akti yatis verince konusmalarin geri kalanlarinda hayatta degildim gibi
Canım valla bilemedim sonucta bu işlemi doktor yapıyor, ben bir peyzaj mimarıyım... Yani herkes kendi işiyle ilgili konuşsun ancak yine de şöyle düşünüyorum içeride bir oluşum varken (kese/embriyo) vajinal ultrasondan bile kaçınan insanlar varken içeriyi temizlemenin nasıl bir şey olacağını aklım dimağım almıyor... Yani kese varsa zaten dış gebelik olamaz ki... Senin akıntın vb. var mıydı?

Demek ki abartmıcaz hiçbir şeyi. Valla ödüm patlıyor ne yesem bakıyorum internete...
Aynen arkadaşımda doktora gitti tüm ilaçları vitaminleri kesmiş doktor. Yeni adetler çıkardı bu yeni nesil demiş. Folik içmek yerine şu gıdaları ye demiş. D vitamini yerine yarım saat güneşte otur demiş vs.beslenmemize dikkat etsek ne ilaca gerek var ne başka şeylere. Belki mide bulantısı da azalır.

Ben vejeteryanım ... bu durum biraz korkutuyor beni (balık, et, tavuk yemiyorum tadlarını bile bilmiyorum)
O yüzden bol bol sebze meyve yeşil mercimek özellikle yiyorum

Ben vejeteryanım ... bu durum biraz korkutuyor beni (balık, et, tavuk yemiyorum tadlarını bile bilmiyorum)
O yüzden bol bol sebze meyve yeşil mercimek özellikle yiyorum
Bence hiç korkutmasın gayet mantıklı bir beslenme. Benim mthfr genimde mutasyon var bu da homosistein düzeyini yükseltebiliyor. Homosisteini düşürmenin yolu da hayvansal gıdalardan uzak durmak... Ben de olabildigince uzak duruyorum. Ancak sabahları lor peyniri yiyorum onu kesmedim.

Dun sadace peceteye pembe leke gelmisti silince

Ben şöyle düşünüyorum yeni zaman ve yeni uygulamalar! Bunlar mantıklı geliyor bana. Eskisi gibi gıdalardan gereken vitamin ve mineralleri zaten alamıyoruz. Metabolizmamız bugünün şartlarıyla yediğimiz doğallıktan uzak bir çok paketli gıdayı tolere etmeye yönelmiş bir şekilde bundan 15-20 yıl öncesiyle farklı bir haldeyiz. O yüzden ben takviyelerin alınmasından yanayım. Ha ilaç sektörü apayrı bir fiyasko... O da korkutuyor beni ama şu an yiyeceklerden de pek bir şey alabildiğimizi düşünmüyorum. Tohumlar zaten ithal ve genetiğiyle oynanmış oluyor bir çoğunun. İlaç ve hormonlar yükleniyor yetiştirme aşamasında... vs. vs. yani aslında yediklerimiz de masum değil.

Ben ömrümde böyle bir şey görmedim duymadım.. Siz bu çizimleri ve tüm tahlillleri alın götürün başka bir doktora... Kese varsa dış gebelik nasıl olur... Üzüm gebelikse bunu nasıl görmez... Aklım almaıd benim. İçerde kese varken içeriyi nasıl temizliyor yahu... Siz kafanızı daha fazla karıştırmadan işlemler bitip hastaneden çıkınca iyi olduğunu bildiğiniz bir doktora gidin... İnşllah iyi olsun her şey hakkınızda.

Bugun randevu ayarlayip gidemedigim doktoruma gidicem insallah

Biliyorsun toplumumuz diplomasız doktor kaynıyor.. et yemezsen bebek sağlıksız olur demeler başladı. Arkadaş çemkiriyorum yine anlamıyorlar.
Bütün hayvansal gıdalardan mı uzak durman gerekiyor? Yumurta yiyebiliyor musun?

