• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Her çocuk bir olmuyor ki sende ilk kızından kalma korku var galiba benim oglum acayip istahsizdi kizim datam tersi idi bakalım senin bebek nasil olucak insallah yemek konusunds seni yormayan bir bebek olur canim

Kızımı 2 yaşına kadar emzirdim ama ilk ayından sonra kilo alımı çevremi hiçbir zaman tatmin edemedi. Hep zayıf diye nitelendirilen bir çocuk oldu. Sütüm yaramamış herhalde gibi abuk subuk laflarla muhatap oldum. Ek gıdaya geçince anladık ki sütle alakası yok, çocuğun yapısı bu. Şimdi 5 yaşında 16 kilo. Çoğu yaşıtına göre gayet yeterli ve sağlıklı besleniyor. Kilo sağlık değil evet ama bunu kabullenmek için çocuğun 4 yaşını falan geçmesi lazım. Benim derdim fosur fosur şişsin değildi zaten hiçbir zaman ama büyüme çağındaki çocuk az da olsa sürekli yukarı doğru gelişim gösterir. Benim kızım aylarca yerinde sayar, gram kilo almadan aylar geçirirdi. Tabi ben de cinnet geçirirdim.
Bir de geniz eti faktörümüz vardı ki ameliyattan sonra 6 ayda 3 kilo aldı. Gelişimini baskılayan belki sadece oydu geç farkettik, belki başka şeyler de vardı ama hiç bulamadık, bilmiyorum. Artık gerek de yok zaten koca çocuk oldu. Ne kadar isterse o kadar büyüsün. 48 kilo annenin 16 kilo kızı olur deyip geçiyorum.
Amma velakin bu seferkini 90 kilo babanın kızı yapıcam kararlıyım :KK53:

Gazlı olunca emmek istemiyorlar canim süt
Öyle birden çok fazla azalmaz ya birde büyüdükleri için çabuk çekip doyuyorlar diye düşünüyorum bu emzirme olayıda hep bir şüpheymiş , oglusumu emziremedim diye içim hep buruk ona karşı çok şükür sağlıklı gelişimide güzel bir çocuk ay acayip vicdan yaptim ben kızlar 2.5 yaş olması arada çok zormuş ilgilenemiyorum çocukla diye oturup ağlıyorum araya 4 yaş konmalıymış en azından ciddi anlamda cok Üzülüyorum :KK43: insallah bebis büyüdükçe bir düzeni olur daha fazla vakit ayırabilirim koklaşarak yatardık kitabımızı okurduk şuan hiç vakit yok hersey babasıyla sanki aramiza mesafe girdi :KK43:

Valla bizde de o işler bir süre babaya zimmetlendi. Her gece kitabını okur kızımın. Banyosunu ben yaptırıyorum. Bütün gün de beraberiz her ne kadar günün çoğunda ya çocuk emzirsem ya da çocuk uyutsam da. Şimdilik kızımın bir şikayeti yok gibi duruyor, ilerleyen zamanlarda bakıcaz bakalım duruma.
Bir de biz hala yalnız kalamadık ya, tam adapte olamadık yeni hayata. Çocuğu bir yerlere bırakıp 2 dk 3 dk kısa kısa işler yapmaya çalışıyorum ki çocuk alışsın annem işi varken koyar ama beni geri alır olayına. Ama en ufak mızıltıda kucağa alındığı için o da sürekli kucak bebesi oldu. Yalnız kalınca ve az şöyle birkaç ay geçse daha güzel oturacak her şey yerine.

