- Konu Sahibi cocukoloji
-
- #2.741
Sanırım yücel hocaydı.yani histereskopi ve laproskopi de aynı bir branş herkes yapıyor ama eli ne kadsr bu konu da hassas o önemli.ben ankara da akrabam var diye recai hocayo tavsiye üzerine onu arıştırıp gittim.nerde yaşıyorsun.istanbuldaysan yücel hoca.ankaradaysan recai hoca bu konu da çok iyi.eli bu konı da bilgisi çok iyi.benim fenaydı 3 saat uğraştı ameliyatla ellerim ağrıdı o ne yapışıklık öyle dedi 3 4 jere sonrasında histereskopi yaptı yapışmasın diye balon diye birşey koydu 1 ay durdu.sonra çıkardı tekrar baktı açıldı ve ben sonra tekrar rahim filmi çekildim herşey netti.ama bence önce rahim filmi iyi bir yer arsştır ve çektir öyle git hangisine gideceksen.Peki sizce yucel karaman mi sizin doktorunuz mu ne dersiniz
Ben yaptırdım 2 olumsuz.yaşım 40 dondurulmuş vardı çözüldü 2 tsnesi çöp oldu.yani ysşın gençse genç yumurta tutunması pozitifle sonuçlanabilir.fskst ysş kırk ise ysşlı yumurtaysa dondurma 3.ncü gün fazla yumuryan çıkarsa 5.nci güne gitmek iyi benim durumumda olanlar için.dondurulmuş genç yumurta için iyi diyebilirim.bu yaşla da alakalı.Uzun uzun yazmissiniz tesekkur ederim. Istanbulda dediginiz doktor yücel karaman sanirim. Ben de en son ona olacagim. Tamamen duzelme durumu var yani. Size bundan sonra transfer yapildi mi benim 4 dondurulmusum bekliyor.
Canım benimmm inşallah . İğne olayını kaptım stres gitti de heyecan tam gaz devamSenin için de hayırlısı olsun inşallah canım, stresli bi süreç bol bol dua et ve kendini sakinleştir :) inşallah mart ayında güzel haberlerini alırız
Evet duydum ama o da biesteron gibi diye hep erteledim.çok düşük çıktı öteki ay düzen labratuarına vericem.antalya merkezde yaşıyorum.düzen labratuarı ankarada en iyisiymiş.antalya bölgesin iyi bir akapukturcu bulmam araştırmam lazım.sizde faydası olur mu ?
Merhaba, ben de antalyadayım yaşım 40 benim de, bizim yaşlarımızda amh ın hiç bir önemi yok inan önemli olan reglinin 2. Günü olan folikül sayısı artı daha da önemlisi bunların içinde sağlıklı yumurtanın olması, çünkü bizim yaşımızda yumurtaların kalitesi malesef ki çok düşüyor, benim amh 2 yıl önce 1.06 çıktı bir daha da baktırmadım doktorumda aynı şeyi söyledi bunu Bilmen sana ne kazandıracak çok haklıydı, bizim yapmamız gereken her ay yumurtalarımıza baktırmamız olabildiğince opu olup onları toplatmamız. Ben 1 yılda 4 opu oldum maalesef hiç sağlıklı yumurtan oluşmadı, son yumurtama kadar toplatıcam ve inşallah sağlıklı olanı bulucam. Eğer maddi durumun müsaitse sana da tavsiyem bu olur yaş nedeniyle zaman kaybetmememiz lazım amh takılıp moralini bozma tek gerçek yumurta varlığı ve sağlıklı yumurta olması.Ben yaptırdım 2 olumsuz.yaşım 40 dondurulmuş vardı çözüldü 2 tsnesi çöp oldu.yani ysşın gençse genç yumurta tutunması pozitifle sonuçlanabilir.fskst ysş kırk ise ysşlı yumurtaysa dondurma 3.ncü gün fazla yumuryan çıkarsa 5.nci güne gitmek iyi benim durumumda olanlar için.dondurulmuş genç yumurta için iyi diyebilirim.bu yaşla da alakalı.