Sadece et, balık, tavuk onun harici herşeyi yerim

Her sabah aç karnına pekmez ve 1 adet ceviz yiyorum. Kahvaltımı da tam yaparım.. (Beyaz peynir, zeytin, yumurta Allah ne verdiyse )

Yeşil mercimek öneririm size de (acayip faydalı ve folik asit kaynağı )
Bulgur pilavı,
ıspanak, pırasa, pazı( kabizlığa çok iyi geliyor)
Nohut, bezelye, barbunya
Havuç, brokoli (5dk suda haslayip yogurtla)
Ve hergün çorba içiyorum
Bu yemekleri sırayla yapıp yemeye çalışıyorum
Bunların yanında mutlaka cacık

Pirinç pilavı çıkardım hayatımdan

Beyaz ekmegi yok ettim.. tam tahıllıya geçtim
meyve hic sevmezdim günde en az 2 meyve tüketiyorum.
Sürekli ya ayran içiyorum ya cacık yiyorum (ev yoğurduyla yapılmış)

Kuru kayısı yiyorum (kabızlık için)
Su içmeye çalışıyorum (bir türlü su alışkanlığı kazanamadım)

Paylaşayım dedim.. belki sizinde bildiginiz bilmediğimiz faydali seyler vardır..
Yaz gelsin taze sebzeleri bekliyorum

Bu arada folik değerlerim çok iyi olduğu için doktor kullanmamı istemiyor.. folik asit kullanmıyorum.

Harika besleniyorsunuz. Suyu mutlaka zorlayın bir süre sonra alışkanlık oluyor.
Bana yumurta da önerilmiyor özellikle yumurta sarısı... Onun yerine ben de zeytine gectim. Sabah bir tatlı kaşıgı lor peyniri, 8-10 adet siyah ev yapımı zeytin, 2 tam ceviz ve 1 dilim tam bugday ekmegi yiyorum. Arada 1 elma veya muz yiyorum. Öglen sebze yemegi veya koca bir kase bol zyaglı salata arada yine meyve aksam da sebze salata... gece de iç badem veya iç fındık.
3-4 lt de su içiyorum muhakkak.
Yogurtla aram bozuldu kendi yaptıgım yogurttan yedim gecen hafta gece acıkmıstım, midem bir yandi bir yandı sonra afedersiniz ama cıkardım ve o günden beri canım yogurt istemiyor. Süt kullanmam zaten pek.
Bulgur pilavı cok iyi geliyor neden bilmiyorum midemi cok rahatlatıyor. Yeşil mercimek gercekten mükemmel bir gıda hatta şimdi gidip çorbasını yapıyım canım çekti.
Bu homosistein mevzusu cok tuhaf. İnternette bir sürü diyeti var yasak gıdalar var. Brokoli de bunların arasındaydı yanlış hatırlamıyorsam cok tuhaf ama oyle. Ha homosisteinime bakıldı mı hayır bakılmadı. Ama yine de elimden geldiğince onu yukselten gıdalardan uzak durmaya calısıyorum.

Ama bugün pantolonumun düğmesi cok rahatsız etti.. otururken açtım caktirmadan saldım kendimi Düzenli yemek yemek bana kilo aldırıyor.. havalar düzelsin mecbur yuruyus yapmam lazım cidden sonum hic iyi gozukmuyor

3-4 lt su içmen harika hem kabızlık hem enfeksiyon sorununa karşı çok iyi.. bende başlamak istiyorum inşallah içebilirim (ki kronik vajinal enfeksiyon problemim var)

Aslında süt içmemiz gerekiyor ama bu paket sütlerin pek faydası olacağını sanmıyorum.. hergünde taze inek sütünü nereden bulacağız.
Paket içmektense, fazla tüketmemek daha mı iyi acaba

Sanırım yoğurttan tiksindin ama olsun sıkıntı etme çok güzel su içme alışkanlığın var vücudunu eminimki güzel temizliyordur.
Bir de kendini çok iyi tanıyorsun maşallah ben hiç bilmem bana ne zararlı diye

Geçen tvde doktor söyledi hamilelerin bulgur pilavi yemesini öneriyor ve ciğ gıdalardan mutlaka uzak durması gerektiğini söyledi.

Sütle ilgili gercekten problem var. Bana dr katıyen hazır yogurt süt ve ayran içip yemiyoruz dedi. Süt alıyorum burda huldum birisi inek sütü getiriyor ama yine de neden bilmem içim almıyor onu. O yüzden yogurt uapıyodum yogurtla da aram açıldı :)))
Suyu 1 veya 1.5 lt şişelerde sürekli yanınızda gezdirerek için. Bardakla içilmiyor...
Yararlı şeyler buldukca paylasacagım. Bugün zeytin ve zyagı ile ilgili harika seyler okudum gebelikte tüketilirse bebek gelişimi hızlanıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…