2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Merhaba kızlar ŞEKER YÜKLEME TESTİ kaçıncı haftalarda yapılıyor nette 24-28 yazıyor kimisi 22 de bile yaptırmış dr mu belirliyor birde sağlık ocağı bakıyor mu açlık tokluk kan şekerine
Saglık ocagı seker yuklemeden bakıyor ben 26 haftalık baktırdım

Kizlar son ayimda sacimi keatirmeyi dusunuyorum cevremdwkiler bebwgin omru kisalir falan diyo alakasi yok hurafe diyorum nihat hatipoglundan dinledim oyle birsey olamaz sacimi kesyirdim bebegin omru kisaldiii olmaz boyle birsey kaderle omur kisalmasinin sac kesimiyle alakasi yok demisti siz neler diyosunuz

Kizlar son ayimda sacimi keatirmeyi dusunuyorum cevremdwkiler bebwgin omru kisalir falan diyo alakasi yok hurafe diyorum nihat hatipoglundan dinledim oyle birsey olamaz sacimi kesyirdim bebegin omru kisaldiii olmaz boyle birsey kaderle omur kisalmasinin sac kesimiyle alakasi yok demisti siz neler diyosunuz
Cogu kes bende kestırmek ıstıyorum yoktur ıyle bısey dıyorum ama o denılenler cok cıddı bısey ondan cesaret edıpte kestıremıyorum aman ne olcak kırkından sonra kestırırum dıyorum.. gecmıste pek dr yoktu ama yasanmıslıkları var gormusluklerı var

Boyle seylere inanam. Allah herkesin omrunu tayin etmis zaten. Bi saca mi kaldi bunca insanin omru? Allah ol der, olur. Gerisi hikaye.

Eskiler çok söylüyor ama bende kestirdim çünkü çok yıpranmıştı ve sıcaklarda başedemez olmuştum ben kötü birşey olur diye hiç.düşünmedim içim rahattı yani Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin evlatlarımıza

Tabi ki batıl inanç bu.Eskilerin o kadar fazla ki buna benzer inançları. Akıl var mantık var yani :KK58:

Ben iki kere kestirdim. İnanmıyorum öyle şeylere ben dini yönden bir bir açıklaması yok

batıl inanç çocukluk ile başlayan bir süreç olduğu için öncelikle hamile kadınlara yönelik olanlara bakalım;
* Hamile kadın saçını kestirmez, çocuğun ömrü kısa olur.
* Hamile kadın ayıya, maymuna, deveye bakmaz, çocuk çirkin olur.
* Ekşi yerse kız, tatlı yerse oğlan doğurur. “Ye ekşiyi doğur Ayşe’yi, ye tatlıyı doğur atlıyı” denir.
* Hamile kadın habersiz kimsenin bir şeyini alıp yemez, çocuk hırsız olur.
* Kız doğuracağı zaman çirkinleşir, oğlan doğuracağı zaman güzelleşir.
* Hamile kadın herhangi bir şey yedikten sonra kaşınırsa bebeğin vücudun da yediği şeyin şekli çıkar.
* Diş düşüren çocuğun dişi, nerede okuması isteniliyorsa o okulun bahçesine gömülür.
* Çocuklar gece beş taş oynarsa, düşman gelecek denir.
* Kız çocuğunun ilk kez kesilecek saçını, dayısı keserse saçı gür olur.
* Oğlan çocuğunun saçını ilk kez amcası veya dayısı keser.
* Kız baba evinden perşembe veya pazar günü çıkar.
* Bir kadın iki erkeğin arasından geçerse çocuğu olmaz.
* Bir adam iki kadının arasından geçerse sözü geçmez.
* Bir erkek iki kız arasından geçerse köse olur.
* Yarım çay içen kadın dul kalır.
* Kapı eşiğinde oturulmaz, insan fakir olur.
* Kapı eşiğinde oturulmaz, insan bekar kalır.
* Gece ıslık çalmak günahtır.
* Gece evden eve tuz verilmez.
* Akşam kapının önü süpürülmez.
* Sağ avuç kaşınırsa para gelir, sol avuç kaşınırsa elden para çıkar.
* Akşam tırnak kesilmez.
* Akşam sakız çiğnenmez, akşam çiğnenen sakız ölü etidir.
* Ekmek kırıntılarını yere atmak, ayakla çiğnemek evin bereketini alır.
* Bir kişinin üzerinde dikiş dikilirse, o kişinin kısmeti bağlanır.
* Merdiven altından geçilmez uğursuzluk getirir.
* At nalı uğur getirir.
* Evde ayna kırılması uğursuzluk getirir.
* Kulağınız çınlarsa misafir gelecektir.
* Kapıdan sağ ayağınla çık, iş yerine sağ ayağınla gir. İşin hayırlı olsun.

