2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Bende bi hafta 10 gun kadar sağmak zorunda kaldım meme reddi yaşadık memeyi almayıp biberonla aşk yaşıyordu bizimki doğru bak bi öğünde 120-150 cc ne koysam içiyordu ama ben o 150 cc yi iki defada sağabiliyordum

Aynen ben de bi ara hep sağmıştım. İki defada anca çıkarıyordum o kadarını. He bi de şu var, her ay farklı miktarlarda üretiyor olabiliriz bebek gelişimine göre. Bi de her annede aynı rakamlar çıkmazmış üç aşağı bes yukarı günde ortalama 800 cc

Kuzum sen hep sağarak mı veriyorsun? Eğer öyleyse aynı emzirir gibi 2 veya 3 saatte bir sağman lazımmış. Senin bebek kac gram almıstı bi önceki kontrolde

Öyle yapıyorum canım hiçbir şekilde almıyor memeyi. İlk ay hiç alamadı ben safra ameliyatı oldum beslenmem hiç düzenli olmadı o an. Şimdi aya göre ortalarda idi en son gittiğimizde. Normalde kontrol 16 mayıs ama memeyi almıyor başka bir sorun mu var diye gideceğim

Öyle yapıyorum canım hiçbir şekilde almıyor memeyi. İlk ay hiç alamadı ben safra ameliyatı oldum beslenmem hiç düzenli olmadı o an. Şimdi aya göre ortalarda idi en son gittiğimizde. Normalde kontrol 16 mayıs ama memeyi almıyor başka bir sorun mu var diye gideceğim

Aa hatırladım canım ameliyat olduğunu. Senin durumun ayrı. Ama kilosu ortalardaysa üzme kendini, benim bebek emdiği halde ortalarda. Doktorunuz en doğrusunu söyler sana, beklemeden gidin bence de

Herkese merhaba yazamiyorum ama firsat buldukca okumaya calisiyorum hepiniz iyisinizdir umarim bu sabah gogus agrisiyla uyandim sol gogsumde tae gibi bir kitle var sanırım mastit oldum cok canım yanıyor burda yasayan arkadaşlarım olmuştu ne iyi gelmişti nasıl bir yol izlediler acep fenayim
canım sıcak su ıle dusta masaj yap bana da hala oluyor arada. ama ates yoksa mastıt sayılmıyor antıbıyotıklık degılsındır ates yoksa. tıkanıklık ıcın tersten emzır bolbol emzor benim oyle gecıyor.bgoogledan bak tersten emzırmek en hızlı caresı

Hayirli ramazanlar herkese. Bebeme nazar ettim iki gundur pek kotu hasta mi diye dusunuyorum ama atesi yok guluyorda. Emmesi kotulesti. Baya korka korka tuttum orucu ama simdiden tum enerjim bitti 😔
Allah kabul etsin
Pek dillendirme iyiysede nazar olmus olabilir gerçekten veya atakta misiniz ondan da dengesizlesiyorlar.

canım oğlum kirki çıkmadan meme reddi demeyelim de beslenme reddi başladı şuan 3ay 20gunluk resmen tükendim artuk ama pes etmek yok.kuzenimin bebeği böyleydi saatlerce emmezdi ama şuan memeden ayrilmiyor.az önce bile kaşıkla verdim çünkü bıraksan akşama dek acıkmaz .genelde uykuya daldirirken emziriyorum baska türlüde emmez zaten.
Kaç saatte bi emziriyorsun?
Canım sizde alerji mi vardı?
Neden emmiyor bebeğin? Sebebi belli mi yani istahsizsa da doktor sundandir bundandır diyor mu?
Sagip biberonla veriyor musun hiç? Ya da mama kullanıyor musun?
Kilo alimi nasıl hangi ayda kaç kilo aldı?
Kuzenin nasıl bir yol izlemiş peki?
Onunki neden emmemis?
Çok soru sordum kusura bakma.

Bizim herhangi bir saatimiz yok canım az emdi diye ben nerdeyse saatte bir emziriyorum. Aslında alırken istekli alıyor ama çekip çekip birakiyor. Biraz emiyor sonra bagiriyor. Ben de uykuya dalarken daha rahat emziriyorum. Anlamadım bu çocuğun sıkıntısı ne...
Sen ne kadar sürede emziriyorsun?

Son düzenleme:
hayırlı ramazanlar kızlar 4. ay kontrolünden geliyorum sadece 400 gram almışız. bir önceki ay da 600 almıştı dr az denmişti . büyük oğlumun ay ay aldığı kilolarla karşılaştırıyorum da gerçekten ona nazaran dahi az. insan ister istemez bu kuzuma büyüğü kadar bakamıyor muyum diye kafaya takıyor
Şimdi geldik bizde oğlum 300 gram almış ilk 2 ay 1300 3. Ay 800 almıştı bana büyüdü gibi geliyordu ama çok az almış =(

Herkese merhaba yazamiyorum ama firsat buldukca okumaya calisiyorum hepiniz iyisinizdir umarim bu sabah gogus agrisiyla uyandim sol gogsumde tae gibi bir kitle var sanırım mastit oldum cok canım yanıyor burda yasayan arkadaşlarım olmuştu ne iyi gelmişti nasıl bir yol izlediler acep fenayim
Merhaba. Geçmiş olsun. İlk zamanlar benimde öyle oluyordu. Her zaman emzirdigin şekilde değilde tersten emzir. Yanına yastık koy bebeği oraya yatır. Kucağına almayı. O şekilde o kitleler yumuşuyor.

