• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
jeya jeya 8 mi saat mi aboovvv :))) rüyamda bile göremem sanırım :) maşallah supanallah. Bizde aysima kadar olunca öyle oluruz inşallah:)
İnşallah 💕💕

Canım sen nasıl oldun? Ağlamıyorsun artık dimi?

2. Çocukta lohusa sendromuna bile girilemiyomuş, ilk çocuğu olanlar onun da tadını çıkarın 😂😂

Sağol canım 3,5 ordan kafami karistirmis sanirsam 3 damlatiyorum 2 gündür bende.

Sagol canım

8 mi cidden mi masallah araliksiz uyumus biz gece 12den sonra 3 kez uyandik ama maşallah bu gece beni fazla zorlamadi bnm pasada

Paşaların genel keyfi bence bizimkide memeyi agzina alıyor memeden emmeden süt aksın istiyor akmayincada yaygarayi koparıyor:))
Valla aynı model ya süt gelene kadar cirit atıyoz odada 😊

jeya jeya 8 mi saat mi aboovvv :))) rüyamda bile göremem sanırım :) maşallah supanallah. Bizde aysima kadar olunca öyle oluruz inşallah:)
çok mu uyanıyor canm gece uyumayan bebek çok zor oluyor benim ilk oğlan hiç uyumazdı geceleri,ama şükür 2. de 3.de gece uykusunu seviyor.

Kızlar ben söyle yapiyorum anlatayim emziriyorum bir memeden sonra gazını çıkarıyorum çıkarırken zaten uyanıyor diğer memeyi veriyorum ici baya geciyor zaten ikinci memeden çok emmiyo bir iki cekiyor sonra uykuya dalıyor beşiğine yatırıyorum eğer gazi da yoksa 2 3 saat uyuyor gazi oldu mu kalkıyor tabi. Ama her gak guk dediğinde de almıyorum beşikte sallıyorum. 4 gecedir geceleri yanıma alarak emziriyorum yatarak uyuyunca beşiğine yatırıyorum gaz çıkarmadan sonra sabah bir kalkıyor gazman gazi icinde mi biriktiriyor anlamiyorum:) yani biz sabahciyiz:)

9 da uyumuştu 4 buçuk ta uyandı canm sonra saat başı kalkmaya başladı ama o 8 saat beni çok güzel dinlendirdi akşam elimi kaldırmaya.halim yoktu sağolsun hissetti demek ki :).Sizde iyi uyumuşsunuz canm 3 defa iyi maşallah
Aynen iyi uyudu ama dun dogru düzgün uyku uyumadi onun etkisi sanirsam.iyi annesi seni düşünmüş kızın annem dinlensin demis

Günaydın anneler :KK50:
Sabahın köründe aşımızı olduk geldik. 33 günlük olduk bugün, 40'a gün sayıyoruz.
Kızım emdiklerini ziyan etmemiş pek sevindim:)
Doğum 3640, ertesi gün hastaneden 3470 çıkmıştık. 4940 çıktı temiz bez ve ince kıyafetleri ile. 150 civarı da onlara düşsek, beni tatmin edecek kadar kilo almış :KK53: Boy da 56, baş çevresi 39 olmuş. İlk kızım 2 aylıkken 4900'dü, bu onu katlayacak gibi.
Yalnız aile hekimindeki tartıyı görseniz evlere şenlik. Eskinin kantarları gibi, demir el ile ayarlanan tartılarından. Patates tatar gibi tarttılar kızımı😕
45 günlükken kalça ultrasonu var, o zaman hastanede bakarlar doğru düzgün elektronik tartı ile.
Bütün gün meme askısı gibi geziyoruz, 4 kilo deseler düşer bayılırdım zaten.
Demek ki ağlamaları açlıktan değil benim cadının, fenalıktan. Bir süre de bunu dinleyeceğiz.:işsiz:
Aşı yapılacak, üstünü çıkardık benimki başladı fıkır fıkır bir oraya bir buraya tepişmeye, hemşire diyor ki "dur kız bu ne hareket, 4 aylık bebekler bu kadar kıpırdak olur". Dedim bunlar folik asit nesli, benden dedim öyle pelte gibi yatan bebe olmuyor, hepsi kurtlu benimkilerin. :rolleyes:
İlk ayımızı da aşımızı da atlattık çok şükür. Darısı başınıza. Son 3 haftadır hafta sonları misafir ağırlıyoruz. Çok yorulduk. Eşim de dün 'artık bitti mi misafir faslı, çok yoruldum' diyor. Dedim şimdilik bitti:)

Kız anam işin çok zor bizimki de hemen hemen alıştı gibi tabi bu kadar çok değil sanırım biz hatayı küçükler ufaklar diye yanımızdan ayırmadık hiç ben Güney’i emzirip gazını çıkarıp atıyorum hemen beşiğine biraz mırın kırın ediyor sonra duruyor tabi durmadığı ısrarla beni alın diye ağladığı da oluyor o zaman kucağıma alıyorum pışpışlıyorum sakinleşince tekrar koyuyorum böyle bi döngünün içindeyiz :)) geceleri yanımda yatıyor beşiğine koymuyorum kusarsa göremem diye bi de bizim oğlanın şöyle bir huyu var pek ağlamaz ama devamlı mızırdanıp duruyor gündüz mışıl mışıl uyuyor gece kapı gıcırtısı gibi susmuyor yok böyle bir gıcırdama :KK70: bazen beni çileden çıkarıyor öyle sesler çıkarıyor ki anlatamam dere kurbağası mı desem dağ keçisi mi desem ne desem acayip ya :KK70:
Sonuç olarak bu veletler bizi çok güzel kullanıyorlar tabi ki bize ihtiyaçları var yanımızda güvende hissediyorlar o sıcaklığı seviyorlar fakat aşırısı yorucu olabiliyor şöyle yapmayı dene istersen güzelce karnı doyduktan gazı çıktıktan sonra ağlamıyorsa at hemen beşiğine her ağlamasında al kucağına sakinleştir sonra tekrar geri koy ona dokun konuş yanında olduğunu bilsin pış pış pat pat yapabilirsin poposuna biraz yorucu olabilir senin için ama kendi kendine uykuya dalması uyandığında geri uyumaya alışması lazım tabi ufacık bebekten dört dörtlük bir performans beklemiyoruz ama en azından beşiğindeki uyku süresini biraz olsun uzatabilirsin belki Allah yardımcın olsun canım gerçekten çocuk büyütmek sabır işi kaç tane olursa olsun tecrübemiz de olsa bazen yetmiyor tökezlediğimiz anlar oluyor umarım en kısa zamanda bebişleri bi düzene sokabiliriz :))