Araştırmalara göre, ortalama 1500 adet batıl inanç var. Her ne kadar batıl inancınızın olması bir zayıflık olarak görülse de, aslında bazen bir çeşit manevi rahatlamadır. Yaşadığınız bir olayın kolayca bahanesini bulmuş olursunuz.
Sizin batıl inançlarınız neler, bunlar size iyi geliyor mu? Eğer cevabınız evet ise gerisini boş verin o zaman.

Hamile olduğumu öğrendikten sonra 2 kere saç kestirdim böyle saçma hurafelere inanmıyorum

@Ytmz yok öyle bi şey :) Ben 18 haftalıkken kısacık kestirdim saçımı. Bi yerde okumuştum, Diyanet de bunun hurafe olduğunu, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını açıklamıştı sanırım. Kendini hamilesin diye kişisel bakımından mahrum etme ;)

Aslında olumsuz yorumlar okudum ben ama instagramda siliyorlar olumsuzları. Herkeste işe yaramıyormuş ama çoğunda işr yaramış. Garmastan kafama yattı ondan alcam üstelik 60 lira gibi fiyatı var. En fazla 3 ay kullanacağım iyileştirmesi garanti olmicak bir ürüne o parayı vermek istemiyorum. Çünkü bende işe yaramayabilir gerçekten göğüsüm çok hassas hatta duş alırken yumuşak süngerle bile temizleyemiyorum duş jelini avcuma alıp yavas yavas temizliyorum onda bile soyulma oldu. Hamilelikten önce regl dönemlerimde hassas olurdu ama hamileliğimden beri sanki başkasının göğsü :bicak:
Hmm demek siliyorlar .ee o kdr pahali bir urunun reklami icin boyle calisiyorlar demek. Benim soyulma da olmustu garmastan i cok az miktarda surdum cok ferahlatti. Dogum sonrası da kullanirim. Ins ayni sekilde iyi gelir. Gumus kalkanlar indirime girse alacaktim acikcasi ama hic oyle olacakmis gibi durmuyor.

Cogu kes bende kestırmek ıstıyorum yoktur ıyle bısey dıyorum ama o denılenler cok cıddı bısey ondan cesaret edıpte kestıremıyorum aman ne olcak kırkından sonra kestırırum dıyorum.. gecmıste pek dr yoktu ama yasanmıslıkları var gormusluklerı var
bence yipranmissa kestir batil inanc bence rabbkmin emriyle hersey

Boyle seylere inanam. Allah herkesin omrunu tayin etmis zaten. Bi saca mi kaldi bunca insanin omru? Allah ol der, olur. Gerisi hikaye.
Bende inanmadim ben yok dedikce olurmu diyolar ya bide elime alacam varyaa
Eskiler çok söylüyor ama bende kestirdim çünkü çok yıpranmıştı ve sıcaklarda başedemez olmuştum ben kötü birşey olur diye hiç.düşünmedim içim rahattı yani Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin evlatlarımıza
Amin canim yani sac ve omur kisalmasi sacma kim cikardi bunu yaaa :KK70:
Tabi ki batıl inanç bu.Eskilerin o kadar fazla ki buna benzer inançları. Akıl var mantık var yani :KK58:
cook fazla