Kizlar emzik verenler kacinci haftadan sonra verdinjz veya vermeyi dusunuyorsunuz benimki mahvetti göğüslerimi emmekten

Doğduğundan beri deniyoruz ama almıyor cadı :işsiz:

Benim kız sevdi canim şimdilik koyunca uyuyor hareket halinde oluyorum bide ebebekten aldım ben bel destekli sevi bebenin 119 liraydı

Benimki de aynısı.
Benim kız kucakta bile ağladığı için çoğu zaman, sürekli bağla çıkar yapmıyorum, çok denemiyorum açıkçası. Yalnız kalınca el mahkum o da alışacak ben de kullancam. Şu an sıkışmak da sinirlendiriyor ne istiyor benim bebe anlamıyorum. Sıcaklık, ten teması, sıkışık anne karnı pozisyonu, her şey tamam ama gel göre ki yırtınıyor istemediğinde koyunca içine.

Bence sen verebilirsin canim sanki seni biraz emzik niyetine kullanıyor gibi geldi benim kız karnını doyurduktan sonra almıyor zorlasamda sokamiyorum ağzına :)

Açken süt gelmeyen bir şey daha da çıldırmasına neden oluyor. Tokken zaten fena öğürüyor. Ben veremicem sanırım bu emziği. Memeyi cop cop sömüren bebe, emziği ememiyor bildiğiniz. Şöyle tutup çekse de sonra ağlayıp bıraksa süt gelmiyor diye istemiyor dicem ama çekmeyi beceremiyor. Saçma sapan hareketler yapıyor ağzının içinde, en son zorlayınca öğürüyor.

Allahım 2 saatte bir uyanmak ne kadar güzelmiş. Uykumu aldım bende. Uyku ve gaz konusunda kehribar aldım faydası oldu mu bilmiyorum. Yalnız biberon vermiştim günde 2 kere ondan mı bilmiyorum memeyı alırken cok aglıyor. Tutturana kadar benim de anam ağlıyor. Bugün silikon ucu bırakma çalışmaları yapcaz. Annem ucuna Lokum tozu sürelim diyor

Kızımı 2 yaşına kadar emzirdim ama ilk ayından sonra kilo alımı çevremi hiçbir zaman tatmin edemedi. Hep zayıf diye nitelendirilen bir çocuk oldu. Sütüm yaramamış herhalde gibi abuk subuk laflarla muhatap oldum. Ek gıdaya geçince anladık ki sütle alakası yok, çocuğun yapısı bu. Şimdi 5 yaşında 16 kilo. Çoğu yaşıtına göre gayet yeterli ve sağlıklı besleniyor. Kilo sağlık değil evet ama bunu kabullenmek için çocuğun 4 yaşını falan geçmesi lazım. Benim derdim fosur fosur şişsin değildi zaten hiçbir zaman ama büyüme çağındaki çocuk az da olsa sürekli yukarı doğru gelişim gösterir. Benim kızım aylarca yerinde sayar, gram kilo almadan aylar geçirirdi. Tabi ben de cinnet geçirirdim.
Bir de geniz eti faktörümüz vardı ki ameliyattan sonra 6 ayda 3 kilo aldı. Gelişimini baskılayan belki sadece oydu geç farkettik, belki başka şeyler de vardı ama hiç bulamadık, bilmiyorum. Artık gerek de yok zaten koca çocuk oldu. Ne kadar isterse o kadar büyüsün. 48 kilo annenin 16 kilo kızı olur deyip geçiyorum.
Amma velakin bu seferkini 90 kilo babanın kızı yapıcam kararlıyım :KK53:

Valla bizde de o işler bir süre babaya zimmetlendi. Her gece kitabını okur kızımın. Banyosunu ben yaptırıyorum. Bütün gün de beraberiz her ne kadar günün çoğunda ya çocuk emzirsem ya da çocuk uyutsam da. Şimdilik kızımın bir şikayeti yok gibi duruyor, ilerleyen zamanlarda bakıcaz bakalım duruma.
Bir de biz hala yalnız kalamadık ya, tam adapte olamadık yeni hayata. Çocuğu bir yerlere bırakıp 2 dk 3 dk kısa kısa işler yapmaya çalışıyorum ki çocuk alışsın annem işi varken koyar ama beni geri alır olayına. Ama en ufak mızıltıda kucağa alındığı için o da sürekli kucak bebesi oldu. Yalnız kalınca ve az şöyle birkaç ay geçse daha güzel oturacak her şey yerine.

