• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Acıbadem’de bi bayan vardı adını unuttum ya, iyi diyorlardı.. özel sigorta yaptırmayı düşünüyor musun? Acıbadem’in sigortası varmış muayeneler 15 tl ye geliyormuş ama arayıp soramadım daha ben..

Ya aşırı kalabalık oluyor diye pek düşünmüyordum ama bi bakayım olmazsa.

ay ben çekiniyorum ya kaç çocuk anası oldum hala bi çekingenlik var,yinede bir tanesini yazayım hadi. Her emzirmede yeter emzirme midesi büyümesin,kusar,çok emzirdiğin için kusuyor,bebeği şişirmeye mi çalışıyorsun,emzirme kusarsa üstü kirlenir diyo yani bir.iki gündür değil doğduğundan beri ki benim bebeği herkesten çok emzirmem gerektiğini düşünmesi lazım ona rağmen saat te yada 2 saatte emzirdiğim halde kadın resmen takmış bebeği emzirmeme,hiç karşılık vermiyorum ama içimden saydırıyorum hep açıklama yapardım anne çok emzirmiyorum diye en son hiç cevap vermedim anlasın diye,söyeceksen oğlana söylede az yesin 100 kilodan fazla eşim ve onada hep aman oğlumun tabağına şunu da koy bunuda ona ayır yemeğin yanına şunu koydun mu sakın ekmeksiz yeme kasların gider diyo offfd offf bunlar adama kafayı yedirtir en iyisi yurt dışında kimse olamadan büyütmek
Uzakta buyutmek hem akraba acisindan cok iyi hem yalnizlik cok.zor ben iki evladimla esimde olmayinca oyle zorlaniyrm ki bulundgm.yere kargo dahi gekmiyo dusun site icersnde bakkal tarzi bisiy var ordan alablysn bi kac bisiy her aradgn olmayabliyo yada cocukla cikip alamiyosn komsuluk yok malesf kimsdn bisiy isteyemsn bu gbi durumlarda cok zorlaniyrm ama esim oldugu zaman gerckten kafam rahat cunku ben kaynanaya yakin asla yapamam ayda bir.meymeltsizi goruym onda bile zor sabr ediyrm

Kızlar bu sütün bazen az bazen çok olmasının sebebi nedir. Dün ne kadar sevindim bol diye. Ben silikon uçla emzirdim ya içi ful dolıuordu emerken. Bugün süt dipte görünüyor niye acaba. Dün akşam yok gibi geldi korktum sağdım 70 ml çıktı. Acaba bana mı öyle geliyor. Bu arada daha sağsam vardı galiba. Anlamadım. Bebeğim de çok kuvvetli emmeye başladı. Göğüslerim acıyor dünden beri. Acaba hepsini içine mi çekiyor ben göremiyorum.

Sürün azlığı çokluğu için söyleyebileceğim 3 şey uyku uyku uyku :)

Canım ilk oğlumda asla sallamak yok fakan diyodum hiç sallamadım da .Ama öle zamanlar oluyordu ki uykuya geçemediği her seferinde kendime kızdım neden sallamadım diye.Bence sallamak çok iyi bunu sallıcam eskiden bizde öyle büyümüşüz boşver .

Hay yaşa sen :))
Gündüz sallamadım bugün. Ama gece krizlerinde tek kurtarıcım o olacak gibi duruyor.

Maşallah canım seninkiler büyüdükçe uslanmışlar, benim kızım da büyüdükçe her şeyine mantıklı cevap verip açıklama yapmak zorunda kalan biri oldum, başımdan savamıyorum, çok yoruyor bizi. Şimdi bu da öyle olacak gibi, bebeklik uslu sonrası biz iptal 😩

Her türlüsü yorucu be arkadaşım. Bebekken bir şeyden anlamıyor avutamıyorsun. Büyüyünce de inadına yapar gibi yapıyorlar insan ona kızıyor. Anne baba olmak zor.

