Elbette tutmayabiliyor. Genetik inceleme yapılmasını doğru bulmayanlar da var bu yüzden. Embriyonun bütünlüğü bozuluyor, riske giriliyor, rahim bazen kendisi bunu düzeltebiliyor diye.
Ben yukarda bana doktorların yaptığı açıklamayı ve okuduklarımı yazdım. 6 aydır dünyadaki tüp merkezlerini, tekniklerini, başarı yüzdelerini araştırıyorum. Bana laboratuvar iyi ise transfer 5. Gün embriyosu ile yapılır dendi. İyi laboratuvardan kasıt ana rahmini taklit edebilen teknolojiye sahip laboratuvarlar. Dünyanın en iyi birkaç merkezi de ne şanslıyız ki bizim ülkemizde. Bi de teknoloji geliştikçe embriyoyu bekletme süreleri artıyor dikkat ederseniz. Eskiden 3 gün bile beklemeden transfer yapılıyorken şimdi 6. Gün embriyosu koyan merkezler var. Ben merkez sahibi olsam ben de başarıyı arttırmak için embriyoyu bekletir ve dondururdum. Bunu tercih etmeleri çok normal.
Başka merkezde 2 defa 2şer tane 3.gün embriyosu tutmayan arkadaşımın şimdi ikisi birden tutan dondurulmuş 5.gün embriyosu var mesela.
Aynı merkezde muhtemelen 3.denemede falan 3.gün embriyosu koyuyolardır. O da doktor he derse.
Ayrıca buna itiraz etmek de mantıken saçma çünkü doğal gebelikte de döllenmenin 3. Günü embriyonun olduğu yer rahim değil, tüplerdir. Embriyo rahme 5.günden sonra düşüyor. O yüzden teknoloji el verdiğince transferden önce embriyoyu bekletmek, gelişimini görmek istiyorlar. Birgün ana rahmine bile gerek kalmadan, 9 ay boyunca laboratuvardaki yapay rahim ortamında insan üretebilecek teknoloji de gelecek. Etik mi değil mi bi de o tartışılır artık. Bence süper olur. Rahmi alınmış ya da sürekli düşük yapan herkes anne olabilir böylece.