Doğduğundan beri deniyoruz ama almıyor cadı :işsiz:

Benimki de aynısı.
Benim kız kucakta bile ağladığı için çoğu zaman, sürekli bağla çıkar yapmıyorum, çok denemiyorum açıkçası. Yalnız kalınca el mahkum o da alışacak ben de kullancam. Şu an sıkışmak da sinirlendiriyor ne istiyor benim bebe anlamıyorum. Sıcaklık, ten teması, sıkışık anne karnı pozisyonu, her şey tamam ama gel göre ki yırtınıyor istemediğinde koyunca içine.

Açken süt gelmeyen bir şey daha da çıldırmasına neden oluyor. Tokken zaten fena öğürüyor. Ben veremicem sanırım bu emziği. Memeyi cop cop sömüren bebe, emziği ememiyor bildiğiniz. Şöyle tutup çekse de sonra ağlayıp bıraksa süt gelmiyor diye istemiyor dicem ama çekmeyi beceremiyor. Saçma sapan hareketler yapıyor ağzının içinde, en son zorlayınca öğürüyor.
Kucak olayı sanki uzun sure ayni gidecek ya ben oğlumu emekleyene kadar ayni hatırlıyorum hiç öyle koyduğun yerde duracak çocuğum olmaz benim 10 tane doğursam biri denk gelmez :)

Canim benimkide cok kusuyor ama cok yiyor bence fazla yediklerini kusuyor surekli memede çünkü. Kurmasını engellemek icon reflu yatağı aldım iyi geliyor o hem daha rahat uyuyor.Yeşil kaka yapıyor sık sık emdiği için bir gaz problemi var düzenli.

Herkes öyle diyor ama yavrum kilo almıyor, kaşık kadar kaldı suratı.
Benimle birlikte doğuran gorumcem ve arkadaşımın bebeleri büyüyor güzel, maşallah barekallah hep boyle güzel buyusunler ama bizim oğlanın eti dolmuyor, ana olarak içim gidiyor buna.

Bakalım bir hal çaresi bulunur elbet.
Mama verdik onu da 10-20 ml aldı bıraktı.

Ben sut yoğurdu kestim bugün 2. Gün bakalım düzelir inşallah

Benimle birlikte doğuran gorumcem ve arkadaşımın bebeleri büyüyor güzel, maşallah barekallah hep boyle güzel buyusunler ama bizim oğlanın eti dolmuyor, ana olarak içim gidiyor buna.

Doktorun ne diyor bu duruma canım ? Karnı doyuyo anladığım kadarıyla

Doktorun ne diyor bu duruma canım ? Karnı doyuyo anladığım kadarıyla

Henüz doktorumuz diyeceğimiz birini bulamadık. İlk kontrolünü yapan doktor normaldir kusar 1. Ayda getir dedi. TSH için gittiğimiz çocuk hastanesindeki doktor da anne sütü alıyorsa cisli kakali bez varsa mamaya gerek yok 2 hafta sonra getir dedi.

Bu arada, Ankara'da çocuk doktoru önerisi olan varsa çok makbule geçer.

Guven Hastanesinde bir doktoru önerdiler ama onun da viziti 500 lira. Makul fiyatlı bir doktor olursa iyi olur.

Kucak olayı sanki uzun sure ayni gidecek ya ben oğlumu emekleyene kadar ayni hatırlıyorum hiç öyle koyduğun yerde duracak çocuğum olmaz benim 10 tane doğursam biri denk gelmez :)
Banada oyoe geliyo genlerden herhalde benm cocuklarm.uslu olmuyrlar bide hep derlerdi ikinci uslu olur nerdee tipide kendide ayni

Henüz doktorumuz diyeceğimiz birini bulamadık. İlk kontrolünü yapan doktor normaldir kusar 1. Ayda getir dedi. TSH için gittiğimiz çocuk hastanesindeki doktor da anne sütü alıyorsa cisli kakali bez varsa mamaya gerek yok 2 hafta sonra getir dedi.