Yaa çok güzel olmuş çok heveslendim şu an. @engteacher86 acil dene bende alayım olmazsa. Trendyolda 70li bişiydi fiyatı sende mi öyle aldın?

Trendyol'dan aldım canım 116 lira mı neydi.
Bu sabah taktım kahvaltı hazırlarken 10 dk durdu mızık mızık, sonra bastı yaygarayı. Ama kucağımdayken bağlamaya çalıştım iyi bağlayamadım. Yarın sabah yine denicem. Uyusa içinde ne güzel olur da benimki o pozisyonda uyumaz. Neyse 10 dk 10 dakikadır o bile yeter kahvaltı hazırlamak için. Yemeğe oturunca zaten uyanıksa asla yemek yiyemiyorum, bir memeye onu takıp tek elle yemek dışında çarem yok. Yemeğe misafir varsa sofra zehir oluyor çünkü emziremiyorum sofrada. O yüzden kimse gelsin istemiyorum. Kp gelecek haftaya. 1 hafta anca kalacak adam ama benim 7 gün 3 er öğünden 21 öğünüm zehir olacak. Sırayla yeriz artık yemeği :işsiz:

Büyük kızım doğduğunda, dizilerdeki o anne babanın çocuğunu öpüp 'iyi geceler tatlım' diyerek odadan çıktığı çocuğu yatırma sahnelerine ağzımızın suyu akarak bakardık. 'Hadi len ordan, böyle şeyler anca filmlerde, dizilerde olur' der kendimizi kandırırdık.
Şu an kızım 5 yaşında ve 2 yılı geçik bir süredir böyle uyuyor, belki de 3 yıla yakın tam tarihini bilemiyorum. Babası kitabını okuyor, öpüp kokup odadan çıkıyoruz.
Demem o ki, imkansız görünen her şey oluyor, gün gelip illa rahata eriyor insan. Yeter ki istesin ve istikrarlı davranılsın. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor. İlk kızımı kucakta uyutma, ayakta sallama her şeyi yaptık ama büyüdü ve çok sağlıklı bir uyuma alışkanlığı var şu an. Bu da olur gider zamanı gelince. Şu an için tek derdim 3-4 ayı en az ağlama ile atatmak.
1 aydan fazlaniz gecti bile az kaldi arkadasm 3 aylik oldgnda hepmz yavas yavas rahatliycz

1 aydan fazlaniz gecti bile az kaldi arkadasm 3 aylik oldgnda hepmz yavas yavas rahatliycz

İnşallah canım. Ben de hep öyle kandırıyorum kendimi:)) ilk kızımda onu oyalayacak sadece ben vardım, şimdi büyük kızım oyalayacak da bir şeyden anlamıyor ki zilli. Biraz büyümesini o yüzden 4 gözle bekliyorum.

Kızlar benim berbst derecede dişim ağrıyor önerileriniz var mı?

Geçmiş olsun canım. Sebebi nedir çürük falan mı yoksa sıradan bir ağrıysa parol içmeyi dene.

Sürün azlığı çokluğu için söyleyebileceğim 3 şey uyku uyku uyku :)

Hay yaşa sen :))
Gündüz sallamadım bugün. Ama gece krizlerinde tek kurtarıcım o olacak gibi duruyor.

Her türlüsü yorucu be arkadaşım. Bebekken bir şeyden anlamıyor avutamıyorsun. Büyüyünce de inadına yapar gibi yapıyorlar insan ona kızıyor. Anne baba olmak zor.