hayırlı ramazanlar kızlar 4. ay kontrolünden geliyorum sadece 400 gram almışız. bir önceki ay da 600 almıştı dr az denmişti . büyük oğlumun ay ay aldığı kilolarla karşılaştırıyorum da gerçekten ona nazaran dahi az. insan ister istemez bu kuzuma büyüğü kadar bakamıyor muyum diye kafaya takıyor
Doktor ne dedi canım önemli olan o. Sağlıklı ise doktorun zaten gerekli açıklamayı yapmıştır

Hayirli ramazanlar herkese ❤sagmiyorum en guzeli ihtiyac olmadikca surekli sagik yapmayinca coj cikmiyor insan bi acaba diyor yani gerek yok kafa katistirmaya. Bende anneme birakip cikcagim zamanlar sagiyorum bi 🙂
Benim artık yavaş yavaş sağıp stoklamam lazım. Hazirana kadar anca birikir. İşe başlayınca yavrum akşama kadar onlarla beslenecek 😞

Çok geçmiş olsun canım doktora git antibiyotik veriyorlar mastite bi de bol bol sıcak su masajı yap 😢
Tarakla bezeden göğüs ucubs dogru masaj yap , elini yumrular galinde gezdir ve sag mutlaka elinle acildikca anim
Geçmiş olsun canım.lahananın faydasını görenler olmuş. Çok ileri derecedeyse antibiyotik veriliyor sanırım

Geçmiş olsun canım. Ateşin yoksa sıcak uygulama yap sürekli, dusta sıcak su tutmak da iyi geliyor. Benim ateş 39 olmuştu, sıcak uygulayamamıştım. O memeden de hiç süt gelmiyordu. Doktora gitmiştim antibiyotik verdi. Mastit önemli, tedavi edilmeli. Ateşim düşünce sıcak uygulama yapıp hemen arkasından sağmıştım 2 saatte bir. Doktor önerisiydi, 2 güne toparladım
canım sıcak su ıle dusta masaj yap bana da hala oluyor arada. ama ates yoksa mastıt sayılmıyor antıbıyotıklık degılsındır ates yoksa. tıkanıklık ıcın tersten emzır bolbol emzor benim oyle gecıyor.bgoogledan bak tersten emzırmek en hızlı caresı
Merhaba. Geçmiş olsun. İlk zamanlar benimde öyle oluyordu. Her zaman emzirdigin şekilde değilde tersten emzir. Yanına yastık koy bebeği oraya yatır. Kucağına almayı. O şekilde o kitleler yumuşuyor.
Allah hepinizden razı olsun her seferinde imdadıma yatışıyorsunuz suan doktorluk durmuyorum ateş yok sadece kitle olan yerde acı var şimdi sica k duşa giricem annemde manava cikicak lahana bakcak inşallah bir an önce gecer bu ara ne hikmetse sütüm fazla maşallah 2 aydır gogsum terbiye olmuştu oyle sizma falan olmuyordu ama simdi sabaha siril siklam uyaniyorum oglum bir memeyi emerken digerinden fiskiriyor insallah bir an once duzene gireriz herkese hayirli bereketli ramazanlar diliyorum

Kuzum 3 ten sonra zaten azaliyor kilo alimlari bebis harakeylendikcr bundam sonra bu sekilde olur uzulme bi problem yok diyorsa doktorun
evet ya azalcakmıs her ay 1kılo alsalar ohoo 16kılo olurlar bır yılda 2yas kılosundan bıle fzla 😂

Evet canım sağınca içiyor biz mama da kullanıyoruz dr tavsiyesiyle 4.ay ek gıdaya bile geçebiliriz dedi dr.ama tavsiyem biberon değil de alıştırma bardağı kullan benim kız alıştı biberona yavaş akışlı alsam da
Az önce denedim biberonu içti ama gogsume yaptığı gibi içti sayılır. Biraz çekti sonra gevsetti sonra tekrar çekti tekrar gevsetti. Öyle öyle bitirdi. Doktor burnu tikali olabilir demişti geçen hafta acaba gercekten öyle mi bilemiyorum.
Alıştırma bardagiyla icebilirler mi küçük değiller mi?
Böyle devam ederse ben de mama vericem ihtiyaca göre 1-2 kez bakalım doktor ne derse.

Canım eğer üyeysen sayfanın arama bölümünde #üçdörtaydakiemmeproblemi ve #atakhaftası etiketlerini aratıp çıkan yazıları ve açılan postları oku. Postlarda yorum olarak da danışmanların tavsiyeleri var. Genel olarak 3-4 ay arası meme reddi yaşanırmış. Bir de 10-11 ay arası aynısı olurmuş. Sebep olarak da 3. ayda bebeklerin etrafı keşfetmeleri gösteriliyor. Bebeğin dikkatini dağıtacak gürültü, konuşma, tv, müzik vs olmamalı. Gündüzleri emzirmede problem olur genelde deniyor. Gündüzleri uyandıktan sonra emzirmek daha kolaymış. Buna bağlı olarak da bebeği gündüzleri uyku sinyalini gördüğünüz anda yatırmalısınız. Uyku sinyali gözlerini kaşıma, esneme, kulağını kaşıma vs. Grupta güzelce anlatılmış. Önemli olan bebeğin uykusuna dikkat etmek ve yılmadan memeyi vermeye devam etmek canım
Çok çok sağol canım cocuklardan vakit bulabilirsem bakicam mutlaka.

Back
X