uzun oluyor burdan devam edeyim:)
yrüyerek çıktım kata. ebe çatı muayenesi yaptı 0 açıklık doğum başlamış dedi. sabah 9.30 ile 10 u bulur doğum dedi. bizi odamıza yerleştirdi. ebenin dediğine göre daha 12 saat var ve ben ölüyorum sancıdan dayanamam diye epidural istedim dr aradılar durumumu anlattılar 11:30 gibi epidural takıldı. epidurale giderken açıklık 3cm olmuştu.
160 cm boya 93 kilo beton mikseri gibi bir hatun olmuştum. önlüğün arkası kapanmadığı için arkadan da bir önlük giydirmişlerdi. epidural için girdim arkadaki önlüğü çıkardılar benim popo meydanda kaldı. burda ayıp olmaz vb sözlerle beni rahatlatmaya çalışıyorlar o arada 2 defa sancı geldi ben kıyameti kopardım. epidural takamayız bu kadar sık sancı gelince dediler . ben söz hiç kıpırdamayacağım diye yalvarmaya başladım.
son 1 haftada 3kg almıştım heryerim ödemdi. sırtımı kamburlaştırmam lazım ama o tiple imkansız

zar zor şekil aldım bu defa da ödemden iğne ilerlemiyor batırdıkları yerden su çıkıyor. o halde 2 defa sancı geldi ve ben hareketsiz çatlıyorum adamlardan biri halime acıdı ben risk alıyorum dedi ve iğneyi ilerletti veee doğru yeri buldu
o anda sancıdan stresten iğnenin acısını hiç harketmedim. hortumu sırtıma bantladılar omzuma bir aparat taktılar oradan ilacı verdiler veee ben yeniden doğdum. kıvranarak gittiğim epidural odasından yürüyerek çıktım. açıklık 7 cm olmuştu.
odaya çıktığımda saat 12yi geçmiş babam kardeşimi merak etmiş nerde kaldın diye o da mecburen söylemiş doğumun başladığını. babam araba süremem demiş panik olmuş annem ve babam taksiye atlamışlar kayındalideyi de almışlar 3ü geldiler. saat 12:30 ebe yine muayaneye geldi vee 10 cm doğuma gidiyoruz dedi.
herşey o kadar hızlı ilerlediki yediğim kurufasulye içimde kaldı.

wc gitmek istiyorum beni bırakmadılar doğum başladığı için öyle hissediyorsun dediler. ıkınma anında durumun öyle olmadığı anlaşıldı ve ben çok utandığım için ıkınamadım. tüm gücümle ıkınsam herşey kolay olacaktı.
sonra omuzları kasıklarıma takıldı ıkanamamaya başladım. ebe 2 defa karnıma bastırdı o anları hatırlamıyorum

saat 1:40 da oğlum hooop doğdu. 1 cm kesi atıldı.
oğlumu hemen göğsüme koydu ağlayan çocuk bir anda sustu gözlerime gözlerini dikti o an için herşeye değerdi. eşim ve kardeşimde doğuma girmişti üçümüzde ağlamaya başladık.çok güzel anlardı. o arada oğlum elime kaka yaptı.
çocuk dr aldı kontrolleri için 50 cm 3800gr doğdu. doğum tarihi 20 eylül görünüyordu başak burcu olacak diye hesabederken 40+3 de 23 eylülde terazi burcu oldu