Guven Hastanesinde bir doktoru önerdiler ama onun da viziti 500 lira. Makul fiyatlı bir doktor olursa iyi olur.

Hmm ben Trabzonda yaşıyorum ama inşallah ankaradan arkadaşlar varsa sana yardımcı olurlar. Reflü mü var acaba diye düşündüm ya da süt alerjisi. En kısa zamanda çözüme kavuşturursun inşallah arkadaşım.
Her doktor doktor olamıyor maalesef. İnşallah içine sinen gönlüne göre bir doktor bulursun. Yavruna şifa olur. Ama belli ki doyuyo bebeğin çişli bezi var.

Ya bizim kız hiç derin uyumuyo nedendir ya gece illa elim poposunda olucak pış pış vurucam. Elim durduğu an mıkır mıkır edip uyandırmaya çalışıyo kendini. Niyedir arkadaşlar tecrübeli analar alışkanlık mı oldu nasıl değiştiricem pış pış yapmaktan ben uyuyamıyorum:(

Ya bizim kız hiç derin uyumuyo nedendir ya gece illa elim poposunda olucak pış pış vurucam. Elim durduğu an mıkır mıkır edip uyandırmaya çalışıyo kendini. Niyedir arkadaşlar tecrübeli analar alışkanlık mı oldu nasıl değiştiricem pış pış yapmaktan ben uyuyamıyorum:(
canm mıkırdasın,mıkırdamayı hiç saymıyorum ağladığında da bekliyorum volüm artıyor artıyor bakıyorum susmayacak ozaman alıyorum yada yatağın içinde piş piş diyorum susuyor,bebeler tahmin edemeyeceğimiz kadar akıllı hemen alışıyorlar

arkadaşım benim bebecikte kusuyor hatta 3.çocuğum ve 3 de kusarak büyüdü bebek reflüsü bizim ama kilo almasında sıkıntı yoksa önemsemiyorlar,emzirme sonrası gazını çıkar muhakkak hemende yatırma kucağında dik tut birde ben yastık kullanıyorum biraz meyilli yatması için.

27 gunluguz, son 10 gundur surekli agliyor bir yeri aciyor gibi. Gazi ciksa da hep ıkınma halinde. Ikinmaktan bitap dusuyor. Nurse harveys şurup aldik karnı hep gurulduyor. Hırıltı da var. Cok kusuyor bu ara gerci fazla sutu atiyor kusmak degil o diyorlar. Tum bunlar gaz sancisi demek mi yoksa reflu olabilir mi?

Canım benim eşim çalışıyor Güven Hastanesine. Çok iyi bir çocuk doktoru var ama muayeneleri yüksek. Onu da geçtim tahlil tetkik bir şey yapılsa altından kalkılmaz. O yüzden götüremiyorum oraya.
Etimesgut Etimed Hastanesi'nde Eda Yörgüç diye bir doktor var. Eşi de çocuk doktoru aynı hastanede. Eda Hocaya götürüyoruz biz şimdilik. Kadın çok tatlı, açıklıyor dakikalarca. Hemen bakayım postalayayım derdinde değil. Uzun uzun anlatıyor her şeyi. Ben şimdilik memnun kaldım. İşini severek yaptığı belli. Sarılık değeri 8 çıkmıştı kızımın 5. Günde, bir de ikinci topuk kanı meselesi vardı, defalarca konuştuk. Mesajlara falan mutlaka dönüyor bir şey sorduğunda. Hatta mesaj yazmıyor, telefon ediyor anlatmak için :)) çok uzakta oturmuyorsanız bir kez deneyin derim. Muayene ücreti de iyi.