Trendyol'dan aldım canım 116 lira mı neydi.
Bu sabah taktım kahvaltı hazırlarken 10 dk durdu mızık mızık, sonra bastı yaygarayı. Ama kucağımdayken bağlamaya çalıştım iyi bağlayamadım. Yarın sabah yine denicem. Uyusa içinde ne güzel olur da benimki o pozisyonda uyumaz. Neyse 10 dk 10 dakikadır o bile yeter kahvaltı hazırlamak için. Yemeğe oturunca zaten uyanıksa asla yemek yiyemiyorum, bir memeye onu takıp tek elle yemek dışında çarem yok. Yemeğe misafir varsa sofra zehir oluyor çünkü emziremiyorum sofrada. O yüzden kimse gelsin istemiyorum. Kp gelecek haftaya. 1 hafta anca kalacak adam ama benim 7 gün 3 er öğünden 21 öğünüm zehir olacak. Sırayla yeriz artık yemeği :işsiz:

Ya bende sofraya emzirme yastığı ile oturuyorum. Normalde kızım kendi yer yemeğini ama bende destek olurum bu ara hiç yediremiyorum düzgünce ilgilenemiyorum ona üzülüyorum biraz. Ay keşke deneme şansım olsaydı şu slingi, olmazsa iade mi etsem deneyip.
Zeynep aksın benim düğün fotoğrafcım.severim kendisini bayanla calısmak iyiydi.
Ay keşke düğün dönemim tanımış olsaydım kendisini.

İnşallah canım. Ben de hep öyle kandırıyorum kendimi:)) ilk kızımda onu oyalayacak sadece ben vardım, şimdi büyük kızım oyalayacak da bir şeyden anlamıyor ki zilli. Biraz büyümesini o yüzden 4 gözle bekliyorum.

Geçmiş olsun canım. Sebebi nedir çürük falan mı yoksa sıradan bir ağrıysa parol içmeyi dene.
Sağol canım hamileyken dolgum düşmüştü dr yapmadi şimdi bu kizla yarın nasıl gidicem onu düşünüyorum parol içiyorum da yok böyle bi ağrı

Uzakta buyutmek hem akraba acisindan cok iyi hem yalnizlik cok.zor ben iki evladimla esimde olmayinca oyle zorlaniyrm ki bulundgm.yere kargo dahi gekmiyo dusun site icersnde bakkal tarzi bisiy var ordan alablysn bi kac bisiy her aradgn olmayabliyo yada cocukla cikip alamiyosn komsuluk yok malesf kimsdn bisiy isteyemsn bu gbi durumlarda cok zorlaniyrm ama esim oldugu zaman gerckten kafam rahat cunku ben kaynanaya yakin asla yapamam ayda bir.meymeltsizi goruym onda bile zor sabr ediyrm
nerde yaşıyorsun canm,eşlerden Allah razı olsun ne ihtiyacım olursa arıyorum getiriyor ama kv.denin desteği de çok çocukları bırakmam gerektiğinde asla müsait değilim demez o yüzden kötü olmakta istemiyorum ama bazen ciddi anlamda aşıyorlar kendilerini

Ya bende sofraya emzirme yastığı ile oturuyorum. Normalde kızım kendi yer yemeğini ama bende destek olurum bu ara hiç yediremiyorum düzgünce ilgilenemiyorum ona üzülüyorum biraz. Ay keşke deneme şansım olsaydı şu slingi, olmazsa iade mi etsem deneyip.

Ay keşke düğün dönemim tanımış olsaydım kendisini.
Küçük çocuğu olan annelerin işi daha zor cidden dogal olarak yetisememenin yanı sıra vicdan yapıyor insan bilirim o duyguyu benim de oglumla kızim arasi 1 yaşdi inanilmaz zorlanmistim ogluma mama ver altini değiş bebekle ilgilen hasta olur ikisi bir hasta olur cok zor gunlerdi aradan 6 bucuk yıl gecince o yillara nazaran daha kolayladim ama buyukler hep derdi şimdi zor ama.ilerde cok rahatlayacaksin cidden oylede oldu iyiki üst-üste doğmuşlar