Havuzlama hiç tavsiye etmem zaten yuöurta yaşlı çözüldüğü zaman çöp oluyor brn denesin o işi de olmadı en iyisi sıcak tranafer.benim değerim geçen sene 0.73 dü şimdi 0.03.tosun labratuarında yaptırdım oraya kit gelmiş antalya da sadece orda var.ama düzen labratuarı ile çalışan başka bir labratuara daha vrricem.zaten her ay adetin 2.nci günü yumurtama bakılacak.uzun bir protokol yapılacak.bakalım.Merhaba, ben de antalyadayım yaşım 40 benim de, bizim yaşlarımızda amh ın hiç bir önemi yok inan önemli olan reglinin 2. Günü olan folikül sayısı artı daha da önemlisi bunların içinde sağlıklı yumurtanın olması, çünkü bizim yaşımızda yumurtaların kalitesi malesef ki çok düşüyor, benim amh 2 yıl önce 1.06 çıktı bir daha da baktırmadım doktorumda aynı şeyi söyledi bunu Bilmen sana ne kazandıracak çok haklıydı, bizim yapmamız gereken her ay yumurtalarımıza baktırmamız olabildiğince opu olup onları toplatmamız. Ben 1 yılda 4 opu oldum maalesef hiç sağlıklı yumurtan oluşmadı, son yumurtama kadar toplatıcam ve inşallah sağlıklı olanı bulucam. Eğer maddi durumun müsaitse sana da tavsiyem bu olur yaş nedeniyle zaman kaybetmememiz lazım amh takılıp moralini bozma tek gerçek yumurta varlığı ve sağlıklı yumurta olması.
Yanlış aktardım sanırım,Havuzlama yapmıyorum yumurtam toplanıyor 5. Güne kadar takip ediliyor 5. Güne gelenden örnek alınıp kromozom tahliline gönderiyoruz ve sağlıklı gelmiyor, sonuç gelene kadar zaten 2. Adetim geliyor ve tekrar iğne opu işlemim bu şekilde oluyor, en azından transfer sonrası alınan hormonları da alıp beklentiye girip hüsran yaşamıyorum artı transfer parası da ödemiyorum.Bizim yaşlarda sağlıklı embriyo bulmak zor sağlıklı olmayan tutarsa da düşük oluyor bu nedenle bu tedavi protokolünü uyguluyoruz.Benim kendiliğinden 3 düşüğüm de 38, 39 ve 40 yaşlarında sebep büyük olasılık sağlıksız gebelik yaş nedeniyle.Havuzlama hiç tavsiye etmem zaten yuöurta yaşlı çözüldüğü zaman çöp oluyor brn denesin o işi de olmadı en iyisi sıcak tranafer.benim değerim geçen sene 0.73 dü şimdi 0.03.tosun labratuarında yaptırdım oraya kit gelmiş antalya da sadece orda var.ama düzen labratuarı ile çalışan başka bir labratuara daha vrricem.zaten her ay adetin 2.nci günü yumurtama bakılacak.uzun bir protokol yapılacak.bakalım.
Slm cnm dun test gunundu sanirim.ne oldu sonuc merak ettim seniYaa aynen canım bnde anlamıyorm garanti olsun diyr yapıyolar hngi testler o hassas olan ismi vrmı elinde. Bide ona bakıyım
Şöyle söylerim yumurta fazla çıksa zaten amh 1 üstünde olur vr kalite ve birkaç yumurta olduğunun bilhisini verir.tüp bebek transferinde toplama ve trasnfer ayrı ayrı ücretlendirilir bizden hepsi alınır.fakat sizde bende ki durum yumurta az çıkıyor bunu genetiğe göndermenin bir manası ds yok ki.ayrıca para vermiyorum demişsiniz.yumurta toplama işlemi ayrıdır traander ayrıdır ama hepsini bizden merkrz alır.şimdi yumurta toplanacaksa zaten sizden işlemin yarı parasını alırlar.yani aynı havuzlama da olduğu gibi.ben brnim yaşımda gördüğüm araştırdıgım kadarıyla hep sıçak trasnfer yspıluyor.3 gün hatta çünkü.5 günü beklemezYanlış aktardım sanırım,Havuzlama yapmıyorum yumurtam toplanıyor 5. Güne kadar takip ediliyor 5. Güne gelenden örnek alınıp kromozom tahliline gönderiyoruz ve sağlıklı gelmiyor, sonuç gelene kadar zaten 2. Adetim geliyor ve tekrar iğne opu işlemim bu şekilde oluyor, en azından transfer sonrası alınan hormonları da alıp beklentiye girip hüsran yaşamıyorum artı transfer parası da ödemiyorum.Bizim yaşlarda sağlıklı embriyo bulmak zor sağlıklı olmayan tutarsa da düşük oluyor bu nedenle bu tedavi protokolünü uyguluyoruz.Benim kendiliğinden 3 düşüğüm de 38, 39 ve 40 yaşlarında sebep büyük olasılık sağlıksız gebelik yaş nedeniyle.