Canım 3 aylıktan küçük çocuklara yatır kaldır yöntemi önerilmiyor. Zaten daha çok ayılmasına sebep oluyor. Bizde de işe yaramadı. Denedim onu. Sadece memede uyuyor. Uyurken de gazını çıkartmıyor ne kadar uğraşırsam uğraşayım. Sonra birikiyor gazlar.

ben beşiğinde sallamadan uyutanlardanım canm diğer 2 çocuk daha iyiydi kızım birazcık oyalatıyor,emzirip koyuyorum genellikle orda uyuyor kendi akşamları ağlama saati var ozaman da beşiğinde sırtını sıvazlayıp usulca piş piş diyorum ama sallamak kesinlikle yok

Sallama biz de yapmıyoruz da ağlamaktan moraran çocuğa pış pış değil dünyanın bütün seslerini getirsen kar etmiyor. Sakin bir çocuğun var belli ki, maşallah. İnşallah hep öyle devam eder.

Kızlar su sağlık ocaginin verdigi damla gunde 3 mü 5 mi olacak tera-D3 verdiler bize sizler ne kullanıyorsunuz

Sağlık ocağınınkini kulanmıyorum canım. Newvit diye bir damla kullanıyoruz. Günde 2 damla.

Kızlar sizinkiler de gece memeyi çekiştirip ağlıyor mu napmaya çalışıyor neye sinirleniyorum anlamiom

Gazı olunca öyle yaparlar genelde canım.

Günaydın anneler :KK50:
Sabahın köründe aşımızı olduk geldik. 33 günlük olduk bugün, 40'a gün sayıyoruz.
Kızım emdiklerini ziyan etmemiş pek sevindim:)
Doğum 3640, ertesi gün hastaneden 3470 çıkmıştık. 4940 çıktı temiz bez ve ince kıyafetleri ile. 150 civarı da onlara düşsek, beni tatmin edecek kadar kilo almış :KK53: Boy da 56, baş çevresi 39 olmuş. İlk kızım 2 aylıkken 4900'dü, bu onu katlayacak gibi.
Yalnız aile hekimindeki tartıyı görseniz evlere şenlik. Eskinin kantarları gibi, demir el ile ayarlanan tartılarından. Patates tatar gibi tarttılar kızımı😕
45 günlükken kalça ultrasonu var, o zaman hastanede bakarlar doğru düzgün elektronik tartı ile.
Bütün gün meme askısı gibi geziyoruz, 4 kilo deseler düşer bayılırdım zaten.
Demek ki ağlamaları açlıktan değil benim cadının, fenalıktan. Bir süre de bunu dinleyeceğiz.:işsiz:
Aşı yapılacak, üstünü çıkardık benimki başladı fıkır fıkır bir oraya bir buraya tepişmeye, hemşire diyor ki "dur kız bu ne hareket, 4 aylık bebekler bu kadar kıpırdak olur". Dedim bunlar folik asit nesli, benden dedim öyle pelte gibi yatan bebe olmuyor, hepsi kurtlu benimkilerin. :rolleyes:
İlk ayımızı da aşımızı da atlattık çok şükür. Darısı başınıza. Son 3 haftadır hafta sonları misafir ağırlıyoruz. Çok yorulduk. Eşim de dün 'artık bitti mi misafir faslı, çok yoruldum' diyor. Dedim şimdilik bitti:)
Maşallah prensese kilosu gayet iyi sanirim ikincilerin iştahı iyi olacak. Bu arada benim oglusu 1 aylıkken sağlık ocağı 4600 ölçmüştü boyuda 58 ölçmüşlerdi 2 gün sonra normal hastaneye 1 aylik kontrolüne gittik 4600 ve boyda 56 cikti.ondan saglik ocağına güvenmiyorum ben tartıları taş devrinden kalma gibi:))

Maşallah prensese kilosu gayet iyi sanirim ikincilerin iştahı iyi olacak. Bu arada benim oglusu 1 aylıkken sağlık ocağı 4600 ölçmüştü boyuda 58 ölçmüşlerdi 2 gün sonra normal hastaneye 1 aylik kontrolüne gittik 4600 ve boyda 56 cikti.ondan saglik ocağına güvenmiyorum ben tartıları taş devrinden kalma gibi:))

Çok komik gerçekten tartı :)
Hastane daha sıcak oluyor üstünü tek kat kalana kadar soyuyorum, hem tartı da elektronik, daha güvenilir geliyor hastanedeki ölçüm. Aşağı yukarı aynı çıkar yine de işte tartı çok tuhaf :)

Back
X