- 4 Kasım 2013
- 2.663
- 3.828
- 133
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
- #45.321
Öncelilkle Teşekkür ederim.Ben şu an kitabını okudum ve videoları izledim. Anladığım kadarıyla ilk 1-2 ay mıncık ve bir çimdik yeme evresi yani doyumluk yemiyorlar. Kendileri becerebiliyorlar, zaten şu an ellerine aldıkları herşeyi iç güdüsel olarak ağızlarına götürüyorlar ve damaklarıyla eziyorlar. Parmağını verirsen çok kuvvetli ısırdıklarını göreceksin. Parmak şeklinde buharda ya da fırında pişirilmiş sebzeleri önüne koyuyoruz ama bir iki tane olacak şekilde. İlk zamanlar öğürmeler oluyormuş, korkmamak lazım. O da hayatta kalma reflekslerinden biri çünkü. Çorbaları kahve fincanıyla veriyolar, zamanla kendileri kaseyle içiyor ve en sonunda kaşık kullanıyorlar. Ama çorbaları sen de destekle içirebilirsin.
Kendi başlarına tam manasıyla yemeleri 9.-10. Ayları buluyormuş. Ama gördüğüm bütün örneklerde 1 yaşındaki tüm bebekler yemeklerini koca insan gibi kendi başlarına, yardımsız yiyorlar ve çatal kullanabiliyorlardı.
Aslında yemesini ben desteklemezsem yedikleri aynen öyle mesala meyveleri ve sebzeleri ezmiyorum parçalar halinde veriyorum arada öğürme olsada dediğin gibi çiğnemeye çalışıp,yutabiliyor,sadece ben değil de kendi önüne koyduğumu tutup yiyecek ama çorba konusunda mümkün değil benim yedirmem şart,içeceklerini de dışarda değilsek alıştırma bardağı değil de fincanla veriyorum. Blw bizim için kolay olabilir gibi.