Kızlar emzirirken yemek yiyo musunuz? Bizimki yemek saati acıkıyor bende dayanamiyorum elimde cay di ekmekdi atistiriyorum 2. Sorum emzirirken.kilo verilir ama ben uzerine 1 kilo aldım benim gibi kilo alan var mi? Hani bu emzirme de baya kalori harciyorduk ?
su hariç bişeyler atıyorum ağzıma canm,ben emziriken kilo verenlerdenim 1 kilo daha vermişim toplamda 15 kilo verdim genel olarak sütün iyiyse süt olsun çabasında değilsen kilo verildiğini düşünüyorum ama bi tanıdığım vardı sütü olsun diye 10 kilo almıştı emzirmeyi bırakınca zayıflamıştı

su hariç bişeyler atıyorum ağzıma canm,ben emziriken kilo verenlerdenim 1 kilo daha vermişim toplamda 15 kilo verdim genel olarak sütün iyiyse süt olsun çabasında değilsen kilo verildiğini düşünüyorum ama bi tanıdığım vardı sütü olsun diye 10 kilo almıştı emzirmeyi bırakınca zayıflamıştı
Anlamadim ki ben bu durumu aslında metabolizmam hızlıdır kilo almak istemiyorum ya şekerli şeyler yeme ihtiyacim çok fazla ama cok abartmiyorum dikkat etmezsem kilo gelicek gibi gebelik incesi 55 dim simdi 58 im kilo düşeceğine 1kilo aldim

Benim büyük de sofrada çok nazlanmaya başladı eşim çok kızıyor. Bağırmıyor ama sofrada hep zeynep kaşığını eline al, yerine otur, kalkma, ye.. bu tarz diyaloglar dönüyor. Canım sıkılıyor sofrada.
Sling için de acele etme bence. Ben de düşündüm bir ara iade mi etsem diye de şu an kv var ama 10 güne gidecek. Asıl yalnız kalınca mecbur kalcam ve kullancam. Kızım da alışır ne yapacak, sonsuza kadar ağlamaz herhalde kucakta :işsiz:

Sağol canım hamileyken dolgum düşmüştü dr yapmadi şimdi bu kizla yarın nasıl gidicem onu düşünüyorum parol içiyorum da yok böyle bi ağrı

Hay Allah ya, geçmiş olsun. Mecbur gideceksin, yok mu kimse yanında gelse idare etse dişin yapılırken?

Küçük çocuğu olan annelerin işi daha zor cidden dogal olarak yetisememenin yanı sıra vicdan yapıyor insan bilirim o duyguyu benim de oglumla kızim arasi 1 yaşdi inanilmaz zorlanmistim ogluma mama ver altini değiş bebekle ilgilen hasta olur ikisi bir hasta olur cok zor gunlerdi aradan 6 bucuk yıl gecince o yillara nazaran daha kolayladim ama buyukler hep derdi şimdi zor ama.ilerde cok rahatlayacaksin cidden oylede oldu iyiki üst-üste doğmuşlar

Valla önünde saygı ile eğiliyorum. 1 yal arayla çocuk ben büyütemezdim sanırım.

Kızlar emzirirken yemek yiyo musunuz? Bizimki yemek saati acıkıyor bende dayanamiyorum elimde cay di ekmekdi atistiriyorum 2. Sorum emzirirken.kilo verilir ama ben uzerine 1 kilo aldım benim gibi kilo alan var mi? Hani bu emzirme de baya kalori harciyorduk ?

Kızım uyanıksa onu emzirmeden zaten yemek yiyemiyorum :KK53:
Tek elle yemek yeme ustası oldum.
48 ile hamile kalmıştım, 59 ile doğuma gitmiştim. Sabah aç karnına 51 küsür çıkıyorum. Vermeye de zaten çalışmıyorum 50'nin üstünde kalırım umarım. Çok zayıf olmak istemiyorum çünkü giydiğim yakışmıyor :işsiz:

Emzirirken su içilmiyor mu ki? Benim yanımda hep su şişesi var ve emzirmeye başlayınca oruçlu gibi susuyorum. İçmeden duramıyorum. Her emzirmede 1 bardak su içim yanınızda bulunsun falan gibi şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Var mıymış mantıklı bir açıklaması? Bir arkadaş daha demişti emzirme anında su içmeyin falan diye.