Evet her opu işleminde paranın tamamını ben de veriyorum ancak gelen sonuç olumsuz olunca bana transfer ücreti iade edildi yani 4 opu oldum hepsinden olumsuz gelince bana toplam 8 000 tl iade edildi transfer olsaydım 8000 tl fazladan verip artı progesteron ve östrojen ilaçları da eklenince 12.000 tl fazladan Ödemiş olacaktım bu 2 tedavisi parası demek, artı sağlıksız embriyo olduğu için ya düşük yapacaktım ya da tutmayıp psikolojim daha da kötü olucaktı.Embriyoyu genetiğe göndermenin faydası olmadığı görüşüne de asla katılmıyorum, sağlıksız embriyo zaten tutmaz,tutsa da ya düşük olur ya da sağlıksız bir bebek dünyaya getiririz bu nu hiçbirimiz istemeyiz sanırım. Artı bizim yaşımızda zaman çok önemli her düşüğüm benden 4 ay aldı yaşattığı üzüntüyü tarif etmem mümkün değil.40 yaş topiğine girersen orda bizim durumunuzda olan çoğu kişi pgt mutlaka yaptırmış hatta bir arkadaş 40 tane embriyo pgt ye göndermiş sadece 2 tanesi sağlıklı gelmiş, o da son aralık ayında toplanan yumurtalarından çıkmış, daha öncekileri transfer ile zamanını geçirse 2 yıl transfer işlemi sürer sonuçta olumsuz olurdu. Benim sana naçizane tavsiyem sadece yanlış anlama nolur, son karar tabiki senin içine nasıl siniyorsa tedavini o şekilde yaptır zaman bizim için çok önemli olduğu için yazmak istedim.Şöyle söylerim yumurta fazla çıksa zaten amh 1 üstünde olur vr kalite ve birkaç yumurta olduğunun bilhisini verir.tüp bebek transferinde toplama ve trasnfer ayrı ayrı ücretlendirilir bizden hepsi alınır.fakat sizde bende ki durum yumurta az çıkıyor bunu genetiğe göndermenin bir manası ds yok ki.ayrıca para vermiyorum demişsiniz.yumurta toplama işlemi ayrıdır traander ayrıdır ama hepsini bizden merkrz alır.şimdi yumurta toplanacaksa zaten sizden işlemin yarı parasını alırlar.yani aynı havuzlama da olduğu gibi.ben brnim yaşımda gördüğüm araştırdıgım kadarıyla hep sıçak trasnfer yspıluyor.3 gün hatta çünkü.5 günü beklemez
İnşAllah pozitifliktendirSlm kizlar test gunune 3gunum kaldi ama hic gecmek bilmiyorbazen cok yogun basdonmelerim oluyor.misal bugun yataktan kalkip ise gidemedim.bu benim 6.denemem daha once hic basdonmem olmamisti ve bu kadar bulanti.pozitiv mi negativ mi nasil degerlendirecegimi bilmiyorumgerci ilaclardandir ama insanin akli surekli ayni yerde olunca senaryolar eksik olmuyor
Aminnnn ins cnm .Allah hepimizin yuzunu guldursun gonlumuzu ve kucagimizi doldursun ins hayirlisiylaİnşAllah pozitifliktendir
İnşAllah tez zamanda hayırlısıyla benim aşılamaydı ve negatif i aldım bugün umarım sen pozitif alırsın bir dahaki ayada nasipse ben gelirim peşinden. Normalde adet gecikir ilaçlardan ben şaka gibiyim erken olacağım resmen. Sıradaki adetle tüpe başlayacağım nihayet inşAllahAminnnn ins cnm .Allah hepimizin yuzunu guldursun gonlumuzu ve kucagimizi doldursun ins hayirlisiyla
Acaba hangimerkezde embriyoları çözerken bozdular? Kabus gibi...Ben yaptırdım 2 olumsuz.yaşım 40 dondurulmuş vardı çözüldü 2 tsnesi çöp oldu.yani ysşın gençse genç yumurta tutunması pozitifle sonuçlanabilir.fskst ysş kırk ise ysşlı yumurtaysa dondurma 3.ncü gün fazla yumuryan çıkarsa 5.nci güne gitmek iyi benim durumumda olanlar için.dondurulmuş genç yumurta için iyi diyebilirim.bu yaşla da alakalı.
Cnm ins tup bebek tutar merak etme.gec olsun guc olmasin ins.İnşAllah tez zamanda hayırlısıyla benim aşılamaydı ve negatif i aldım bugün umarım sen pozitif alırsın bir dahaki ayada nasipse ben gelirim peşinden. Normalde adet gecikir ilaçlardan ben şaka gibiyim erken olacağım resmen. Sıradaki adetle tüpe başlayacağım nihayet inşAllah
Evet, geç olsa da olumlu olsun inşİnşAllah tez zamanda hayırlısıyla benim aşılamaydı ve negatif i aldım bugün umarım sen pozitif alırsın bir dahaki ayada nasipse ben gelirim peşinden. Normalde adet gecikir ilaçlardan ben şaka gibiyim erken olacağım resmen. Sıradaki adetle tüpe başlayacağım nihayet inşAllah
Cnm ins tup bebek tutar merak etme.gec olsun guc olmasin ins.
Evet, geç olsa da olumlu olsun inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?