Ben iki kere kestirdim. İnanmıyorum öyle şeylere ben dini yönden bir bir açıklaması yok
Bende doguma yakin kestirmeyi dusunuyorum acik olsa bakimini yaptiririm ama kapaliyim bide sacla ugrasamam baya uzadi
batıl inanç çocukluk ile başlayan bir süreç olduğu için öncelikle hamile kadınlara yönelik olanlara bakalım;
* Hamile kadın saçını kestirmez, çocuğun ömrü kısa olur.
* Hamile kadın ayıya, maymuna, deveye bakmaz, çocuk çirkin olur.
* Ekşi yerse kız, tatlı yerse oğlan doğurur. “Ye ekşiyi doğur Ayşe’yi, ye tatlıyı doğur atlıyı” denir.
* Hamile kadın habersiz kimsenin bir şeyini alıp yemez, çocuk hırsız olur.
* Kız doğuracağı zaman çirkinleşir, oğlan doğuracağı zaman güzelleşir.
* Hamile kadın herhangi bir şey yedikten sonra kaşınırsa bebeğin vücudun da yediği şeyin şekli çıkar.
* Diş düşüren çocuğun dişi, nerede okuması isteniliyorsa o okulun bahçesine gömülür.
* Çocuklar gece beş taş oynarsa, düşman gelecek denir.
* Kız çocuğunun ilk kez kesilecek saçını, dayısı keserse saçı gür olur.
* Oğlan çocuğunun saçını ilk kez amcası veya dayısı keser.
* Kız baba evinden perşembe veya pazar günü çıkar.
* Bir kadın iki erkeğin arasından geçerse çocuğu olmaz.
* Bir adam iki kadının arasından geçerse sözü geçmez.
* Bir erkek iki kız arasından geçerse köse olur.
* Yarım çay içen kadın dul kalır.
* Kapı eşiğinde oturulmaz, insan fakir olur.
* Kapı eşiğinde oturulmaz, insan bekar kalır.
* Gece ıslık çalmak günahtır.
* Gece evden eve tuz verilmez.
* Akşam kapının önü süpürülmez.
* Sağ avuç kaşınırsa para gelir, sol avuç kaşınırsa elden para çıkar.
* Akşam tırnak kesilmez.
* Akşam sakız çiğnenmez, akşam çiğnenen sakız ölü etidir.
* Ekmek kırıntılarını yere atmak, ayakla çiğnemek evin bereketini alır.
* Bir kişinin üzerinde dikiş dikilirse, o kişinin kısmeti bağlanır.
* Merdiven altından geçilmez uğursuzluk getirir.
* At nalı uğur getirir.
* Evde ayna kırılması uğursuzluk getirir.
* Kulağınız çınlarsa misafir gelecektir.
* Kapıdan sağ ayağınla çık, iş yerine sağ ayağınla gir. İşin hayırlı olsun.

Araştırmalara göre, ortalama 1500 adet batıl inanç var. Her ne kadar batıl inancınızın olması bir zayıflık olarak görülse de, aslında bazen bir çeşit manevi rahatlamadır. Yaşadığınız bir olayın kolayca bahanesini bulmuş olursunuz.
Sizin batıl inançlarınız neler, bunlar size iyi geliyor mu? Eğer cevabınız evet ise gerisini boş verin o zaman.
Vay bee bilmedigim ne cok batil inanc varmis herkes bir tarafindan uydurmus:KK70:
Hamile olduğumu öğrendikten sonra 2 kere saç kestirdim böyle saçma hurafelere inanmıyorum
En iyisi b3nce canim bnde ayni sekil
@Ytmz yok öyle bi şey :) Ben 18 haftalıkken kısacık kestirdim saçımı. Bi yerde okumuştum, Diyanet de bunun hurafe olduğunu, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını açıklamıştı sanırım. Kendini hamilesin diye kişisel bakımından mahrum etme :KK66:
yaniii bencede canim hocalardan bile dinledim

Kapanmadan once sacim popomun altindaydi ve dumduzdu normal sacim...sariydi yillardir oyle kullandim kestirdim sonra omuz hizamda kapaninca cunku kapaliyken dolasiyo :KK49:

bence yipranmissa kestir batil inanc bence rabbkmin emriyle hersey

Bende inanmadim ben yok dedikce olurmu diyolar ya bide elime alacam varyaa

Amin canim yani sac ve omur kisalmasi sacma kim cikardi bunu yaaa :KK70:
cook fazla

Bende doguma yakin kestirmeyi dusunuyorum acik olsa bakimini yaptiririm ama kapaliyim bide sacla ugrasamam baya uzadi

Vay bee bilmedigim ne cok batil inanc varmis herkes bir tarafindan uydurmus:KK70:

En iyisi b3nce canim bnde ayni sekil
yaniii bencede canim hocalardan bile dinledim
Evet batıl inanç ama korktuk bıkere :)

beeeeeeen :KK43: doktoruma sordum, dedim ilk çoçuğumda da olmuştu ama bukadar erken başlamamıştı, bebek bu kadar yukarı çıktı mı dedim, hayır bebeğin alttan baskısı sonucu organlar yukarı sıkışıyor. O sebeple oluyor, yani gayet normal dedi

günde 2 bardak içebilirsin, magnezyum için faydalı dahi olur canım
Doğrudur canım

Back
X