Anlamadim ki ben bu durumu aslında metabolizmam hızlıdır kilo almak istemiyorum ya şekerli şeyler yeme ihtiyacim çok fazla ama cok abartmiyorum dikkat etmezsem kilo gelicek gibi gebelik incesi 55 dim simdi 58 im kilo düşeceğine 1kilo aldim
kız Allah seni napmasın 3 çocuk anasısın 58 nedir ki maşallah süper valla,bende 60 lardan bi kurtulsaydım

Emzirirken su içilmiyor mu ki? Benim yanımda hep su şişesi var ve emzirmeye başlayınca oruçlu gibi susuyorum. İçmeden duramıyorum. Her emzirmede 1 bardak su içim yanınızda bulunsun falan gibi şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Var mıymış mantıklı bir açıklaması? Bir arkadaş daha demişti emzirme anında su içmeyin falan diye.
canm etrafımda o konuda inanılmaz baskı vardı su içme sakın kanallar açık olduğu için bebeğe sadece su gider diyolardı bende alıştım bu duruma ama görüyoruz ki laf senin kız maşallah nekadar güzel kilo almış

Benim büyük de sofrada çok nazlanmaya başladı eşim çok kızıyor. Bağırmıyor ama sofrada hep zeynep kaşığını eline al, yerine otur, kalkma, ye.. bu tarz diyaloglar dönüyor. Canım sıkılıyor sofrada.
Sling için de acele etme bence. Ben de düşündüm bir ara iade mi etsem diye de şu an kv var ama 10 güne gidecek. Asıl yalnız kalınca mecbur kalcam ve kullancam. Kızım da alışır ne yapacak, sonsuza kadar ağlamaz herhalde kucakta :işsiz:

Hay Allah ya, geçmiş olsun. Mecbur gideceksin, yok mu kimse yanında gelse idare etse dişin yapılırken?

Valla önünde saygı ile eğiliyorum. 1 yal arayla çocuk ben büyütemezdim sanırım.

Kızım uyanıksa onu emzirmeden zaten yemek yiyemiyorum :KK53:
Tek elle yemek yeme ustası oldum.
48 ile hamile kalmıştım, 59 ile doğuma gitmiştim. Sabah aç karnına 51 küsür çıkıyorum. Vermeye de zaten çalışmıyorum 50'nin üstünde kalırım umarım. Çok zayıf olmak istemiyorum çünkü giydiğim yakışmıyor :işsiz:
Zordu ama geçti ve değdi canım simdi 2 si de her isini kendi görüyor hatta evde gozum kulagim bana yardim bile ediyorlar senin kilonda cok ideal miş yahu ne guzel muhtemelen senin süt yağlıdır kaloriler gidiyodur benimki pek yağlı degil zannımca
kız Allah seni napmasın 3 çocuk anasısın 58 nedir ki maşallah süper valla,bende 60 lardan bi kurtulsaydım
160 boya 55 iyi idi ama cevrem cok baski yapti yok zayifsin diye ama ben oyle mutluyum fazla kilo almayayim diye hamilelikde cok caba harcadım 7 buçuk kilo ile bitirdim ama 58 e cikinca şaştım verecegime 1 kilo almam ilginc insallah fazla almam 3 kiloyu da veririm

V volveron
160 boya 55 iyi idi ama cevrem cok baski yapti yok zayifsin diye ama ben oyle mutluyum fazla kilo almayayim diye hamilelikde cok caba harcadım 7 buçuk kilo ile bitirdim ama 58 e cikinca şaştım verecegime 1 kilo almam ilginc insallah fazla almam 3 kiloyu da veririm
[/QUOTE]
163 de benim boyum normalde 56 kiloydum etraf banada hep çok zayıfsın diyodu bende senin gibi kiloyu hiç sevmiyorum kim ne derse desin o halim daha iyi bence ama budurumu da çok yadırgamıyorum artık sen az kilo almışsın ben çok fazla aldığım için bi anda yüklenmek istemiyorum son 5 kilom kaldı o da yavaş gidebilir

Back
X