Günaydın anneler

Sabahın köründe aşımızı olduk geldik. 33 günlük olduk bugün, 40'a gün sayıyoruz.
Kızım emdiklerini ziyan etmemiş pek sevindim:)
Doğum 3640, ertesi gün hastaneden 3470 çıkmıştık. 4940 çıktı temiz bez ve ince kıyafetleri ile. 150 civarı da onlara düşsek, beni tatmin edecek kadar kilo almış

Boy da 56, baş çevresi 39 olmuş. İlk kızım 2 aylıkken 4900'dü, bu onu katlayacak gibi.
Yalnız aile hekimindeki tartıyı görseniz evlere şenlik. Eskinin kantarları gibi, demir el ile ayarlanan tartılarından. Patates tatar gibi tarttılar kızımı

45 günlükken kalça ultrasonu var, o zaman hastanede bakarlar doğru düzgün elektronik tartı ile.
Bütün gün meme askısı gibi geziyoruz, 4 kilo deseler düşer bayılırdım zaten.
Demek ki ağlamaları açlıktan değil benim cadının, fenalıktan. Bir süre de bunu dinleyeceğiz.

Aşı yapılacak, üstünü çıkardık benimki başladı fıkır fıkır bir oraya bir buraya tepişmeye, hemşire diyor ki "dur kız bu ne hareket, 4 aylık bebekler bu kadar kıpırdak olur". Dedim bunlar folik asit nesli, benden dedim öyle pelte gibi yatan bebe olmuyor, hepsi kurtlu benimkilerin.
İlk ayımızı da aşımızı da atlattık çok şükür. Darısı başınıza. Son 3 haftadır hafta sonları misafir ağırlıyoruz. Çok yorulduk. Eşim de dün 'artık bitti mi misafir faslı, çok yoruldum' diyor. Dedim şimdilik bitti:)