Papatyamaviss
ben cok takintili bir insanim. Eger bende sezeryan olsaydim bende ayni sizin gibi dusunecektim cok eminim. Normal dogum yaptigim icin en basta buna ssvindim. Takinti edecek birsey eksildi diye...
Benim ailemde normal dogum yapan yoktu. Hatta Akrabalarim beni arayip sakin normal yapma direk sezeryan olsun dediler. Cok arastirdim normal dogum sezeryan dogum. Tip derdlerini okudum. En az 30 tane normal dogum videosu izledim. Suda dogumu arastirdim. Kocaelinde sadece 1 suda dogum yaptiran doktor vardi 8. Ayda doktor degistirmem gerekiyordu. Doktorumu birakmak istemedim. Sirf bu yuzden devam ettim. Ve en sonunda karar kildim. Hayirlisi neyse o olsun diye. Karar vermistim. Eger dogum 6 saatten uzun surerse kesinlikle kendim sezeryana girmeyi talep edecektim. Okudugum dogum hikayelerinde bebege zarar gelen dogumlar hep 6 saatten fazla sancili olanlardi. Ben cok zor dunyaya gelmisim annem kanamali hastaneye gitmis. Olum tehlikesi gecirmis.
Tek tek dilegim vardi oda bebegi saglikla dunyaya getirmek.
Doktorunuz 13 saat sonunda sizi sezeryana almakla cok cok iyi etmis. Normal dogumun cok fazla komplikasyonu var. 5 saat gibi kisa surede dogum yapmama ragmen, dogum sonrasi hicte basit degil. Demir cubukla dklarca rahimin icinde gezdirip kanamayi kontrol ettiler , dogumdan daha cok canimi acitti. Dikis attilar. Dikis yerim hala aciyor. Hep aciyacak belliki. O hayal ettigim gibi suslenip puslenip aa ben doguma gidiyorum yaa olmadi.o doguruken esinin elini tutanlara gibta ediyorum. Cunku ben en son teyzemi sanci odasindan kovaladim :) Yani normal dogumda normal degil bence :)
Benim sezeryan izim yok ama inanilmaz kotu catlaklarim var. Hicbir zaman duzelmeyecek. Umrumda bile degil. O cocuk saglikla dunyaya geldi.
Sizin uzulmeniz gereken teksey sezeryanin nimetlerinden faydalanamamissiniz. Direk randevulu gitseydiniz saciniz basiniz yap hadi biz tatlie gidiyoruz edasiyla.
Kendinizle gurur duyabilirsiniz. O yavruya hicbir zarar gelmesin diye ameliyat acisini cektiniz. Vucudum bozulacak diye normal dogumda israr edip sonra bebege zarar veren annelerden olmak kesinlikle dogrusu degil.