Gazlı olunca emmek istemiyorlar canim süt
Öyle birden çok fazla azalmaz ya birde büyüdükleri için çabuk çekip doyuyorlar diye düşünüyorum bu emzirme olayıda hep bir şüpheymiş , oglusumu emziremedim diye içim hep buruk ona karşı çok şükür sağlıklı gelişimide güzel bir çocuk ay acayip vicdan yaptim ben kızlar 2.5 yaş olması arada çok zormuş ilgilenemiyorum çocukla diye oturup ağlıyorum araya 4 yaş konmalıymış en azından ciddi anlamda cok Üzülüyorum :KK43: insallah bebis büyüdükçe bir düzeni olur daha fazla vakit ayırabilirim koklaşarak yatardık kitabımızı okurduk şuan hiç vakit yok hersey babasıyla sanki aramiza mesafe girdi :KK43:
Yaa benim bebişlerin arası da 2,5 yaş acayip zorlanıyorum.. babası asla ilgilenmez ikisi ile de, annem bizde kalıyor genelde o büyüğü uyutuyor, seni çok iyi anlıyorum büyükle aramızda bi uzaklık oldu sanki, beni çok istemiyor artık sen git diyor bana hep, bide şimdiye kadar hep beraber yatardık şimdi öbür odada yatıyor evde yatacak yer olmadığı için kocayı annemin yattığı odaya göndermediğim için yani.. çok özlüyorum eski günlerimizi büyük oğlumla..

Yaa benim bebişlerin arası da 2,5 yaş acayip zorlanıyorum.. babası asla ilgilenmez ikisi ile de, annem bizde kalıyor genelde o büyüğü uyutuyor, seni çok iyi anlıyorum büyükle aramızda bi uzaklık oldu sanki, beni çok istemiyor artık sen git diyor bana hep, bide şimdiye kadar hep beraber yatardık şimdi öbür odada yatıyor evde yatacak yer olmadığı için kocayı annemin yattığı odaya göndermediğim için yani.. çok özlüyorum eski günlerimizi büyük oğlumla..

Canım öyle düşünme. O zaman mutsuz olursun. Benim kızım 5 yaşında ama bizim bile eski düzenimiz yok. Ama bu yavrular da hep bebe kalmayacak. Öyle düşünerek telkin et kendini. O zaman 3 kişi beraber sokulursunuz koyun koyuna. Küçük kızım doğdu, 5 gün sonra büyük kızıma 'hiçbir şey eskisi gibi değil farkındayım, seninle yeterince ilgilenemiyorum ama kardeşin büyüyünce eski hayatımıza döncez' diye açıklama yapıp ağlarken buldum kendimi. Sonra çocuk yattı, eşim beni tutup bir silkeledi sen böyle yaparsan bu dönem daha zor geçer diye. Haklısın dedim farkındayım ama lohusayım ben duygusalım, üstüme gelmeyin:)

Kızlar şu tabloyu biliyorsunuz değil mi? Kaydedin arada bakın teselli bulursunuz :)

Eklentiler

• Screenshot_2019-03-13-23-28-14-1.webp
    Screenshot_2019-03-13-23-28-14-1.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 97
Kucaginda dık tut hoplata zıplata dene alır belki ben öyle yapıyorm almadığı zaman aç olunca alıyor öyle dolaptakini verceksen kaşıkla dene bence
Gece uyuyunca göğsum şişti çocuk şişen meme seviyo)) çok olacak azla yetinmiyo. Kakasini da yapti rahatladı bugün iyi gibiyiz çok şükür birde dün zeytinyağı incirdim bir kaşık ucu kadar sıcak bez yapip karnına koydum sanirim bunlar ise yaradı bugün 3 kere gaz çıkarırken kustu hafif kusmada sifa imis gazi fazlaligi cikarirmis şimdi uyuyor çok şükür şuana bebekler iyi olsunda uykusuz kalmaya raziyim

Back
X